- 16 Ağustos 2011
- 2.784
- 3.124
- 248
Geçmiş olsun. Daha mı az su içmen gerekiyormuş?
Sağ olun teşekkürler. Yok hayır öyle bir şey demedi.Az su içenlerin değeri yüksek çıkar,seninki düşük çıkmış çok önemli değil demek ki bol su içiyorsun dedi.
ramazanda sahurda ilgili markanin hic acilmamis kasar peynirinin icinden kapkapara paket lastigine benzer bisey cikti.uyku sersemligi maddeyi attim ama resim cekip yolladim . aciklama yapamadilar acaba neydi yollasaydiniz bakardik gibisinden sonrada bir koli yollayip pinar urunlerinden teselli ettiler sozdhicbir urununu almam. zaten domuz ciftligi varmis soylentiside var guvenmiyorum
Sevgili statistician,guzel saglik haberlerine cok memnun oldum canim.Hep boyle guzel haberlerde bulusmak dilegiyle.
Bol su içmenin ne kadar önemli, tabii abartmadan.Bana 1,5-2 lt. yeterli geliyor sanki, daha fazlasını içemiyorum.
ben hiç hesaplamıyorum ne kadar su içtiğimi 1.5 kesin geçiyor da fazlasını bilmiyorum son dönemde gündüzleri limon sıkarak içmeye başladım daha bir tatlı geldi içtikçe içesim geliyor ama kendimi frenliyorum bence 2.5 dan fazlasın zararlıdır.
Sevgili babymom,beslenme olayina saglik acisindan baktigimizda,et urunleri midede asidik hale donusuyor,sut urunleride tuketildiginde midede asidik hale geliyor.Bu iki asidik urun midede bir araya geldiginde sindirimde yavaslama ve gucluk yasaniyor deveminda bagirsak sisteminide etkiliyor.Butun bunlar M.Ali Bulut un can bogazdan cikar kitabinda belirtilmistir.Dr.Ender Sarac ve alkali beslenmeyi oneren Dr.Aysegul Coruhlu bu konulari cok guzel acikliyorlar.Bende butun bu gorusleri sayin prof.dr.Canan Karatay hocamizin beslenme tarzi ile butunlestirip dilimin dondugunce yardimci olmaya calisiyorum.
hayır canım karatay MADE IN TURKEY olduğu için ithal hiç bir şey yok,,,ithal muzlar kg aldırırmış
hoca ya birisi kg alıyorum karatayla demiş hocada kızıyor ithal muz yersen tabiiki kg alırsın diyor
canım benim bende sana çok sevindim konuşuyorduk aramızda ne güzel tesadüf yine herşeyimiz benziyor :)) 2 ay farkla geldi benim meleğim daha çok küçük ne yapmamız yasak ne yesek ne yemesek bana biraz bilgi verir misin çok cahilim bu konularda öpüyorum seniiÖncelikle aksilikler için geçmiş olsun sonra da hoşgeldiiin :) Senle bir çok şeyimiz çok benziyordu üstüne bir de aynı zamanda hamile mi kaldık acaba ??
gül ablacım 2 ay sonra oldu senin taktiklerini uyguladım bakalım cinsiyeti ne olacak merak ediyorum ;Oooooooo hosgeldin canimmmmmmmmmm
Bende cuma gunu senden bahsetmistim .....seni cok merak ettik iyiki geldin canim....ozledim seni
canım ya aklımdaydınız hep ama hergünümüz ayrı bir stresli geçti internete giremedim hiç çok kalabalıklaşmışız ama sayfalara yetşemiyorum
Ay canim neler gelmis basinizatüh onunla gecmis olsun ne sıkıntilar cekmissin .....en son konustugumuzda ozelden belki hamileyim demistin ben sandimki hamilesin karatayi biraktin....bebek o zamanmi oldu sonraki aydami.....gozunaydin olsun canim cok sevindim topigimizin 3, bebegi olacak ekin06 da hamile....insallah isteyen herkesin olur...
kedicim hoşbulduk karataya hiç uyamadım ki nerde ne yediğimiz belli değildi vala Allah bidaha yaşatmasın kötü günleri şimdi tek düşündüğüm şey bebeğim başka hiçbirşey umrumda değilHoşgeldin, merak ettik seni. Gözün aydın.Topiğimizin 3. hamilesi sen oldun.
canan abla çok teşekkürler iyi dileklerin için kabullendik biraz geçte olsa herşeyi olduğu gibi belkde çektiğim sıkıntıların mükafatıdır bebeğim :)Canlarimmm,herbirinize hayirli geceler diliyorum.Sevgili kaaniacigim,seni tekrar aramizda gormek ne kadar guzel, gecirdigin herseye ragmen.Basiniza gelenleri okuyunca iliklerime kadar dondum ama kucuk meleginin haberine de cok sevindim.Ah canim hayat her zaman oyle ya da boyle surprizlerle dolu.Insaallah bundan sonra bizimlesin elimizden geldigince seninleyiz.Herseyden once sagliginiz,gencliginiz ve birlikteliginiz oldugu surece geri gelmiyecek hic birsey yoktur hayatta canim benim.
prenscim hoşbulduk tekrar aranızdayım bende senin gibi çok kilo almadan devam etmek istiyorum zaten yeterince kilom var sen neler yiyosun neler yapıyosun bana özelden de mesaj atabilirsin valla buaralar herkese soruyorum yanlış bişey yapmaktan çok korkuyorum zaten 2 hafta haberim yokken yapmadığım hata kalmamış taşınırken ağır şeyler kaldırmaktan tut gereksiz ilaç kullanımı yeme içme zaten sallamıştım Allahtan bi problem yok dedi dr içim rahatladıKaaina hoşgeldin,biz de merak edip birbirimize sormuştuk..Başından geçenlere üzüldüm,müjdeli haberine çok sevindim..Allah sağlıkla kucağına almayı nasip etsin..Bu topik şans getiriyor,inşallah bu haberlerden daha çok alırız
Buralardayım..
teşekkür ederim canım senden ne var ne yokhoşgeldin canımm tekrar aramızabebişininz dehayırlı olsun.. şans getirsin hayatınıza....
kaaniacım merhaba, seni merak etmiştik..yaşadığın talihsizliklerden dolayı geçmiş olsun ,bu arada dünyanın en güzel olayını da yaşamışsın ,Allah tamamına erdirsin sağlıcakla alırsın inşallah bebişini kucağına..darısı topikçe dileyen tüm arkadaşlarıma
inşallah mavi gözlü bi kızın olur
inşallah mydenizcim valla Allah biliyo hala kalbim kız çocuk istiyor ama gerçek olunca ona bişey olcak diye okadar korkuyorum ki artık önce sağlığı diyorum annelik insanı çok değiştiriyormuş:)
..
Sevgili babymom,beslenme olayina saglik acisindan baktigimizda,et urunleri midede asidik hale donusuyor,sut urunleride tuketildiginde midede asidik hale geliyor.Bu iki asidik urun midede bir araya geldiginde sindirimde yavaslama ve gucluk yasaniyor deveminda bagirsak sisteminide etkiliyor.Butun bunlar M.Ali Bulut un can bogazdan cikar kitabinda belirtilmistir.Dr.Ender Sarac ve alkali beslenmeyi oneren Dr.Aysegul Coruhlu bu konulari cok guzel acikliyorlar.Bende butun bu gorusleri sayin prof.dr.Canan Karatay hocamizin beslenme tarzi ile butunlestirip dilimin dondugunce yardimci olmaya calisiyorum.
M. Ali Bulut, et yiyince 8 saat ayran, süt ürünü tüketmeyin yazıyordu. Bende artık et yemeğinin yanında ayran tüketmemeye çalışıyorum. Lahmacunla iyi gidiyordu ama.
Özel birşey yapmıyorum, hatta hedefin altında olduğum zamanda göbek yağları için olan bir yoğurt karışımı yiyordum sabah, belki kastır onlar.Yanaklarım çöktü biraz. Duruma göre hareket ediyorum, evde ne varsa yiyorum ama şu sıralar biraz fazla kaçamak yaptım, geçen hafta sonu börek ve lavaş yedim. Bu hafta sonu, 1 dereotlu poğaça ve yarım tereyağlı galeta yedim, sabah tabii. Ben sabah ekmek yesem bile kilo veriyordum. Akşam birşey yemezsem çok rahat kilo veriyorum. 43 kg'a düşmüştüm birkaç yıl önce, inşallah yine öyle olmaz, onun için Gül abla ve diğer arkadaşlar bana takılıyor hatice olacaksın diye. Evdekilerde sürekli söylüyor. (Hatice birkaç yıl önce haberlere çıkmıştı, bir hastalığı vardı, kendini kilolu zannediyordu ama kemikleri iyice görünüyordu) Allah korusun hiçbirimizin başına gelmesin, inşallah iyileşmiştir.
Herkese merhabalar,hayırlı haftalar..
Yoğun bir hafta sonu geçirdim, kayınvalidemlerdeydim maalesef biraz karatayın dışına çıkmak zorunda kaldımAma bu hafta telafi edeceğim inş.:18:
Bu sabah doktora gittim kontrole.Doktor çok güzel gittiğimi söyledi.Tam 20 ay olmuş tedaviye başlayalı.İlk 18 ay sabah 2 akşam 2 ilaç içiyordum,son 2 ay sabah 1 akşam 1 e düşürdük ve bugünnn doktor günde 1 tane içebilirsin dedi.O kadar mutluyum ki anlatamam:118::118:
Hepinize dualarınız ve iyi dilekleriniz için teşekkür ediyorum.Bu arada dediğim değerlerin de çok önemi yokmuş, eğer yüksek olsaymış sıkıntılıymış ama benim ki düşüktü.hatta dr çok mu su içiyorsun diye sordu direkt,sanırım böbreklerdeki azot la ilgili bir değermiş.
sevgili arkadaşlarım özellikle spor yapanlara bir sorum var
L-carnitine kullanan oldumu karataya uygunmudur
musakka kızartma mıydıÖğlen 12:15 bir tabak patlıcan musakka+1 kase mercimek ç.+yoğurt
bizim ekipte Bakan bey dışında genel müdürümüz bekir bey ve oda arkadaşım emrah vardı....aa gerçekten mi :)) yok gülabla görmedim mesajı, özel mesajları hepsi alıntı mesajı diye sildim yaa( acaba hangisiydi ekiptekilerden:) valla çok memnun olurum haberleşiriz nasılsa gelecekleri zaman senin de benim de haberim olur:))
evet getirdim vallaketen tohumunu unutmuşum onu farkettim:) steam mop kullanıyorum ona yedek bez aldım, bir de burda ince çoraplar 20 tlye denk geliyor, bikaç aylık ihtiyacımı görecek kadar çorap aldım:))) aldığım dükkandakilerin gözleri parladı ha bir de yaptığım etamin işlemeler için topluca malzeme aldım.. 60 kg hakkımı dibine kadar kullandım napim:)) giderken de zemzem ve hurma doldurdum:)
çok sağol ablacım, öbür hafta bende inşallah..14 martta..
bunu öğrendiğim çok iyi oldu ben mesela dün akşam hem et hem karnabahar yedim, hem de kefir içtim akşam.. bu yanlış mı oldu o vakit :26:
canan çığım cuma günü sormayı unuttum sen 1 haftada o kadar kg yu nasıl verdin farklı ne uyguladın canımSevgili bluebottle,oncelikle fikirlerime deger verdigin icin tesekkurler ediyorum.Ben cok sukur bu topigin sayesinde ogrendiklerim ve uyguladiklarimla onyedi kilo verdigim icin tabii ki bire bir yaptiklarimi seve seve paylasiyorum.Salata ve ayran veya kefir veya yogurt mukemmel bir ogle menusu.Aksam icin de tarhana corbasi,barbunya ve kefir cok guzel olur canim.Afiyet olsun.Istedigini hic cekinmeden sorabilirsin bilgim ve tecrubem dahilinde memnuniyetle yanitlarim.
Herkese merhabalar,hayırlı haftalar..
Yoğun bir hafta sonu geçirdim, kayınvalidemlerdeydim maalesef biraz karatayın dışına çıkmak zorunda kaldımAma bu hafta telafi edeceğim inş.:18:
Bu sabah doktora gittim kontrole.Doktor çok güzel gittiğimi söyledi.Tam 20 ay olmuş tedaviye başlayalı.İlk 18 ay sabah 2 akşam 2 ilaç içiyordum,son 2 ay sabah 1 akşam 1 e düşürdük ve bugünnn doktor günde 1 tane içebilirsin dedi.O kadar mutluyum ki anlatamam:118::118:
Hepinize dualarınız ve iyi dilekleriniz için teşekkür ediyorum.Bu arada dediğim değerlerin de çok önemi yokmuş, eğer yüksek olsaymış sıkıntılıymış ama benim ki düşüktü.hatta dr çok mu su içiyorsun diye sordu direkt,sanırım böbreklerdeki azot la ilgili bir değermiş.
kg verdikten sonra 5 km koşuya eş değer spor yaparsan istediğini yiyebiliyorsun ekmekte dahil ev yapımıkedicim şimdi sen hani hedefin altındasın ya, o kilodan sonra nasıl durdu kilo vermen? yani ek olarak birşey yapıyordun onu mu bıraktın?
bir de kilo verdikten sonra bulgur pilavını istediğimiz kadar tüketebiliyor muyuz?
bir de zayıflama sürecinde ev tarhanası ya da evde yapılmış erişteden yapılma çorba (az miktarda), ya da mesela yeşil mercimeğin içinde ev eriştesi tüketebiliyor muyuz?
Kimisi 30 kg başına 1 lt. diyor. Kimisi 20 kg. başına 1 lt. ben 30 kg'dan hesaplıyorum. İşime gelen o.Limonlu su güzel oluyor.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?