Popüler Konu KARATAY DİYETİ ile yiyerek aç kalmadan zayıflıyoruz ve hastalıklardan kurtuluyoruz...

En az 16 defa çiğnenmemiş bir lokma hemen hemen hiç çiğnenmemiş gibidir.Her lokma çiğnenerek kimus haline gelsin. Yenilen lokmanın ağızda kimus (boza kıvamı) haline gelmesi, aldığımız besinin mahiyetine göre en az 16 ve 45 arası çiğneme ile mümkün olabiliyor.
Çiğneme, sadece hazma hazırlık veya hazmı kolaylaştırmak da değildir. Aynı zamanda vücudun sağlığına katkı yapmaktır. Akapunkturcuların iyi bildiği gibi her diş kökünde en az iki akapunktur noktası vardır. Çiğneme sırasında dişlere yapılan baskı diş tarafından olduğu gibi o noktalara yansıtılır. Bu noktaların her biri vücudun bir organını doğrudan uyarır. Nitekim insanda acı yükseldiği zaman insan dilerini şiddetle sıkar. Böylece o akapunktur noktalarına çok yüksek oranlı bir baskı uygulayarak vücudun dayanma gücünü arttırır.

M. Ali Bulut

bende bakimde olmazsa yarın yapim jilliandan sonra... benimde iç yağlarımın yanması lazım başka türlü gitmicek yoksa
Kardiyo içeriyormu ama, kardiyo olmadan yağ yakamayız. Jillian yapacağın için kardiyo sorunu olmaz ama.

:) giremeyincede aklimiz burada kaliyor iyi yaptin firsat bulmusken

sorma sorma :) 20sny suruoda ondan yaptim :)))

hadi ben yatar saat 2 burda gece uzun 5dk uyuyim nasil olsa gozumun gectigi en guzel anda bir aglama sesine uyanicam .

herkese hayirli geceler diliyorumm
Sanada iyi geceler canim

Herkese mutlu sabahlarrrr. Kahvaltı 07:50 bi yumurta+peynir+3 siyah zeytin+2 açık çay+2 ceviz+1 gün kurusu

gunaydinn tartida fazla cikiyorum 2 gundur.. acaba spor yapmamamin etkisi varmi... bilemedim birazda canim sikildi ..aslinda incelmisim zor kapanan gomlegim kapandi filan farki fark ediyorum aama insan tartidada degisiklik gormek istiyor

gunaydinn ; kahvaltin kaarataya gore cok az olmus / 2 yumurta fix birde sebzeyesillik eklemek gerek
Yiyemiyorum sabah İnan belki domates salatalık alıp onu demeyeyim bir de acıkmıyorum daha önce de böyle beslenince:) peki sebze yerine bi kivi ya da bi elma yesem olur mu?
gunaydinn tartida fazla cikiyorum 2 gundur.. acaba spor yapmamamin etkisi varmi... bilemedim birazda canim sikildi ..aslinda incelmisim zor kapanan gomlegim kapandi filan farki fark ediyorum aama insan tartidada degisiklik gormek istiyor
. Belki vücudun su tutmuş olabilir ya da az su içiyor olabilir misin? Ama evt bn haftanın 5 günü spor yapıp 2 gün yapmıyorum bn de o gün karnımda falan şişkinlik hissediyorum

yemekten yarım saat önce 2 kaşık zeytinyağı
tereyağda 2 yumurta
1 tabak yoğurt
11 zeytin
1 elma
1 çay bardağı kuruyemiş

Son düzenleme:

Eşim öylesine hızlı yemek yer ki lokmayı alır ağzına iki çevirir çiğneyip çiğnemediğinden emin değilim ) ve yutar..

kabız oluyorum sabah ve akşam yemeklerden yarım saat önce 1 yemek kaşıyı içiyorum canan hocadan duymuştum işede yarıyor

İYi yapıyorsun o zaman kabızlık çok zor..

Günaydın,güzel bir gün diliyorum herkese...

gül abla sabah 7,5 - 8 gibi kahvaltımı yapınca öğleden sonra 2 2,5 gibi acıkıyorum öğleni yemeyip akşama kadar dayansam sıkıntı olurmu
öğleni 1,5 gibi yyiyorum

Son düzenleme:
Eşim öylesine hızlı yemek yer ki lokmayı alır ağzına iki çevirir çiğneyip çiğnemediğinden emin değilim ) ve yutar..

İYi yapıyorsun o zaman kabızlık çok zor..

Bende çok iyi çiğnemezdim, hatta arada yapıyorum. Ama iyi çiğneyerek yiyince daha çabuk doyduğumu hissediyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…