Popüler Konu KARATAY DİYETİ ile yiyerek aç kalmadan zayıflıyoruz ve hastalıklardan kurtuluyoruz...

masallah 1000 sayfayi geride birakmissiniz, negüzel capcanli bir topik, hepinize birden benden selam olsun, galiba yeni bir cok arkadas katilmis, basarilar diliyorum, hepinizi cok cok öpüyorum,
oooo gurbetciğim hoş geldin 1000 sayfamızın kutlamasına yetiştin iyiki geldin özledik seni .....dün akşam mydenizin doğum gününü kutlamışsın gördüm nerdesin özlettin kendini ne zaman geleceksin şubat bitiyor yazacaktım kız elimden aldı pc yi yazamadım
1 senede tam giriliyormuş menapoza 5 ay geçti kaldı 7...7 ay daha sabredeceğim menapoza tam gireyim ondan sonra inşallah gidecek kg lar..havalar ısınıncada yürüyüşü artıracağım en azından almadan atlatayım
teşekkür ederim canım

1000. sayfa herkese hayirli olsun . Valla ben hiziniza yetisemiyorum. İns. hepberaber 10000 de goruruz.
inşallah
Ama umarım kilo vermemiz o kadar uzun sürmeZ:)))
kg vermek o kadar uzun sürmez ama koruma evresi var , 1 sene aynı kg yu koruyunca bir daha kg alınmazmış buradan koparanız kg alırsınız motivasyon düşer hele yazın tatilde kesin kg alırsınız...diğer topikte yazın herkes kg alıp döndü tek ben almamıştım çünki kaçamak yapmıyordum tatilde olsa, insülin direncini kırmayı kafaya takmıştım her kaçamakta geri döneceği için aylarca kaçamk yapmadım direnci kırdım artık alıştığım için yine kaçamak yapmadan devam ediyorum
geçmiş olsun canım çok spor yaptıysan oda yormuştur seni
Gecmis olsun canim havalardandir. Gecen hafta bahar gelmisti bu hafta kis geri geldi . Gerci nerde yasiyorsun bilmiyorum ben Ankaradayim burada boyle

bir hemşeri daha çıktı Ankara'lıları 4 ledik

Ben çok yiyorum. Evli değilim, çocuk yok onun için.

kediciğim evlilere hep çocuk dileğinde bulunuyoruz sana da hayırlı kısmetler dileğinde bulunayım.....allah sana hayırlı kısmetler versin bir an önce evlen sende çocuk sahibi ol yaşın geçmeden,,,gerçi yaşın geçersede ben oğluma alırım senin gibi fıstık bir kızı bulmuşum kaçırırmıyım....şimdi sesim çıkmıyor senden küçük diye

Burada olmanın insana yüklediği bir sorumluluk duygusu var ve bu motive ediyor beni, önümde öğrencim tarafından getirilmiş bir browni var her gün sağolsun bir şey gelir:))) ama yemiyorum artık cnm da istemiyor , buraya yazıcam çünkü yediklerimi bu acayip güzel bir şey:)

ankaralılar topiği olacak az kaldı

Benimkisi seninkinden 6 haftacık daha büyükmüş. Ben 12. haftadayım canım. Doktor bana ilk 12 hafta bebek sadece glikozla beslenir yani sen yesen de yemesen de o büyüyecek esas önemli olan 12 hafta özellikle 16 haftadan sonraki beslenme. Prenscim tam örnek bir gebe beslenme konusunda. Benim bulantılarım çok fazla. 6. haftadan sonra başladı. O nednele açıkcası çok dikkat edemedim yediklerime. İstedğim herşeyi yiyemedim, istemediğim bazı şeyleri yedim. Ama bundan sonra düzene sokmaya çalışıyorum. Ev yemekleri yiyorum. Annem yapıyor 1 haftadır sağolsun. Sebze meyve et süt ürünlerini dengeli olarak alıp aralara ceviz badem fındık eklersen zaten tüm besin öğelerini almı oluyorsun. Haftada en az 1 gün de kuru bakla yemeği ya da çorbası da önemli. Ben mesel ablık yiyemiyorum. Prenscim de yiyemiyormuş

Teşekkür ederim Gül abla. Elbetteki birçok fikir var. Ben elimden geldiği kadar Karatay diyetinin prensiplerini benimsemeye çalışıyorum. Ancak sen ya da Okan Beyler kadar fanatik olamıyorum. Bazı konularda çok ciddi ön yargılar var doğru olmadığı halde. Her ürün karalanıyor zararlı deniliyor ama masum ürünlerde var. Maalesef piyasadaki aşırı rekabet ve insanların alım gücünün az olması kaçınılmaz olarak üreticileri tahşişe zorladı ve durum bu hale geldi. Yaşın yanında kuru da yandı. Eskiden üreten bir toplumken artık tüketen bir toplumuz. Eskiye geriye dönmek çok ama çok zor, imkansız. Türkiyede organik tarım diye bir şey yok. Toprak bilinçsizce gübrelerle zehirlendi saf tohum eksenizde topraktan geçen kimyasallar var. Besi hayvanlarına taze yeşil ot ya da saman vererek bu kadar insana et süt yetiştirmek imkansız. Hepsi besi yemi yiyor. Tavuğa gelince serbest dolaşan ama danaya ya da kuzuya gelince laf yok. Hiç gittiniz mi besi çiftliklerine. Hepsi zincirlenmiş suyu yemi otomatik makinelerle önüne gelen hayvanlar. Ne farkı var kafesteki tavuktan ?? Hiç et yemezsek nasıl protein alacağız peki. Gelelim süte, ister açık olsun ister kapalı süt eğer köylü bile sütünü satıyorsa sütçüye bu demekki para kazanacak. Ne kadar süt verirse o kadar iyi o zaman ne yapacak süt yemi yedirecek. Aynı 10 yıl önce köyde babannemin yaptığı gibi. Bahar ayında 2-3 ay taze ot yer ama geri kalan aylarda süt yemi yer. Her zaman ot yemez. Ayrıca sütçü sütü alır köyden şehre gelene kadar üstüne 5-6 lt su ekler bir de bozulmasın diye sodyum hidroksit ekler. Düşünsenize yaz ayında sütün ısısı arttı mı gitti canım onca süt. Önlem almak zorunda. Peki hangimiz köye koşa koşa gidip taze sütü alıp eve koşa koşa getirme şansımız var? Hiçbirimizin belki çok azımızın. Ama bir fabrikaya süt gelince sütten önce numune alınır, analizle içinde antibiyotik, sodyum hidroksit, ya da farklı kimyasal ilaçlar var mı diye bakılır. Mikrobiyal yüküne bakılır. Sonuç pozititifse o süt içeri dahi alınmaz kapıdan çıkar gider, negatifse bu sefer sütün yağ, protein ve su miktarına bakarlar eğer düşükse yine kabul edilmez. Bu değerler mevsimden mevsime değişiklik gösterir. Peki sizler hanginiz açık süt alırken brusella mikrobu olup olmadığını anlayabilirsiniz? Kaynatma yeterli olmazsa hastalık riski var. O zaman ne yapacağız iyi kaynatacağız. İyi kaynatınca ne olacak? Proteinler denature olacak. Ne diyor Canan hoca yiyecekleri çok pişirmeyin trans yağ oluşur. Yani ben kendi adıma pastörize süt tüketiyorum. Üretime bizzat girdiğim için normları bildiğim için fabrikaları gezdiğim için hangi markanın hangi ürünü güvenilir biliyorum ve ona göre ürünümü seçiyorum. Yani bir gıda mühendisi olarak işin içinde olan birisi olarak ürünleri seçebiliyorum. Ama herkes bunu yapamaz. Seçemez hepsini aynı kefeye koymakla bazen haklısınız çünkü rekabet arttıkça suistimal arttı halkın iyiye de güveni kalmadı. Ben kendi adıma prensipte Karataycıyım. Ama pratikte, kendim seçerek hangi işlenmiş ürünün iyi hangisinin kötü olduğunu ayırt edebiliyoru. Ancak unlu ürünler, bisküvi çikolata, sosl kraker, sosis, salam, her türlü gazlı gazsız içecek (maden suyu hariç) eritme ya da krem peynirler, cips, hazır köfte ya da hazır döner (dışarda döner yiyeceksem bile bakarak hangi dönerin gerçek yaprka sadece et hangisinin kıyma karışımı olduğunu anlayacak tecrübem var) ya da çiğ et karışımları şekerleme, hazır çorba, bulyon, toz harçlar, markasını bilmediğim açık baharatlar, toz tatlılar, kutulu salep gibi işlenmiş gıdalar tüketmiyorum. Ancak un, tereyağ, pastörize süt, ayran, kefir, yoğurt, sucuk, çay, çikolata, türk kahvesi ve filtre kahve, sirkei nar ekşisi (nar ekşili sos değil) , yılda 1 ya DA 2 KEZ 100% meve suyu gibi ürünleri marketten yeri geldiğinde markasını bildiklerim kalitesine güvendiklerim fiyatını mantıklı bulduklarımı (mantıklı fiyat demek uygun fiyat demek değil!) alıyorum ve tüketiyorum. İçim de ferah
Ama herkesin görüşüne saygılıyım. Her ne kadar gıda mühendisliği için saçmalık dese bile Karatay'a da saygım var. Ama iyi ki gıda mühendisleri var ve umarım bir gün gelecek ve gıda üretim yerlerinin denetimlerini lise mezunu bilgisi olmayan zabıta memurlarının elinden alıp bilinçli şekilde yapmaya başlayacak. Aksi halde kimsenin gıdaya güveni kalmayacak.

Anlayışın için teşekkürler. Yukarıda yazdığım cevap senin içinde geçerli olabilir sanırım.

Dikkat et canım..bende dün akşam bakla yedim çok lezizdi ama ağzımın tadı yoktu ..ben öyle yediğim zaman hiç tat almıyorum..

Ben çok yiyorum. Evli değilim, çocuk yok onun için.

Kediciğin hamile olduğunu düşünemiyorum canının istemediği hiç bişey kalmaz ..

ankaralılar topiği olacak az kaldı

şehirlerini hatırladıklarım...yenilerin bazıları olmadığım zamanda gelmişlerdi şehirlerini hatırlayamadım

prensciğim,,,,kedi,,,kaania ...İstanbul

ben, aburcubur81, mydenizz, fmgenç....Ankara

teosan...Adana

canansu60...yurtdışı

hatce33, babymom...bakü

yena,,ekin60...İzmir

gurbetçiceği...Almanya

bluebottle...S.Arabistan

Son düzenleme:

Ben de Ankaralı sayılırım

canım ağzına sağlık çok güzel anlatmışsın

sen sana öğretileni uyguluyorsun bizler dinlediklerimiz ve okuduklarımızı uyguluyoruz aradaki fark çok fazla, senin sayende de senin bildiklerini öğreniyoruz hem karatayı hem senin bilgilerini elimizden geldiğince uygulamaya çalışıyoruz....yıllarca her yana savrulduk kim ne dediyse yaptık doğru bilinen her zaman yanlış diye karalandı başka doğrular çıktı ona uyduk yılar sonra o karalandı bizde serseme döndük neye inanacağımız şaşırdık...sonunda karatay hocaya inandık en azından sağlıklı beslenmeyi öğrendik yanlışlarımızı düzelttik,,,,zararlı ürünlerden ve işlenmişlerden uzaklaştık ben kendi adıma söyleyeyim hem maddi hem manevi karatay hoca sayesinde çok rahatladım eskiden markete ne yeni gelmiş hepsinden alırdım bütün reyonları tek tek incelerdim şimdi bakliyat ve et için giriyorum sadece,,,,tatlılar ve diğer ürünler hiç dikkatimi çekmiyor artık ...

o zaman da kg alır sporda yapamaz sişko olur....
Ben de Ankaralı sayılırım

sen gerçek Ankaralısın

fmgenç te adanalı ama Ankara da yaşıyor

ben şu an oturdukları şehirlere göre yazdım ki kişiler birbiriyle belki iletişime geçerler aralarında sanal dışı bir arkadaşlıkta olabilir diye... topiğimiz dekiler her yönden arkadaş olsun ...face de, sanal dışında

Ben de düşünemiyorum. :)))

Yürüyüş var, yoga var, pilates var.

Son düzenleme:

Ekincim;ağzına sağlık..bu güzel paylaşım için teşekkür ederiz....çok iyi anlatmışsın..elimizden geldiği kadar yapmaya çalışıyoruz..

Sevgili ekin 06cigim,canim benim annecigin dondu mu cok sukur? Eger rahatsiz etmezsem kucuk bir sorum olacakti,tahsilin ve tecrubelerine dayanarak,mumkunse tabii? Ben yurt disinda,ustelik kendimce galaxi de yasadigim icin aynen senin belirttigin gibi acik sut alma ve de ev de yogurt , kefir uretme gibi imkanlsrim yok.Ha keza kefiri bulsam pastorize sutle uretecegim o da yok.Sormak istedigim,eger kefiri bi sekilde pastorize sut gibi ambalajli halde bulabilirsem tuketebilirmiyim?Cunku hersey imkanlarim dahilinde gecerli oldugu icin bilgine bas vurmak istedim.Tesekkurler ederim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…