Popüler Konu KARATAY DİYETİ ile yiyerek aç kalmadan zayıflıyoruz ve hastalıklardan kurtuluyoruz...

Bugün menümde, kabak yemeği ve cacık var. Annem koydu kavanoza, yolda kokacak. Karanfil aldım yanıma ama.

Kırmızı et zararlı değil mi? Kolesterolü yükseltmez mi?

Kırmızı et kan kolesterolünü yükseltmez. Bu anlamda yasaklanması doğru
değildir! Öncelikle, bütün kırmızı etlerin aynı olmadığını ve tek bir sepet içinde
aynı ürünmüş gibi kabul edilmesinin son derece yanlış olduğunu anlamamız
gerekir.
Biyolojik ve biyokimyasal bileşimleri açısından bütün kırmızı etlerin eşit
olduğunu kabul etmemiz, bilimsel olarak mümkün değildir. Bu nedenle, kırmızı
et derken, hangi kırmızı etten bahsettiğimizi bilmemiz gerekir.
Aynı bölgede yetişen sığır, koyun, kuzu, keçi, geyik vb hayvanların etlerinin
lezzetleri birbirinden çok farklıdır. Ülkemizde Van, Gaziantep, Konya illerinde ya
da Toroslar ve Trakya bölgesinde yetişen hayvanların etinin lezzeti ve tadı hiçbir
zaman aynı değildir.
Kuzu, koyun, dana eti ile sığır etlerinin lezzetleri de birbirinden çok farklıdır.
Ülkemizin doğusunda, batısında ya da güneyinde yetişen hayvanların etleri aynı
olabilir mi? Ya da Kuzey ve Güney Amerika, İngiltere, Rusya, Yeni Zelanda,
Avusturya, Avustralya, İskoçya, Doğu, Batı ve Güney Avrupa, Orta Doğu ve
Türkiye'de hayvanların beslenme, büyüme, kesilme ve pişirilmeleri aynı şekilde
ve tek tip midir? Yöresel ve ülkelerarası farklılık hiç mi yoktur?
Örnek olarak; büyüme ve gelişme hormonu stilbestrol verilerek büyütülüp,
geliştirilen ve suni yemlerle beslenen sığır eti ile açık havada çayırlarda serbest
olarak dolaşan özgür koyun, kuzu, dana etlerinin (ülkemizde en çok bunlar
tüketilmektedir) kimyasal yapı ve içerikleri aynı mıdır? Tabii ki değildir.
Bu alanda yapılan bilimsel araştırmalar çeşitli hayvan türlerinin kırmızı etlerinin
kimyasal yapılarının farklı olduklarını göstermiştir. İstatistiksel olarak bir elma ile
bir armudu mukayese edemeyeceğimiz gibi, çeşitli hayvan kaynaklı kırmızı etleri
de tek tip olarak kabul etmemiz bilimsel olarak kabul edilemeyecek bir gerçektir.
Bir örnek verecek olursak, çayırlarda serbestçe dolaşan kuzuların ve 3
yaşlarında genç olan hayvanların kasları içinde faydalı bir yağ asidi olan 'oleik asit'
ve Omega-3 bulunur. Önceki bölümlerde ayrıntılı bir şekilde anlatmış olduğumuz,
zeytinyağında bulunan 'oleik asit' ve Omega-9 tekli doymamış olan faydalı
bir yağdır. Aynı şekilde çoklu doymamış olan Omega-3' de son derece faydalı
olan temel bir yağdır.
Oysa stilbestrol gibi büyüme hormonu ile büyütülüp, suni yemlerle aşırı
şekilde yağlandırılan yaşlı ve iri sığırların adaleleri içinde zararlı bir yağ olan
'stearik asit' oluşmakta ve depo edilmektedir. İşte kırmızı etleri zararlı hale getiren,
adalelerin içinde aşırı miktarda birikmiş olan bu 'stearik asit' yağıdır. Kızartma
ve mangalda ızgara yapılan etlerin stearik asidi, hemen trans yağa dönüşür.
Kırmızı etleri sağlığa zararlı hale sokan trans yağlardır.
Korkulan düşük yoğunluklu LDL kolesterolün yapımını, trans yağlar artırdığı
gibi 'stearik asit' de artırır. LDL'nin bozularak okside olması ve tehlikeli hale
gelmesine neden olur. Özetle, kırmızı etler direkt olarak kolesterolü etkilemez.
Kolesterol, doğallıklarını kaybetmiş ve bozuk olan trans yağlar ve 'stearik asit'
yağlarının genel metabolizmayı bozmaları sonucu yükselir. Yani büyüme hormonu
ve suni yemle beslenmemiş, özgürce dolaşarak doğal otları otlayan kuzu,
dana ya da koyun eti yemenin (doğru usullerle pişirildiğinde) bir sakıncası yoktur!
Aksine faydası vardır...

dünki menün

sabah..KKK tek yumurta ve yerli muz

saat :3 te ...kedi usulü yoğurt

akşam..soğan, biber, dolaptan domates ile kıyma kavurma, mercimek çorbası, kefir, salata, omega 3 ve antioksidan

spor...leslie 4

bugünkü yediklerim
sabah kkk tek yumurta 1 muz kayısı yerine 1portakal ceviz peynir zeytin
öğle
tarhana çorbası,dövme pilavı (biz dövme deriz başka yöreler bilmeyebilir buğday,yarma da diyorlar) salata

Ben akşam yemeğimi yedim sabah erken yeyince çok acıktım birazdan yürüyüşe gideceğim..
Ohhh karnım tok sırtım pek .

Sabah
,
2 yumurta
1 çay bardağı fındık
10 zeytin
Peynir
yeşillik ve havuç
2 gün kurusu

Kahve yeşilçay

Akşam,
Yoğurt çorbası
yeşil mercimek
lahana salatası
turşu

İkinci resim de ki hatun çok seksi ) ben beğendim...

Tahminin doğru canım iyiyim bugün çok şükür..
Kızım konusun da gerçekten şanslıyım..İlk çocuğumun kız olması büyük avantaj ve kolaylık hayatım da...
KArdeşi konusun da özellikle çok anlayışlı ve esnek...

Calisiyorum ve baslayip birakiyorum cogunlukla ama yorumlardan anladigim kadariyla full destek var burda. Gul hanim verilen kilolari falan paylasiyormusunuz burda

Hoşgeldiniz aramıza..

Tebrik ederim pantolona girdiğin için ne güzel emeklerinin karşılığını alıyorsun..

OĞLumun haftaya pazartesi doğum günü o zaman yiyebiliyorum demek ben de..
ha benim doğum günüm ha oğlumun.

Sabah 5 tibet egzersizi (10 dk. sürüyor. Çakralara, endokrin bezlerine vs… etki eden egzersizlerdir)

08:00
Yoğurt, zencefil, tarçın, zeytinyağı

KAHVALTI 12:00
Yarım elma, keçi boynuzu
Kavrulmuş fındık, kabak çekirdeği, kaju
3 haşlanmış yumurta
Peynir
Zeytin
Kıvırcık, kırmızı lahana (zeytinyağı)
Siyah çay

AKŞAM YEMEĞİ 17:20
Kabak yemeği
Kıvırcık, kırmızı lahana salatası
Cacık

ARALARDA SU, KARBONATLI SU

8'e kadar karanfili ağzımda tutarım.

merhaba arkadaşlar... bugün dışardaydık teyzemlere gittik durmadan yiyormuşuz da ben yeni farkettim... ben yine iyi çok kilo almamışım bu yemeyle
sabah 10da kkk yaptım.. teyzemlere gittik... onlar sofradaydılar.. aradan 2saat geçmedi börekler, makarnalar, tatlılar... geçmedim masaya
3 teyzem başladılar hadi gelsene, yesene diyip durdular ama oturmadım...
saat 15.15gibi artık biraz salata birazda soğuk döğme çorbası içtim( teyzem çok üzüldü bi de baktım saat ilerlemiş biraz yedim bende) tabi bu ara onlar çayın yanında kekler götürdüler
akşamda az önce yani dünkü yemekten yedim bi kase kadar. birde yoğurt... yemek faslı bitti yatmadan da spor faslı yapar yatarım.. adana yağışlı yürüyemedim bugün.. dün akşam ki gibi biraz durursa çıkarım yine...

canım ablam ne güzel güle güle giy.. çok mutlu oluyo insan gerçekten uzun süredir kilo yüzünden giymediğin bişeyi tekrar giyebilince... benimde çok hoşuma giden ceketim vardı.. onun içine girdim hatta aldığımdan daha hoş durdu vücuttua sıkılaştı... o yüzden bu beslenmeyi bırakmak burdan gitmekk gibi bi niyetim yok... çünkü sizlerle çokkkk mutluyum...

maşallah canım sanada güle güle giy sende pantolonunu..

Iyi akiamlar prensesler :)

Regl oldum karnım ağrıyo uzanıyorum şu an birazdan kalkıp bir yeşil çay yapıcam kendime inşaallaah

Öğle 12:20 mercimekli erişte+yoğurt+maydonoz

Saat 16:00 bi kase meyve salatası

Saat 18:00 2 ceviz+biraz kuru üzüm

Çok saçma saatler ama napalım bugün böyle oldu,spor yapmayı da düşünmüyorum ama jillian ı bi gün yaptım popom acıyo:)) hala karar veremedim yarım kilo mı 1 kiloluk mı dambıl la yapıyor bu kadın ? 2 kg lıklara nereye kdr devam edicem ben

afiyet olsun canım iyi yürüyüşler

özel doğum günlerinde ucundan azıcık olabilir

merhaba canım
tadını çıkar tatilin ve ailenle birlikte olmanın
yemek düzenini de fazla bozmadın iyi gidiyorsun gelince dengelersin

merhaba canım
bugün hem saatler hem yemekler karışık olmuş
erişte vücutta su toplar fazla yememişsindir umarım
meyve salatası tek başına olmamalı yanında mutlaka protein olmali ki Gİ yarıya düşsün
2 saat sonra da insülin çalışırken birde üzüm yemişsin oda koruma evresinde yenilenen bir meyve
hem meyve hem üzüm üstüste olmuş

Çok kötü biriyim bn offf bizim salıları oyunumuz var arkadaşlarla 1 yıldır falan kağıt oynuyoruz eskiden pasta börek yapardık kilo alıyoruz diye meyve salatasına geçtik,bn ne diyeyim peki şimdi elalemin evinde de yoğurt süt istenmez,rica edip bana koymayın mı desem? Yanımda süt mü götürsem üstüne içerim ne bilim bu diyette tek sevmediğim istediğim zaman meyve yiyememek sanırım

Bu arada erişte çok çok az koydum zaten bol yeşil mercimek yedim de diyebiliriz cnm

ben her gittiğim yere yemeğimi yanımda götürüyorum sende yoğurdunu götürebilirsin ama oda çözüm değil o saatte meyve yemek iyi değil sabah yenmeli meyve,,, kısr yiyebilirsiniz, mercimek köfte yiyebilirsin bunlardan birine çevirebilirsiniz...

Bunlar anlamaz şekerim :) bn yemiyorum o zaman artık bir şey demezler rejimde olduğumu bildiklerinden ısrar yok Allah'a şükür:)o üç saatte çikolatalar kuru meyveler hava da uçuşuyor ama bn yemiyorum zaten

Herkese iyi aksamlar
Bugun ki menum
Sabah kkk kuruyemis ve meyveli
11.30 da sabahtan kalan bir kac findık ve badem
Oglen 14.30 3 kasik kuru fasulye ve 3 kasik bulgur pilavı ve 2 kasik zeytinyagli pirasa
Aksam 3 kasik kuru fasulye 3 kasik bulgur pilavı ve bol salata
Bugun tum gun temizlik yaptim. Yine spor yapamiycam
2 lt su 2 fincan yesil cay

Dün akşam yemekten sonra aklıma geldi belimi ölçtüm ..Yaklaşık 3 cm. incelmişim çok sevindim..
gerçi öylesine kalın bir belim var ki dola dola mezurayı bitmedi..

hicte azimsanmayacak bir rakam tebriklerrr

hem hurma hem kayısı olmamış tabiiki... bunu yapmazsam gül abla ayrım yapıyor derler ben gerekeni yapayım sen yediğinle kal

vur ablam al oburunude ben cevirdim:) senin vurdugun yerde gul biter :)

ohh super bir haber bu tebrik ediyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…