Katmer Antep in cnm :)biz de künefe var,taş kadayıf var,peynirli irmik tatlısı var:). Katmer çok ağır bir şey ama bana öyle gelmişti birkaç defa gidişimde yedim , büyük bir parkın içinde sadece kahvaltı yapılan yerler var giderseniz uğrayın:)
antep ....antepe gittiğimdede gece yemekte vardı ...eminönüne inince dediğim yerde yersin katmer tatlısıda deniyor içi fıstık doloAntakya mı, Antep mi? Hangi bölgenin, katmer tatlısı var, çok merak ediyordum onu, onun gibi birşeymi?
Sigara böreğini pek sevmem. Ondan yırttım.
Göbeğindeki et pardon yağyeter hepsine
listesine yazdı merak etmeben hiç yemedim ondan..
Görücez canım görücez
En iyisi gitmeyeyim, gerçi ben tatlıyı aşırı yiyemiyorum. Mesela baklava 2 tane yerim, fazlasını yiyemem. Katmer'i bitirmem zor olur, bölüşmek lazım.
antep ....antepe gittiğimdede gece yemekte vardı ...eminönüne inince dediğim yerde yersin katmer tatlısıda deniyor içi fıstık dolo
sevsen yiyecektin cumartesi kaçısı yoktu
evet gözleme kadar oluyor, yemek üstüne bitmiyor tok olunca, çeşit çeşit tatlılar üstüne birde o fazla geliyordu bir sürü kalanlar oluyordu onlarıda paket yaptırıyorduk istanbul da oturan arkadaşlar evlerine götürüyordu,,,sende bir tane yaptır yiyebildiğini sıcak sıcak ye kalanı paket yaptır evde ısıtırsın ,,,
biliyorum canım sen iradena sahipsin senin yerinde başkası olsa herşeyi yerYok yemezdim herhalde. Daha çok Karatay'a uyanları alıyordum hemen, ama bu aralar annem abarttı. Birde ben elma, tarçın ikilisini severim, bu kurabiyede de o olunca prensccimde zaten aklımda kalmıştı. Geçen haftalarda gece gece, önümde ne hamur işleri, çiğ köfteler yenildi, ben su içtim sadece.
Gül abla, beni şu an yemeye teşvik ediyor.
aaa sen burdamıydın bizde tam seni çekiştiriyorduk hay allah
Bende o fıstıklı sarmalara bayılırım bide eminönünde hamdi rest.rant ın yaptığı fıstıklı gözlemeye,,, sıcak sıcak çok lezzetli oluyor ama gözleme gibi tuzlu değil şerbetli tatlı, şekli gözlemeye benzediği için öyle deniyor....istanbul a heyet gelince bir yemeği orada ayarlıyordum teras katta hem manzara hem yemekler şahane en sonda fıstıklı gözleme offf offf ne lezzetli oluyordu amaaaaaaaa şimdi bedava verselerde yemem
tuzak bu tuzak...canı isteyenler kaçamak yapacaklar kedi ile ben hemen yakalayıp
Ablam o katmer sabah kahvaltıda yiyor onu gazianteplilerde siz napıyorsunuz böyle diyet sayfası olmaktan çıktık sanki .canımız istedi yaaa
Burası da cısslarla dolu...Çay saatin de yanımdaki hatunlar halleyler,kremalı bisküviler hava da uçuşuyor ..
KEndimi zor kurtarmıştım ki daha beteri varmış burada..
aaaaa kızlar aklıma hemen bir fikir geldi...
karatay kitabında tatlı kaçamaklar diye tarifler var üstün körü bakarken tek yufkadan yapılan börek tarifleri görmüştüm biraz kg verince bunu kendimize göre uygulayabiliriz.....lahmacun serbest olduğuna göre incecik mayasız bir hamur açıp içine fıstıkları doldurup kısık tavada gözleme yapar gibi yaparız üstünede tatlı serbeti yerine kurulardan (kayısı,erik,üzüm gibi) haşlayıp dökeriz üstünede bol tarçın .....karatay uygun olmayan bişey varmıııı yooookkkk tabiiki nefis körlemeye yeter de artar bile.....hamur açmayı bilmeyenlerde bir tane ince yufka alıp yarısına yapabilirler...
Hemen dosyama attım, tarifini.
prensiğim okuyunca gülecek
gül usulü antep katmeri .....
Aslında ben incir uyutmasını denemek istiyorum.
aaaaa kızlar aklıma hemen bir fikir geldi...
karatay kitabında tatlı kaçamaklar diye tarifler var üstün körü bakarken tek yufkadan yapılan börek tarifleri görmüştüm biraz kg verince bunu kendimize göre uygulayabiliriz.....lahmacun serbest olduğuna göre incecik mayasız bir hamur açıp içine fıstıkları doldurup kısık tavada gözleme yapar gibi yaparız üstünede tatlı serbeti yerine kurulardan (kayısı,erik,üzüm gibi) haşlayıp dökeriz üstünede bol tarçın .....karatay uygun olmayan bişey varmıııı yooookkkk tabiiki nefis körlemeye yeter de artar bile.....hamur açmayı bilmeyenlerde bir tane ince yufka alıp yarısına yapabilirler...
prensiğim okuyunca gülecek
gül usulü antep katmeri .....
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?