Bir de foto eklemiş, ne güzelde görünüyor.Biz sizi deniyoruz, bakalım iradenize hakim olacakmısınız diye.
Burası da cısslarla dolu...Çay saatin de yanımdaki hatunlar halleyler,kremalı bisküviler hava da uçuşuyor ..
KEndimi zor kurtarmıştım ki daha beteri varmış burada..
...sanaldan zarar gelmez gerçeğinden korkun
prensiğim okuyunca gülecek
gül usulü antep katmeri .....
Canlarimmmm benimmm,hepinize katmerler ,fistikli baklavalar,kunefeler,halleyler kadar tatli,mutlu,saglikli,huzurlu bir gun temenni ediyorum.Canim Gulcugum, Gul usulu katmerin icine ev yapimi kaymakta nasil olur fistikli ve sicakta erimis.Canlarim yarin kismetse tarti gunu,bu arada sevgili niceerendeniz kac gundur topige gelmedi yanilmiyorsam,hayirdir?Sevgili ekincigim,sana da hayirli sagliki evine donusler olsun yavrum.
Peki, yemek esnasında su içmek için ne diyeceksiniz? İçmeli mi, içmemeli mi
- Yemek sırasında su içilince, mide suyu ve mide asidi oranı azalıyor. Yani mide suyu ve asidi sulanmış olduğu için hazım zorlaşıyor, gaz şikâyetleri başlıyor. Bu sebeple yemek yerken su içilmemeli. Öncesinde veya sonrasında içilmesi daha doğru.
Hürriyet-Canan Karatay
her şeyler hazırGül abla; şuan şu durumda olmasam o tatlı kaçamakları ben de yapıcam...ama söz verdim vucuduma ve kendime doğuma kadar karataya uygun olsa da yemicem..son zamanlarım ne kadar şeker ,kilo tansiyon sorunum olmasa da ,hormonlar birden değişebiliyor..benim ablamın hiç bişeyi yoktu,son anda şekeri çıktı..hemde benden zayıf çöp gibisezeryana aldılar,normale izin vermediler..kardeşimin son anda tansiyon sorunu çıktı izin vermediler v.s..
tarif süper,neden olmasın biz cevizli yapıyoruz öyle..üzerine meyveye gerek yok bile..offf nasıl güzel olur..
geçen yazmışmıydım..vişne kompostosu yaptım....şekeri serptim sadece..ayy vişnelerini bir yedim yemek değil saldırmak resmen ..nasıl özlemişim yaz meyvelerini..buzlukta kızılcık,çilek,kokulu üzüm ve erik var..doğum sonrası kompostu için saklıyorum onları :))))
Canlarimmmm benimmm,hepinize katmerler ,fistikli baklavalar,kunefeler,halleyler kadar tatli,mutlu,saglikli,huzurlu bir gun temenni ediyorum.Canim Gulcugum, Gul usulu katmerin icine ev yapimi kaymakta nasil olur fistikli ve sicakta erimis.Canlarim yarin kismetse tarti gunu,bu arada sevgili niceerendeniz kac gundur topige gelmedi yanilmiyorsam,hayirdir?Sevgili ekincigim,sana da hayirli sagliki evine donusler olsun yavrum.[/QUOTE ]
sanada güzel günler canım, bugün ki sohbetimizde bu oldu bitkiler meyveler bitti
zayıflarsam şimdilik hayal gibi görünüyor ama neden olmasın gaziantepe gidip yiycem sözama şuan sadece simlerle yetiniyoz
canım akşam eşime kek yaptım çayın yanında istedi bende yemedim bugünün yemeğini hazırladım yoğurtlu kabak yemeği
şimdilik böyle idare edicez abla başka çaremiz yok
tereyağsız olmaz tabiievet canan abla orjinalinde kaymakta var zaten gül ablanın tarifine bende bişi eklemek istiyorum biraz tereyağı eritip üzerinde gezdirilecek offff
katmer hayalinden yağlarımız eriyecek sanırımben birden aklıma geldi öyle uydurup yazdım,,,yaparken herkes damak tadına göre ayarlar ben yapana kadar aylar geçer kg vermeden yapmam
ben risk grubundayım yazık banaaaa.....[h=3]Bel ve karın bölgemizde artan yağlanmalar, hepimizin büyük derdi! Peki, kilo alımı ne zaman tehlike oluşturmaya başlıyor ve özellikle bu çevredeki yağlar nasıl eritiliyor? İşte tüm bunların cevabını Diyetisyen ve Kaliteli Yaşam Koçu Haluk Saçaklı veriyor.[/h] Bacak, kol ve diğer uzuvlardaki yağlanma, bel-karın bölgelerindeki yağlanma kadar tehlikeli değildir. Karın bölgesinde biriken yağlar, bazen organların çevresinde bazen karnın arka bölümünde ya da cilt altında yoğunlaşıyor.
Erkeklerde (Göbek çevresi): En geniş bölgeden ölçülecek.
70 -93 cm: Normal
94 -101 cm: Risk
102 cm ve üzeri: Yüksek riskli
Kadınlarda (Bel çevresi): En dar bölgeden ölçülecek.
60 – 79 cm: Normal
80 – 87 cm: Risk
88 cm ve üzeri: Yüksek riskli
Bu yağları nasıl eriteceğiz?
1- Alkol ve tatlı tüketimini sınırlayın. Aşırı yağlı yiyeceklerden sakının, bol yoğurt tüketin. Özellikle gece atıştırmaları ve akşam yemeğinden sonra tüketeceğiniz tatlıların belinizde birikeceğini de unutmayın. :18::18akşam 7de kurabiye)
Biradan uzak kalın.(Bunu zaten hayatımda ağzıma bile sürmedim)
2- Yürüyüşlerin dışında haftada 2 ya da 3 sıklıkla 10’ar dakikadan toplam 20 veya 30 dakikalık bölgesel direnç çalışmaları ile karın bölgesinde bulunan yağların daha hızlı yanmasını sağlarken diğer taraftan da karın kaslarını güçlendirerek bölgenin sıkılaşmasını sağlayabilirsiniz.
3- Egzersizi sevmiyorsanız: Her sabah uyandığınızda camınızı açın temiz bir havada 30 kere karnınızı şişirerek derin bir nefes alın, 2-3 sn. burundan aldığınız bu nefesi tutun, sonra yavaşça burun ya da ağızdan, soluduğunuz nefesi bırakın. Aynı uygulamayı akşam yatmadan öncede 30 kere tekrarlayın. Masa başında ofis ortamındaysanız arkanıza yaslanmadan karnınızı içeri çekin, göğsünüzü öne doğru bırakın, oturabildiğiniz kadar her gün bu pozisyonda çalışın.
4 - Haftada 3 ya da 5 kez, 30 – 60 dakikalık tempolu yürüyüş ile karın bölgesinde birikmiş olan yağları yakmaya başlarsınız.
yazık kıyamam size, yalnız mı kaldınız buralarda
KARATAY ı anlatmış sankiSizin beslenmenizde temel karbonhidratlar ve temel proteinler hangileri?
- Proteinler: Yumurta, bol doğal ev yoğurdu, bol ayran, Ezine peyniri ve benzer türde her türlü beyaz peynir, eski kaşar, her türlü balık, pastırma, kuzu pirzola, dana biftek veya bonfile, kuzu veya dana etiyle köfte.
Karbonhidratlar: Buğday, bulgur (köfte, dolma ve pilav olarak), kuru fasulye grubu (hem protein hem karbonhidrat), mercimeğin her türlüsü (hem protein, hem karbonhidrat), fındık, fıstık, ceviz, badem (hem karbonhidrat, hem protein, hem potasyum, kalsiyum, demir ve benzeri mineral, hem de omega-3) . Mevsimine göre karnabahar, lahana, bamya, taze fasulye, enginar, domates, biber gibi tüm glisemik indeksi düşük doğal sebzeler ve zeytin, limon, greyfurt (az miktarda), armut (az miktarda), ahududu (az miktarda), böğürtlen (az miktarda) gibi glisemik indeksi düşük tüm meyveler.
banada süt ve peyniraltı suyu aynısını yapıyor ,,,kefir , yoğurt yapmıyor,,,,internetten araştırdım süt ve ürünleri Gıda entolaransı yaparmış yoğurt kefir yapmazmış bende de aynısı vardı zaten tahminlerim doğruymuş, 1 haftadır 2 sinide kullanmıyorum gazda şişlikte yokHayvansal ürünler bana iyi gelmiyor. Karnım şişiyor. Peynire bayılıyorum ama yedikten sonra sanki gazım var gibi dolaşıyorum. Benim gibi insanlar çok. Ne yapacağız? Süt yerine soya sütü sağlıklı mı mesela?
- Soya sütü östrojen içerir. Östrojen hormonun fazlası meme kanseri nedeni biliyorsunuz. Peynir yedikten sonra gazınız oluyorsa, maya, süt ya da laktoz entolaransınız gelişmiş olabilir. Gıda entolarans testi yaptırmanız iyi olur kanısındayım.
Sabah 5 tibet egzersizi (10 dk. sürüyor. Çakralara, endokrin bezlerine vs… etki eden egzersizlerdir)
Yoğurt, zencefil, tarçın, zeytinyağı
KAHVALTI
Elmalı kurabiye
Kavrulmuş fındık
3 haşlanmış yumurta
10 Zeytin
Kırmızı lahana (zeytinyağı)
Siyah çay
AKŞAM YEMEĞİ
Ispanak yemeği
Karalahana sarması
Cacık
Kabak çekirdeği ve kaju
Jillian 3/5 yapacağım
Karbonatlı Su
SU (ARALARDA)
İyi aksamlar herkese sevgiler
Bugun misafirim vardı . Onlara pasta börek yaptim . Ama kendim sadece yeşil mercimekli salata yedim
Sabahta 1 yumurta ve yerli muz 12 yeşil zeytin yeşillik biraz peynir ve tabii ki kuruyemis
iyi akşamlar canım
tebrik ederim bişey yememişsin
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?