Aktarda bulunur mu bu kahve, merak ettim.
Benimde canım istemişti, bir baktım akşam annem şansıma kemik almış.
Aklım onda değilde akşam kırmızı biberli yoğurt var, ekmeksiz biraz zor yeniliyor, gerçi ekmeği hiç aramıyorum yanlış anlaşılmasın. Yanında da kırmızı lahana salatası, bu akşam salata tarzı şeyler var, aslında çorbanın bugün olmaması iyi oldu, yoğurtla eti bir arada yememiş olacağım.
Çok teşekkür ederim YENA..deneyeceğim bu akşam..sıcak sıcak çorba içmeyeli bayağı olmuştu..Ölçü vermeden göz kararı yaptığım.. 1 su bardağı yoğurt,1 yemek kaşığı un,1 yumurta yı çırpıp kaynayan tavuk suyuna ekledim karıştırarak pişirdim..
Üzerine pulbiberli kızdırılmış tereyağ.
KAselere koyduktan sonra ezdiğim sarımsakları limonla karıştırp döktüm..sirke sarımsak olur aslın da ama biz sevmediğimiz için limonla yaptım...
...
Şu an güneş açtı, benim de içim açıldı.Sabah kavanozumu hazırladım çorba koymak için, annem ne çorbası dedi, bir baktım daha haşlama olarak duruyor. Daha didiklemedim, öyle kolaymı dedi. Neyse yarın yerim bende dedim.
dün akşam iş çıkışı menengiç kahvesi aldım eve gidince yapıp içeyim dedim ben toz halinde beklerken cıvık cıvık bişi çıktı
1 çay bardağı süte 1 tatlı kaşığı ekledim fazla abartmışım sanırım koyu bir kıvam oldu EVRİMCİM konu hakkındaki engin tecrübelerin nedir aceba fazlamı eklemişim
Afiye olsun...Unsuz yoğurtsuz bol etli de tüketebilirsin canım...Ben eve yaptığım için ayrı ayrı yapmayayım dedim ununu bilerek az koydum..Çok teşekkür ederim YENA..deneyeceğim bu akşam..sıcak sıcak çorba içmeyeli bayağı olmuştu..
Urfa da çok vardı o kahveden kavanozda satılıyordu,ama bence sen sevmezsin çünkü ağır ve yağlı bir tadı var bence fazlası da kilo aldırır
Bnm yanımda paça yapacak bir annem de yok yapmayın böyle şeyler
Biliyorum canım un yasak ama kıvam içinde gerekli değil mi ? ben unsuz yaparım sanırım..Yena bir şey daha sorabılır mıyım müsaadenle..menengiç kahvesini sen mi tüketıyordun ? Karatayda tüketilebilir mi sence ?Afiye olsun...Unsuz yoğurtsuz bol etli de tüketebilirsin canım...Ben eve yaptığım için ayrı ayrı yapmayayım dedim ununu bilerek az koydum..
Un yasak biliyosun ..
aa ne kadar tevafuk oldu bu..ben kahveyı sordum 2 üstte yazılmış ..okumadan sormuştum şaşırdımÇok severim ben de menegiç kahvesini bir bulsam alacağım hemen...
Sütü kaynatıp içine koydun değilmi.?
sarımsaklı yiyeceksen rahatsız etmesin şirkette..en iyisi akşam yemen isabet olmuş..
Kediciğim sen özellikle götürüyosun değilmi yemeklerini.?
çok severim ben de menegiç kahvesini bir bulsam alacağım hemen...
Sütü kaynatıp içine koydun değilmi.?
iyiki hatırlattın canım, dün sağlıklı yaşıyoruz paylaşmıştı unuttum
canan hoca konuşuyor ama izleyemiyorum 2 sn açılıyor kesiliyor iş yerinden kaynaklıcanan hoca ..how tv deymiş izleyebilen varsa izlesin
bu neymiş canım nerden aldın karabiber öğütücüsü felan mı
"Dut yerseniz dut gibi olursunuz, fıstık yerseniz fıstık gibi olursunuz."
Canan Karatay
"Dut yerseniz dut gibi olursunuz, fıstık yerseniz fıstık gibi olursunuz."
Canan Karatay
Sevgili evrimkuzeycigim,dun gece carpintidan dolayi rahatsiz oldugunu okuyunca epey bi endiselendim ama aksama dogru simsicacik ifadelerini tekrar gorunce sukrettim canim,iyi olduguna cok sevindim maasaallah.
slm kızlar anca gelebildim akşam yemeğim sarımsaklı yoğurtlu bakla ve şehriye çorbası (yapacak başka çorba bulamadığım için şehriye yaptım)
Eki Görüntüle 1039257
Su an itibariyle yorumsuz birsey paylasacagim.Biraz once hertarafi piril piril yapilmis halde biraktim,esimin son cay bardagini da yikayip yerine koydum musaede istedim salonda t.v izliyordu bende yattim.Bir baktim iki dakika sonra gelmis eee gerci yattin ama birkac cilek yikasanda yesem ,macimda var simdi kacirmayayim.Dedim La havle vela kuvvete,kalktim yikadim salona goturdum v.i.p.hizmette sinir yoktur.
Evet ablacım uzak baya ama eşimin ailesi kardeşi de orda buralarda tek kaldık... her haftasonu gt gel oluyordu... inşallah iyi olur...
Kısmet ablacım bebiş ,inşallah uğurlu gelirde yeni ev bi bebeğim olur artık... kaaniacığım gibi hasretim biter
günaydınlarrrrr
bir yazılı haftasının daha sonuna gelmiş bulunuyoruz şu an 4 lerim son sınavlarını oluyorlarAntakya da hava bugün çok güzel umarım sizin havanızda güzeldir efenim
sabah 07:00 1 bardak kefir
08:00 1 yumurta+5 zeytin+3 ceviz+peynir+maydonoz+2 bardak çay
dün akşam iş çıkışı menengiç kahvesi aldım eve gidince yapıp içeyim dedim ben toz halinde beklerken cıvık cıvık bişi çıktı
1 çay bardağı süte 1 tatlı kaşığı ekledim fazla abartmışım sanırım koyu bir kıvam oldu EVRİMCİM konu hakkındaki engin tecrübelerin nedir aceba fazlamı eklemişim
evet canım aktardan aldım bende tanıdık aktarım var 600 gr kavanoz 15 tl idi 13 tl ye verdi bana
Urfa da çok vardı o kahveden kavanozda satılıyordu,ama bence sen sevmezsin çünkü ağır ve yağlı bir tadı var bence fazlası da kilo aldırır
bide turp yerseniz turp gibi olursunuz
Ben ceviz ve kabak çekirdeği yedim.ben fıstık yiyorum o zaman fıstık gibiyimmmmmmmmmm
bide turp yerseniz turp gibi olursunuz
Günaydın.Günaydın Yavru Karataylar.. bomba gibi bir gün bizim olsun inşallah... oranızdan buranızdan enerjı ve sağlık fışkırsın.. sevıyorum sızı.
Oğlumu okula gotureyım.. gelirken de yuruyeyım.. sonra yıne yanınıza geleyim, opuldıunuz cok cok..
Günaydın kızlar
Ben yine yorucu bir seyehatten döndümÇok şükür iyiyim. Neyseki şöför vardı arabayı ben kullanmadım. Dün Konya'daydım Afyon'a da uğradık, yedik içtik. Aslında yediklerim zararlı şeyler değil , kuzu tandır, döner, köfte, yoğurt felan ama bu sıralar ekmeği fazla kaçırıyorum sanırım. Bir de patatese düştüm son zamanlarda Tartı beni üzdü biraz.
Sebze, yumurta, balık, et, süt , meyve yiyorum bol bol porsiyonlarım çok büyük değil ama iştahım iyi. Sanırım kilo artışının sebebi ekmek ve pataes gibi geliyor bana
Bu arada geçen pzt, Mydenizz'in haberini okudum. Hayırlısı olsun diyorum. Elbet vardır bir hayır, sıkı korunduğun halde olduğuna göre. Allah sağlıkla sıhhatle kucağına almayı nasip eder inşallah. Darısı tüm isteyenlerin başına. Gebe sayısı 1'di 4 oldu.Bakalım daha kimlerden güzel haberler alacağız.
Bu arada Fmgenc sanan yeni evin şans getirir umarım. Ben de 1 sene önce taşındım şimdiki evime kendi evimde gebe kaldım. Darısı sana. Bu arada ev taşımak yerleştirmek de zor, benim hep ya kayınvalidem ya annem yardıma geldi ona rağmen yorucuydu. Kolay gelsin sana...
her yag faydalı değil canım................kg yapan yağ varrrrrrr yapmayan varrrrrrrrr....o senin bildiğin yağlardan değilmişnıye yaaa.. hanı yağ kılo aldırmazdı.. bak korkutma gözümü GÜÜÜLLLLLLLLLLLLLLL ABLAAAAAAAAAAAAAAAAAA BAK NE DİYOOOOOOO, ZARARLI DIYOOOOOOO
.
Günaydın Yavru Karataylar.. bomba gibi bir gün bizim olsun inşallah... oranızdan buranızdan enerjı ve sağlık fışkırsın.. sevıyorum sızı.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?