Ülkemizde çok yetiştirilen, pazarlarda gözlerimize renk cümbüşü getiren turpa sofralarımızda yeteri kadar yer açmıyoruz. İç hastalıkları uzmanı Dr. Ayça Kaya, özellikle zayıflamaya çalışırken bize çok faydası olacak turpla ilgi bilgiler verdi.
Turp katı sebzelerden biridir, kişiye çiğneme duygusunu tatmin etme açısından çok faydası olur. Canınız bir şeyler atıştırmak istediğinde turpu dilimleyip az tuz, bol limonla birlikte tüketebilirsiniz. Çok yedim duygusu oluşturmaya birebirdir.
Turpun kan şekerini yükseltme ölçeği olan glisemik indeksi düşüktür. Kan şekerinizde oynama yapmayacağı için sizi daha uzun süre tok tutar.
Turpun lif oranı yüksektir, midede ve bağırsaklarda çözülüp tokluk hissini pekiştirir.
Sülfürlü bileşikler açısından zengindir; karaciğer ve safra dostudur, kansere karşı koruyucudur.
İlaç gibi besinlerden biri olan turp, fitosterol bakımından zengin olduğu için kolesterolü dengeleyici etki gösterir.
Potasyum açısından zengin olduğu için tansiyonu dengeler. Kalp koruyucu etki gösterir.
Çok iyi bir C vitamini kaynağı olduğu için bağışıklık sisteminizi korumak ve grip olmamak için her gün küçük bir kase yemeye özen gösterin.
Ülkemizde guatrın en büyük nedeni iyot eksikliğidir, turp iyot açısından zengin olduğu için tirod hastalıklarından korur.
Folik asit açısından zengin olduğu için hücrelerimizin DNA ve RNA onarımını sağlar. Yaşlanmayı önler.
CANAN HOCA BOŞUNA DEMİYOR TURP YİYİN TURP GİBİ OLUN DİYE
1 saat 45 dakika yürüyüşümü yaptım yerime oturdum üstümü değişmden titreşimi taktım
vücud ısınmışken belki daha etkili olur
kedi den önce eritmen lazım karpuz umu
Eki Görüntüle 1049023
Herkese güzel bir gün dilerim. .dün akşam menümu yazamadim.esim şehir dışındaydi iki arkadaşım bendeydi sohbet ettik çay ictik baya iyi geldi bana..
Dün sabah 1 yumurtayla kkk
Ara salata sütlü kahve (menengic)
Akşam salata çorba 1-2 saat sonra 1 ayva
Su 3 lt
Spor: 40 dk yürüyüş
menengic kahvesini gecen hafta aldim.tadini çok begendim ama sabahları icemiyorum sütten dolayi..gece aciktim sıcak süt ictim yattim 1 saat bulantı yaptı uyuyamadim..bu aralar sütle aram iyi değil. Daha doğrusu yemekle aram iyi değil. .
Canan ablacim iyi haberlerle donmene çok sevindim..daim olsun inşallah. .prenses esinize mi yoksa sana mi benziyor merak ettim..:)
Bu arada ben de balik burcuyum..ama kalbimin sözünü dinlemem pek
Evrimkuzeycim sporuna da ayakkabilarina da taytina da bayıldım. .devamliligini diliyorum canim..koccaman alkisliyorum:)
Kedicim seninde çantan çok güzel ayni senin gibi
Gül ablacim kolay gelsin şimdiden sanada..gün işleri zor işler vesselam..benim bu ay son parti bitiyor.tekrar katilmayacagim..artik beni aşar böyle aktiviteler. .:)
Çok seviyorum turp'u ama karnım davul gibi şişiyor turp yiyince..sırf bu yüzden dokabu bekliyorlar..nasil yesem de siskinlik ve gaz yapmasa bilgisi olan var mi??
Cidden çok tok tutan bi besin
merhaba canım
içine sinen bişeyler bulmuşsun büyük bir yük kalkmış üstünden, bende oğlana sünnet yapacağım zaman a dan z ye herşeyini özenerek yapmıştım çalıştığım halde 2 çocukla gece yarılarına kadar yatak örtüsü ve pike takımları dikmiştim 2 ay uğraştım, oğlanın sünnet kıyafetine uysun diye herşeyi doreli yapmıştım, kızım 3.5 yasındaydı beyaz elbise dikip kuşağını, saç tokasını doreli yaptım, ayakkabısına ve çoraplarına dore boncuklar işledim fiyonklar yaptım ben biraz çılgınımdır kafaya taktığımı yaparımkimseden de yardım istemem yardıma gelen elime ayağıma dolanır işim uzar
bu arada kendine dikkat etmiyorsun alışveriş hevesiyle çok ayakta kalıyorsunilk aylar tehlikeli dikkat et canım
inşallah allahım seninde gönlüne göre verir
merhaba canım
sana da güzel keyifli sigarasız ve az hizmetli günler dilerim
merhaba canımCanlarimmm benim,herbirinize muhtesem guzellikte mutlu,saglikli,huzurlu piril piril bir gun diliyorum.Dun prensesimi ziyarete gittim,hamdolsun ki cok iyi buldum,kiymetli opucuklerinizi de ilettim sagolun.Oradan cikinca, tekrar sehir icinde hem bankada hem de postahanede islerim vardi.Yaz saati olunca hava daha aydinliik oluyor,eve biran once kosusturmaca olmuyor.Hepinizi opuyorum.
Canim Gulcugum benim,dun benim icin yazdigin temennileri okudum ,amin amin canim.Ayrica tabii kimse ayrilmak icin evlenmiyor,ne umutlarla yeni bir sayfa aciyor insan,ama giden hep senden olunca;geriye donup baktigimda,hayattaki azmin ve basarin konusunda seni kutlarim canim.Hersey zamaninda yapilinca guzel,yoksa manevi erezyonlar nereye kadar ?
Hoşgeldiniz Canan hanım :)
Bu arada ben teraZiyim😃
Öğle 12:30 1 kase kabak borani( bal kabağı+tuzlu yoğurt+nohut+et ile yapılan çorba)+salata
Kedi burcunun özellikleri nedir. Yükselenim kedi.
ben yiyordum, annem alıyordu bana. Lahanalarda vs...de oluyorya kök onları çok sevdiğim için turpuda seviyorum. şu sıralar yemedim ama. Mevsimi bitti mi?
öyle olacak galiba, bir kemerim bile yok.
herkese güzel bir gün dilerim. .dün akşam menümu yazamadim.esim şehir dışındaydi iki arkadaşım bendeydi sohbet ettik çay ictik baya iyi geldi bana..
Dün sabah 1 yumurtayla kkk
ara salata sütlü kahve (menengic)
akşam salata çorba 1-2 saat sonra 1 ayva
su 3 lt
spor: 40 dk yürüyüş
menengic kahvesini gecen hafta aldim.tadini çok begendim ama sabahları icemiyorum sütten dolayi..gece aciktim sıcak süt ictim yattim 1 saat bulantı yaptı uyuyamadim..bu aralar sütle aram iyi değil. Daha doğrusu yemekle aram iyi değil. .
Canan ablacim iyi haberlerle donmene çok sevindim..daim olsun inşallah. .prenses esinize mi yoksa sana mi benziyor merak ettim..:)
bu arada ben de balik burcuyum..ama kalbimin sözünü dinlemem pek
Evrimkuzeycim sporuna da ayakkabilarina da taytina da bayıldım. .devamliligini diliyorum canim..koccaman alkisliyorum:)
kedicim seninde çantan çok güzel ayni senin gibi
Gül ablacim kolay gelsin şimdiden sanada..gün işleri zor işler vesselam..benim bu ay son parti bitiyor.tekrar katilmayacagim..artik beni aşar böyle aktiviteler. .:)
birde kokmasa severim limona batirip batirip yemeyi dilimledikten sonra ama kokuyor ya ondan dolayi yemiyorum oysa turp suyu sac uzatmaya birebir bir yöntem.
Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.
kedi burcunun özellikleri
1.kavun göbekli olurlar
2.obur olurlar çok yerler
3.spor yapmadan duramazlar
4.üşengeç olurlar
5.azıklarını sırtlarında taşırlar
6.sevimli olurlar
Teşekkür ederim özellikle kimyonun çok etkili olduğunu biliyordum ama sevmiyorum kimyonu..Diğer baharatlari deneyeyim
aminÇok teşekkür ederim güzel sözleriniz için:)evet terazilerin Venüs'ten etkilendiği söylenir sanata yetenekleri vardır:)benim eşim de terazi :)iki terazinin evliliği uzun sürüyor deniliyor çok iyi anlaşıyoruz Allah ağzımızın tadını bozmasın:)burcun etkisi var herhalde:)
Peki cikmam zaten regl bitene kadar ciksamda dikkate almam yani regl donemi sonuçta.
Ayy ben Dukan yaparken de regl e yakin yerdim bir iki kaçamak ama regl sebebiyle arada kaynardi sevinirim :) şimdide öyle olduysa çok iyi gerçi durmasi regl olmasa bile normal bir hafta oluyor bugün diyete baslayali ve toplam giden 2.4 yani az değil
Ne kadar güzel dilekler bunlar boyle maşallah :)
turp u severim ama midede şişlik yapması hoşuma gitmiyorÜlkemizde çok yetiştirilen, pazarlarda gözlerimize renk cümbüşü getiren turpa sofralarımızda yeteri kadar yer açmıyoruz. İç hastalıkları uzmanı Dr. Ayça Kaya, özellikle zayıflamaya çalışırken bize çok faydası olacak turpla ilgi bilgiler verdi.
Turp katı sebzelerden biridir, kişiye çiğneme duygusunu tatmin etme açısından çok faydası olur. Canınız bir şeyler atıştırmak istediğinde turpu dilimleyip az tuz, bol limonla birlikte tüketebilirsiniz. Çok yedim duygusu oluşturmaya birebirdir.
Turpun kan şekerini yükseltme ölçeği olan glisemik indeksi düşüktür. Kan şekerinizde oynama yapmayacağı için sizi daha uzun süre tok tutar.
Turpun lif oranı yüksektir, midede ve bağırsaklarda çözülüp tokluk hissini pekiştirir.
Sülfürlü bileşikler açısından zengindir; karaciğer ve safra dostudur, kansere karşı koruyucudur.
İlaç gibi besinlerden biri olan turp, fitosterol bakımından zengin olduğu için kolesterolü dengeleyici etki gösterir.
Potasyum açısından zengin olduğu için tansiyonu dengeler. Kalp koruyucu etki gösterir.
Çok iyi bir C vitamini kaynağı olduğu için bağışıklık sisteminizi korumak ve grip olmamak için her gün küçük bir kase yemeye özen gösterin.
Ülkemizde guatrın en büyük nedeni iyot eksikliğidir, turp iyot açısından zengin olduğu için tirod hastalıklarından korur.
Folik asit açısından zengin olduğu için hücrelerimizin DNA ve RNA onarımını sağlar. Yaşlanmayı önler.
CANAN HOCA BOŞUNA DEMİYOR TURP YİYİN TURP GİBİ OLUN DİYE
kıyamam sana ağlama,,,bi almadığın kemer kaldı onada niyetlendin ama alamadın halaBen yiyordum, annem alıyordu bana. Lahanalarda vs...de oluyorya kök onları çok sevdiğim için turpuda seviyorum. Şu sıralar yemedim ama. Mevsimi bitti mi?
Öyle olacak galiba, bir kemerim bile yok.
Birde kokmasa severim limona batirip batirip yemeyi dilimledikten sonra ama kokuyor ya ondan dolayi yemiyorum oysa turp suyu sac uzatmaya birebir bir yöntem.
amin
epey gitmiş ödem de olsa
turp u severim ama midede şişlik yapması hoşuma gitmiyor
kıyamam sana ağlama,,,bi almadığın kemer kaldı onada niyetlendin ama alamadın hala
oo kedi hemen almaya gider saçlarının uzaması için uğraşıyor
amin
oo kedi hemen almaya gider saçlarının uzaması için uğraşıyor
merhaba canımHerkese güzel bir gün dilerim. .dün akşam menümu yazamadim.esim şehir dışındaydi iki arkadaşım bendeydi sohbet ettik çay ictik baya iyi geldi bana..
Spor: 40 dk yürüyüş
aynen bende gazdan dolayı yemeye çekiniyorumÇok seviyorum turp'u ama karnım davul gibi şişiyor turp yiyince..sırf bu yüzden dokabu bekliyorlar..nasil yesem de siskinlik ve gaz yapmasa bilgisi olan var mi??
Cidden çok tok tutan bi besin
Maşallah ablacim ne kadar marifetlisin öyle. .çok şanslı çocukların ve ileride olacak torunlarin:)
Abla bir çok şey içimde kalacak tarihi one aldim ki anlaşılmasın gebeligim..karnim cikmadan nasıl içime sinen bi abiye bulacagim onun derdindeyim..cevre kalabalık uzaktan misafirler yemekler bir de badana yaptiracagim dugunden önce inşallah yormadan kendimi altindan kalabilirim
sanıyorumki az kaldı kış sebzesi çünkü
geçmiş olsun canım sende bendenmişsin balık burcu
koksada yemek lazım günde 1 tanede olsa
Canim mydenizzzcigimmm,guzel kalbinden gecen guzel dileklerin icin cok tesekkur ederim birtanem.Kizim prensesim,bir aci biber,ayni benim gencligimin fotokopisi.Gorenler ,taniyanlar hayret ediyorlar,hattta gecen gun ablamla dahi bunun mevzusu oldu,Ecem kucuk Canan diye.Oglum esime benzer sagolsun fizik olarak,kumral mavi-yesil gozlu,altin kalpli bir evlattir yavrum.Kivanc Tatlitug a cok benzetiyorlar.Yuce rabbim butun annelerin evlatlarini esirgesin,bagislasin yarabbim.
amin, allah bağışlasın ikisinideCanim mydenizzzcigimmm,guzel kalbinden gecen guzel dileklerin icin cok tesekkur ederim birtanem.Kizim prensesim,bir aci biber,ayni benim gencligimin fotokopisi.Gorenler ,taniyanlar hayret ediyorlar,hattta gecen gun ablamla dahi bunun mevzusu oldu,Ecem kucuk Canan diye.Oglum esime benzer sagolsun fizik olarak,kumral mavi-yesil gozlu,altin kalpli bir evlattir yavrum.Kivanc Tatlitug a cok benzetiyorlar.Yuce rabbim butun annelerin evlatlarini esirgesin,bagislasin yarabbim.
alma boşu boşuna sana yaramaz kavun göbeklere etkisi yokmuşOnu bilerek almıyorum, birkaç ay önce alacaktım vazgeçtim zararlı diye düşünerek. En iyisi geç olsun, sağlıklı olsun dedim.
O formülü biliyorum, yaptım bir ara sıkıldım bıraktım, çok uğraştırıcı.
Sağol canım sen tipik balık mısın? Ben cogu özelliğini tasimiyorum.. bu arada baliksan yakin zamanda doğum günün gecmistir.nice güzel yillarin olsun
Adi da kendi gibi güzelmiş maşallah prensesimizin..allahım bir ömür sana bagislasin evlatlarini desene ikiside birbirinden güzel..güzel annenin güzel kizi demek ki..abla benim de büyük bana küçük babasina benzer sizin gibi paylasmisiz
Sağol canım sen tipik balık mısın? Ben cogu özelliğini tasimiyorum.. bu arada baliksan yakin zamanda doğum günün gecmistir.nice güzel yillarin olsun
Adi da kendi gibi güzelmiş maşallah prensesimizin..allahım bir ömür sana bagislasin evlatlarini desene ikiside birbirinden güzel..güzel annenin güzel kizi demek ki..abla benim de büyük bana küçük babasina benzer sizin gibi paylasmisiz
merhaba canım
sanada güzel günler
kız kıza sohbetler iyi oluyor streside alıyor s
sporuda iyi yapmışsın ama yormasan kendini zaten çarşı pazar çok yürüyorsun
3 çocukla zor olur tabii,,,ben 3. olduktan sonra 4 sene ara vermiştim
aynen bende gazdan dolayı yemeye çekiniyorum
2 çocuk bide karnında o kadar işin üstünden nasıl kalkacaksın canım hem sünnet hem badana kendini çok yıpratacaksın,,,,seneye bırakmayı hiç düşünmedinmi
sağol canım sen tipik balık mısın? Ben cogu özelliğini tasimiyorum.. Bu arada baliksan yakin zamanda doğum günün gecmistir.nice güzel yillarin olsun
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?