oooo babama çok yakınmışorada kampımızda var bizim,
geçen sene mayıs ayında Nijerya bakanı gelmişti bayanla rixos taydık 1 hafta kaldık konyaaltında yedimemetler miydi neydi orada akşam da bir akşam yemeği yemiştik.....ekimde bayram da da oradaydım 5 gün kaldım....tanışmış olsaymışız beraber kahve içermişiz kızlara da nispet yapardık...kedi de şeker limi diye sorardı
afiyet olsun canım
Afiyetler olsun efem
Kızlar Osman Müftüoğlu nun karbonatlı su ile ilgili bir yazısı var:
Bana göre sağlıklı birinin “ben alkali gücümü artıracağım” düşüncesi ile içme suyuna İngiliz tuzu eklemesinin vücuda gereksiz yere sodyum yüklemekten başka etkisi olamaz. Fazla miktarda sodyum ise su tutmanıza, ödem, selülit, hipertansiyon gibi sorunlarla karşılaşmanıza yol açabilir.
Ya bu doğru olabilir mi? Gerçi ben zaten içmeyi de unutuyorum 😀aklıma geldikçe içiyorum
yarin kiz bi getirsin ne oldugunu anliyim hepinize alirim trye gelince postalarim :)
Bana göre sağlıklı birinin ben alkali gücümü artıracağım düşüncesi ile içme suyuna İngiliz tuzu eklemesinin vücuda gereksiz yere sodyum yüklemekten başka etkisi olamaz. Fazla miktarda sodyum ise su tutmanıza, ödem, selülit, hipertansiyon gibi sorunlarla karşılaşmanıza yol açabilir.
Ya bu doğru olabilir mi? Gerçi ben zaten içmeyi de unutuyorum 😀aklıma geldikçe içiyorum
Bana göre sağlıklı birinin ben alkali gücümü artıracağım düşüncesi ile içme suyuna İngiliz tuzu eklemesinin vücuda gereksiz yere sodyum yüklemekten başka etkisi olamaz. Fazla miktarda sodyum ise su tutmanıza, ödem, selülit, hipertansiyon gibi sorunlarla karşılaşmanıza yol açabilir.
Ödem tutmuyor karbonat, tam tersi ödemi atıyor.Alkali diyet kitabında (Ayşegül Çoruhlu) öneriyor. 1 lt. suya 1 çay kaşığı. Ben şimdi spor sonrası laktik asiti atmak için içtim.
Cnm içenler çok dikkat etsin bnce ,alakalı diyet yapanların topikini inceliyordum biara B'nde ,bir iki bayan baya rahatsızlanmıştı ,kalpte sıkıntı yaşamışlardı ,başdonmesi birde çarpıntıya sebep olmuştu bayanda ,doktora gidince doktor sen vücuduna tuz yüklemişsin gereksiz ,sakın birdaha böyle bişiy yapma demiş :26:B'nde korkup yapmamıştım ,onun yerine limon sıkılabilir suya ,bildiğim kadarı ile sirke Yada limonlarda alakalı oluyor :44damdan düşer gibi oldu ,sayfaları takip ediyorum ...yazmadan edemedim )
mesela o gun kola ıctım dıyelım.. ertesı sabah karbonat ıctıkten sonra ıshal olurum.. resmen vücut asidi atıyor bedenımden.. bunlar benım yasadıklarım.
Hoşgeldin.Cnm içenler çok dikkat etsin bnce ,alakalı diyet yapanların topikini inceliyordum biara B'nde ,bir iki bayan baya rahatsızlanmıştı ,kalpte sıkıntı yaşamışlardı ,başdonmesi birde çarpıntıya sebep olmuştu bayanda ,doktora gidince doktor sen vücuduna tuz yüklemişsin gereksiz ,sakın birdaha böyle bişiy yapma demiş :26:B'nde korkup yapmamıştım ,onun yerine limon sıkılabilir suya ,bildiğim kadarı ile sirke Yada limonlarda alakalı oluyor :44damdan düşer gibi oldu ,sayfaları takip ediyorum ...yazmadan edemedim )
Valla ben paylaştım sadece ...hep beraber yorumluyoruz😀tuz yüklediği doğru olabilir ilk başlarda ben günde bir iki bardak içiyordum ama bana hiç su içmişim duygusu vermediğinden aklıma bile gelmiyor😀
Sassy su hazırlıyorum geceden,okulda 1 lt normal su içiyorum,eve gelince 1 lt sassy o da akşama kadar bitiyor akşam da normal su😀
Seeeeleennnnn duydun mu???? Bır de kotulendın kahvemı yaglı kalorılı dıyeeeeee...
Hoşgeldin.Evet, sirke ve limonda alkali yapıyor. Ben birkaç aydır içiyorum, ben de bir sorun olmadı, kişiye göre değişiyor demek ki. Belki aşırı kullanmıştır, normal tuzu da aşırı kullanıyordur. Tansiyon hastalığı olabilir vs...
İyi yaptın paylaşmakla. Tadına kaç aydır içiyorum, hala alışamadım. Sassy suda çok iyi, denemedim ama içeriği güzel, hem tadı da güzeldir.
Diyet Yaparken Menengiç Kahvesi İçin
Kahve, birçok insan için tutku gibidir. Özellikle kahveden vazgeçemeyenler diyet yaparken çok zorlanır. Şekersiz içmek ve sınırsız çay kahve içilebilir yazılarını sıkça okumuşsunuzdur. Kahve sayısını abartmak doğru olmasa da bu alışkanlığı kazanan birçok insan var. Eskiye oranla daha az beslendiğinizde ve kahveyi şekersiz olarak tükettiğinizde ise bir takım mide sorunlarıyla karşılaşabilirsiniz. Uykusuz kalmak da cabası. Bu yüzden kahve olarak önerilen tür menengiç kahvesidir. Son zamanlarda oldukça popüler olan bu kahvenin faydaları saymakla bitmiyor.
Menengiç Kahvesi
Menengiç Kahvesi
Menengiç Kahvesi Yararları
Antioksidan özelliğine sahip
Kansere karşı koruyucu
Gençleştirici
Astım, egzama, ishal, mide ağrısı ve sarılık tedavisi
Kalorisi normal kahveye göre daha az ve faydalı
Menengiç kahvesinin içeriğinde sodyum, fosfor, potasyum, demir, kalsiyum, çinko, magnezyum, E ve B vitaminleri, mangan, bakır, selenyum, kadminyum bulunmaktadır. Bunun dışında doymamış yağ asitleri, lif, protein ve sayısız mineralde içerir. Dağlık ve kırsal kesimlerde yetişen menengiç bitkisinden üretilen bu kahve hem sağlıklı hem de yaşlanmayı geciktiren bir mucize. Bu yüzden diyet dönemlerinde kahve tercihinizi menengiç kahvesi olarak kullanmak en iyi seçim olabilir. Diyet depresyonuna yakalanmadan daha dinç olmak ve gençleşmek mümkün.
Sadece kahve değil, menegiç meyvesinden daha birçok ürün yapılabiliyor. Şekerleme, çerez ve hatta sabun gibi ürünleri de görebilirsiniz. Bu ürünler diyette kullanabileceğiniz en masum ve kalorisi az ürünler olabilir.
Sassy de hoş bir aroma oluyor seviyorum bu tadı:) ama salatalık olmadığından sadece zencefil nane limon koyuyorum
Ben tadını sevmiyorum şekerim olay orda çamur attım yani😀yok ama cidden yağlı bir şey yani memengiç denilen karabiber tanesi gibi yeşil bir tohum,tavaya atarlar kavururlar yerken ellerin yağ içinde kalır,faydalı olduğunu ben de biliyorum ama bnm için güzel değil yani 😀belki biz hataylılar çift kavrulmuş koyu kahve içtiğimizden beni kesmemişte olabilir😀
Tadı güzelde, hergün günlük süt almak zor geliyor. Evde kimse içmiyor, kaldı yarısı dökecekmiyim, ne yapsam acaba. :44:
Ben de ancak limon ve nane koyuyorum.Bir alamadım şu zencefili.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?