Popüler Konu KARATAY DİYETİ ile yiyerek aç kalmadan zayıflıyoruz ve hastalıklardan kurtuluyoruz...

Evet her balık yenmemeli. Özellikle küçük balıklar tercih edilmeli çünkü vücutlarında daha az ağır metal birikimi oluyor. Ama balık mevsimi bitiyor artık çiftlik balıklarının zamanı. Omega 3 balık hapı konusunda doktorlarda görüş birliği yok fazla. Kimisi öneriyor kimisi önermiyor. Ben 2 doktor değiştirdim ilk doktor bir araştırmadan bahsetti, bir çok anne gebeliklerinde yarısına omega 3 hapı vermek yarısına vermemek üzere takip edilmiş. Daha sonra doğan bebekler de 5-6 yaşlarına kadar mental ve zihinsel gelişim açısından takip edilmiş. Balık yağı kullanan annelerin çocuklarının diğerlerinden daha zeki olmadığı aynı olduğu zekanın genetik bir miras olduğu kanısına varılmış. Sonra bunu anlattıktan sonra döndü bana ister kullan ister kullanma amam dışardan bir şey almak ne kadar doru buna rağmen orası tartışılır dedi. Ben de sol.arları bıraktım içmedim o kadar para verdiğim halde. arada 1 tane felan içiyorum boşa gitmesin diye
Dediğim gibi ilk 12 hafta sadece folik asit+B12 hapı kullandım, sobra omega 3 içeren multivitamine geçtim, 16. haftadan sonrada demir hapı + multivitamin kullanıyorum. Bulantı zor iş gerçekten, çok korktum hep devam edecek diye ama 13.-14. haftadan sonra bıçak gibi kesildi Ben de kendime geldim. Darısı sana inşallah.

Günaydın kızlar,
Uzun zaman sonra erken erken KKK' yapabildim.

Dünkü yanlışlarımın hepsini düzelterek hem de :)

balık yemeyi svemiyorum özellikle zorluyorum kendimiküçük balık hele hiç yemem

balık mevsimi tam olarak ne zaman bitiyor ?nasıl öğrenicez?

aferin cnm bense bugün uyanamadım ve 1 muz yedim şu an bildiğin çok açım:2:

Olsun canım, ben de bir haftadır 1-2 gibi yapıyodum kahvaltıyı. Arada olur öyle.

Sanırım çok aç olma durumu sıkıntılı, bişeyler yemen gerekiyor kıtlık sinyali olmaması için :)

Olsun canım, ben de bir haftadır 1-2 gibi yapıyodum kahvaltıyı. Arada olur öyle.

Sanırım çok aç olma durumu sıkıntılı, bişeyler yemen gerekiyor kıtlık sinyali olmaması için :)

son 1 saat dersim var bitiecek inşallah yanımda yiyecek bir şey de yok zaten:)

yenı de olsam böyle hıssettırebıldıysem.. ıcınızden olabıldıysem ne mutlu bana.. teşekkür ederım arkadaşım.

kıyamam ben sanaaaaaa... yanında götürsen olmaz mı ki??

Aklıma hiç gelmedi mantıklı:)

Sağol cnm bnm/)

Bu kadar rezilliğe bir daha yapmam herhalde fena örselemişsin beni Gül ablam😪

Pis kedi

Bir daha yapmıcam söz😪

normalde de kuş gıbı yıyorsun zaten.. uzulme o kadar.. sonunda hedefine kılıtlenmıs ınsanlarız bız.

eskiden yerdim ama artık bende hepsine tiksintiyle bakıyorum

5 er kere Kuzey ıle Tıbet ın 5 lisini yapmış olduk az once.. dıye dıye dıye sonunda hayatımızda.. hayırlı uğurlu olsun.. sabahları bırlıkte yaparız artık..

Tibeeeet tibeeet seni bıraktım zaten yeni başlamıştım 13 lü rakama geçmiştim ama rahatsızlandım devam edemedim başım çok dönüyordu yaaa

senin çalışmayan kasın kaldımı ki hala kollarında acı oluyor

ne güzel her salı sohbet günleri,,,,,çevrende türk çok galiba

benim gibi yanında götür sende canım,,,,,
Günaydın kızlar,
Uzun zaman sonra erken erken KKK' yapabildim.

Dünkü yanlışlarımın hepsini düzelterek hem de :)
tünaydın canım

bugünki kahvaltın dört dörtlük olmuş demek ki afiyet olsun
son 1 saat dersim var bitiecek inşallah yanımda yiyecek bir şey de yok zaten:)

çantana kuruyemiş atmayı unuttun mu,,,,

Nasıl çıktım sorma Gül abla:)zaten pek öyle çeşitli almıyorum artık bir ceviz bir de kayısı var evde onları da sağolsun kayınbabam getiriyor:)

Bu paylaşım güzel oldu Gül abla ellerine sağlık:)
bişey değil canım
balık yemeyi svemiyorum özellikle zorluyorum kendimiküçük balık hele hiç yemem

balık mevsimi tam olarak ne zaman bitiyor ?nasıl öğrenicez?

sana bunu ararken onları da buldum,,,,,

HANGİ MEVSİMDE NE YENİR

Bu tablo Karatay Mutfağı Kitabı 2. Bölüm, Sayfa 85-94 arası bilgilerden derlenmiş

Meyveler Sebzeler Balıklar
OCAK Elma, armut, ayva, nar, muz (yerli), portakal, greyfurt, limon ve turunç
Kereviz, karnabahar, lahana (beyaz ve kırmızı), brokoli, havuç, şalgam, kırmızı pancar, pırasa, ıspanak, turp
Uskumru, lüfer, çipura, palamut, istavrit, kefal, hamsi, çinakop, tekir, kırlangıç.

ŞUBAT Elma, armut, ayva, muz (yerli), portakal, greyfurt, limon
Kereviz, karnabahar, brokoli, havuç, şalgam, kırmızı pancar, pırasa, ıspanak, karalahana, turp
Kalkan, tekir, çipura, istavrit, somon, dil balığı,

MART Elma, muz (yerli)
Brokoli, havuç, şalgam, kırmızı pancar, pırasa, ıspanak, kara lahana, turp
Kefal, levrek, kalkan, tekir

NİSAN Yeşil erik, çağla (badem)
Taze soğan ve sarımsak, kuşkonmaz, taze bakla, madımak, semizotu, deniz börülcesi, gelincik, arap saçı, çiğdem, ebegümeci, hardal, hindiba, ısırgan, radika, turpotu, yabani ıspanak Kalkan, mercan, levrek, kılıç, kırlangıç, çipura, tekir, barbunya

MAYIS Yeşil erik, çağla (badem), yeni dünya, çilek, böğürtlen
Taze soğan ve sarımsak, kuşkonmaz, taze bakla, enginar, havuc, yaprak, madımak, semizotu, deniz börülcesi, gelincik, arap saçı, çiğdem, ebegümeci, ısırgan, yabani ıspanak Levrek, barbunya, dilbalığı, tekir, kılıç, kırlangıç, iskorpit

HAZİRAN Yeşil erik, yeni dünya, çilek, kiraz, kayısı, şeftali, karadut, böğürtlen, ahududu
Taze soğan,sarımsak ve fasulye, kuşkonmaz, enginar, havuc, yaprak, semizotu, ıspanak, bezelye, kabak, bamya, börülce, sivri biber, dolmalık biber, salatalık Mercan, levrek, barbunya, tekir

TEMMUZ

Kayısı, şeftali, sarı erik, vişne, ahududu
Taze soğan,sarımsak ve fasulye,semizotu,ıspanak, bezelye, kabak,bamya,börülce, barbunya sivri,çarliston ve dolmalık, salatalık,domates,patlıcan, havuc,

Sardalye, tekir, barbunya

AĞUSTOS Kayısı, şeftali, vişne, erik, üzüm, ayçiçeği, yabani armut,
Semizotu, kabak, taze fasulye, bamya, börülce, sivri,çarliston ve dolmalık biber, salatalık, havuç domates, ,patlıcan, barbunya, Çingene palamudu, sardalye, kılıç, mercan, izmarit, sinarit,

EYLÜL erik,ayçiçeği, yabani armut, fındık, Antep ve yer fıstığı, elma, zeytin, böğürtlen, kızılcık, kuşburnu, üzüm
Kabak, sivri,çarliston ve dolmalık biber, salatalık, domates, havuç patlıcan,barbunya, şalgam,mantar Sardalye, kılıç, palamut, lüfer, izmarit, kırlangıç

EKİM Üzüm, yer fıstığı, elma, zeytin, böğürtlen, kızılcık, kuşburnu, alıç, ceviz, armut, muz (yerli), greyfurt, mandalina, limon
Domates, patlıcan, çarliston biber, havuç, şalgam, mantar, ıspanak, yer elması, pırasa, lahana, turp Palamut, lüfer, istavrit, kılıç, hamsi, sardalye,

KASIM Üzüm, elma, zeytin, kızılcık, kuşburnu, alıç, ceviz, armut, muz (yerli), greyfurt, nar, ayva mandalina, limon,
Havuç, şalgam, ıspanak, yer elması, pırasa, lahana, turp, kırmızı pancar, bal kabağı, kereviz, karnabahar
Palamut, lüfer, istavrit, kılıç, hamsi, sardalye, torik

ARALIK Elma, armut, muz (yerli), greyfurt, limon, nar, ayva, portakal, turunç
Havuç, şalgam, ıspanak, yer elması, pırasa, lahana,turp, kırmızı pancar, şalgam, bal kabağı, kereviz, karnabahar Uskumru, lüfer, palamut, torik, tekir, hamsi, çipura

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…