Popüler Konu KARATAY DİYETİ ile yiyerek aç kalmadan zayıflıyoruz ve hastalıklardan kurtuluyoruz...

kedi cik ben çıkıyorum işe gidince bildirimi mi yapacağım....

ay çok merak ediyorum ne kadar vermişim diye bi bildirim yapsam da öğrensem

Bende yapsam ama unutuyorum, şişlik oluyor bende. Oooo bu yumurta tarifide güzelmiş, denesem mi acaba?

kedi cik ben çıkıyorum işe gidince bildirimi mi yapacağım....

ay çok merak ediyorum ne kadar vermişim diye bi bildirim yapsam da öğrensem

evet abla yaaa çok üzülmüştüm geçen hafta hep vermek istiyom hep vermek

Canlarimmmm benimmm,herbirinize hayirli,mutlu,saglikli piril piril bir cuma diliyorum.Ben hamdolsun iyiyim,prensesim de cok iyi.Bu hafta kilom ayni kalmis ,yani 70.800gr.Canim Gulcugum,mydenizzzcigim,teosoncugum,kedicigim,prenscigim,babymomcigim,selensucugum,evrimkuzeycigim,butun canlarim can dostlarim,her daim kalbimde ve aklimdasiniz,herbiriniz ayri ayri cok degerlisiniz benim icin.Tek basima cok buyuk bir bahar temizligine kalkistim ve bitirdim de cok sukur,ama insan hayatindaki her puruzu keske bir sabunlu bezle silip giderebilse.Sizlere olan sonsuz sevgi ve saygimdan habersiz birakmak istemiyorum.Son bir hafta bazi sahsi olaylar beni oylesine yipratti ki,hayat bu kadar mi bos demekten kendimi alamadim,,herseye rag
men hepinizin saglik ve mutluluk haberlerinizle cok sevindim.Hayatta aslinda hakiki gurbet ve yalnizlik,ayni evi ve hayati paylastigin kisiyle ,hayata ayni pencerelerden bakip,ayni manzaralari gormemek demek.Eger tek basina bakip,tek basina goruyorsan ,karsindakinde farkinda olup umursamiyorsa o zaman hicbir seye degmiyor.Ah canlarim,hepinizi opuyorum,saglicakla kaliniz insaallah.

Son düzenleme:
[h=3]Sağlıklı Beslenelim, sağlıklı besleyelim: Bulgurun Faydaları ...[/h]
4000 yıllık tarihe sahip olan mucizevi besin, tarihe tanıklık eden yegane dost...Şimdilerde fakirin sofrasında olan zenginin dönüp bakmadığı, misafire ikram edilmeye layık görülmeyen , unutulmaya yüz tutmuş milli besinimiz... Sağlık açısından bi'o kadar yararlı olan bulgur, zihinlerde yerleşmiş olan yanlış algılar nedeniyle maalesef çok fazla tercih edilmiyor. Bu yanlış algıları sıraladığımızda , emininki evet ben bunu duymuştum diyeceksiniz!
Yanlış Algılar;
Bulgur Şişmanlatır; Bulgur şişmanlatmaz. Aksine bulgurun yapısında çokça bulunan lifler, kişiyi tok tutar ve kişinin kolayca acıkmasını önler. Lifli yapısı bağırsak hareketlerinde de etkindir ve diyetlerde , kilo kontrollerinde özellikle tavsiye edilmektedir. Bağırsak harekelerini düzenlediğinden dolayı bağırsak kanserini önlediğine yönelik te uzmanların görüşleri bulunmaktadır.
Bulgur şişkinlik ve hazımsızlık yapar : Bulgur yapısı gereği şişkinlik ve hazımsızlık yapmaz. Tabiiki 2-3 tabak bulgur pilavı yersek, bi' zahmet hazımsızlık yapsın değil mi ? Ayrıca merdiven altı üretilen ürünlerde piyasada çokça bulunmakta ve genellikle marketlerde dökme bulgur şeklinde satılmaktadır. Sağlıksız koşullarda üretim yapılan bulgur, sağlımızı da tehdit eder, sözün kısası şişkinlikte, hazımsızlıkta yapar. Bundan dolayı her besinde olduğu gibi üretimden emin olduğumuz paketli ürünleri tercih etmemiz gerekmektedir.
Bulgur fakirin yiyeceğidir misafire ikram edilmez : Bulgur, diğer bakliyatlardan daha ucuz olduğu için her zaman köylü ve fakir yiyeceği olarak görülmüştür. Demek ki bulgur fiyatı tavan yapsaydı, herhalde belli kesimler için tüketilmesi popüler hale gelecekti. Organiğe ve natürelliğe dönüşün popülerlik kazandığı bu dönemde, bulgur tüketimi neden popüler hale gelmedi, bu da ayrı bir paradoks. Peki misafire akşam yemeğinde ne ikram edilir. Tabiiki pirinç pilavı ... Neden? Çünkü pirinç pilavı daha iyi, misafire yakışır. Ama neden misafirlerine çayın yanında kısır verirsin, o da bulgurla yapılıyor ? Kafalar karışır... Netice itibariyle bu tür algıları bir kenara bırakalım ve sağlımız için faydalı bu besini bolca tüketmeye bakalım.
Yanlış algılardan bahsederken , bulgurun faydalarına gelemedik bir türlü farkındayım:)
Bulgurun Faydaları:

• Düşük Glisemik Endeksli bir besin olduğu için kandaki şeker seviyesini yükseltmez ve şeker hastaları da bu besini rahatlıkla tüketebilir. Ayrıca kanda şeker dalgalanması olmadığı için, şeker düşümü ve bunu müteakip acıkma olayını geciktirecektir.
  • B1 (thiamin) vitamini deposu, özellikle pirinç tüketiminin fazla olduğu ülkelerde ve fazla pirinç tüketen kişilerde görülen Beriberi hastalığının önlenmesinde Bulgur birebirdir. Beriberi hastalığı ;B1(thiamin) eksikliğinde görülen, iştahsızlık ve buna bağlı olarak zayıflık, halsizlik, dokularda şişme, ussal zayıflıklar ve kalp yetmezliği ile ortaya çıkan bir hastalıktır. Pirinçte thiamin (B1) miktarı az olduğu için, uzun süre pirinçle beslenen insanlarda daha fazla görülür. Bulgurda bulunan B1 vitaminleri, sinir ve sindirim sisteminde önemli rol oynamaktadır. Beriberi hastalığının önlenmesinde bulgur önemli bir faktördür ve düzenli tüketilmesi tavsiye edilir.
  • Folik Asit Bakımından Zengindir: Anne karnındaki bebeğin zeka gelişiminde çok önemli olan folik asit, bulgurda çokça bulunmaktadır. Uzmanlar tarafında kadınların hamilelik dönemlerinde, bulguru tüketmeleri çokça tavsiye edilmektedir.
  • Protein, demir, kalsiyum, potasyum bakımından zengin, yağda fakir bir besindir

oooo super gidio.. bak reglin bittimi bilmiorum ama sonuna dogru degisiklik oluyor..hadi devamida gelsin 6li rakamlara dussen gerisi gelir
reglimin son günleri bugün yarın bitecek,topladığı suyumu attı nedir
ah ah 6 lı rakamları özledim valla 6lılara insemde hemen çıkıp 5li olsam
Ben 44.6 veya 7mi bilmem. Bugün 45.3 olmuşum. :)

iPhone 'den Tapatalk aracılığı ile gönderildi
sen ye tatlıları ye sonra öylleee 45 olursun tabi

o benden de oluyordu ilk 2 hafta sonra geçti,sanırım alışma evresi

Son düzenleme:

aaa aynı kilodayız şuan

bu arada herkese merhaba :) okuldan geldim bugün erkenden, yarın sınav var biraz dinleniyorum ayran+ceviz de bu dinlenmeye iyi gidiyor
tabloyu kim yapıyor kedicik sen mi?

Hoşgeldin.

Merhabalar..Hayırlı cumalar..

Rumuz: prenscim
Gebeliğimin başlangıç tarihi: 14.08.2013
Başlangıç kilom: 54
Geçen hafta: 66
Bu hafta: 66
Fark:0
Toplam fark :12 kg.(35.haftamı bitirdim)
Spor: hergün 30 dk.yürüyüş..
Boy: 1.67 cm.
Hedef: 69
Yüzde : 0

Bugün uyudum işe gitmedim..rutin ev işlerini yaptım,ders çalışıcam ..haftaya da sınavım var neye yetişeceğimi şaşırdım..gerçi yakında hepten şaşırcam bakalım,Allah şimdiden kolaylık versin bana..

Yarın akşam anneme geçicem,1 gece kalayım bari..sonra kalamam..

Kilo verenleri tebrik ediyorum..Ben yine formumu korumaya devam ediyorum..

ayy maşallaah sana hamile olduğun halde kilon sabit valla hem benden de zayıfsınn hem boyunda uzun aayy senin minnacık göbeğin vardır şimdi :26::26: çok hoşuma gidiyor öyle hamileler,yayılmış olanlar bana çok garip geliyor

[video=youtube;OoE97ut6O2k]http://www.youtube.com/watch?v=OoE97ut6O2k[/video]

Yemedim tatlı, kadayıf dün akşam masada duruyor, yesem mi yemesem mi diye düşündüm ama yemedim. Bu hafta tatlı olarak, incir, elma, portakal yedim.

Canım sağol,hamileliğimin ortasında hızlı hızlı aldım sonra duruldum..ilk hamileliğimde de böyle olmuştum..Hepsi de gidiyor doğumdan sonra..Yanlarım boş ortada basketbol topuna benzer bir karnım var..hepsi bu :)) bebeğimin kilosu iyi ama maşallah..

Sende verirsin dert etme canım,karataya devam..

Sağlam sopaları hakediyorum gerçekten. Gitmediğim günler vurun sopaları banaaa...
Ablam baya baya çalışkan bir akrepsin yahuuu, maşallah sana en kocamanından! Ne işle meşgulsün? heyet falan demişsin, merak ettimm

Ders çalışacağım diyince, ben strese giriyorum.

ooyyy :) hazırlıyorum şimdi..

bu arada tembellikten ölmezsem hiçbir şey öldürmez beni sanırım.. bugün de erken uyandıgım halde sırf metrobüse binmek istemediğim için okula gitmedim. :18:
aaaa şuna baakkk kıızzz ben binddiim bugün ama dersin 2 saatine girmedim birazda ben tembellik edeyim peehh

sana da bi nazar boncuğu veriyorum hamile olmanıza rağmen kilo veriyorsunuzz valla nazar değmesin tütütütü

limonu suya dilimleyip atacaksın canım sıkma
ablacım ben bu konu hakkında bişey demek istiyorum
karatay diyeti kitabı yanlış hatırlamıyorsam sayfa 48 olması lazım,orda limonu sıkıp içebilirsiniz diyor? ama tabi bana yaramadı ondan içmiyorum artık,en güzeli saf su :)

Yemedim tatlı, kadayıf dün akşam masada duruyor, yesem mi yemesem mi diye düşündüm ama yemedim. Bu hafta tatlı olarak, incir, elma, portakal yedim.
ben bilmemmmmm arttııkkk yedinmi yemedinmiii gözüme gözüme soktun incirleri uyuturken

işte işte taaam benim dediğim hamile tipi,bi keresinde bi bayanda görmüştümm aayy çok şekerdi,bi de böle bebek var yazılı bi eşofman giymiş inşallah benimde sizin gibi olur :) teyzem 170 küsür boyunda,ilk hamileliğinde aman allahım 50 kilodan 80e çıkmıştı,öyle çirkin olmuştuki anlatamam o geliyor aklıma onun gibi olmak istemiyorum

kızlar herkese tünaydın.öncelikle herkese tbr.
ben daha tartılamadım. yanlız aşırı heveslendim gidip bi tartı satın alıcam.bu 3. olucak 2 tane evimde war. 2.sini aldığımda eşim haşlamıştı baya beni:)
olsun bugun uygun bişi bulursam alıcam idareten.yağmurda var bugun çok fena. inşallah akşama yazarım sizee..

kızlar bişey sorucam sizlere
(çok afedersiniz) ben wc ye çıktıktan sonra (2 gündür dikkatimi çekiyor ) su yüzeyinde yağımsı tabakalar var,beyaz gibi rengi,sizce yağ mı atıyor vücut?sizde de böyle bişey var mı?yada oldu mu? ben hayatımda ilk defa böyle bişeyle karşılaşıyorum mrk ettim

Kilo almaktan iyidir sabit kalabilmek,sende koşturuyorsun anlaşılan..ben de çok sık giremesemde seni merak etmiştim..Allah kolaylıklar versin..

Alıştım artık azaldı da günler....sabah yine ufaktan başladı ama kendimi salmadım kalk burcu dedim..kahvaltı hazırlanacak,çocuk okula gidecek..:44:

canım ablacım hayırlı cumalar,günaydınlar..

kilo da vermişsin..ben tatlıyı iki oğlumda da yemedim..ablamlar kızlarına hamileyken deli gibi tatlı yemişlerdi..çevremde de hep öyle duyuyorum ama tabi belli olmaz,ondan tatlı çeksin canın demiştim..hayırlısı artık canım..

Ders çalışacağım diyince, ben strese giriyorum.

sen bakma ben o koşuşturmaların arasında bile ders çalışıyordum canım..benide şimdi stres sardı..1 hafta var :)

Olmassın canım inşallah..sağlıklı beslendiğin sürece..

Canan ablacım oh mis gibi oldu evin desene..güle güle kirletin prensesi öpüyorum,sende sağlıcakla kal..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…