Popüler Konu KARATAY DİYETİ ile yiyerek aç kalmadan zayıflıyoruz ve hastalıklardan kurtuluyoruz...

Sakız çiğnemenin zararı sadece çene eklem rahatsızlığı mı?

Kilo vermek isteyenler sakız çiğnememeli.

Şayet sakız çiğneme gibi saçma bir zorunluluğunuz varsa yemek yedikten hemen sonra 5-10 dakika sakız çiğneyebilirsiniz. Ama yemek aralarda asla sakız çiğnemeyin adeta ara öğün yemiş gibi olursunuz.

Sakız çiğnediğiniz zaman, sakızın içindeki tatlandırıcıyı hissetiğiniz anda beyninize "bu kişi şeker yedi" diye sinyal gidiyor. Bu sinyal ile birlikte insülin salgılanmaya başlıyor. Şayet yemekten 4 saat sonra sakızı ağzınıza attığınızda, yağlarınızı tam yakma aşamasına gelmişken yani leptin hormonu devreye gireceği sırada insülin salgılatarak leptin salgılanmasını devre dışı bırakmış oluyorsunuz.

Ayrıca siz sakız çiğneme işlemini gerçekleştirdiğiniz sürece mideniz de "bu kişi bir şeyler yemeğe başladı" diye asit salgılamaya başlıyor. İşte gereksiz yere salgılanan asit de bir çok mide rahatsızlıklarına neden olabiliyormuş.

Kaynak: Milliyet, Cadde, 18.04.2014

Hoşgeldiniz aramıza:)

incir yasaklar arasında glisemik indeksi yüksek

sabah kahvaltımız....

.•İki yumurta (serbest dolaşan tavuklara ait)
•Beyaz peynir avuç içi kadar
•en az 10 yağda Zeytin
•yeşillik
•Ceviz, yaklaşık bir çay bardağı dolusu. yada çiğ kuruyemiş çeşitleri
•3 Adet günkurusu kayısı.

bunları yeyince en az 5 saat acıkmazsın,,, sonraki öğünde de protein ağırlıklı ne yemek istersen onu yiyebilirsin,, nohut, patates, prinç pilavı unlu ve işlenmiş gıdalar hariç,,,,,

sen ne düşündüğünü yaz biz olur veya olmaz diyelim evinde neyin var bilemiyorum

Menumu yazayım hemencik :)

Sabah 2 bardak su

Kahvaltı
Kkk ( çok az yiyebildim)

Öğlen: 1 bardak süt

Akşam ( çok abuk bi menü oldu)
1 kaşık kıymalı yumurta
Az köy peyniri
Lahmacun+ salata
Şekersiz çay

Su: içmeye dewam
Spor: 30 dak yürüyüş+ 55 dak merdiven inip çıktim :)

afiyet olsun canım
karnın doysun, karataya uygun olsun, abuk olsa da olur

spor da yapılmış

Hoşgeldiniz aramıza:)
hoşbuldumm

peynir olarak sadece beyaz peynirmi tüketebilioruz
kahvaltımı saat 9-10 gibi yapıyorum

yarın iki öğünmü yapıcam

ondan sonraki öğünde tavuk yanında salata ve ya sebzeli tavuk yemeği olabilirmi

suyu ne kadar tüketiyorsunuz

bide dut kurusu yasakmı :26: çok olmadım umarım

Son düzenleme:
sabah...10.40.........akşamdan ıslanmış 3 kayısı ve 1 bardak ılık su
............11.00................KKK ve 5 dağ çileği

akşam..17.30.........kaburga ( ilk defa yedim, kasap fırında güzel olur dedi ilk defa aldım etten çok yağ vardı üstünde önceden olsa almazdım da yemezdim de karatay uğruna her şeyi yiyoruz...) salata, 8 e yakın zeytin görünce canım istedi,,,1 kaşıkta yoğurt o kadar yag yeyınce mıdem kotu oldu,,,,omega3 ve antioksidan...

spor.........,,,,bugün vakit yok kalktığımdan beri iş yapıyorum dip köşe giriştim işe 2-3 günde ancak bitiririm tek başıma,,,bel fıtıklı, dizde sıvı yok, ayakta topuk dikeni ayakta uzun kalınca mutlaka biri ağrıyor ,,,belim ve topuğum ağrıyınca uzandım topiğe takılıyorum

taze kaşar hariç her çeşit peynir serbest,,,diet peynir hariç tabiiki yağlı peynir olacak

hemen 2 öğüne başlama alışınca başlarsın
yarın kahvaltını yap 5 saat sonra oğle yemeğini ye 7,5 gibide hafif bişeyler yeki gece acıkma,,,mesela çorba-yoğurt,,,,çorba-salata,,,,veya ne varsa biraz ondan yanına salata veya yoğurt gibi

tavuk serbest gezen olmalı yada free range

suyu en az 3 lt içmek gerekiyor içine limon dilimleri atarak içersen vücut alkali oluyor hemde tok tutuyor

zayıflayana kadar dut kurusuda yok,,,,şu sıralar kara dut var ondan 4-5 tane yiyebilirsin sadece sabah kahvaltıda

çok olmadın canım sora sora öğreneceksin...sana yazarken bilmeyenlerde öğrenmiş oluyor,,,sessiz takipçilerimizde

sakızı çok sevmeme rağmen 33 gündür çiğnemiyorum:) bazı şeyler için fedakarlık yapabilirsiniz

Hoş geldin..Ben de yeni katıldım yarın başlıyom.İnşallah biz de istikrarlı şekilde devamlılığını sağlarız

Geçmiş olsun

Yeni gelen arkadaşlar, hoşgeldiniz :)

Ben kilo vermeye dair umudumu yitiriyor gibiyim sanki ya :/ kızlar toparlayın beni :)

Bi de iki gündür karnımda bi şişkinlik var gibi, kendimi ağır hissediyorum :/ kaçamak falan da yapmıyorum, karatay'a uygun besleniyorum ama bilemedim... 63'te kaldım, inemiyorum

iPhone 'den Tapatalk aracılığı ile gönderildi

kabızlık var mı?
spor ne alemde?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…