• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Karatay dıyetı

Çörek otlu yoğurt ve bitki çayı
Sen ?

iPhone 'dan Kadınlar Kulübü aracığılı ile gönderildi.

Bu kadarcık mı?

Ben akşam yemeğimi yedim bile. Imam bayıldı, peynirli omlet ve zeytinyağında kizartilmis yogurtlu aci biber kizartmasi vardi bugun menumuzde. Ve de 4 tane yeni kirilmis ceviz yedim.

Son düzenleme:
Bu kadarcık mı?

Ben akşam yemeğimi yedim bile. Imam bayıldı, omlet ve zeytinyağında kizartilmis yogurtlu aci biber kizartmasi vardi bugun menumuzde. Ve de 4 tane yeni kirilmis ceviz yedim.

Ohh afiyet olsun :))

Ohh afiyet olsun :))

Tesekkur ederim.
Sen de protein ve yag adina yukleme yapmalisin bence. Sirf yogurtla aksam yemegi olmaz. Yogurt ve bitki cayini aksamdan sonra son ara ogun gibi yiyebilirsin yine.

Son düzenleme:
Tesekkur ederim.
Sen de protein ve yag adina yukleme yapmalisin bence. Sirf yogurtla aksam yemegi olmaz. Yogurt ve bitki cayini aksamdan sonra son ara ogun gibi yiyebilirsin yine.

O zaman akşam yulaf ezmesi yiyim

O zaman akşam yulaf ezmesi yiyim

Simdiye kadar hiç yemedim. Tadını bilmiyorum yani. Nasil bir sey? Doyurucu mu?
Karatay kitabında hiç rastlamadım. Karatay daha çok ev yemekleri, etler, kebaplar öneriyor.
Ama Ahmet Aydın kötü huylu kolesterolü düşürdüğünü söylemiş. İyidir, güzeldir o zaman.

Simdiye kadar hiç yemedim. Tadını bilmiyorum yani. Nasil bir sey? Doyurucu mu?
Karatay kitabında hiç rastlamadım. Karatay daha çok ev yemekleri, etler, kebaplar öneriyor.
Ama Ahmet Aydın kötü huylu kolesterolü düşürdüğünü söylemiş. İyidir, güzeldir o zaman.

Yulaf ezmesini dukan diyetinde yiyorsun kahvaltıda doyurucu canım

Yulaf ezmesini dukan diyetinde yiyorsun kahvaltıda doyurucu canım

Hmmm. Cok fazla detayini bilmiyorim ama bildigim kadariyla Dukan diyetini sevmiyorum ben. Bir sürü karışık evreden bahsediyor. Ve en önemlisi tatlandiriciya izin veriyor! Karatay diyeti en güzeli, her şey doğal♡

Son düzenleme:
Hmmm. Cok fazla detayini bilmiyorim ama bildigim kadariyla Dukan diyetini sevmiyorum ben. Bir sürü karışık evreden bahsediyor. Ve en önemlisi tatlandiriciya izin veriyor! Karatay diyeti en güzeli, her şey doğal♡

Aynen canım karatay diyetine devam :)

merhaba bir şey sormak istiyorum diyet hakkında :) Karatay'ın diyet listesini uygulamıyorum ama tekniklerini uygulamak istiyorum ancak leptin hormonunun salgılanması için ne kadar aç kalmamız gerektiğini kestiremedim. ben 8 gibi kahvaltı yapıyorum 11 12 gibi çok acıktığımı hissediyorum, midem kazınıyor. acıktığım an yemek yemeli miyim (beynin tasarruf sinyali vermemesi için) yoksa aç bir şekilde 5 6 saatin geçmesini yani leptin hormonunun salgılanmasını mı beklemeliyim. bu konuda bilgilisinizdir yardımcı olursanız sevinirim :)

merhaba bir şey sormak istiyorum diyet hakkında :) Karatay'ın diyet listesini uygulamıyorum ama tekniklerini uygulamak istiyorum ancak leptin hormonunun salgılanması için ne kadar aç kalmamız gerektiğini kestiremedim. ben 8 gibi kahvaltı yapıyorum 11 12 gibi çok acıktığımı hissediyorum, midem kazınıyor. acıktığım an yemek yemeli miyim (beynin tasarruf sinyali vermemesi için) yoksa aç bir şekilde 5 6 saatin geçmesini yani leptin hormonunun salgılanmasını mı beklemeliyim. bu konuda bilgilisinizdir yardımcı olursanız sevinirim :)

Öncelikle uzun süre aç kalmamamiz önemli. Cunku nefis her turlu ac kalinca illa yemek ister, insanin aklinda yemekten baska bir sey olmaz. Dolayisiyla stres olur. Bunu önlemek için de bizi aciktirmayacak, uzun süre tok tutacak şeyler yememiz gerekiyor. Yani az ve sağlıklı karbonhidrat ve bol protein, yağ yemeliyiz.
Leptin hormonu 4-5 saat hicbir sey yemedigimiz zaman devreye girer ki, bizim zayiflamamizi saglamaya yardimci olsun. Bunun icin de en uygun sey ara ogun yapmadan gunde 3 ya da 2 ogun yemek yemektir. Ozellikle aksam en gec saat 7-8 gibi yemek yemegi bitirmeliyiz ki, saat gece 12-1 gibi leptin devreye girsin ve biz de gece uyurken bile zayiflayabilelim.

Son düzenleme:

Ayrica şu da var: leptin devreye girdikten sonra da birkac saat kadar yine yemek yemememiz en iyisi. Boylece bu ek saatlerde leptin hormonu yaglarimizi yakarak enerjimizi bize saglar. Bunun icin de en uygun sey ara ogun yapmadan gunde 3 ya da 2 öğün yemek yememiz. Ama bunu yaparken dediginiz gibi beynin tasarruf moduna girmemesini saglamamiz gerek. Yani aciktigimiz anda yemeliyiz. Dogru, duzgun, saglikli ve tok tutucu şeyler yemeliyiz. Doyana kadar ama patlayana kadar degil.

Son düzenleme:

Arkadaşım dediklerinde çok haklı :)

Ayrica şu da var: leptin devreye girdikten sonra da birkac saat kadar yine yemek yemememiz en iyisi. Boylece bu ek saatlerde leptin hormonu yaglarimizi yakarak enerjimizi bize saglar. Bunun icin de en uygun sey ara ogun yapmadan gunde 3 ya da 2 öğün yemek yememiz. Ama bunu yaparken dediginiz gibi beynin tasarruf moduna girmemesini saglamamiz gerek. Yani aciktigimiz anda yemeliyiz. Dogru, duzgun, saglikli ve tok tutucu şeyler yemeliyiz. Doyana kadar ama patlayana kadar degil.

Şimdi bir kase yoğurt yedim

Şimdi bir kase yoğurt yedim

Afiyet olsun. :)
Ben akşam 6'dan beri bir şey yemedim. Halbuki annem cok güzel etli biber dolması yapmıştı. Ama hayır, saat 10'da yemek yenmez.

Son düzenleme:
Afiyet olsun. :)
Ben akşam 6'dan beri bir şey yemedim. Halbu ki annem cok güzel etli biber dolması yapmıştı. Ama hayır, saat 10'da yemek yenmez.

Aynen canım saat 10 da yemek yenmez :)

Sabah:peynirli omlet(yağsız),domates,salatalık,çökelek,yoğurt ve maydanoz çayı
Ara: sade kefir

Sence nasıl?

1)Niye omlet özellikle yağsız? Sağlıklı tereyağ Karatay diyetinin en temel taşıdır. Yağsız olmaz! Mutlaka ya tereyağ ya zeytinyağ kullanmak gerek.
2)Sabah meyve yenebilir 1 porsiyon. Ozellikle Mayis ve Haziran aylarında erik, çilek, kayısı, şeftali, böğürtlen en bol yetişen meyveler arasında yer alır. Her sabah bunlardan bir porsiyona kadar yemek güzel olur. Çünkü bildiğimiz gibi Karatay diyeinde gün içinde baska bir zamanda meyve yemiyoruz. Sadece sabah kahvaltısında izin var.
3)Ve yine sabah kuruyemiş de güzel olur, peynirin yanında özellikle.

Diger öğünlerinde neler var?

Back
X