Popüler Konu Karbonhidrat Diyeti Deneyimlerimiz

izlemcim süper görünüyorsun....gram fazlalik yok gibi...insallah bende öyle olurum...

evet bencede menülerimizi yazalim. Ozaman daha kontrollü oluyordu sankim.

benim iftarim söyleydi:)

kiymali soganli biberli domatesli yumurta 3 yada 4 citir ekmek dilim basi 6kb
domates 1kupa cay
belki bir parmak kadar pide oda valla mis gibi koktu dayanamadim

Bende yazayim bariiiiiiiiiiiiiiii :))

bende iftarda 1 tavuk but yedim firinda birde 1 havuctan yapilmis yogurtlu havuc salatasi. :)

benim iftarim söyleydi:)

kiymali soganli biberli domatesli yumurta 3 yada 4 citir ekmek dilim basi 6kb
domates 1kupa cay
belki bir parmak kadar pide oda valla mis gibi koktu dayanamadim

slm cnm menün olmamış suzancım yumurta/ekmek kıyma/ekmek bunları beraber tüketemezsin hangi diyette olursa olsun ayrıca 3-4 dilim çıtırda olsa ekmek çok fazla üstüne bir parçada pide yemişsin iftarda ilk önce 2 bardak su arkasından mutlaka çorba içmelisin sonrasında kıymalı yumurtanı ye zaten canın başka bişey istemicek hadi en fazla oda haftada bir falan pideden bir parmak koprarıp ye ama bu kesinlikle 3-4 dilimden sonra olmasın iftarda ekmek yememelisin kesinlikle yasak sahurda 2 dilim falan ye bu sana yeter emin ol cnm bak şimdi 3-4 dilim ekmek bir parça pide hemde kıymayla beraber almışsın nolucak biliyomusun bikaç gün vücur bunu atmıyor depoluyor en azından bnm öyle oluyor sen bunlara dikkat etmediqin için belkide kilo vermekte zorlandın 1 hafta kesinlikle tartılamanı tavsiye etmiyorum baskülde istediqini qöremezsin bu şekilde beslenerek daha dikkatli olmalısınklava:

Bende yazayim bariiiiiiiiiiiiiiii :))

bende iftarda 1 tavuk but yedim firinda birde 1 havuctan yapilmis yogurtlu havuc salatasi. :)

aylincim menün çok güzel ama önden mutlaka çorba içmelisin bütün gün midemiz boş midemizi rahatlatmamız gerekiyor ayrıca daha çabuk doymamızı saqlıyor Selinnn kız bak bende yorum yapmaya başladım kovalarsın şimdi sen beniiiklava: hee
men kaçmalıyım

iftar menüm
2 bardak su
yarım kase domates çorbası 8k
4te 1 patlıcanlı et yemeqi 2k
biber dolması 15k (kaçamak olarak deqerlendiriyorum)
ayran 5

sahur
2 bardak su
2 dilim uno light tost 12
domates 6
peynir 1
light gazoz 0
su

toplam 49k

iftardan sonra 2.5km yürüyüş...

senacim corbayi unuttum yazmaya 1 tabak sebze corbasi
aslinda kahvaltilik hazirlamicaktim ben iftarimida evde sebze türü bisey yoktu bi yandanda mecburdum
tmm canim daha dikkatli olurum. bidaha olmaz :)

sahurum iki dilim kizartilmis ekmek arasina krem peynir ve 1dilim kasar
1litre su

Kızlar günaydın, hafta sonlarım ev aramakla geçiyor, hayırlısıyla iyi bir ev bulurum inşallah.

QUOTE=Aaylin;14689049]Bende yazayim bariiiiiiiiiiiiiiii :))

bende iftarda 1 tavuk but yedim firinda birde 1 havuctan yapilmis yogurtlu havuc salatasi. :)[/QUOTE]

Menülerin yazılması iyi oldu, herkes birbirinin menüsünde göze çarpan aksaklıkları yazabilir böylece. Ben başlayayım hemen.
Aylincim, biliyorsun zayıflama adına tüm silahları kullanıyoruz. Senin havuç pişmiş miydi yoksa çiğ miydi? Aslında çiğ de tavsiye edilmiyor, pankreas dengesini bulana kadar, ama pişmiş havuçta glisemiks endeks 85'e fırlıyor. Biz tam buğday yiyerek ve karpuz kavun patates pirinç şeker ve undan uzak durarak bu endeksi 50 seviyesinde tutmaya çalışıyoruz. 85'e çıktığında mesela, daha önce de yazdığım gibi insülin seviyesinde artış oluyor ve hem kısa bir süre sonra tekrar acıkıyoruz hem de vücudumuza yağ depolanmasına yardımcı oluyoruz.

Kızz süpersin, yorumlarında çok güzel. Tecrübe bu hayatım, yaptıkça daha da tecrübelenip herkesi yönlendirmen çok hoş. kaydirigubbakcemile5

Ben iftarda dışardaydım dün, önce bir bardak su içtim arkasından koca bir bardak ayranla birlikte küçük bir porsiyon karışık ızgara yedim. Yanında çoban salata ve maydanoz az bir de kuru soğan yedim. Hepsini bitiremedim çünkü resmen patlayacak gibi oldum. Oğlum künefe yedi yemeğin ardından, benim canım çekmedi, kendime şaşırdım.
Sahurda haşlanmış yumurta ve peynirli gözleme yedim klavaEvde başka bir şey yoktu sabah erkenden tam çavdar ekmeği aldım bir daha böyle yemek zorunda kalmayayım diye)

canım hiç bu açıdan bakmamıştım enteresan bir bakış açısı 13 rakamı uqursuz derler ama bilemicem cnm bu arada 200 qr daha vermişim 76.9 olmuşum..

Bi yerde okumuştum, Haçlı seferleri sırasında Haçlılar Osmanlı ordusuna 13'le başayan günlerde yenilirlermiş. O yüzden Hristiyanların uğursuz rakamı olarak kalmış 13 rakamı. Sonrasında dağılan bir kültürle tüm dünyaya yayılmış. Sonuçta aslında bizim uğurlu rakamımız olması lazım.

Waaw iftar öncesi bile olsa çok iyi bir rakam. Bu aslında gerçek ağırlığın vücutta su depolaması veya ödem yok çünkü vücut susuz kaldığı için tüm suyu yaşamak için kullanıyor. Bunu daha da aşağılara düşürmek bizim elimizde, bu rakamın gerçek olduğunu kabullenmek gerek öncelikle. Bir de iftardan sonra kesinlikle tartılmamak gerekli, ben Ramazan boyu tartılmayacağım mesela.

Canım süper gidiyosun maşallah nazarımız değmesin, tam benim yazdığım dönemdeki kilomun yarısı kadar evet ben de farkettim onu. Burdaki en önemli benzerlik ikimizin de öncesinde sapık gibi karbon geçmişimizin olması sempatiksalakcinni
Deri kaşınması için muhakkak bir kan testi yaptırmanı öneririm. Üşenme hemen yaptır, hem diğer değerlerini de öğrenirsin zayıflayınca neler değişmiş.

senacim tabiki farkedilcek ne demek 12 kg
valla bravo ne güzel sende etki yapiyo bu diyet. bende niye yapmadi ya okadar üzülüyorumki oysa bu diyetle cook kolay kg vermek cok basit offooff ne $anssizim ben.

Canım, şanssız değilsin, şunu unutma almadığın sürece hiçbir zaman kaybetmiş sayılmazsın. Yavaş yavaş da olsa muhakkak gidecek hepsi emin ol. İkinizi de çok seviyorum, ikiniz arasında dışardan göze batan en büyük fark ne biliyor musun, Sena olumlu ve tartıda kilosu durduğunda ben neden veremiyorum demiyor, ilerde vereceğim diyor, oysa sen bir sorun olduğunu düşünüyorsun ve yeminle vereceğin kiloların önüne de set çekiyorsun. Bunu yapmadığın zaman o kadar kolay ki kilo vermen. Bunu ne zaman yapmazsın, bu diyet veya başka herhangi bir diyet olsun farketmez, sadece yaptığın diyette kilo durmaları yaşadığında devam edecek kilo vermem diye düşüneceksin. Ama neden durdu, neden kilo veremiyorum, veya neden herkes zayıflıyor ben zayıflayamıyorum diye düşünürsen hangi diyeti yaparsan yap çok fazla kendini zorlamadığın taktirde elle tutulur bir kilo verme yaşamazsın.
Sen uzun zamandır çok fazla kaçamak da yapmıyorsun ama burdan psikolojik durumunuz dahi belli oluyor inanır mısın, yazdığınız kelimelerden ruhsal durumunuzu çözebiliyorum. Sen kilo verdiğinde çok mutlu oluyorsun ama kilo vermen durduğunda acayip bir hava çöküyor üstüne. Hemen soru işaretleri başlıyor, neden ben kilo veremiyorum diye düşünüyorsun, oysa aynı şekilde iki üç gün önce kilo vermiştin onu hemen unutuyorsun. Kilo verme olayı her gün yaşanmaz aşkım, bazen bir hafta, bir ay dahi durduğu olur, ama sonrasında Sena örneğindeki gibi tıkır tıkır gider. Buna ah bir inansan, yaşayarak öğreneceksin ve beynin oyun oynayamıycak bir daha sana.

Canım menülerin harika, bence kilo dahi verirsin, yeme saatinin önemini anlamış olacağız bence Ramazan'da.

69 kiloluk resmim kızlar, 1 hafta önce çekildi, şu basenlerim de gitse biraz tam süper olacak

olumlu olumsuz yorumlarınızı bekliyorum sempatiksalakcinni

Muhteşem görünüyorsun bu arada, ilk resimlerini hatırlıyorum da arada dağlar kadar fark var. Bravo vallahi.

haklisin selin ne diyebilirmki
ben koydum kafaya bikmicam bu sava$dan positiv olucam ahanda diyorum :)

öhööö öhööö yaa benim havuc pismisti mafoldumben neyse hergün yemiyorum artik buda benim kacamagm olsun.... corba konusundada aslinda icerimde annem ramazan basladigindan beri mercimek yapiyo yada yayla corbasi onun icindede pirinc var..yada makarnali domates corbasi felan bende onlari icmek istemiyorum. Bu aksam bir degisiklik yapip sebze yicem ramazan baslayali her aksam tavuk yedim nerdeysee yakinda yumurtlayacam :)

ama benim canimi skan bir konu var....simdi bende 10 kilo verdim yüzümden belli göbegimde indi yani fark ediyorum ama benim belim incelmiyor ya yani belki 10 kiloda 2 cm yada 3 cm fark etmistir ama bukadarcik yani bu beni cok üzüyor ben acaba kasmi kaybediyorum yag yerine (((

Kızlar, şu boş zamanımı iyi değerlendirerek hemen yeni öğrendiğim istatistikleri sizinle paylaşmak istiyorum.
Daha önce yazdığım düşük kalorili diyetleri yapmak isteyen varsa aranızda bir kez daha düşünür eminim bunları yazdıktan sonra.
Prof. David Gartner adında bir bilim adamı bu konuda araştırma yapmış ve anlaşılır bir dille bu araştırmanın sonucunu sizlere aktarmaya çalışacağım.
Bir kişinin günlük kalori ihtiyacının yaklaşık 2500 kalori olduğunu ve bu kişinin fazladan birkaç kilosu olduğunu düşünürsek, eğer bu kişi günlük kalori alımını 2000'e indirirse 500 kalorilik bir açık olacak ve 2500 kaloriye alışık olan vücut bu 500 kalorilik açığı vücuttaki birikmiş yağlardan karşılayacaktır. Ve böylelikle birkaç kilo kaybı meydana gelecektir. Sonrasında günlük 2000 kaloriden fazlasını almayan vücut zamanla bununla yetinmeye başlayıp kiloyu sabitleyecektir. Bir süre sonra tekrar kilo kaybetmeye başlayacağımız düşüncesiyle daha aşağıya çektiğimizi farzedelim, yani 1500 kaloriye düşürdük, bu kez kilo eğrisi inadına yükselecektir. Çünkü insan paradoksal olarak daha az yedikçe şişmanlamaktadır. Bunun açıklaması ise, insan organizması, kısıtlama şeklinde herhangi bir tehdit ile karşılaşır karşılaşmaz hayatta kalma içgüdüsü ile daha az kalori yakmaya ve besinlerin bir kısmını yeniden depolamaya başlayacaktır.
Bütün düşük kalorili diyetlerde sırasıyla şu evreler yaşanır, kilo kaybı, kilo dengelemesi ve kilo geri alımı. Yeni diyetlere geçtikçe de verim gittikçe azalır. Örnek olarak 3000 kalori almaya alışkın 90 kg lık bir kişi verilmiş. Bu kişi kalori alımını üç yıl içerisinde sadece 800 kaloriye düşürdüğü halde 120 kg a kadar çıkmış.
Bu deney, insanlara metabolizma olarak en yakın gurup olan deney fareleri ile de gerçekleştirilmiş. Birinci rejim süresince fare 21 gün boyunca kilo kaybedip bu kaybettiklerini 46 günde geri almış. İkinci rejimde aynı kiloyu 56 günde verip 14 günde geri almış, Böylece metabolizmanın kalori azaltılmasına uyum sağladığı kesin olarak ispatlanmış.

Özet olarak kızlar, vücut zamanla herşeyin bir çaresini buluyor, kalorilerinizi asla azaltmayın. Eskiden düşük kalorili yapanlar da vardır aranızda onlar için de yeni sisteme geçtiğinde kilo dahi alınıyor ama vücut mutlaka kilo sabitlemesi yapıyor, o yüzden biran önce başka bir diyet bulun kendinize bence. İlk etapta kilo alırsanız da üzülmeyin zamanla sabitlendiğinde yeni diyetinizle çok daha rahat ve acıkmadan, kısıtlanmadan kilo vereceğinize eminim.

Aşkım, belin ince olması veya kalça büyüklüğü, bacak genişliği bunlar tamamen genetik olaylar. Genlerin anne ya da babanın birisinin ailesini almış olmalı. Dikkat et, kalçası büyük olan annelerin kız çocuklarının da aynısı olur, Benim annemin göbeği var mesela, ben ne yaptıysam da göbeğim hep kaldı. Belim asla hiçbir zaman incecik olmadı. Şimdi sen zayıfladıkça belin biraz daha incelecek ama vücut yapın malesef değişmeyecek. Ha, bunların da çözümü yok mu var tabi. Bunun için ekstra bölgesel çalışmalar yahut tıbbi yardım alacaksın. Bölgesel zayıflamada başarılı çözümler var, yeni yeni yöntemler var, onları araştıracaksın, ya da sırf bel için hareketler yapacaksın. Benim yaşım geçti siz yapın :)))))

:))keske tibbi yardim alabilsem calismaya basladigim zaman ilk önce estetik uzmanina gitmek:) ama ona biraz daha var ..arada bir bölgesel calisma yapiyorum ama düzenli olmadigi icinde ise yaramiyo neyse tartida rakamin azaldigini görmekde güzel bisey :))

slm kızlar bugün dışarda işlerim vardı siteye giremedim ama bugün inanılmaz susuzluk çekiyorum iftar saati gelmek bilmedi bugün.. bu arada yedikelrinizi yazmayı unutmayın alternatif menüler oluşturalım..

aksam yediklerimi yazayim.

2 kasik kiymali patlican yemegi
2 tane incir (hurma yerine bagirsaklari calistirir diye yiyorum)
simdiye kadar 1 litre su, yatana kadar 1.5 litreyi gecer.

resmimle ilgili yaptığınız yorumlara teşekkür ederim kızlar...

iftarda 1 lt suyu içince canım hiç bişiy istemedi 5 tane incir 1 avuç kadar taze üzüm yedim 1 porsiyonda dondurma yedim ha bire su içiyorum bugün çok sıcaktı dışardaydım çok zorlandım allahım dayanma gücü versin inşallah hepimize[/B
] :Saruboceq:

herkes acayip susuyor bu ramazan .rabbim inşallah karşılığını verecek.oruçlarımız kabul olsun..
selincimm yazdıkların çok doğru ben 15 yaşından bu yana diyet yaparım bi türlü incelemedim
şimdi başlıyacağım ama ramazan pideleri bir harika yumurtalı nefis.7 gün geçti bu gece başlarım inşallah dayanabilirsem.
arkadaşlar sena izlem aylin selin menü yazın kızlar ya fikir olsun lütfeeen

günaydin
iftarim söyleydi: 1 tabak corba 1kepce kiymali patlican (cok az yagla pisirdim) ve tavuk kanat 6 7 tane
sahur: 1 parca pide arasina peynir ve yesil sogan ve yaklasik 1 litre su.

merhabalarrr herkese

benim sahurum genelde hep ayni geciyor: 1 dilim ekmek, 1 dilim kasar peyniri, 2 dilim salam (biliyorum aslinda ekmekle beraber yemesem daha ii olacak ) salatalik, domates ve birtane incir ve 1 litre su.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…