Popüler Konu Karbonhidrat Diyeti Deneyimlerimiz

[COLOR="Navy"]Canım, rica ederiz, işe yarayabiliyorsak ne mutlu bize.
Senin kiloların çoğu gitmiş azı kalmış, daha önce yazmıştım okuduysan, asıl konu neyi ne ile yememen gerekiyor, onu bilip uygulaman dahi sana kilo verdirir ve kilonu istediğin seviyede rahatça tutabilirsin. [/COLOR]

Suziş, sana binlerce atasözü yazabilirim bu konuda. Sabreden derviş muradına ermiş, Bakarsan bağ olur, bakmazsan dağ olur (burdaki dağ'ı göbek olarak da düşünebiliriz :))) )Sabrın sonu selamettir, Sabır acıdır meyvesi tatlıdır, vesaire vesaire. Atalarımızı her zaman dinlemek gerek. Nasıl ki çocukluğumuzda yaptıklarımızı şimdi çocuklarımız yaparken hoşgörüyle karşılayamıyorsak, bu bizim artık tecrübeli ve olgun olduğumuzu gösterir. Atalarımız da bizden daha görmüş geçirmiş insanlar olduğuna göre bu tür tecrübelere muhakkak kulak vermek lazım.
Şimdi enine boyuna şöyle bir hesap yaptığımda 2011 yılına en kötü 85 en iyi 72 kilo ile girersin gibime geliyor. 85 böyle devam edip aralarda sabredersen kesin, hatta 80'e bile kesin gözüyle bakılabilir çünkü azim ve kararlılığın iyi gidiyor. 72 diyorsan ve istiyorsan bence en basit bir spor dalı olan yürüyüş yapmalısın. Ben 80 küsürlere düştüğümde yürüyüş yapmıştım hatırlarsan daha önce yazdım. İkisi bir arada vücudun kaçış noktası kalmıyor.
Sen miydin bir başkası mıydı yanılıyorsam düzelt, 90'a düşsem yeter diyen? Ben sensin diye hatırlıyorum, hatta ben de kesinlikle devam etmek isteyeceksin demiştim. Bu iş önce sağlık sıkıntısıyla veya çok ani bir hırsla başlıyor, sonrasında kıyafetler yakışmaya başlıyor ve etrafa bakıp, bu kez onların giydiklerine heveslenip daha da ileri gitmek istiyorsun. Çünkü cidden zor değil kilo vermek. En büyük etken ne biliyor musun? Yine büyük harfle yazacağım, VAZGEÇMEMEK.
Eğer kilon çoksa bu olaya girdiğinde bir ay değil belki de iki üç ay sonra asıl vücut alışıp daha sistemli kilo vermeye başlıyor kimisinde. Bu konu benim neredeyse uzmanlık alanım oldu biliyosun :) çünkü duyduğum okuduğum gördüğüm herşeyi kaydediyorum. Birebir zayıflayan atıyorum 30 kilo ve üzeri verenlerdeki en büyük ayrıntı ne biliyor musun, uzun süreli olarak yapmaları. Bir ay yapıp bıraktım, iki hafta yaptım vazgeçtim diyen herkes şu an hala kilolu. Hem de daha fazla almış olarak. Ortaya şöyle önemli bir sonuç çıkıyor, başlandığında ve aradan epey bir zaman geçtiğinde elimizde korkunç önemli bir hazırlık dönemi bulunuyor. Bu pozisyona büyük bir emek sarfederek geldik, bunun sonucunu alabilmek için kesinlikle devam etmek gerekiyor. 40 küsür kilo veren bir kızın hikayesinin başlangıcında okumuştum, hepimiz bir iskeletten oluşuyoruz, neden ben de onlar gibi olamayım yazmış. Ne kadar doğru biliyor musun, ben eski resimlerime baktığımda hayatta bu kadar incelebileceğime garanti vermezdim, çünkü ne yapsam da omuzlarım üst kısmım gitmez diye düşünürdüm. Gidiyor hayatım vallahi de gidiyor billahi de. Çünkü herkes harbi bir kemik ve üzerinde deriden ibaret. Altlarındaki yağlar aramızdaki farkı ortaya çıkarıyor. Bu yağları erittiğinde kendine hayret edeceksin, sen de normalsin herkes gibi. Tek farkın nutella bağımlılığı idi. :))) Al gel 50 kilo bir kızımızı hergün bir iki kavanoz nutella yedir bak noluyo. (Hoş, onlar yemez ya deney bu işte) :))) Ne yesem yarıyo lafı hikaye, geçmişe dönüp bakmalı herkes, hepimizin suçu var yanılıyor muyum? Şu lafı hiç unutmam vücudumuz çöp torbası değil, her önümüze geleni yemeyeceğiz, biz değerliyiz. Bugüne kadar bunun farkına belki varamadık ama bundan sonra vücudumuzun değerini bilmeliyiz, biz herşeyin en iyisine layığız hayatım.

VAZGEÇMEMEK.
ne güzel ifade etmişsin selinciim.ramazanda taşınma işi zor Allah kolaylık versinişin iyi tarafı bayrama yeni evinde gireceksin :)
aklıma ne geldi bir blog oluştursan kk da diyetler ilgili kopyaladıklarınan ara sıra girer bakarız hangi sayfadayız diye aramak zorunda kalmadan.bu öneri senin için sıkıntılı olabilir tabi..
ben yatayırum birazdan sahur menüsü düşüneyim birascık.öptüm canım

Bu iş önce sağlık sıkıntısıyla veya çok ani bir hırsla başlıyor, sonrasında kıyafetler yakışmaya başlıyor ve etrafa bakıp, bu kez onların giydiklerine heveslenip daha da ileri gitmek istiyorsun. :) 90kg olsam yeter diyen bendim ama demiyorum artik

selin 85benim icin bu 4ay icin cook az bari 80 yapalim yazdiklarinin hepsiii ama hepsiii dogruuu
kesinlikle bikmiyorum bu yasam tarzimdan ben diyet yapmiyorum hem :) bu bir yasam tarzi oldu

Amin Ayşecim aminn. Bu bayram Allah kısmet ederse Antalya'da olacağım. Erken rezervasyon bir tatil planı, parasını yatırdığım için gitmek zorundayım. Hem bu arada dinlenip enerji de toplamış olurum, tam denk geldi anlayacağın.
Önerini ben de uzun zamandır düşünüyordum zaten, ayrı bir başlık altında tüm işimize yarayacak yazıları aramadan bulabilmek lazım. Bunun başlığını birlikte bulalım ama.

Olay bitmiştir o zaman Suzancım, diyet değil de yaşam tarzı diyorsan ben 60'lı kilolara ineceğini şimdiden görebiliyorum. Asıl yol bu çünkü, beynimiz diyet kelimesine alışkın ama bir dönem sonra doğrunun bu olduğunu görüp bunu değiştirdiğimizde en doğrusunu yapmış oluyoruz.

günaydin kizlar,

bugün kilo bildirimi yokmuydu??? neyse ben baslayim bu hafta verdigim kiloooooo 0....evet kocaman bir 0.......

Aylin sağlık olsun hayatım, parolamız öncelikle almamış olmak biliyorsun. Kafam çok karışık, bu hafta neler yaptın hatırlayamadım, kaçamak falan çok muydu?

Haklisin selin abla sonunda almadim ya ona da sükür....acikcasi hic kacamagim olmadi. Sadece bir aksam light sütle ve tatlandiriciyla yapilmis sütlac yedim.Aksamlari menülerim söyleydi...4 aksam tavuk yedim. 3 aksam döner eti, 1 aksam da taze fasülye 1 aksamda taze fasülye ve 5 tane kuru köfte. Genelde yaninda yogurt yiyorum....Birde iftarda 2 incir yiyorum. Tabiki bol bol su iciyorum. Aksamlari 1.5 litre sabahlari 1 litre. Böyle yani aslinda cok yanlis yapmadigimi saniyordum ama demekki biyerde var birsey.....

özel degil siddetli grip.midemi falan üsüttüm.antibiyotik aliyom. o yüzden .sicak corbalar falan icmek zorundayim.gecenler de bir arkadasima rastladim kendisi 85 kilolarda simdi 55 düsmüs.kolunda ki cantasini falan zor tasiyodu. yüzü falan acayip göcmüs. bende artik zayiflama yeter dedim .. karnida cok burusuk . cok kötü olmus sok oldum. deri fazlaligi var karnin da . ameliyat falan olucakmis. bildiginiz iyi bir estetisyen varmi. ya da kilo verirken bu tarz sarkmalara karsi neler yapmaliyz.pilates yapsak sarkmalara fayda olurmu.selintepe sende böyle durumlar la karsilastinmi

Canısı, yediğin şeylerde sana sakıncalı olacak hiçbirşey yok. Meyveyi iftardan 2-3 saat sonra yersen daha iyi olacak diyeceğim ama sanırım buna zaman yok pek :) Ne zaman yiyeceksin de ne zaman yatacaksın değil mi.
Peki hayatım, Ramazan'da kilo alacağım endişesi yaşadın mı veya kilo veremeyeceğim, bu iki fikirden hangisini düşündün veya bu düşünceler hiç geçmediyse aklından beyinsel olarak Ramazan'ı nasıl karşıladın? Özetle korktun mu diyelim.
Sürekli düşünülen şeyler vücudu, hatta ve hatta tüm hayatımızı etkiliyor buna yüzde yüz eminim. Daha yeni yaşadığım bir tecrübeyi paylaşmak istiyorum hemen. Ev arıyordum haftalardır, internetten taratıp baktığımda Ankara'nın her yerinden ev bakarken sadece bir mahalleye bakmıyordum, sürekli beynimde orası işyerime uzak, orayı istemiyorum vardı. Ve biliyor musun döndüm dolaştım ordan ev aldım. Bu konu o kadar derin bir konu ki, kilo verememekten korktuğunda cidden kilo veremiyorsun. Çünkü beyninde bunu düşünüyorsun ve gerçeğe dönüşüyor. Ama şu soru işareti olabilir herkeste, istemediğin şeyler de gerçekleşiyor istediklerinde. Niye biliyor musun çünkü ikisinde de düşünüyorsun. Bu deneylerle de ispatlanmış bir durum. İki şekilde çözümleyebiliriz bunu, ya hiç düşünmeyeceksin, aklına geldikçe başka şeyler düşünüp o fikri beyninden atacaksın, ya da tam tersi kendi beynini kandırıp kilo vereceğini düşüneceksin yani hayal kuracaksın.

Evet malesef hayatım benim göbek de pek iyi sayılmaz. Göbek ve kollar için karboksi tedavisine başlamıştım bir ara ama araya misafirler ve Ramazan girince yarım kaldı. Bayramdan sonra tekrar düşünüyorum başlamayı. Bence en güzeli sarkmalar için DİYET ESNASINDA spor yapmak (kesinlikle ağır olmayan sporlar) ya da yürüyüş yapmak, yürüyüş yapılınca dahi sarkma engelleniyormuş. Ben biraz geciktim yürüyüşe. Pilates kesinlikle faydalı olur.

aaylin relax yavrum yahu :) sadece beklemen lazim cünki sende benim gibi nerdeyse 0 kb tüketiyosun yani mecbur vermeliyiiz anliyomusun ama ne zaman :) iste tam beklemedigimiz an cikinca tartiya görüceksin kg verdigini ok stres yoKK
iftarim: 1bucuk tabak mantar corba
2 kasik tepeleme ispanak
1 parca tavuk 1 kücük kase light pudding

insallah suzan ablaaa insalllaaahhh...dedigin gibi relax relax relax....uffff ama biliyonmu moral bozuklugundan birtane lokum attim agzima...1 hafta artik kacamak yapmicaam

bende menümü yazayim bariiiii
kiymali yumurta
50 gram döner eti
1 adet lokum

gece yatmadan önce pilates yapacam yapabildigim kadar tabiki 2 aksamdir yapiyorum belki biraz skilasma olur en azindan

Canısı bu aksaklığı acilen gidermeliyiz o halde, başarabileceğine inanıyorum, neden, çünkü sebebini biliyorsun. Nedeni bilinmeyen şeyler çözülemez ama bildiğin zaman en azından nasıl başaracağını da bilirsin.
Bugün bir arkadaşım geldi, süzme çıtır :) Hani şu üzüldüğünde hemen yataklara düşüp iştahı kapanan, hayatı normale dönene kadar da 38 bedenden 34'e kadar düşebilen bildik kızlarımızdan. Ama sürekli gergin, sürekli birşeyleri çözmeye çalışan, mükemmelliyetçi bir tip, düşün, çevrende vardır muhakkak böyle birileri.
Yanlış anlama sevmiyor veya eleştiriyor değilim ama inciğine boncuğuna kadar kişilikleri incelerim ben çaktırmadan. Bu tipler hep takıntılı, titiz ve kılı kırk yaran tipler oluyor nedense. Biraz sohbet ettik, Ramazan'dan dolayı hep kilo vermekten korkmuş ve daha iki hafta bile olmadan 36 bedene düşmüş. Zaten ip gibiydi, dar bir pantolonu vardı yine onu giymiş ama nerdeyse pantolon düşecek belinden. Hiç yakışmamış, yakışmadığını biliyor ve o yüzden korkuyor zaten kilo vermekten. Kilo verdikçe aynen bizde nasıl tersi yaşanıyorsa ona da kilo al baskıları var sürekli. Ne yiyorsun, iştahın mı kesildi dedim, aksine ne yediğini duysan bizim iki üç gün yediğimizi bir iftar öğününde yiyor resmen. Kendim görmesem abarttığını düşünürüm ama birkaç gün evinde misafir olmuştum Ankara'ya ilk geldiğim dönemde. Sekiz tane dolma, bir kase mercimek çorbası, yarım ekmek, salata ve tatlı yemişti hiç unutmam bi akşam.
Şimdi biz burdan şu sonucu çıkaracağız hayatım, senin ve arkadaşımın arasında aslında hiçbir fark yok biliyor musun. İkinizin de herşeyi aynı, hatta arkadaşım iki doğum yapmış, senden daha da riskli olması lazım kilo olayında. Akşama kadar bilgisayar başında çalışır, sen bi de pilates yaparkene :))) Korkularınız da farklı paralellerde aynı, biriniz kilo verememekten diğeriniz vermekten korkuyorsunuz, ikinizin de düşünceleri gerçekleşiyor. Çünkü beynimizin yanında vücudumuz cidden hiçbirşey. Kabul ediyorum bu tür düşünceleri beynimizden atmak her babayiğidin harcı değil, cidden çok zor bir olay. Ama bu da aynı araba kullanmak gibi, tecrübelendikçe kendine güvenin artıyor ve ne yapman gerektiği zamanla otomatiğe çevriliyor. Bir dönem sonra tüm olumsuz şeyleri düşünmemeye başlıyorsun artık. Araba kullanmaya nasıl ki bir adımla başlıyorsak, direksiyona oturduktan sonra yavaş yavaş birşeyleri öğreniyorsak, olumlu düşünmeye ve en azından olumsuz düşünmemeye de bir an evvel başlayıp zamanla ustalaşmamız lazım. Bu sadece diyet konusunda değil, hayatımızın tüm evresinde bizi iyi yollarda yürütecek bir deneyim olacak.

Selin ablam ya su kirmiziyla altini cizdigim cümle beni cok güldürdü :))) hic olmazmi öyle kisiler cevremde, cok iyi bilirim ben o tipleri :))
Biliyormusun cok cok haklisin cünkü ben bu haftaya kadar hic öyle bir korkuyla tartilma gününü beklemedim hep evet bu hafta verdim bu hafta eksik cikacak diye düsünüyordum vee öyle oluyordu. Ama Ramazan gelmeden 2 hafta önce beni sardi bu korkular cünkü heryerde Ramazanda kilo verilmez, ramazanda kilo vermeye calismayin sagliksizdir gibi röportajlari dinledim TV de. Hatta bu hafta icinde Ender Sarac programinda yine tekrarlamisti Ramazanda kilo vermeye calismayin diye. Aha dedim, galiba bu olay gercekten imkansiz ki herkes böyle konusuyor. Ama hayir aslinda degil cünkü ben sagligimla oynamiyorum sadece aksamlari protein agirlikli besleniyorum. Bir cesit yemek yiyorum ama ac kalmiyorum dimi ama?? :))) Bugün biraz buruk gecti cünkü yine su düsünce vardi aklimda: Demekki gercekten ramazanda kilo verilmiyormus, TVde duyduklarim dogru cikti. Ama buna da hayir diyorum alsanaalsanasmile. Basaracagim bu isi hemde haftaya 2 kilo vercem isteee o TVdekilere inat!!! Bundan sonra daima pozitif pozitif pozitif. (Ebru Salli gibi konustum o da sürekli herseyi 3 kere tekrarliyo :)))
Bu arada pilates cok zorliiiii haaaaa valla hayatimda calistirmadigim kaslarimi calistirdim su 3 aksamda :)))
Seviyom seni Selin Ablaaaaaa opuyorumnanaktan

slm kızlar Selincim ben geçen hafta ard arda 3 gün boyunca kaçamak yaptım kaçamaklarım şöyleydi pastane pidesinin dörtte birini yedim sahurda birde sütlü puding ertesi gün tekrar aynısını yedim ve sonraki gün tekrar dörtte bir pide yedim 76.9 olan kilom dün itibariyle 78.4 nasıl olduda 1.5 kilo aldım 3 gunde anlamadım cnm ..

sena toparLarsin sen yine stres yapma emegini düsün herzaman ne kadar ugrasiyoruz öyle degilmi`:)

benden de bir kilo gitti. 84 olmusum ama sabah ac karna cekildim. insallah oynamaz bu ayin sonuna kadar 82 olabilsem. insallah bakalim.aylinn sen de fena degilsin iyi uyuyosun diyete.devammm

senacım sanırım sende benim gibi hergün tartılanlardansın, oruç tutuyorum ben sahurda y,yorum 1 lt kadar su içiyorum sabaha kadar tuvalete 3 kez filan gidip geliyorum, sabah 68.8 filan geliyor, iftardan önce tartıldığımda da 67.5 filan çıkıyor tartılmıycam artık haftada 1 diyorum her tartıdan indiğimde , ama gene dayanamıyoum ya bu vücut bilgisayarlı değil ki şaşmasın...

tartıyı eşiminde bilmediğği bir yere kaldırasım var sürekli üstünde çünkü 81in altına inemediği için deliriyor bu pozitif düşünce olayını ona da anlatsam iyi olucak sempatiksalakcinni

HERGÜN TARTILMAKTAN NEFRET EDİYORUM, AMAAAAAAAA DAYANAMIYORUMMMM eyvahedigeldismile eyvahedigeldismile eyvahedigeldismile

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…