Popüler Konu Karbonhidrat Diyeti Deneyimlerimiz

Aycaa35 tebrik ederim... insallah kilolar böyle gitmeye devam eder. Bende sil bastan yapiyorum veee pozitif bir haftaya basliyorum zemuszemus.

Bu aksamki menümü yazayim cünkü hazir sayilir:
200 gram izgarada hindi eti sos yapcam yanina 1tane sogandan....Bisey eklenirse yazarim :)

Suzan Abla bu arada ne aklima geldi hani gece ben sütlac yaptim igrenc oldu demistim ya...o sivi tatlandiriciyi koyduktan sonra sütlac malzemesini daha kaynatmamak lazimmis. Ben ama sonradan birde firina koymustum galiba ondan kötü oldu.... ama 1 tatli kasigi seker= 8 damla yani ben 12 felan damlatcam bidahaki sefere. 1.5 tatli kasigi seker kadar olur o zaman

aaylincim bende denicem ve gece sahurda yemeyi düsünüyorum :)
iftarim: 1tabak tarana corbasi 1 tabak mantar yemegi(sogan yesil kirmizi biber 2di$ sarmisak ve mantar sifir yag) yarim porsiyon et (düdüklüde hasladim) bu sefer karpuz yedim 3saati beklemeden pisman degilim cünkiiii 4aydir nerdeyse agzima sürmedim
selincim nasil sence?
aksam üstü tartildim 94,1 cikti :) ve bu arada hangi vakitde tartildigimiz dogru kg ya yakindir??

Canım, Ramazan dolayısıyla malesef benim de kaçamaklarım oluyor, yemek zevkimiz seninle hemen hemen aynı biliyorsun, dolayısıyla kaçamaklarımız da birbirine yakın. Yalnız ben kilo almadım, tartılmadım ama yılların tecrübesi ile tartılmadan da kilo aldığımı hemen anlıyorum gerek kıyafetlerden gerekse hissederek. Pideyi toplasan beş gün falan yemişimdir ama toplamda bir ya da iki parça, fazlasını yiyemiyorum çünkü. Sadece pide değil tatlı kaçamaklarım da oldu mesela. Düşünce tarzım hep olumlu, tabi ki tamamen Ramazan'da kilo vereceğim diye düşünmeye henüz beynimi tam olarak adapte edemedim çünkü zor. Ama ev dolayısıyla koşuşturmalarım oluyor ve bu hareketle asla kilo almam hatta veririm diyorum hep içimden. Bir bahane yakaladım anlayacağın. Senin toplamda 1.5, gün başına 500 gr almanın nedenlerine gelince, bunun nedenlerini olasılıklarla maddelemeye çalışacağım. Kendini daha dikkatle kontrol ettiğinde nedenini rahatça bulabilirsin maddeler üzerinde düşünerek.
1- Oruç tutuyorsan bence büyük bir ihtimalle asıl neden, vücudun gündüzleri susuz kaldığı için metabolizman vücudunda su topluyor. Su olayında da aynı besinler gibi susuz kalındığında vücut bir sonraki susuz kalma ihtimaline karşılık olarak içtiğin anda suyu hücrelere depoluyor, bir dahaki susuz kaldığında kullanabilmek amacıyla. Bu tamamen bir yaradılış mucizesi. Bunu aşmak için suyu daha çok içmek gerekiyor biliyorsun ama Ramazan bitene kadar bu olasılık zayıf olduğu için senin şu aşamada sadece nedenini bilip moralini yüksek tutman yeterli.
2- İkinci bir neden ise yine yeme tarzı değişmelerinde de vücut su toplar. Mesela protein ağırlıklı beslenildiğinde üstüste iki üç gün karbonhidrat yersen vücudun tepki vererek yine su topluyor. Biz bunu her zaman kilo aldık diye algılıyoruz hatta ve yanlış bir değerlendirme çünkü üç günde 1,5 kilo almak imkansızın ötesinde bir olay. Zaten birkaç gün kaçamak yapmadığında vücut topladığı suyu bırakacak ve sen kilo almadığını anlayacaksın, aldıysan dahi bu üç günde en fazla 500 gr civarında almış olman lazım, yediklerin ancak bu kadar kilo değeri yapar çünkü. Bunu 30 yıllık, birebir diyet yapan hastalarla deneyimi olan bir doktorun kitabından okumuştum biliyorsun. Nasıl ki hemen kilo veremiyorsak, hemen de kilo almayız korkma. Su değil de yağ depolama olayı kısa bir süre içerisinde hemen öyle hoop diye gerçekleşmiyor, üzülme ve moralini bozma.
3- Regl dönemin yakınsa yine üçüncü bir şık olarak vücudun haliyle su toplamış da olabilir. Bu da tamamen metabolizma bağlantılı ve nedeni bilinen bir olay. Geçtikten sonra tartıldığında herşeyin normale döneceğini bilmen yeterli.
4- Dördüncü ve en son şık olarak da vücudun yağ depolamış olarak düşünülebilir. Çünkü karbonhidratı belirli bir dönem almadığın zaman eğer açlık da hissetmişsen, karbon aldığın anda vücudun ilerdeki aç günlerin için yağ depolar daha sonra kullanmak için biliyosun daha önce defalarca konuşuk bunu. Ama bu olasılık çok düşük, çünkü hem bir buçuk kilo çok fazla bir rakam, hiçbir bünye üç günde bu kadar yağ depolayamaz.

Son bir dipnot olarak da bu dört maddenin karışımı da olabilir hayatım. Bu da toplamda düşünürsek çok büyük bir ihtimalle aldığın kiloların suya tekabül ettiğini gösterir. Sakın moralini bozma ve beyin olarak etkileniyorsan kaçamaklarını daha aralıklarla yap bundan sonra. Her gün tartılmak yerine haftada hatta 15 günde bir tartıldığında aslında bu değişimleri hiç göremeyeceksin ve kilo aldığını da düşünmeyeceksin.Bir de akşamları daha fazla su tüketmeye bak, ne kadar içtiğine dikkat et. Geçici bir dönem o yüzden üzülme, Allah'ın izniyle önümüzde uzun bir dönem var, bu kiloların hepsi bir şekilde gidecek emin ol.

benden de bir kilo gitti. 84 olmusum ama sabah ac karna cekildim. insallah oynamaz bu ayin sonuna kadar 82 olabilsem. insallah bakalim.aylinn sen de fena degilsin iyi uyuyosun diyete.devammm

Ayçacım, tebrik ediyorum umarım böyle devam eder hep. 82 olabileceğine inandığın zaman 82 olacağını sakın unutma.

İzlemcim, hani bir laf var ya, bir gün herkes Fenerli olacak diye :))) Bence bizimkilere uyarlarsak bu lafı, birgün herkes haftada bir tartılacak diyorum ben. Çünkü kilo vermek için binbir türlü şey deneyip de hala bir şekilde kilo veremiyorsak bunun tek suçlusu tartı biliyor musun? Tartı görünen düşman, asıl düşman tartıya takılı kalan beynimiz aslında. Her gün tartılmaya sadece ve sadece garantili kilo verdiren, vücudun başka hiçbir dayanağı ve kaçacak yeri olmadan kilo verebileceği diyetlerde izin veriliyor. Bunu da biz yapmıyoruz haliyle. Hele ki Ramazan'da her gün tartılmak çok yanlış. Bence tartılmamak da alışılabilecek bir durum. Dikkat ediyorum düzenli kilo veren kızlar, haftada en az yine bir kilo veren kızlar hep haftada bir gün tartılıyor. Sen de geçmişe dön oku bu ilginç ayrıntıyı hemen göreceksin. Ama uzun zamandır takılı kalanlar hep her gün tartılıyor nedense. Neden sence?

Canısı, pişman olmadığın sürece yediğin herşey çok güzel. Senin bu yediklerini 55 kilo bir bayan yese kilo almaz asla. Hep bu açıdan düşünmeliyiz. Eğer onlar almazsa sen bu yediklerinle kesin kilo verirsin. Ekmek yok, pilav yok, patates yok, yağ da yok, harika bir menü anlayacağın. Karpuzu takma kafana arada olur böyle vakalar. Aynen devam.
Sabah aç karnına tartıldığın kilo doğru kilo oluyor. Ramazan'da akşama kadar su kaybın olduğu için akşam üzeri tartı eksik çıkar haliyle. Ama biz bunu neden moral için kullanmayalım ki?

günaydın kızlar ben yin erkenci dün kızımla alışverişe gittik 12 kilo verdikten sonra üstüme kendi diktiqim pardesü çok bol geliyordu 50 beden giyiyordum dün kendime yeni bir pardesü aldım bilin bakalım kaçç bedenn 44 beden:dance: ay kızlar inanın okadar ince durdumki içinde sanki 60 kiloyum falan zannettim:hulya: ama tam üstüme göre oldu bol almadım çünkü sürekli kilo veriyoruz zaten 1-2 ay sonra eminim bu pardesüde bol gelecek ama müthiş bir duygu arkadaşlar moral oldu bana şimdi pardesümü giyip dışarı çıkmak için bahane arıyorumhihoyyyt bu arada selincim hep yazmayı unutuyorum bnm 12 yaşında bir oqlum var 80li kiloların altına ilk indiqimde oqlum bana çok enteresan bişey söyledi oqlum bana çok sık sarılır canım annem bnm der bende ona canım oqlum bnm derim bu oqlum için ekmek su gibi bir ihtiyaç haline geldi yien birgün bana sarıldı ve dediki anne eskiden sana sarılınca ellerim birbirine deqmiyordu ama şimdi bak bir elim diqer kolumun dirseqine yaklaşmış ya anne sen qerçekten zayıflamışsına.s dedi bu bnm için oqlumdan duyduqum en güzel sözlerden biriydi ve bnm için enteresan bir anı olarak kaldı bu arada hergün taltılmak bende istemiyorum selincim sen en iyisi bütün baskülleri topla cumadan cumaya ver bize başka çaresi yok sanırımkaydirigubbakcemile3

cok sevindim senin adina ya :) ne güzel bir duygu degilmi o duygularin daha nicelerini yasariz insallahhh :)

senaa canıım çok sevindim gerçekten çok BÜYÜK moral olmuştur, gözlerim yaşardı oğlunun söylediklerini duyunca, allahım ne olur kilo problemi yaşayan insan kalmasın yaa

şu evcilik oyunundaki eda yı görünce yemin ederim dua ediyorum her seferinde allahım sen kurtar diye çok zor yaa gerçekten ben en fazla hamilelikle beraber 90 gördüm ama bir de onu düşünün off offfff

eda halinden memnun ama izLem
allah bilir ne skintilari vardir ama caktirmiyo

Kizlar merhabalaaaaar,

hemen bugün menümü yazayim

yaklasik 200 gram tavuk gögüsü
2 kuru incir 2 hurma
ve sekeri azaltilmis cikolata yaklasik 15 gram :))) cok mutluyum cünkü 25 graminda sadece 0.5 gram karbonhidrat var

inanırmısın ben öyle bir hale geldimki kilolu birini görsem oturup uzun uzun ona yaptıqımız diyeti anlatmak geliyor içimden bu kilolar kader deqil kurtulabiliriz diye söylemek ..bazı kişilere anlatıyorum bazılarına tanımadıklarıma cesaret edemiyorum sanane derlerse diye..okulda bir hanım vardı o kadar şişmandıki içim ezildi resmen kadın kilolarından dolayı kat kat olmuştu 1-2 saat okulda beraber bekledik ama bi türlü konuyu açamadım çekindim birde o kadar kilolu olupta incecik olucaqına birini inandırmak çok zor Rabbim hepimizin yardımcısı olsun..

Kizlar merhabalaaaaar,

2 kuru incir 2 hurma
ve sekeri azaltilmis cikolata yaklasik 15 gram :))) cok mutluyum cünkü 25 graminda sadece 0.5 gram karbonhidrat var

aylincim hemen ver bakim o çikolatanın adını sanını bi koşu gidip düzinesiyle alayımcokacimcoook

eda halinden memnun ama izLem
allah bilir ne skintilari vardir ama caktirmiyo

bence de canım, kimbilir...

Kizlar merhabalaaaaar,

2 kuru incir 2 hurma

o çikolatadan istiyorummmmmmmmmmmmmmmm sempatiksalakcinni

resmi dün burgerking den wopper menüyü hüplettikten sonra çekildi, AYNADAKİ GÖRÜNTÜMÜ SEVDİM :))

arkadaslar dün iftarda misafirlerim vardi. bir sürü yemek yaptim.yemesen ayip oluyor.ev sahibi olarak .diyetteyim diyemiyosun. dün pizza corbalar falan götürdüm.iftara gittiginde de bakiyolar .yemessen begenmedin mi gibi oluyo. valla cok zor durumda yim. cikolata yi bende merak ettim. burda yüzde seksen bir kakaolu yaziyo.kb si cok düsük

dakolive cok güzel görünüyorsun. gercekten kilo problemin yok gibi, sadece cokcok az basenlerde var gibi ama bütün olarak süüüüppppeeeer:)

suzan abla ben kaufland dan aldim markasini bilemiyorum dün aldim actim simdi baktim yok...galiba gece babam yedi. kendisi diabet hastasi baba bak bundan yiyebilirsin deyince hepsini yedi galiba
ama bu diet cikolatalarin oldugu bölümdeydi üzerinde -95 zuckerfrei diye yaziyo hem bitteri var hem normali ben bitterinden almistim...yani seker var ama sadece 0.5 gram bildigimiz seker digerleri tatlandirici ve 80 gramlik paketlerde normalde oldugu gibi 100gram degil yani.

Bende %85 kakao oranli cikolata almistim ama imkani yok yiyemiyorum cok aci bir tadi var yani kesinlikle cikolatadan cokcok uzak bisey :)

2 hafta sonra türkiyede olacagim ben galiba o cikolatadan bi koli getirim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…