Popüler Konu Karbonhidrat Diyeti Deneyimlerimiz

cümLeten günaydin
selincim dün 91i gördüm bugün 92ye cikmi$im aman neyyse gidecek bisekilde.
aksam yatmadan evvel döner eti yedim tabakdan salatayla (pidesiz)
belki onun ödemidir tuzlu ve aciydi amaa cook güzeldi tam 5aydir agzima sürmemistim

kardesimin arkadasi 20 kg vermis tatlidan tamamen vazgecmis ve porsiyonlarini kücülütmüs su an 68kg mu$
kocasida hediye olarak trabzon bilenziki alicakmis iyimi :)
benim herifde dediydiki sen 20 kg ver sana hediye alicam dediydi simdi ne kaldi surda 20kg ya ne alican diye sorunca bi cicek alirim yeter dio onu almanyalarda var dioooo :) ne uyanik ama

Merhabalar;
İsmim Nihal..Sizleri bir süredir takip ediyordum. İzlem ve Tülay 80-89 topiğinden arkadaşlarım..İzlem bahsetmişti bu diyetten sağolsun.. Nisan ayında karboksipunktura başlamıştım ama bir süredir ara verdim (psikolojik nedenlerle deli gibi yediğim ve hiç dikkat edemediğimden en azından seanslarım gitmesin diye)Uyguladığınız diyet bizim beslenme şeklimizin nerdeyse aynısı.3 aydır sanki kıtlıktan çıkmış gibi yiyorum bayramda da üstüne koydum kilolarımın ve hayatımda görmediğim kiloyu gördüm 3 gün önce:91.3.Kilo verme psikolojisinden sıyrılmak için kk dan da uzak kaldım..Biranda bana bişeyler oldu ve deli gibi yemeye başladım..Sanki birşeylerden hırs alır gibi ..Sonrasında üzülerek..Daha çok üzülerek..Bilirsiniz bu süreci..Eminim çoğunuz yaşamışsınızdır..Neyse anlatacak çok şey var da sonraya saklayım..
Aranıza katılmak istiyorum kabul ederseniz.. Yapabilir miyim bir denesem diyerek saf protein diyetine başladım. Bugün 3. günüm..Şİmdilik güzel gidiyor bu sabah 88.5 u gördüm..2 günde 2800 gitti ama bugün regl oldum ..Bakalım devamında nasıl rakamlar göreceğim merakla bekliyorum..
Selin Hanım sizin azminize ; yardım etme isteğinizin devamlılığına hayran kaldım.Sizi çok tebrik ediyorum öncelikle verdiğiniz 30 kg sonrasında da burdaki duruşunuz için..
Yardımlarınızı bekliyorum arkadaşlar şu kısırdöngüden kurtulup sağlıklı doğum yapabileceğim kiloya inebilmek için..

selamlar tekrardan 3 gun bu diyeti uyguladim 1 kilo verdim eczanede de onaylayarak hatta inanmadim bir kac eczanede tartildim:)ilk defa uyguladigim icin gitti heralde bu kadar cabuk.ama bugun ara verdim yarin kaldigim yerden devam edicem tabi abartmiyorum yine de dikkat ediyorum.Benim sormak istedigim su 3 gun boyunca ben inanilmaz sinirliydim sizde de oluyor mu seker cikolata vs almayinca vucut serotonin dusuyor heralde iyice.Dusuk puanli meyveleri yemeye baslicam umarim daha iyi gider.

Kızlar margarin 0 puan diyor tavuğumu margarinle kavurabilirmiyim ? tuz ve salça koysam olur mu ?

bahar ben tavugu hasladikdan sonra baharatliyorum sonra teflon tavada kavuruyorum maynosle yiyorum hmmm

ama illa margarin diyosan galiba ozaman puani yükseliyo diye biliyorum.

Nihalcim, hoşgeldin aramıza. Karboksipunktur'a ben inanmıyorum, nedeni senin de yazdığın gibi bizim beslenme sistemimizle aynı diyeti veriyorlar. Bu da şu demek, siz zaten bu beslenme sistemiyle zayıflarsınız ama biz yine de paranızı alalım da siz diyete kesinlikle uyun, paranıza acımayın sonra demek :) Hangi uyanık keşfetti bilmiyorum ama bu sistemle zaten zayıflanır üstüne bir de punktur falan ekleyerek para götürmek resmen kandırmaca hayatım. Seni yine de etkilemek istemem kalan seanslarını müsait bir zamanda bitir.
Kilon abartılacak kadar çok değil inan. Böyle yeme sistemine devam ettiğin taktirde kısa sürede havaya gireceğini umuyorum. Yalnız psikolojik olarak deli gibi yemen kötü birşey, biz buna saldırmak diyoruz burda :) Neden saldırdığını yazarsan daha çok yardımcı olabilme şansımız olur, kilolarından dolayı bunalıma girip de bir kısır döngüye kapılıp mı yiyorsun, yoksa ailesel veya çevresel bir problem mi var çözemediğin, bu problemi kendi içinde kapatabilmek için mi saldırıyorsun? Örneğin ben saldırma dönemlerimde birinci yazdığım şıktaki gibiydim, kilolu olmaktan rahatsızdım ama hırsımı yine yemeklerden çıkarıyordum. Durum buysa çözülmeyecek bir şey değil, ama başka bir problem varsa o problemi çözmeden diyet yapman zor, çünkü sürekli moralli olmak en güzel yardımcımız bizim. Yine de sen burdan ayrılma gereken moral ve motivasyonu elimizden geldiğince sağlamaya çalışırız.
Regl döneminde biliyorsun ki vücut su toplar, buna rağmen 2,8 gitmesi müthiş, bu demektir ki devam edersen haftada neredeyse beş kilo vereceksin. Saf protein diyetinin ilk zor dönemlerini atlatmışsın. Bundan sonrası daha kolay. Adet döneminde canın tatlı çekmesin diye şekersiz tarçın çayı öneriyorum. Günde 4 fincan falan içersen kan şekerini sabitler ve tatlı ihtiyacı hissetmezsin hayatım.

Suzan harbi eşin çok uyanıkmış. Seninki yine iyi benim arkadaşın eşi çiçek dahi almaz maydanoz getirir çiçek solar diye :)) Diyetteki azim ve başarını eşini hediye konusunda ikna etmekte de kullacağına inanıyorum.sempatiksalakcinni
Bir günde bu tarz beslenmeyle asla kilo almayacağını artık biliyorsun, ödemini atabilmek için yarın biraz suyu arttır bence. Döneri ben çok sık yemiştim, karbonhidratsız yediğin taktirde hiçbir sakıncası yok, özellikle de tavuk döneri pidesiz ve garnitürsüz alıp onun yerine de döner koydururdum, adamlar benden bıkmıştı. Ben de eşin gibi uyanık mıyım neyim :))

Kızlar margarin 0 puan diyor tavuğumu margarinle kavurabilirmiyim ? tuz ve salça koysam olur mu ?

Canısı margarin ve tüm yağlar 0 puan değerinde. Yağlı yediğinde dikkat etmen gereken tek şey yanında veya o gün bitene kadar karbonhidrat almamak. Almadığın taktirde kilo vermeye devam edersin, aldığın taktirde ise normalin iki katı kilo alırsın. O yüzden yağlı yemek istersen tek çeşit yemeye özen göster. Yanında sadece yoğurt ye mesela tavuğun.Benim tavsiyem margarin yerine çok fazla olmamak koşuluyla zeytinyağı ya da tereyağı. Ben genelde tavuğun kendi derisinin yağıyla yapıyorum ve çok da lezzetli oluyor.

Canımcım ara vermekten ziyade kaçamak diye adlandırmak daha doğrusu. Kaçamak daha sempatik bir kelime çünkü :) Kaçamaklarda abartmaman çok güzel. Sinirli olman normal, çünkü yeme sistemin değişti. Kan şekeri düşüklüğünden kaynaklanıyor büyük ihtimalle. Daha önce şekerli çok yiyorduysan o tarz besinler mutluluk hormonunu tetikliyor. (Daha sonrasında mutsuz ediyor o ayrı konu) Bunu çözmenin formülü şu. Sen de daha önce yazdığım gibi çubuk tarçın al ve günlük bir çaydanlık demle ve git gel iç aralarda. Böylelikle kan şekerin sabitlenir ve normale dönersin diye umut ediyorum. Bunun yerine diyet çikolata da yalancıktan kandırıyor insanı. Yalancıktan mutlu oluyorsun. Bi dene istersen.

Abov, bayram şekeri de mi yiyosun kızz? klava:Valla oğluma benzettim şimdi seni. Kökünü kurutana kadar gider gelir yer o tür şeyleri. Ben oğlum çok fazla yemesin diye işyerine götürür herkese birer tane dağıtırım, sen de o tarz bir çözüm bul hayatım. Ya da eşine söyle ortalıktan yok etsin, bu tür durumlarda dış yardım şart :) Ah ben olucam ki evinde, valla verecek birini bulamazsam kesinlikle atarım hiç acımam şekere falan.
Vallahi Ramazan'da yediğin halde vermişsin yine ben senin sistemi çözemedim
Venhar :))) Azcık daha ondan şundan bundan eksilt yeminle herkesi geçersin sen.

Canım birkaç ufak hata dışında herşey harika. Sabah yumurta ile ekmeği aynı anda yemen ve akşam tavuk ile nektarı aynı anda yemen dışında hiçbir sorun yok.
Yalnız sormak istediğim önemli bir soru var, yanıtlarsan sevinirim. Bizde doymak esas biliyorsun. Doyuyor musun, yoksa az yiyeyim diyerek mi aralarda örneğin bir yerine yarım armut yiyorsun veya sadece bir erik yiyorsun bunu merak ettim. Karbonhidrat diyeti olarak harika bir gün ama aklın sanki hala kalori hesabındaymış gibi hissediyorum uzaktan, yanılıyor muyum?

Senacım, harbi eşin tam oklavalık :)klava: Benim oklavam burdan yetişmez sen bi geçiriver dermişim kafasına. Şaka bir yana kötü niyetli olmadığına eminim, tahminim ödüllendirme amaçlı almış gibime geliyor. Ben olsam oturur yerdim hiç sıkıntı etmeden. Unutmaman gereken en önemli şey yediğin ne olursa olsun sıkılmadan pişman olmadan mutlu huzurlu bir şekilde yiyip kalkmak. Bu basit gibi görünüyor ama cidden önemli bir ayrıntı. Kesinlikle ye ve bugünü yok say, eşin çok haklı hayatım. Her gün börek getirecek hali yok ya sonuçta. Kilo almazsın korkma bugünlerde tartılmayıver, yarından itibaren kilo verme duygusu zaten yeniden harekete geçer ve kilo vermeye başlarsın yeniden. Yalnız börekleri yarına bırakma diyecem de bir sininin hepsini yememek için bir formül bul.

selincim selam
mutlaka aldircam kiz kacarmi ben seyler gibi kg veriyim karsiligi olmali :)
artik bu diyet degil benim icin valla desem inanirmisin diyet bile yaptigimi anlamiyorum
normal günümü geciriyorum hepsi bu.

tamamen bitmis kafamda yasam tarzi olmus resmen. ablama gittim az evvel mis gibi poacalar yapmis amn bi koktu anlatamam yemedim amaaa
sabah yicem 1tane cayla :))))))))))

Selincim tşk ederim yazdıklarına...Hoşbuldum..Öncelikle karboksipunktur hakkında birkaç şey söylemek istiyorum bizzat deneyen biri olarak açıklama yapmak istedim izninle ...Ben daha önce zayıflama yolunda diyetisyen,zayıflama merkezi,spor salonları,pasif jimnastiik vs denedim.Kilo da verdim ama hep fazlasıyla geri aldım. Diyetisyenlerin verdiği listeler malum..uy ver sonra uzun süredir mahrum kaldığın şeylerin özlemine dayanama boş bir anda herşeye saldır fazlasıyla geri al...hep aynı kısır döngü..Vermek değil korumak ve yeme sistemini değiştirmenin öneminin hep farkındaydım ama uygulayabildim mi:hayır...Bu yöntemi yine kk dan bu yöntemle 18 kg yu hiç zorlanmadan veren bir arkadaşım sayesinde tanıdım netten araştırma yaptım ve randevumu alıp görüşmeye gittim. Aynı şeyleri yapıp farklı sonuçları beklemek aptallıktırdiye bir söz var ya ben hep bunu yapıyordum:)Bu sefer zinciri kırayım farklı bişey deneyim dedim..Bunu uygulayan bir tıp doktoru:Fevzi Bey...Bu yöntemle kendisi 40 kg vermiş önce kendisinde deneyip..Bu yöntem TÜBİTAK tarafından da destekleniyor ve şu anda Türkiye'de tek uygulama hakkı Fevzi Beyde..Belli bir hasta sayısına ulaşınca da yurtdışında da uygulanmaya başlayacakmış. Sadece beslenme düzeni değil dr beyin uyguladığı ..Her seansta 3 akupunktur bölgeden gaz veriyor ve bu gaz vücudun sistemini resetleyip uygulanan beslenme düzenine destek sağlıyor.Neden ayrıntılı yazıyorum sakın yanlış anlaşılmasın dr beyle bir akrabalığım yok aman ha:))Ben bu yöntemle Sizin verdiklerinizin çok çok altında kilo verdim 3-5 kg verdim ama hepsi yağdan gittiğinden çok çok incelmiştim..cildim güzelleşti..bu yöntemle sedef hastalığı azalanlar var vs..Bu yöntemi uyguladığım bir gün bile canım tatlı istemedi..Karnım acıkmadı..Diyeceğim tabi senin fikrine saygım sonsuz da bu yöntem bir para tuzağı şeklinde düşünülmemiş ve dr beyin ihtiyacı olanlara parasız yrd olduğunu da biliyorum..Her gidişimde ellerinde bavulla Almanya'dan,Ankara'dan vs. seansını almak için gelen ve 20-30 kilolları vücutlarında hiç sarkma olmadan veren insanlar biliyorum..Yöntem şimdiye dek denediğim en değişik beni en az yoran bir yöntemdi ben de uyguladığım dönemde çok memnun kaldım sadece bunu belirtmek istiyorum..Ha noldu yöntem ne kadar iyi olursa olsun psikolojik durum insanı biranda amaçlarının çok dışına çıkarabiliyor. Tam herşey yolunda giderken herkesten oo ne güzel incelmişsin iltifatları almaya başlamışken tatile gittim yeme düzenimi bozdum sonra nolduğunu anlamadığım şekilde senin deyişinle herşeye saldırarak biranda hoop yine aldım ...Demek ki neymiş hangi yöntemi denersen dene,para versen de vermesen de herşey sende bitiyor. Bunu bilmiyor muydum biliyorum..Ama işte tekrar tekrar ispat istiyor sanırım şu karışık beynim..bu msj ı sonuna kadar okuyan olu rmu emin olmadığımdan burda sonlandırıyorum devamı sonra Selincim:)

Sutem merhaba..Senden fikir çaldım ve ben de eşimin karşısına dikildim bugün ben 65 kg olursam bana ne alacaksın kk da bir arkadaş eşinden bilezik istemiş dedim..O da bana elbise alayım dedim..neee dedim elbise mi ben 23 kg vercem sen bana elbise mi alacaksın olmaz dedim..Ne istiyorsun dedi..Beni Romaya götür dedim güldü..:)Ama sonra söz verdi veremeyeceğime inandığı için bence..Ben de kararlıyım hakedicem ödülümü...

Selincimmm öncelikle teşekkür ederim ilgilendiğin için a.s.
Kahvaltımda ve öğle yemeğimde doyuyorum yetiyor bana ama akşamları acıkıyorum siz akşam kaça kadar yiyebilirsunuz???
Sizin diyette meyve pek önerilmiyor ya ondan elimden geldiğince az yemeye çalışıyorum açıkçası.
Gidip sıkı bir alışveriş yapmam lazım sizde sosis,salam,sucuk serbestmiş çooooooooookkk uzun zamandır eve girmedi onlar diğer diyetlerde yasak çünkü :çok üzgünüm: alışverişten sonra acıktıkça sosis,salam atarım ağzıma uygundur değil mi ??? :uhm:
En büyük problemde biz baskül ailesiyiz ablam annem kardeşim hepimiz kiloluyuz ve bizim evde tüketilen tek şey karbonhidrat dışarıdan yiyoruz tencere yemeği sevmiyoruz sebze pek nadir pişer,makarna hastası bir aileyiz 1 ay sürekli makarna yediğimi bilirim öğrencilik dönemimde. Ondan karbonhidratsız,tatlısız yaşamak zor benim için. Akşama kadar tramisu hayali kurdum :kedi: bacağımda kocaman bir kan çıbanı çıktığı için yürümekte zorlanıyorum ondan kalkıp gidemedim yoksa gider yerdim yani mafoldumben ilk haftayı bir tamamlasam bir alışsam sizin diyetinize zayıflayacağıma inanıyorummm Allahın izniyle.

bak cnm benim hayatım boyunca en KOLAY uyguladığım diyet bu.bak az önce karnım acıktı naptım hellim peyniri yağsız tava da ve doydum bu saatte açlığımı giderdi.bu diyette serbst olan şeyler çok fazla ve bu serbest şeyleri istediğin saatte yiyebilirsin.ben de tatlı hastasıyım ama tatlı yemeden durulur ama AÇ durulmaz onun için serbest şeyler çok yumruta,salam sosis,sucuk her türlü peynir,tavuk,tavuk burger tavuk kıyması:)et. normmal kıyma.aklıma gelenler bunlar.diet içecekler var bide mesela.diğerlerin de şu kadar peynir bu kadar dilim ekmek yok bilmem ne bu saatten sonra aslaaa yeme kardeşim ben istediğim saatte yemek istiyorum yapamam ölebence sen de bu dietten çok memnun kalacaksın.başlar başlamaz günlük 30 karbonla günü bitirmen gerekmez.yavaş yavaş.melsela ilk zamanlargünlük 70-75 karbon olsun sonra 60 sonra 50 öle öle düşür.inan ki alışırsın.

Teşekkür ederim canım verdiğin bilgiler için yoluma ışık olacak sağol opuyorumnanaktan

slm kızlar sutemcim nasılsın cnm seni takip ediyorum süpersin cnm aynen devam serapcım sen nerelerdesin sesin soluqun çıkmıyor bu arada Selincim 3-4 gğndür hiç dikkat edemedim dün bugün börek faslı devam etti ama hiç kilo almamışım hayret ettimakannehir

senacim saten selin demisti hatirlatiyim hemen kg alinmiyo kg vermen duruyo diye
o yüzden kg almadin ne güzel :)

acaba ben de mi eşimden bişi istesem iyi fikir habu arada dün bayadır görmediğim bi ark geldi bana.nasıl incelmil nası zayıflamış.16 kg vermiş spor yapmadan.yeni bebeği oldu üstelik te hamile kaldığı kilodan bile aşağıya düşmüş.çok kıskandım ona da söledim.bana dediği sadece YEDİKLERİME dikkat ettim.o öle söledikten sonra ben ona böleee bakarken :1shok: o da bakama öle gerçekten sadece bu dedi.aslın da doğruydu.yediklerimize dikkat etmek mesela kalan bayram şekerlerini illa da bitirmeye çalışmamak gibimakarna pilav ekmek hamur işi yememek gibi felan işte.yalnız acaip gaza geldim gibi sanki onu öle görünce çünki kilolarımız çok yakındı bir birine ama şimdi çok uzak oldukaydirigubbakcemile3

ama şimdi ben eşimden hediye isticem ama ben 10 kg versem yeterli benim için hatta çok iyi.eşim 10 kg için bilezik felan almaz alsa alsa kıyafet alır

Tüühhh zayıflayınca hedayee isteyeceğim bir kocam bile yok ( nerden baksan 50 kilo vermiş olacağım istediğim kiloya ulaşınca bir kocam olsa araba isterdim vallaaa 50 kg borumu bu

Tüühhh zayıflayınca hedayee isteyeceğim bir kocam bile yok ( nerden baksan 50 kilo vermiş olacağım istediğim kiloya ulaşınca bir kocam olsa araba isterdim vallaaa 50 kg borumu bu

heralde boru olur mu.ben kendimi bild,m bileli vermem gereken kilo 10-15 arası olmuştur.bazen 6-7 lered üşmüştür ama hala vermedim sen 50 den bahsediyosun

Ayyy ne güzel herkes toplanmis, topic canlanmis yine :)
Selin Abla gercekten bereket sende, sen yokken buralar cok sessiz oluyor. Ben Almanya'dayken tartiliyordum fakat 2.5 haftadir Türkiye'deyim ve burda tarti yok ondan tartilamiyorum . Fakat kilo almadigimi düsünüyorum cünkü günlerim okadar yogun geciyorki hic durmuyorum nerdeyse. Ve sabahlari haric ekmek yemiyorum. Bazen misafirlige gidince biraz karbonhidrat kaciyor ama ertesi gün hemen telafi ediyorum :))
Kizlar yine herkes yedigini yaziyormu ??? Öyleyse bende yarin yine baslayayim yazmaya .....daha kontrollü oluyo öyle olunca

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…