Popüler Konu Karbonhidrat Diyeti Deneyimlerimiz

Selincimmmmmmmmmm bugün ki menümü yazıyorum umarım KH diyetine alışma moduna girmişimdir. Yorumlarını bekliyorum.

Sabah
1 kupa DOĞA phyto slim çay ( sabah işlerim vardı kahvaltı yapamadan çıkmak zorunda kaldım ))
Saat 2 gibi
5-6 dilim salam
3 tane sosis
8-10 dilim sucuk
2 dilim kaşar
1 koca bardak coca cola Zero
Saat 5 gibi 1 koçan taze mısır
Şimdi
Yoğurtlu yumurtalı ıspanak
acıkırsam 1 dilim salam ya da 1 dilim kaşar atarım ağzıma.
1 lt su içebildim daha 1 kupa 5i 1yerde çay.

Tombulkelebekim misirda seker orani biraz yüksek ondan yememeye calisiyoruz. Tabiiki ayrintilarini selin abla sana anlatir :)
Bu arada ismin neydi ve kac yasindaydin. Ben atladim oralari galiba bayadir internete takilamiyordum cünkü.

Tombulkelebekim misirda seker orani biraz yüksek ondan yememeye calisiyoruz. Tabiiki ayrintilarini selin abla sana anlatir :)
Bu arada ismin neydi ve kac yasindaydin. Ben atladim oralari galiba bayadir internete takilamiyordum cünkü.

Adım bahar canım +90 topicindeyim yaklaşık 4 aydır opuyorumnanaktan burayı bulmama neden olan güzel insan sutemmmcimmm opuyorumnanaktan.
26 yaşındayım,1.75 boyundayım ve çizelgemde görüldüğü üzere 119 kiloyum mafoldumben
Ama ümidim var sizin Kh diyetinizle zayıflayacağım inşallaaahhh zemuszemus

bende geldim bayramdi falan kaçamaklar bitti puan hesaplama sistemine donmem lazim ben hala 87.7 lerde seyrediyorum çunki, almiyorum da vermiyorum da :) ama dikkat etmedigimdendi , neyse hepimize bol sans ve bol iradeli gunler diliyorum :)

Memnun oldum Bahar. Benim adim da Aylin.
Canim Basarirsin yeterki sen ümidini kaybetme .... Bu Diyet bana cok yaradi.....artik diyet degil yasam tarzi haline geldi hicde zorlanmiyorum artik. Tabiki arada bir kacamaklar oluyor fakat hayat bu kacamaklarla güzel abartmadigimiz süre :)))

Serap Abla bence bayramda almaman cok büyük basari. Cogumuz artilarla kapattik bayram dönemini :)))
ay yarin bende tartilcam ya. Sabahtan Teyzemin evine gidip tartilayim bari...cok merak ediyorum. Bence biz yine hergün yazalim yediklerimizi ! puan hesabini yapalim

Kızzzlllaaar bizim topicten bir arkadaş sordu menümü görünce acaba kolesterolü etkilemez mi bu kadar et ve et ürünü diye ???

evet bahar su icmen en önemli sart protein diyetde en önemli nokta bu!
selin daha iyi aciklar sana
olsa ayseebruyla seline bise olurdu ama tabiki arada bi kontrol ettirmen lazim kolestrolunu

Baharcım, bugün resmen karbonhidrat diyeti moduna girdiğin anlaşılıyor menünden. Mısır haricinde herşey tam istediğimiz gibi. Mısır'ın karbonhidrat değeri yüksek malesef. Diğer yediklerin süper. Kesinlikle unutmaman gereken tek şey açlık hissetmemen bir kez daha yazıyorum ki aklında kalsın. Açlık hissedince muhakkak birşeyler ye. Aynen devam hayatım. Hangi günler tartılıyorsun, sonucu muhakkak paylaş bizimle.

Aylin nerelerdesin kız, göremedim seni uzun zamandır?

Kızzzlllaaar bizim topicten bir arkadaş sordu menümü görünce acaba kolesterolü etkilemez mi bu kadar et ve et ürünü diye ???

Canım, benim bizzat denediğim bir yöntem bu biliyosun. Şimdiki kadar bilinçli değildim o dönemlerde, çok fazla araştırma yapmadan başladım açıkçası. Zayıflamaya başladıkça araştırmalarım da başladı.
Öncelikle ben kolesterol sorunu hiç yaşamadım. Her gün et ve ürünlerini yediğim halde kolesterolüm hiç çıkmadı hatta bir keresinde rakam dahi vermedi ki bu çok daha düşük olduğu anlamına geliyormuş. Karaciğerden tut ta kemik erimesine kadar her türlü testi yaptırdım, kilomun tavanda olduğu dönemde karaciğerimde yağlanma vardı, kilo verdikten sonra tamamen normale döndü. Yalnız şu ayrıntı var, kolesterol genlerden kaynaklanan bir rahatsızlık da olabilir, bazı doktorlar iyi ve kötü diye ikiye ayırıyorlar hatta. Biz tamamen düşman gibi bakıyoruz olaya ama bence şişman olmak çok daha tehlikeli hastalıklara yol açabilecek bir rahatsızlık. Ben şişmanken iki adım yürüyemezdim, moralim sürekli bozuktu, merdiven çıkamazdım ve en önemlisi yaşama sevincim yoktu.
Ve bu diyet geçici bir dönemi kapsıyor, bunu asla unutma. Ömrünün sonuna kadar her acıktığında et ürünleri yiyeceğini düşünme, ben başlarda günde bir tavuktan fazlasını yerdim, doymazdım örneğin, ama şu an çok az yiyebiliyorum, pirinç de yiyorum, abartmadan herşeyi yiyorum. Belli bir kiloya indikten sonra normalleşeceksin zaten yani yediğin miktar zamanla o kadar düşecek ki buna sen bile inanamayacaksın.
Bizi tekrar tekrar acıktıran karbonhidratlı gıdalar. Yaptığım tüm araştırmalarda ve okuduğum kitaplarda karbonhidratın neden bizi acıktırdığı yazıyor. Karbonhidratlı gıdaların neredeyse tamamının gi değeri çok yüksek. Basit bir anlatımla gi değeri yüksek gıdalar da bizim kan şekeri seviyemizin ani düşmesine ve tekrar geri yükselmesine neden oluyor. Hal böyle olunca yediğimiz şeylerin yağa çevrilme olasılığı doğuyor. Ufak bir örnek vermem gerekirse beyaz ekmeğin gi değeri 70, kepekli ekmeğin 71, tam buğday ekmeğinin ise sadece 47. Yediğimiz şeyin gi değeri 50 ve altında ise biz kısa sürede acıkmıyoruz ve yediğimiz şeylerin vücudumuzda yağ olarak depolanmasına engel oluyoruz. Özetle sadece karbonhidrat diyeti yapmıyor ayrıca işimize yarayan diğer unsurları da kullanarak her açıdan kilo vermeye çalışıyoruz.
Aslında yediğimiz şeyler çok sağlıklı, asıl sağlıksız olan bütün vitamin ve minarelleri alınmış beyaz un ve türevlerinden yapılan herşey, şeker ve cidden yine çok fazla sağlığımıza yararı olmayan beyaz pirinç ve patates tarzı besinler. Ben karpuz ve kavun hariç diğer meyvelerin yenilmesini şiddetle öneriyorum. Hatta günlük kapatılan toplamın tamamını meyve ve sebze ile süt ürünlerinden yana tercih edersek en doğru şekilde besleniriz diye düşünüyorum.

Akşamları istediğimiz saatte yiyoruz yeter ki sapıtıp karbonhidrata dalmayalım :))) Hatta sen tanımazsın Hatun diye bir arkadaşımız vardı gece yatmadan önce bir sosis yiyip üzerine su içip yatardı :))) Kısa bir sürede 10 kilo olan tüm fazlalığını verdi artık çok gelmiyor buralara ama arada bir uğrayıp hatrımızı soruyor sağolsun.

Meyvenin karbonhidrat değeri biraz fazla ama patates, pirinç ve ekmek kadar fazla değil. Bence sen başlangıçta diğer kızlarımızdan daha yüksekte tutabilirsin kb değerini. O yüzden aralarda meyve yemekten çekinme hiçbirşeycikler olmaz. Ben senin bu diyetle ailene güzel bir örnek olacağına ve onların da senin yeme sistemine ayak uydurarak tüm fazlalıklarından kurtulacağına inanıyorum. Yalnız sadece birkaç hafta tatlıdan uzak durmanı rica edeceğim senden. Bu birkaç haftada dişe dokunur bir kilo kaybı yaşayacağına ve daha çok motive olacağına inanıyorum. Tatlı ihtiyacın için tarçın çayını denersen canın daha az tiramisu çekecek bence. Yarın bi araştır bakalım diyet süt tatlıları yapan yerler varmı yanında yörende. Eğer varsa bu birkaç hafta krizlerini atlatabilirsin. Sonrasında zaten alışacaksın eminim. Suzan da öyleydi bak şimdi hiç tatlı yiyor mu?

Senacım, süpersin. Bir sini böreğin bir günde bitmeyeceğini biliyordum zaten. Olsun bitene kadar ye anasını satıyım :))) Nasılsa bitecek. Hiç kilo almaman harika, çünkü diyeti uzun zamandır yapıyorsun, aynen birdenbire veremediğimiz gibi birdenbire de kilo almıyoruz böyle devam ettiğin taktirde kilo alacağın için ve sen börek biter bitmez diyete geri döneceğin için endişelenecek hiçbirşey yok tatlım.

ama şimdi ben eşimden hediye isticem ama ben 10 kg versem yeterli benim için hatta çok iyi.eşim 10 kg için bilezik felan almaz alsa alsa kıyafet alır

Küçük altın aldır Venhar, 100 lirayı geçti kar kardır delikafadulden

Tüühhh zayıflayınca hedayee isteyeceğim bir kocam bile yok ( nerden baksan 50 kilo vermiş olacağım istediğim kiloya ulaşınca bir kocam olsa araba isterdim vallaaa 50 kg borumu bu

Bahar, gözünde büyütme vallahi hepsi gider, yeter ki yaptığın diyet seni yormasın. Dikkat et tüm kızlarımız alıştı birkaç ayda şu an hiçbiri sıkıntı çekmiyorlar. Tabi ki insanız ve kaçamaklarımız oluyor ama birkaç hafta sabredip kurallara uyarsan zaten önceki yediğin şeyler sana ağır gelecek ve yeni sisteme alışacaksın.
Bana kazık kadar adamlar teyze derdi eskiden. Zayıfladıktan sonra hanfendi oldum :)) Öyle şeyler yaşayacaksın ki sen bile inanamayacaksın o yüzden gelecek güzel günler için şu günlerde biraz sabır hayatım.

Aylin cidden öyleymiş vallahi. Bana deseler ki şurda bir seminer var beş dakika konuşacaksın veya telefon aç şununla iki dakika konuş öyle bir üşenirim ki bazen telefonlarımı bile açmam çok konuşacaklar diye. Ama iş yazmaya gelince saatlerce yazarım, hiç üşenmem. İşyerinde tüm uzun metinleri bana getirirler sen seversin diye düşün artık :)) Ben olmayınca cozutuyorsunuz hemsempatiksalakcinni
Sabahları hariç ekmek yemiyorsan ben de kesinlikle aldığına inanmıyorum. Hatta vermişsindir bile. Herkes yediğini yazıyor yeniden başladık. Ben yazmıyorum çünkü yazsam yanlış anlarsınız :)) Ama size garanti, zayıfladıktan sonra istediğiniz herşeyden yiyebilirsiniz, mesele saldırmamak ve çok yememek. Zaten asla yiyemiyorsunuz.

İyi bir konuya parmak basmışsın Suzan ve en doğrusunu yapıyorsun. Bence herkes aynını yapmalı, çok canınızın çektiği yemeden duramayacağınız birşey mi var yoğun karbon. O halde sabah yiyin ki hem nefsiniz körelsin :) hem çok fazla etkilenmesin diyetiniz.

Canım, tabi ki yaptırmadığım birşey için yorum yazmam çok yanlış. Ama internette birebir yaptıranların yorumlarını okudum ve çıkardığım sonuçları yazdım. Sonuçta her zamanki teorimi tekrarlamak istiyorum. Beyin olarak zayıflayacağına inaniyorsan kesinlikle zayıflıyorsun. Yorumları sen de okursan önemli bir ayrıntı dikkatini çekecektir senin de. İçinde şüphe olanlar ve bu yöntemle zayıflayacağına inanmayanlar kesinlikle ya birkaç kilo verip bırakmış ya da bulundukları kiloda sabitlenmişler. Hatta aralarında kilo alanlar dahi var. Biz de aylardır onların yediklerinin aynısını yiyoruz, bizim içimizde de kötümser arkadaşlar vardı. Zayıflamakta esas, işe yarar bir diyet + inanmak. Bunlardan biri eksik olduğunda bu iş olmuyor malesef. Karboksipunktur sistemindeki listeye baktığımızda bütün gıdalar gi değeri düşükler arasından seçilmiş. Bu da iştahı kapatır ve tekrar acıkmayı önler. Yani ben şunu demek istiyorum, bunu para vermeden de başarabiliriz. Zayıflama piyasasındaki tüm ilaç ve yöntemlere para verdiğimizde inandığımız için zayıflıyoruz zaten. Ama ilaç ve tedavi bittiğinde ağzımız açık ne yapacağımızı düşünür bir vaziyette kalakalıyoruz. Bize ne yararlı ne zararlı, ne yersek acıkırız ne yersek kilo alırız bilirsek bunu kendimiz de bedavadan başarabiliriz ve bu geçici bir süre olmaz, ömrümüzün sonuna kadar kullanabiliriz bu bilgileri onu anlatmaya çalışıyorum.
Sen, en tehlikeli dönemde tekrar kilo almışsın. Zayıflamada en zor dönem dış baskılardan kurtulup da herkesin iltifatlar yağdırmaya başladığı dönem. Bu dönemi de atlatabilirsek asıl istediğimiz kiloya o zaman iniyoruz. Bu dönemi ancak birbirimize destek olarak atlatabiliriz diye düşünüyorum. Bir hedef koyup oraya inene kadar iltifatlara kulaklar tıkanmalı bence :)

Cuma günleri tartılıyorum Selincim Geçen cuma 121 kg dım bu haftaki cuma 119.1 gösterdi tartı ama ramazanda aldıklarımı verdim. Yarın tekrar tartılacağım umarım azıcıkta olsa bir düşüş olmuştur 2 günde fazla birşey beklememem lazım ama benim kilom çok fazla ya ondan düşmüştür belki...
Selincimmm sence benim kilomda olan biri bu diyetle ayda ortalama kaç kg verir ???

Vallaa bu saatte acıkıyor gibi hissettim 1 dilim kaşar 1 dilim salam yedim =))) umarım bunlar kilo olmuyorlardır bana =))

yani selin sana ne desem bilmiyorum.ortadan kayboluyosun bir geliyosun mazallah destan yazıyosunkafamçokkarıştı küçük altın olayını söledim eşime de ne uyanıkmış di senin için öyledir dedim ben deyerimsenibennie böle sık sık kayboluyosun gün için de hiç yoksun.bide funda suyu die bişiler dolanıyo bi bilgin var mı nasıldır nedir

Mehsercim, evdeki bilgisayarımdan linkte sorun yaşadım ama Pazartesi işyerinden girip oy atacağım söz.
Kazanılacak ödülün kimsesiz yaşlılara verileceğini okudum, duyarlılığınız için teşekkürler.

Vallaa bu saatte acıkıyor gibi hissettim 1 dilim kaşar 1 dilim salam yedim =))) umarım bunlar kilo olmuyorlardır bana =))

aa bi dilim mi yedin.azz çok azz.istediğin kadar ye.şaka değil valla.korkak alıştırma elini serbest olan gıdaları yerken.biz nie bu dieti yapıyoz gecenin bi vakti acıkınca doyana kadar yiyebileceğimiz gılara var die dei selinkaydirigubbakcemile3

Ya ben abartmaktan korkuyorum açıkçası. Annem sen nasıl rejimdesin sürekli yiyorsun diyor. Alışmışım az yeeee, yemeeeee diye bağırılmasına psikolojik birşey. Mesela az önce peynir ve salam harici bir tanede sosis yedim ama onu söyleyemedim çok olur diye :kedi:
Canım ya kün_feyekün ne demek çok merak ettimmm ben :uhm:

"ol der olur" yani ALLAH 'ın herhangi bir şey için "ol" demesi yeterlidir anlamın da

bak bu arada besinlerin karbonhidrat değerlerini araştırsana hatta çıktı al as dolaba annen de görsünne çok yiyon bu nası rejim demez bölece

ah editt tuşu senin sayen de msj sayılarımız artacak tavan yapacak kün feyekün Kuran 'da sık geçer cnm.yani ALLAH katın da zor kolay die bişi haşa yoktur.O sadece ol der ve o şey ne ise olur.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…