Popüler Konu Karbonhidrat Diyeti Deneyimlerimiz

bu arada nasıl matematiğim varsa 3600 ediyor verdiğim kg 3800 değil:)pardonn

ekmek falan yemedinmi .ben de uzun zamandan beri yapiyom .safini denememistim.sadece süt ve etle beleneceksin galiba.tatli matli yok .ben deneyeyim.cünkü kilo vermem durdu. bana menünü günü günü ne yazarsam memnunu olrum

ekmek falan yemedinmi .ben de uzun zamandan beri yapiyom .safini denememistim.sadece süt ve etle beleneceksin galiba.tatli matli yok .ben deneyeyim.cünkü kilo vermem durdu. bana menünü günü günü ne yazarsam memnunu olrum

yok canım ekmek yok,myve sebze yok..hatta yağ da yokmuş da ben artık son iki gün yumurtamı çok az yağda kaşarlı falan yaptım..menümü yazıyorum..
İşte menüm:
1. gün sabah:2 haşlanmış yumurta
öğle:haslanmış 7 baget
akşam:2 tavuk burger,tuzsuz lor ve 2 yumurtadan yapılmış omlet
2 saat sonra 0 yağlı bir bardak süt
2. gün sabah:lorlu omlet (2 yumurtalı)
2 tavuk burger
akşam:1 fırında çipura
3. gün sabah :1 haşlanmış yumurta, 3 parça tavuk döner
öğle:7 köfte(fırınlanmış)
öğleden sonra:500 ml pınar light süt
akşam:kendi suyuyla kavrulmuş yağsız tavuk ciğeri
4.gün sabah:1 haşlanmış yumurta,2 piliç burger
öğle:4 tavuk burger
akşam:6 ızgara köfte
gece:sıfır yağlı süt
5. gün sabah: kaşarlı omlet
öğle :kaşarlı omlet,1 bardak sıfır yağlı süt
akşam:1 fıırnda çipura

bugün 6. günüm..
sabah:kaşarlı omlet,2 yumurtalı
öğle:tavuk ciğeri+ diyet kola
1 tabak getirdim ama yarısını yiyebildim nedense midem mi küçüldü noldu ki:)akşama doğru işteyken kalanını yerim..
gece de yağsız süt içsem yeter diye düşünüyorum..
bu arada ben çalışıyorum ve her yemeğimi sabah hazırlayıp getirdiğimden tavuk haşlamayı da ciğeri de ne bileyim tavuk burgeri de hep soğuk soğuk yedim..yemekhanenin yemekleri de hem yağlı hem de çıkcak bilemediğimden böyle yaptım ..buna rağmen (yani hiç lezzetli değildi elbette soğuk yemek) bugün hiç zorlanmadan devam ediyorum..ama kolay değil söyleyim ilk günler mideniz havada gibi hissediyorsunuz...

sabahlari yumurta yazmissin .ben yumurta yiyemiyom. bunun yerine baska bir sey yesem peynir falan olurmu ki

sabahlari yumurta yazmissin .ben yumurta yiyemiyom. bunun yerine baska bir sey yesem peynir falan olurmu ki

canım ben daha yeniyim bunu en iyi selin yanıtlayacaktır...ondan destek alarak uyguladım yanlış bişey söylemek istemem..bildiğim kadarıyla sabahları lor peyniri gibi yağsız peynir yiyebiliyorsun ama ben onunla yaptığım omleti beğenmedim mesela sabahları lor gitmiyor..zaten ben loru sevmem..ama ben iki gündür kaşarlı omlet yedim valla sanırım yasaktı..ben yumurtasız yaşayamam..ama şunu da söyleyim canım sadece et çok zor bu diyette beni yumurta kurtardı diyebilirim..
benim verilecek çok kilom var ve son zamanlarda aldığım kof kilolardı ondan çabuk gitmiştir belki diye düşünüyorum...
bakalım devam edebilecek mi kg vermem..

Maşaalllaaaahhhhh 5 günde 3.600 vermişsinnnn vallahi maşallaahhh hemde regli döneminde tebrik ediyorum seni olumunekankayizsmile ben de 4-5 gündür yapıyorum KH diyetini ama regli olacağım için tartılmıyorum. olsun bitsin o zaman bakacağım.bilmiyorumkismile

Canım, benim evime daha doğrusu eski evime en yakın keşfettiğim yer olduğu için çevresinde Bolulu tatlıcısı olanlar denesin dedim. Daha sonra Mado'da da olduğunu farkettim. Bütün büyük tatlıcılarda vardır diye tahmin ediyorum çünkü Panora'ya gittiğimde de ordaki tatlıcıda da rastlamıştım. En lezzetlisi Madonunkiler bu arada :)) Daha önce de yazdığım gibi ülkerin mavi yeşil şekersiz çikolataları var onlarla birlikte diyet cola da süper gidiyor. Tatlı isteğini tamamen yok ediyor. Bir başka önerim de 0 yağlı süte tatlandırıcı ve tarçın katıp içmek o da tatlı isteğini yok ediyor. Bir başka önerim ise yine sütlü nescafe'ye tatlandırıcı koyup içmek de köreltiyor. Günlük 2-3 fincan tarçın çayı içildiği takdirde de yine tatlı isteğini yokediyor-muş. Bunu denemedim, hala deneyemedim. :kedi:

Sena tükkanı açmışlar senden önce sempatiksalakcinni Canım sen çok güçlü bir bayansın eminim birkaç güne eski moduna kavuşursun, her zaman destekçinim.

Ben erzurumdayım Bolulu Hasan Usta tatlısı nerden bulacağım :çok üzgünüm:

Baharcım, internetten baktım malesef Erzurum'da Bolulu yok :) Ama bi araştır Mado ve diğer büyük tatlıcılarda kesin bulursun.
Kaç günde verdin 3.800 gr canım ??? regli döneminde uygulanan birşey mi bende bugün yarın regl olcam da bilgi verirsen ben de yapayım.

Canım saf protein diyetini tekrar özetleyeceğim önceden okumamış olanlar için, birazdan yazarım.

Burda Mado var Selincim sempatiksalakcinni Madoda light dondurma ya da light tatlı diyemi geçiyor ??? light tatlı istiyorum mu diyeceğiz ben en başları okumamışım galiba da :çok üzgünüm:

SAF PROTEİN DİYETİ

Arkadaşlar, bu diyet yaklaşık 70 yıldır uygulanmakta olan bir diyet. Diyetin en önemli özelliği ilk etapta acilen kilo verdirmesi. Çok acil kilo vermek isteyenler, daha sonrasında da yine aşamalar halinde devam ettirebilecekler başlamalı. Diğer şekliyle sakıncalı olabilecek bir diyet.

BİRİNCİ AŞAMA:
Diyetin birinci aşaması 5 ila 10 gün sürüyor. Vermeniz gereken kilonuz ne kadar çok ise o kadar çok gün saf protein diyeti yapıyorsunuz. Örneğin 80 kiloysanız 5 gün, 100 ve üzeri kilolarda iseniz 10 gün yapıyorsunuz.
BİRİNCİ AŞAMADA YİYEBİLECEĞİNİZ GIDALAR:
Diyetin birinci aşamasında 0 yağlı süt, 0 yağlı peynir, 0 yağlı yoğurt, derisiz haşlanmış ya da ızgara tavuk, her çeşit balık, yağsız kırmızı et, tavuk ciğeri ve diğer yağsız tüm sakatatlar ve yumurta serbest. Bu yazdıklarımdan çatlayana kadar yemek serbest ama başka hiçbirşey yok.Birinci aşamada formül hiç yağ almamak. Ve yukarıda yazdığım besinlerin haricinde hiçbirşey ama hiçbirşey (bir lokma dahi olsa) yememek. Tadına dahi bakmamak. Bunların haricinde günlük 2 lt su içiliyor. Tatlandırıcılı içecekler ve diyet cola serbest.
Birinci aşamada bu kurallara uyulduğu taktirde kayda değer bir kilo kaybı gözlemleniyor.
İKİNCİ AŞAMA:
Bu beş veya on günlük süreç bittiğinde ikinci aşamaya geçiliyor. İkinci aşama da yine birinci aşamayı 5 gün yaptıysanız 5, 10 gün yaptıysanız 10 gün sürüyor.
İKİNCİ AŞAMADA YİYEBİLECEĞİNİZ GIDALAR:
İkinci aşamada yukarıda yazdığım besinlerin yanı sıra tüm yeşil ve diğer sebzeleri de istediğiniz kadar yiyebiliyorsunuz. (Mısır, havuç ve bezelye hariç) Yani patlıcan, domates, salatalık, maydanoz, marul, soğan, fasulye, kabak, mantar, biber, enginar, brokoli vs vs istediğiniz sebzeyi yine yağsız olmak koşuluyla istediğiniz et ve yumurta türüyle birlikte pişirip istediğiniz kadar yiyebiliyorsunuz. Yine günlük 2 lt su mecburi, tatlandırıcılar ve diyet içecekler yine serbest.
İkinci aşamada birincisi kadar olmasa da yine kilo kaybı gözleniyor.

İkinci aşama da bittikten sonra (yani 5 veya 10 günlük süreç) tekrar birinci aşamaya geri dönülüyor. Tekrar saf protein diyeti yapılıyor. Sonra tekrar ikinci aşamaya geçiliyor. İstediğimiz kiloya inene kadar bu hep böyle devam ediyor.

Bu diyeti diğer diyetlerden ayıran en önemli unsur yemenin sınırsız olması. Listede yazılan şeylerden istediğiniz kadar yiyebiliyorsunuz korkmadan. Yediğiniz halde kilo verebiliyorsunuz ve de. İstediğiniz kiloya indikten sonra ise üçüncü aşama başlıyor onu istediği kiloya inenlere yazacağım dermişim. O biraz uzun bir dönemi kapsıyor ama bu iki aşamadan çok kolay bir aşama. Dördüncü aşama da var onda ne yersen serbest. Karbonhidratlar bile serbest. Tüm aşamaları başarıyla bitirenlere bir daha asla kilo almama garantisi veriyor. Ama tabi zor, yapabilene kolay gelsin. Sormak istediğiniz herhangi birşey olursa yardımcı olmaya çalışırım yine.

Burda Mado var Selincim sempatiksalakcinni Madoda light dondurma ya da light tatlı diyemi geçiyor ??? light tatlı istiyorum mu diyeceğiz ben en başları okumamışım galiba da :çok üzgünüm:

Diyet tatlı ya da diyabetikler için tatlı dersen onlar hemen anlar zaten hayatım. Bütün tatlıcılar sadece iki çeşit çıkarıyor, kazandibi ve muhallebi genelde. Sanırım rağbet görmediği için fazla çeşit denemiyorlar.

Bugün ki menüm
Sabah
sucuklu yumurta ( 1 yumurtalı),2 dilim salam,2 dilim kaşar.1 dilim uno light ekmek.1 fincan 5i1yerde çay
Ara
1 mandalina
Öğle
1 konserve ton balığı (160 gr)
ara
2 dilim kaşar
1 sosis
Akşam
2 kaşık taze fasülye
1 dilim uno light ( yememem lazımdı biliyorum ama canım çooook istedi. )
acıkırsam tavuk yiycem =))) bu KH diyetinde yeme saat sınır yok en çok onu seviyorum
25 dakika leslie,10 dakika oryantal,5 dakika kondisyon bisikleti,5 dakika kol egzersizi birazdan da dışarı çıkacağım en az yarım saat yürürüm sempatiksalakcinni

Olsun da onlarda yeter ben bayılırım kazandibine sempatiksalakcinni anammm canım istedi :kedi: peki ne sıklıkla yememize izin var ???

Selincim çok tşk ederim yeniden paylaştığın için..benim bu 2. aşamadan haberim yoktu benim yarın 7. günüm saf proteinde..bittikten sonra sizin puanlıya dönecektim daha doğrusu öğlen bir dilim ekmek peynir sonra yine öğlen et akşam da sebze yerim diye düşünüyordum..Kararsız kaldım şimdi önerin ne olur..meyve yine yok anladığım kadarıyla..sen saf protein diyetini yapmış mıydın bu arada o kısmı atladım sanırım gerçi elimden geldiğince dersime çalışıp geçmişi okudum ama:)
bugünkü menüm:sabah:kaşarlı omlet(çok az yağda yaptım ama kaşar da yasak sanırım cısss yapmışım demek ki)
öğlen:tavuk ciğer
akşam yiyemedim ciğeri canımm bişi istemedi eve geldim 1 şekersiz trk kahvesi içtim şimdi de kendime koca bir kupa 0 yağlı sütten süt ısıtıp üstüne tarçın koycam canım..canım tatlı isteniyor hala ama çok severim tarçını da sütü de..

çok tşk ederim canım bariz şekilde inceldiğimi görmek hem de bu kadar kısa sürede nasıl mutlu etti beni anlatamam..çok fazla kilo alıp veren biri olarak artık sudan mı gidiyor yağdan mı hissediyorum valla bunlar kesinlikle yağdan gibime geliyor incelmeden anlıyorum ..biraz daha kilo vereyim dr dan yağ ölçümü yaptırcam zaten..kısa sürede verilen kilolların kısa sürede alınacağına inananlardanım aslında ama sabırsz ve kendisine çok yüklenen bir yapım olduğu için artık özellikle 80 e dek durmak istemiyorum çünkü 80.3 ü görüp sonrasında yeniden almaya başlamıştım..
9 aydır cipralex kullanıyorum o da kg vermeyi engelleyen bir unsur ama yılmayacağım kararlıyım..işin ucunda Roma tatili var:)

aylin iyisin valla .bi almanya da bir köyde .bir sehirde iyi geziyosun.kiskandim valla..

canim hic kiskanma :)) köye geldigimden beri durmuyorum sürekli bir is cikiyor. bir ara kayit icin istanbula gittim geldim 1 günlügüne. isle gücle geciyor benim gezmeler :))

Kizlar bugün cook yogun bir gün gecti...annem badana yapacaz diye tutturdu ve yaptikda sabah 7 den beri ayaktaydim. Yeni oturdum. Bugünki menümü yazayim.

Sabah 8.00de
ekmek 15 puan veriyorrum
peynir 1

ara
8 gram cikolata :)) bunada 8 puan diyorum 8 gram oldugunu surdan biliyorum kücük bir paketin icinde 3 tane parcacik var ve 12 gram bende 2 parcasini yedim etti 8 gram
öglen

6 köfte galiba köfte harciyla yapildi ondan 5 puan veriyorum

toplam 28

suyu cok az ictim is güc olunca o kaynadi arada

kızlar yarın ben de ufaktan başlıcam artık spora.bi de sporla deneyeyim bakalım fark edecek mi.leslie 2 mil bide bölgesel hareketlerin olduğu bi spor videosu var onu yaparım.

Olsun da onlarda yeter ben bayılırım kazandibine sempatiksalakcinni anammm canım istedi :kedi: peki ne sıklıkla yememize izin var ???

Canımcım, bana sorarsan canın çok tatlı çektiğinde ye derim ben. Yeğenim gelmişti bir hafta onunla sıkı bir diyete girmiştik haftada en çok 3 gün yemiştik birlikte, ona rağmen başka karbonhidrat almadığında diyete hiçbir olumsuz etkisi yok.

Canım, bu diyet aslında 4 aşamalı. Birinci aşamayı doğru yapıyorsun. İkinci aşamada meyve yok, üçüncü aşamada var. İkinci aşama bittikten sonra tekrar birinci aşamaya dönülüyor, ta ki hedef kilona inene kadar. Sonrasında üçüncü aşamaya geçiliyor, bu aşamada belirli yiyeceklere belirli bir dönem çerçevesinde izin veriliyor. Kaçamaklar da var, bu dönem de bittikten sonra ömür boyu sürecek 4. aşamaya geçiliyor. 4. aşamada herşey serbest, sadece yapman gereken şey hiç asansör kullanmamak. Hiçbir yerde ve hiçbir zaman.
Biraz karışık gibi görünse de bu diyeti azimle uygulayan çok kilolu insanların hedef kilolarına indikten sonra tamamının bir daha kilo almadığı gözlenmiş. Yalnız şu var, hedef kiloya inildikten sonra veya yaklaşıldıktan sonra bizim diyette de kilo alınmıyor çünkü öyle bir pozisyona geliniyor ki artık ne yersen ye iki lokmada doyuveriyorsun.
Benim kişisel fikrimi soracak olursan, senin yerinde olsam bana en çok güven vereni tercih ederdim. Bana en uygununu, zevkime, yapabilirliğime en uygununu seçerdim. Çünkü tekrar karbonhidrat bombardımanına dönmediğin taktirde şu pozisyondan sonra her şekilde kilo verirsin. Bu diyet daha çok yeme isteğine hakim olamayanlar için, çünkü yediğin miktar sınırsız. Bizde ise puanlama var ve başka tür yiyeceklerden az miktarda da olsa yiyebiliyoruz.
Şimdi sen seç, ben günlük az da olsa karbonhidrat (ekmek veya meyve) yemek isterim ancak böyle devam edebilirim dersen bizim diyete devam et, yok ben işimi garantiye alıp sonuna kadar götürüp bir daha kilo almayacağım dersen de tam proteine devam et.
Ben şahsen tam proteinden korkarım çünkü sabahları ekmek yemem lazım, yoksa doymam, geçici bir dönem belki ama hedef kiloya kadar zor şekerim.

Canım konu açılmışken onu da yazayım, çünkü çabuk kilo verince herkes sudan gitmiştir diyor hemen. Bu diyette mantık şu. (Daha önce defalarca yazdığım için bıkmış olanlar olabilir, napıyım yeni gelen arkadaşlarımız var :) )

Vücudumuzun enerji ihtiyacı karbonhidratlardan sağlanır. Bunun için günlük 70-75 ünite karbonhidrat almamız şart. Ama Allah bizi öyle yaratmış ki, karbonhidratı bu ölçülerin altında aldığımız zaman yine günlük yaşayabileceğimiz miktarı dengelemek adına vücudumuz birikmiş yağlarımızı eriterek karbonhidrata çevirip kullanıyor.
Bunu daha iyi açıklamak adına iki örnek menü yazacağım.
1. MENÜ:
Sabah: 2 dilim ekmek (24 ünite)
100 gr. beyaz peynir (1 ünite)
8 adet zeytin (2 ünite)
1 adet domates (6 ünite)
1 adet yumurta (0 ünite)
1 adet salatalık (4 ünite)
2 bardak tek şekerli çay (24 ünite)
TOPLAM: 61
Ara: Bir paket bisküvi: (40 ünite)
1 bardak tek şekerli çay (12 ünite)
TOPLAM: 52
Öğlen: 2 dilim ekmek (24 ünite)
1 porsiyon tarhana çorbası (17 ünite)
1 porsiyon zeytinyağlı lahana dolması (18 ünite)
1 porsiyon mevsim salata (5 ünite)
Ara: TOPLAM: 64
Akşam: 2 dilim ekmek (24 ünite)
1 porsiyon mercimek çorbası (18 ünite)
1 porsiyon tavuk ızgara (0 ünite)
1 porsiyon pirinç pilavı (35 ünite)
1 porsiyon baklava (105 ünite)
TOPLAM:182

GENEL TOPLAM: 359 sempatiksalakcinni

Yukarıda ne demiştik, yaşamak için ihtiyacımız olan miktar 70-75 ünite. Yani bu miktar, hiç spor yapmayan, sadece yaşayan bir insanın alması gereken miktar.
Bu tip bir insanın 359-75= 284 ünite karbonhidrat fazlası vücudunda günlük olarak depolanır ki sonradan karbonhidratsız kaldığında kullanabilmesi için. Ama günlük aktivitesi fazla olan bir insanın bunların çoğunu enerji olarak kullanabileceğini de hesap etmek şart.

2. MENÜ:

Sabah: 1 dilim tost makinesinde kızarmış ekmek (8 ünite)
100 gr. peynir (1 ünite)
1 yumurta (0 ünite)
8 adet zeytin (2 ünite)
Yarım domates (3 ünite)
Yarım salatalık (2 ünite)
Şekersiz sınırsız çay (0 ünite)
TOPLAM:16

Ara: 200 gr. peynir (2 ünite)
Şekersiz çay (0 ünite)
TOPLAM:2

ÖĞLEN: Tavuk suyu çorba (0 ünite)
Sınırsız haşlama veya ızgara tavuk (0 ünite)
1 kase yoğurt (6 ünite)
TOPLAM:11

AKŞAM: Etli patlıcan güveci: (5 ünite)
1 kase yoğurt (6 ünite)
TOPLAM:16

GENEL TOPLAM:45

75-45=30
Bu kez de vücudumuzun ihtiyaç duyduğu bu 30 ünite karbonhidrat depolanmış yağlarımızdan eriterek kullanılacak. Ve yine en önemli ayrıntımız, günlük hiçbir spor faaliyeti olmayan sadece yaşayan bir insanın ihtiyacı olan bir değer bu.

Bütün modern diye nitelendireceğimiz ülkelerdeki yeme sistemi 2. menüdeki gibi arkadaşlar. Ama malesef biz 1. menüdeki gibi besleniyoruz ve öyle beslendiğimiz için kilo alıyoruz. Ve de hiç hareket etmediğimiz için.

Bu bir diyet olmamalı aslında, doğru beslenme tarzımız bu olmalı. Günlük aktivitesi yüksek olan insanlarda, örneğin sporcularda bu 75 ölçüsü 275'e kadar çıkıyor, ama bizim birinci menümüzde onun bile üzerine çıkıyoruz. (Benim eskiden yediklerimi hesapladığımda kesinlikle 300'ün çok üzerinde çıkıyormuş, üstelik hiç ama hiç hareket etmiyordum, yazmaya utandığım için kendimden örnek vermedim :)))) )

Herkes şimdi kendi geçmişine veya yakın geçmişine bir dönüp baksın, neler yediğini, hangi aktiviteleri yaptığını bir gözden geçirsin, neden kilolu olduğumuzu daha iyi kavrayabildik mi şimdi?

selin ben tavuk burgeri ve sosisi az yada kızartıyorum hata mı ediyorum sencebi de tavuğun yanın da yoğurt yeniyomuydu:)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…