bu arada nasıl matematiğim varsa 3600 ediyor verdiğim kg 3800 değil:)pardonn
günaydin Herkese :))) ilk defa acilisi ben yapiyorum hehe koy havasi yaradi uyuyamiyorum :)
ekmek falan yemedinmi .ben de uzun zamandan beri yapiyom .safini denememistim.sadece süt ve etle beleneceksin galiba.tatli matli yok .ben deneyeyim.cünkü kilo vermem durdu. bana menünü günü günü ne yazarsam memnunu olrum
sabahlari yumurta yazmissin .ben yumurta yiyemiyom. bunun yerine baska bir sey yesem peynir falan olurmu ki
işte siizn yaptığınız diyetle canım..daha yeni katıldım ben aranıza...saf proteinle verdim..5 günde verdim ..yaptığım menü yazıyor sanırım bir önceki sayfada bakabilirsin canım..benim kaybedecek zamanım yoktu ondann reglimin yaklaştığını bildiğm halde başladım..her diyet regl döneminde yapılabilir ki zaten..canım hiç tatlı da istemedi...
selin maşallah yine destan yazmışsın mübarekbide şu tatlı olayına bolulu hasan amca hariş bi çözüm bulsan çok süper olacak ha bide tavuk sotenin yanın da 0 yağ lı yoğurt yedim bişi olmuyo du demi
Aylincim günaydın canım köy havası temiz olduqundan uykunu erken alıp erken uyanırsun canım ne güzell bu sabah kendimi toparladıqıma inanıyorum kendimi karbona asla teslim etmicem midemin deqil beynimin dediklerini yapıcam 1-2 güne toparlanırım inşallah sonrası zaten kolay Selincim esteqin için teşekkürler bitanem..
Ben erzurumdayım Bolulu Hasan Usta tatlısı nerden bulacağım :çok üzgünüm:
Kaç günde verdin 3.800 gr canım ??? regli döneminde uygulanan birşey mi bende bugün yarın regl olcam da bilgi verirsen ben de yapayım.
Baharcım, internetten baktım malesef Erzurum'da Bolulu yok :) Ama bi araştır Mado ve diğer büyük tatlıcılarda kesin bulursun.
Canım saf protein diyetini tekrar özetleyeceğim önceden okumamış olanlar için, birazdan yazarım.
Burda Mado var Selincim sempatiksalakcinni Madoda light dondurma ya da light tatlı diyemi geçiyor ??? light tatlı istiyorum mu diyeceğiz ben en başları okumamışım galiba da :çok üzgünüm:
Diyet tatlı ya da diyabetikler için tatlı dersen onlar hemen anlar zaten hayatım. Bütün tatlıcılar sadece iki çeşit çıkarıyor, kazandibi ve muhallebi genelde. Sanırım rağbet görmediği için fazla çeşit denemiyorlar.
SAF PROTEİN DİYETİ
Arkadaşlar, bu diyet yaklaşık 70 yıldır uygulanmakta olan bir diyet. Diyetin en önemli özelliği ilk etapta acilen kilo verdirmesi. Çok acil kilo vermek isteyenler, daha sonrasında da yine aşamalar halinde devam ettirebilecekler başlamalı. Diğer şekliyle sakıncalı olabilecek bir diyet.
BİRİNCİ AŞAMA:
Diyetin birinci aşaması 5 ila 10 gün sürüyor. Vermeniz gereken kilonuz ne kadar çok ise o kadar çok gün saf protein diyeti yapıyorsunuz. Örneğin 80 kiloysanız 5 gün, 100 ve üzeri kilolarda iseniz 10 gün yapıyorsunuz.
BİRİNCİ AŞAMADA YİYEBİLECEĞİNİZ GIDALAR:
Diyetin birinci aşamasında 0 yağlı süt, 0 yağlı peynir, 0 yağlı yoğurt, derisiz haşlanmış ya da ızgara tavuk, her çeşit balık, yağsız kırmızı et, tavuk ciğeri ve diğer yağsız tüm sakatatlar ve yumurta serbest. Bu yazdıklarımdan çatlayana kadar yemek serbest ama başka hiçbirşey yok.Birinci aşamada formül hiç yağ almamak. Ve yukarıda yazdığım besinlerin haricinde hiçbirşey ama hiçbirşey (bir lokma dahi olsa) yememek. Tadına dahi bakmamak. Bunların haricinde günlük 2 lt su içiliyor. Tatlandırıcılı içecekler ve diyet cola serbest.
Birinci aşamada bu kurallara uyulduğu taktirde kayda değer bir kilo kaybı gözlemleniyor.
İKİNCİ AŞAMA:
Bu beş veya on günlük süreç bittiğinde ikinci aşamaya geçiliyor. İkinci aşama da yine birinci aşamayı 5 gün yaptıysanız 5, 10 gün yaptıysanız 10 gün sürüyor.
İKİNCİ AŞAMADA YİYEBİLECEĞİNİZ GIDALAR:
İkinci aşamada yukarıda yazdığım besinlerin yanı sıra tüm yeşil ve diğer sebzeleri de istediğiniz kadar yiyebiliyorsunuz. (Mısır, havuç ve bezelye hariç) Yani patlıcan, domates, salatalık, maydanoz, marul, soğan, fasulye, kabak, mantar, biber, enginar, brokoli vs vs istediğiniz sebzeyi yine yağsız olmak koşuluyla istediğiniz et ve yumurta türüyle birlikte pişirip istediğiniz kadar yiyebiliyorsunuz. Yine günlük 2 lt su mecburi, tatlandırıcılar ve diyet içecekler yine serbest.
İkinci aşamada birincisi kadar olmasa da yine kilo kaybı gözleniyor.
İkinci aşama da bittikten sonra (yani 5 veya 10 günlük süreç) tekrar birinci aşamaya geri dönülüyor. Tekrar saf protein diyeti yapılıyor. Sonra tekrar ikinci aşamaya geçiliyor. İstediğimiz kiloya inene kadar bu hep böyle devam ediyor.
Bu diyeti diğer diyetlerden ayıran en önemli unsur yemenin sınırsız olması. Listede yazılan şeylerden istediğiniz kadar yiyebiliyorsunuz korkmadan. Yediğiniz halde kilo verebiliyorsunuz ve de. İstediğiniz kiloya indikten sonra ise üçüncü aşama başlıyor onu istediği kiloya inenlere yazacağım dermişim. O biraz uzun bir dönemi kapsıyor ama bu iki aşamadan çok kolay bir aşama. Dördüncü aşama da var onda ne yersen serbest. Karbonhidratlar bile serbest. Tüm aşamaları başarıyla bitirenlere bir daha asla kilo almama garantisi veriyor. Ama tabi zor, yapabilene kolay gelsin. Sormak istediğiniz herhangi birşey olursa yardımcı olmaya çalışırım yine.
Maşaalllaaaahhhhh 5 günde 3.600 vermişsinnnn vallahi maşallaahhh hemde regli döneminde tebrik ediyorum seni olumunekankayizsmile ben de 4-5 gündür yapıyorum KH diyetini ama regli olacağım için tartılmıyorum. olsun bitsin o zaman bakacağım.bilmiyorumkismile
aylin iyisin valla .bi almanya da bir köyde .bir sehirde iyi geziyosun.kiskandim valla..
Olsun da onlarda yeter ben bayılırım kazandibine sempatiksalakcinni anammm canım istedi :kedi: peki ne sıklıkla yememize izin var ???
Selincim çok tşk ederim yeniden paylaştığın için..benim bu 2. aşamadan haberim yoktu benim yarın 7. günüm saf proteinde..bittikten sonra sizin puanlıya dönecektim daha doğrusu öğlen bir dilim ekmek peynir sonra yine öğlen et akşam da sebze yerim diye düşünüyordum..Kararsız kaldım şimdi önerin ne olur..meyve yine yok anladığım kadarıyla..sen saf protein diyetini yapmış mıydın bu arada o kısmı atladım sanırım gerçi elimden geldiğince dersime çalışıp geçmişi okudum ama:)
bugünkü menüm:sabah:kaşarlı omlet(çok az yağda yaptım ama kaşar da yasak sanırım cısss yapmışım demek ki)
öğlen:tavuk ciğer
akşam yiyemedim ciğeri canımm bişi istemedi eve geldim 1 şekersiz trk kahvesi içtim şimdi de kendime koca bir kupa 0 yağlı sütten süt ısıtıp üstüne tarçın koycam canım..canım tatlı isteniyor hala ama çok severim tarçını da sütü de..
çok tşk ederim canım bariz şekilde inceldiğimi görmek hem de bu kadar kısa sürede nasıl mutlu etti beni anlatamam..çok fazla kilo alıp veren biri olarak artık sudan mı gidiyor yağdan mı hissediyorum valla bunlar kesinlikle yağdan gibime geliyor incelmeden anlıyorum ..biraz daha kilo vereyim dr dan yağ ölçümü yaptırcam zaten..kısa sürede verilen kilolların kısa sürede alınacağına inananlardanım aslında ama sabırsz ve kendisine çok yüklenen bir yapım olduğu için artık özellikle 80 e dek durmak istemiyorum çünkü 80.3 ü görüp sonrasında yeniden almaya başlamıştım..
9 aydır cipralex kullanıyorum o da kg vermeyi engelleyen bir unsur ama yılmayacağım kararlıyım..işin ucunda Roma tatili var:)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?