Popüler Konu Karbonhidrat Diyeti Deneyimlerimiz

nolmuş zeroya ya ben içiyorum valla hiç kısmadan hemde

Zero karaciğeri şaşırtıp şekerliymiş gibi algılıyormuş diye yazdı arkadaşlardan birisi. Ben şahsen ikna olmadım Venhar, niye dersen eğer: Ekonomik rekabette şu var, senin bir markan var benim de var, ben senin markanın satışları iyi gidince hemencecik internette bir mail yayıyorum, atıyorum örneğin diyorum ki Venhar'ın sattıkları kilo aldırıyor. Piyasada sadece senin ve benim markam ünlü ve güvenilir olduğu için bu kez o ona yayıyor, o ona gönderiyor herkes senin markaların kilo aldırdığını duyuyor ve benim markalardan satın alıyor bu kez herkes zamanla.
S... isimli margarin öyle bir karayı yıllardır üzerinden atamadı hiç unutmam. Halkımız her söylenene inanıyor, araştırma şansımız yok çünkü. Acaba diyoruz birşey alırken.

Artık kaçamak falan yok, bugünden itibaren başladı yarışma. Hatta her hafta Cuma'dan itibaren yeni yarışmalar otomatik başlıyor. Katılmak isteyenler tartılıp kilosunu yazınca ben hemen kaydederim. Daha iyi kahvaltı yaptığın kız işte, daha çok kilo vermiş gibi görünürsün :)))))

varım anasını satıyım

Venhar kilonu yazmamışsın hayatım.

ben vazgeçtim katılmıcam neden derseniz adet olcam ve ağır çıkarım bugün.hem neden cuma p.tesi değil ki.hemde kokrtum yarışmadan.hem ben p.tesi tartılmaya alışmışım

ama dün tartılmıştım geçerli ise katılsam mı diyorum ama korkuyom da kesin rezil olcam diedün ki kilom 72.9

Yarışma hakkında bilgim yok ama bende katılmak isterim. Biz +90 topici olarak cuma günleri tartılıyoruz zaten ama regli olduğum için bu hafta tartılmadım haftaya cuma kg bildirimimi yaparım.

selam kızlar geçmişi daha okuyamadım..kilom 87.2 bu sabah itibariyle düne göre 900 gr artıdayım..hiç bozmadım ama wc propblemim var günlerdir devam eden maalesef..hedef gerekiyorsa liste için 65..

Selincim tşk ederim bilgilerin için alıntı yapamadım işyeri o kadar yoğun ki..bir arkadaşım sen bu kadar et yiyerek , protein alarak karaciğerini yormuyor musun dedi ben de çok uzun süre yapmıcam dedim ama sonuçta vermem gereken en az 23 kg olunca ister istemez süreç uzucak..Bu konuda bilgi alabilir miyim?

seno ark de ki bu diyeti yaparken günde 2-3 lt su içersen karaciğer yorulmuyomuş de.kim dedi derse de selin die bi ark dedi de

seno ark de ki bu diyeti yaparken günde 2-3 lt su içersen karaciğer yorulmuyomuş de.kim dedi derse de selin die bi ark dedi de

oo içiyom ben çok su gerçekten sadece su ile bunu engelleyebiliyor muyuz?süpermiş o zaman ya...tamam canım öle derimakannehir
bu arada kızlar ben çok mutluyum şirket beni tekirova rixosa gönderiyor ödül olarak 4 gün tatil yapıcam...dinlenmeye nasıl ihtiyacım var anlatamam..çeldirici çok şey olcak ama yine de bozmucam ben..bu arada bu diyette alkol durumu nasıl?normalde pek içmem de öyle ortamlarda aranıyor..

Selincim KH listesinde göremedim de sana sorayım 160 kg dan 94 kiloya düşen bir erkek arkadaş var o şuanda taş devri yapıyor hemen hemen bizim diyete yakın bir sistemde. Bana NAR ye yeşilçaydan 10 misli antioksidana sahip dedi. Puanını bilemedim bilgi verebilirmisin ???

Canım, bira türü içkilerden uzak dur, ben de içki kullanmam ama zorda kalırsan bir kadeh şarap ve şampanyanın diyete zararı yok.

ben vazgeçtim katılmıcam neden derseniz adet olcam ve ağır çıkarım bugün.hem neden cuma p.tesi değil ki.hemde kokrtum yarışmadan.hem ben p.tesi tartılmaya alışmışım

ama dün tartılmıştım geçerli ise katılsam mı diyorum ama korkuyom da kesin rezil olcam diedün ki kilom 72.9

Valla ben seni yazdım bile Venharcım daha da dönüşün yok :) Ne rezil olucan hayatım, biz burda bir aileyiz, hepimiz iradesiziz, iradelilerin burda işi yok zaten.

Yarışma hakkında bilgim yok ama bende katılmak isterim. Biz +90 topici olarak cuma günleri tartılıyoruz zaten ama regli olduğum için bu hafta tartılmadım haftaya cuma kg bildirimimi yaparım.

Tamam canım, senin kilonu 119,1 olarak baz alıyorum.

Nihalcim, bunun geçici bir süreç olduğunu daha önce de yazmıştım. Örneğin benim sürecim bitti, vermem gereken kilom yok mu, tabi ki birkaç kilom var ama artık tamamıyla protein ağırlıklı beslenmiyorum şu an. Sadece şekeri ve beyaz unu hayatımdan tümüyle çıkarttım sayılır. Yaklaşık 5-6 ay sürdü benim sürecim. Tabi ki aralarda kaçamaklarım da oldu, vazgeçtiğim de oldu, ama her saat birşeyler atıştırabilme özgürlüğü ve kilo vermede problem yaşamamam tekrar beni bu diyete itti. Ve sonuç itibariyle epey bir kilo vermiş oldum. Benim yaptığım tam protein diyetinden daha toleranslı, bir de tam proteini yapan hatta yıllarca yapan insanlar var. Protein karaciğeri elbette yorar, ama karaciğeri sadece protein yormaz, karaciğeri alkol, konserve gıdalar, turşular, yağda ve ateşte kızartılan her çeşit yiyecek, ağır salçalı yağlı besinler ve şeker de yorar. Ben geçmişime gidip baktığımda da bu diyetten önce yine karaciğerimi yorduğumu görüyorum. Ama test yaptırdığımda geçmişteki yeme tarzımın daha hatalı olduğunu anladım çünkü bu diyetten bir müddet sonraki testimde karaciğer değerlerim çok daha sağlıklı çıktı. Bu kişiye göre değişir mi bilmiyorum, tabi ki herkes kendisini sağlık açısından takip etmeli bence.
Ama şunu da gözardı etmemek lazım, başlangıçta yediğin miktarla sonradan yediklerin arasında dağlar kadar fark oluşuyor hayatım. Şunu keşfettim, karbonhidrat almadığın zaman miden küçülüyor. Ve hemen doyuyorsun. Başlarda bir oturuşta bir iki kiloya yakın et yerken kilo verdikçe verdikçe bu miktar 200 gr hatta 100 gr a kadar düşüyor. Yanında salatası yoğurdu derken hemencecik doyuyorsun. Normal bir insanın normal bir günlük menüsünde zaten günlük 300 gr ın üzerinde protein yemesi şart. Hal böyle olunca herşey o kadar normalleşiyor ki bütün menülerin aslında olması gerektiği gibi oluyor, sen farketmeden öyle bir düzen oluşuyor zamanla.
Bana kalırsa etrafa bir müddet kulaklarını tıkamanı öneririm. Daha önce yazdım diye hatırlıyorum, benim işyerinde her gün benle dalga geçerlerdi böyle mi zayıflayacaksın diye. İnsanlar biraz olumsuzdur ve herşeyin negatif yönlerine bakarlar. Aklıma hemen bir hikaye geldi, bir ressam çok güzel bir resim yapmış ve şehir meydanına asmış. Altına da yazmış bu resimde beğenmediğiniz şeylerin üzerini diye. Ertesi gün baktığında resmin her yeri çizik çizikmiş. Daha sonra aynı resmi yeniden çizip tekrar şehir meydanına asmış ve bu kez altına şunu yazmış, bu resimde beğenmediğiniz şeyleri silin ve kendiniz çizin, ertesi gün bakmış ki resme kimse dokunmamış bile. İnsanlar biraz gereksiz ve boşboğazdır, iş icraate gelince hepsi bir yere çekilir ama akıl vermeye gelince herkes heryerden fışkırır :)))

yarışma mı var beni de yazın.kilom normal baskülde 93 dijital evde yok..

Bugün başladı yarışma Ayşecim, seni de kaydettim, gelecek Cuma'ya kadar tartılma sakın.

Taş devrini burdan bi arkadaş daha yapıyordu, o da demişti bize yakın diye. Maşallah ne güzel vermiş 66 kilo abov. Selamlarımı ilet ben de kutluyorum onu. Nar konusunda çok haklı, hem mideye hem de diğer bütün organlara acayip yararlı bir yiyecek. 100 gr ında sadece 16 kb değeri var. Ona göre hesaplayıp yersin hayatım.

Kilo bildirimi yapan ve yarışmaya katılmak isteyen arkadaşları yazıyorum: Berranur, Venhar, Erginsena, Bade22, Elimphia, Guide. Ben işe geç kaldığım için o telaşla tartılmayı unuttum. Yarın tartılıp kilo bildirimi yapacağım. Diğer katılımcıların kilolarını bekliyorum.

nasıl diyet yapıyorsunuz anlamadım puanlama sistemimi yoksa başkamı bende katılabiirim uygun bişiyse..

taş devri mi?ne hoş diyet ismiymiş bayıldım...ilk defa duydum..66 kg mı vayy be süper irade..

nasıl diyet yapıyorsunuz anlamadım puanlama sistemimi yoksa başkamı bende katılabiirim uygun bişiyse..

karbonhidrat diyeti yapcaz cnm.isteyen spor da yapcak.cuma dan cumaya tartılcaz.selin gelsin sana daha iyi bilgi verir.istersen tabi ki katılabilirsin:1hug:

Öncelikle suyunu ihmal etmeyeceksin, günde 2,5-3 litre muhakkak su içeceksin, en önemli ayrıntımız bu.
Sabahları mümkünse erken kalkıp sıkı bir kahvaltı yapacaksın. Kahvaltında ekmek yiyeceksen eğer yediğin ekmek kesinlikle tam buğday ekmeğ, tam çavdar ekmeği ya da çok tahıllı ekmeklerden ya da denge lightlardan olacak. Vermek istediğin kiloya göre ekmeği ne kadar yiyeceğine sen karar vereceksin, sabah eğer çok erken kalkarsan yediğin bu tarzda ekmeğin çok fazla bir zararı olmuyor sana. Simiti de tercih edebilirsin ama mayasız olacak. Sabahları ekmeğin yanında yumurta, salam, sosis, sucuk tarzından protein gurubunu mecbur kalmadıkça yemeyeceksin. Yağsız lor peyniri, az yağlı teneke peyniri ilk tercihlerimiz sabahları. Ekmek aldığın için mümkün olduğu kadar yağsız yiyeceksin peynir türlerini. Peynirin yanında 4-5 zeytin, yeşillik, domates, salatalık yiyebilirsin. Bütün bu kahvaltı seçeneklerinde ne kadar yemen gerektiğini kendin belirleyeceksin, ben hızlı kilo vereceğim zamanım kısıtlı diyorsan 1 dilim ekmek ve bol yağsız peynir, bir iki zeytin, yeşillik yiyeceksin. Yok ben yavaş yavaş vereceğim zamanım var diyosan domates, salatalığı ekleyeceksin menüne ve ekmeğini de doyana kadar yiyeceksin. Küçük bir ayrıntı sabah çok erken yersen ekmeği iki-üç dilim yiyebilirsin, yok ben yatarım öğleye kadar diyosan bu konuda daha dikkatli davranmak zorundasın. Kahvaltını ekmek tercihli yaptığında öğlen ve akşam öğünlerinde ve aralarda kesinlikle başka ekmek yemeyeceksin ve diğer karbonhidratı bol gıdalardan almayacaksın. Başka kahvaltı seçeneklerimiz de var, eğer hiç ekmek yemeyeceksen kahvaltıda istediğin kadar yumurta, sucuk, sosis, salam, peynir yiyebilirsin. Bu tarz yapacaksan kahvaltını öğlen ve akşam da ekmek ve diğer karbonhidratı yüksek gıdalardan almayacaksın. (Hızlandırılmış sistem) Kahvaltı olayında başlarda doymama hissi yaşayabilirsin ama aldırma bana sorarsan doyana kadar kahvaltını yap, en doğrusu bu. Zaten bir müddet sonra kahvaltılarda hemen doymaya başlayacaksın. Kahvaltılarda ve günün kalan tüm zamanlarında kesinlikle şeker yok, bu da önemli bir ayrıntı. Bal yok, reçel yok, pekmez yok. Çaylar veya kahveler şekersiz, yok ben şekersiz içemem diyorsan tatlandırıcılı, tavsiye etmiyorum en son çare olmalı, en güzeli şekersize alışmak.
Kahvaltımızı yaptık ve doyduk, eğer beyaz unlu veya şekerli birşey yemediysen kahvaltıdan sonra acıkmayacaksın uzun bir süre.Oldu ki acıktın diyelim, sabahla öğle arası ve öğle ile akşam arası tüm ara öğünlerinde öncelikle 0 puanlılardan, daha sonra puanlamaya göre 1'den başlayarak yukarıya doğru olan besinleri tercih edeceksin. Yani öncelikle yumurta, et ve ürünleri, daha sonra peynir, süt, yoğurt gurubu ve sebzeler, sonra da meyveler. İnternetten tarattığında listeler bulacaksın karbonhidrat puanlamalarını gösteren o listeler bu konuda sana yardımcı olacaktır. "Ebru Akın Karbonhidrat Listesi" diye taratırsan bizim en çok baktığımız ve güvendiğimiz listeye ulaşabilirsin.Önemli bir ayrıntı daha, kahvaltıda ekmekli menüyü tercih edeceksen öğleye kadarki ara öğününde yumuta ve et ürünlerini yeme, peynir, yoğurt, sebze, yeşillik ve salatalık domates gurubunu ye. Ya da yumurta ve et ürünü yiyeceksen kahvaltıdan muhakkak 3 saat sonra ye. Özetle kahvaltıdan 3 saat sonra et ve ürünlerini akşama kadar istediğin kadar yiyebilirsin ancak yanında ne kadar az karbonhidrat alırsan o kadar çok kilo verirsin.
Ara öğünleri de yazdık, öğle ve akşam menülerinde ise yine ilk öncelikli gurup 0 puanlılar, sonra sırasıyla süt ve ürünleri, salata ve sebzeler ve meyve. Bunlardan ne kadar yiyeceğine kendin karar vereceksin puanlama yaparak. Günlük tüm karbonhidrat tüketimin 70 puanı aşmayacak. Bu puanı ne kadar aza indirgersen o kadar çok kilo verirsin.
Meyvelerden karpuz, kavun ve muz yememeye gayret gösteriyoruz, hatta hiç yemiyoruz. Günün herhangi bir saatinde ve hatta gece açlık hissetmememiz gerekiyor, acıkacak gibi olursak hemen birşeyler yiyoruz, tercihlerimiz yine en düşüklerden yükseklere doğru. Açlık hissedersek boşuna diyet yapmış oluyoruz çünkü vücudumuz bir sonraki öğünde ne yersek yiyelim yağa çevririp depoluyor ilerde yine aç kaldığında kullanmak için, bu vücudumuzun savunması ve biz bu savunmaya ihtiyaç duyurmayacağız açlık hissederek.
Canımız tatlı çektiğinde yarım bardak süte bir kaşık ( ya da tatlı kaşığı da olabilir, bilenler düzeltsin lütfen) tarçın atıyoruz ve içiyoruz. Yarım saat bekliyoruz, tatlı ihtiyacımız kayboluyor. (Ben denemedim ama kızlar öyle diyo)
Adet dönemlerinde vücudumuz 0,5 ila 2 kg. a kadar su topluyor o yüzden o dönemlerden bir hafta öncesi ve bittikten birkaç gün sonrasına kadar tartılmamaya gayret ediyoruz, tartılsak da çıkan sonuca itibar etmiyoruz :))

Ve olmazsa olmaz, bana göre en önemli ayrıntı, zırt pırt tartılmıyoruz, haftada bir gün tartılıyoruz sadece. Kötümser ve karamsar olmuyoruz, verecek kilomuz kaç olursa olsun hepsini vereceğimize inanıyoruz, aralarda kaçamak yapsak da utanmıyoruz, sıkılmıyoruz, hepimiz insanız diyoruz ve pişman olduğumuz an geri dönüyor ve aynı şekilde devam ediyoruz.

Canım, bunu daha önce kopyalamıştım, özeti bu.

dur şu taş devrini bi araştırayım ben.wilmayı çok severdim ben bu arada.

Bu da Taş Devri Diyeti. Wilma harbi ne tatlıydı, biraz saftı ama di mi? :)

İşte Paleolitik (Taş Devri) diyetinin ana hatları

* İnsanların genetik yapısı bazı gıdalara hazır ama bazılarını yemek üzere programlanmamış. Örneğin; inek sütü. Buzağılar için ideal ama insan için yeterli yağ (Omega yağları) içermiyor ve beyin gelişimi için yetersiz.

* Kimyasal olan her şey, koruyucu ve raf ömrü uzatıcı maddeler, renk vermek için kullanılan gıda boyaları kesinlikle taş devrinin beslenme programında yok.

* Kafein ise tarihin çok daha ileri çağlarında keşfedilmiş, yine uzak durulacaklar listesinde.

Asla yenmeyecekler

* Tuz ve şeker insanların beslenmesine sonradan eklenen ürünler

* Fasulye cinsleri (kuru, taze hiçbir türü).

* Patates.

* Buğday, arpa, mısır gibi tahıl ürünleri (un ve undan yapılabilen makarna, ekmek gibi tüm ürünler dahil). Toksinleri pişirme yolu ile yok ettiğimiz gerçek ama maalesef hepsini değil. Bir miktar kalarak vücudumuzda birikmeye neden olmaktaymış. Ayrıca yukarıdaki gıdaları yemeyi başaran insanoğlu bir anda aldığı kalori miktarını ikiye katlayarak şişmanlık sorununun yolunu açmış. Karbonhidrat ve glisemik indeksleri çok yüksek. Hem kilomuzun ideal olması hem de toksin almamak için uzak durulması şart gıdalar bunlar.

* Süt ve süt ürünleri.

Yenilecekler

* Et, tavuk ve balık.

* Yumurta.

* Meyve.

* Sebze.

* Çerez çeşitleri (yer fıstığı hariç). Badem, ceviz öneriliyor.

* Çilek, böğürtlen ve dut çeşitleri.

Özellikle fazla yenilmesi önerilen ürünler

* Kök sebzeleri (havuç, şalgam, yabani havuç, yer elması).

* Sakatat (özellikle ciğer ve böbrek).

Pek çok kişi bunları yemekten pek hoşlanmayabilir ama eğer seviyorsanız, bu diyete göre son derece faydalı ürünler arasında yer alıyorlar. Bu diyeti uygulamak için yavaş bir geçiş dönemi öneriliyor çünkü birden vücudunuza giren vitamin oranı dramatik bir şekilde yükselecek ama toksinler de aynı oranda düşecekler. Yaşantımızda bol karbonhidrat almaya alışık olduğumuzdan sadece kahvaltıda kaldırmakla işe başlamamız tavsiye ediliyor. Karbonhidratları tamamen ve aniden kesmek kendimizi iyi hissetmememize neden olabilirmiş diye de uyarılıyoruz. Uzmanlar ilk 3 gün, sabah kahvaltısını değiştirmekle yetinmemizi öneriyor. Nedenleri ise; hem bu öğünün diyete en ters düşen alışkanlıklarımızdan meydana gelmesi, hem de genelde evde kahvaltı edildiğinden en kolay değişiklik yapılabilecek öğün olması.

Bu diyette yağlar en hassas konu. Omega 3 alımımızı artırmamız ama Omega 6 alımımızı azaltmamız gerekirken, modern diyetler ile tersini yapar olmuşuz. Bu yüzden kapsamlı bir şekilde bu diyeti uyguladığımızda, vücudumuzun ihtiyacı olan oran ve kalitede gerekli yağları almamız sağlanıyor. Ve unutmayın; et doğal şekilde ot ile beslenen hayvandan gelmeli. Hormon dolu yemle beslemişse diyetin hiç bir anlamı kalmıyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…