Canım, yerleşik kilo belki ama benimki kadar yerleştiğine inanmıyorum. Tam 36 yıldır heryerime yerleştirdim ben o kiloları sempatiksalakcinni Ha, ne oluyor en yerleşikleri kalıyor o ayrı.
Bazen senin ve diğer moralsiz kızların yerine geçip kilo vermek istiyorum ne ilgincim değil mi :) Çünkü cidden moralin düzgünse kilo veriyorsun, tarih hesapladığında, plan yaptığında veya bir şeye yetişmeye çalıştığında çok ilginç bir şekilde bu planladıkların olmuyor. Bunu sadece kilo vermekte değil inan tüm hayatımda hissedebiliyorum. Beklediğim şeyler hep umursamadığım zaman gerçekleşiyor. Aylin'i hatırlasana, nişana zayıflayayım diye diye o kadar az kilo verdi ki, dikkat ediyorum hep böyle bir hedefi olanların kilo vermesi çok zorlaşıyor. Bu işin içinde başka bir iş var hayatım. Hem de öyle basit birşey değil. Sanırım cidden vücudumuz bizim planladığımız şeyleri gerçekleştirmemek için direniyor.
aylin demişken aklıma geldi aylinin sözü bozuldu nişandan vazgeçildi allah yardım etsin:ecrin_bebek:
2 gün ciddi kaçamaklarım derken ne gibi meselavalla ben demiştim size katılmayım yarışmaya die vere vere 600 gr vermişim.gerçi bunada şükür.acaba benim vücut çabuk mu geçti direnişe ne
geçen hafta 72,9 du
bu hafta da 72,3kaydirigubbakcemile3
bu arada kimdi bana kaçamam derken ne yedin diye soran hatırlamıyorum mesela bugün kaçamk dolu birgün oldu yediklerimi hemen yazayım
kahvaltı
uno light tost 12
yumurta 0
yeşilçay
su
ara
yok
öqleden sonra
1 lahmacun ?
ayran 5
2 çiq köfte ?
su
akşam
yemek yemicem ama tatlı yicem ya kadayıf yada bitter çikolata
tekrar yeşilçay ve su içicem geceyi bitirmiş olucam ve bugün bnm için kaçamak dolu bir gün oldu yarında hiçbirşey olmamış gibi devam edicem geçen hafta birinci olmayı hiç beklemiyordum çünkü 2 gün kaçamak yedim ve reqliydim bnm için süpriz oldu bu hafta bu kadar veremem sanırım her hafta aynı olmuyor ama mutluyum az çok veriyorum zamanla sıfırlıcam inşallahhh:Saruboceq:
Canım, yerleşik kilo belki ama benimki kadar yerleştiğine inanmıyorum. Tam 36 yıldır heryerime yerleştirdim ben o kiloları sempatiksalakcinni Ha, ne oluyor en yerleşikleri kalıyor o ayrı.
Bazen senin ve diğer moralsiz kızların yerine geçip kilo vermek istiyorum ne ilgincim değil mi :) Çünkü cidden moralin düzgünse kilo veriyorsun, tarih hesapladığında, plan yaptığında veya bir şeye yetişmeye çalıştığında çok ilginç bir şekilde bu planladıkların olmuyor. Bunu sadece kilo vermekte değil inan tüm hayatımda hissedebiliyorum. Beklediğim şeyler hep umursamadığım zaman gerçekleşiyor. Aylin'i hatırlasana, nişana zayıflayayım diye diye o kadar az kilo verdi ki, dikkat ediyorum hep böyle bir hedefi olanların kilo vermesi çok zorlaşıyor. Bu işin içinde başka bir iş var hayatım. Hem de öyle basit birşey değil. Sanırım cidden vücudumuz bizim planladığımız şeyleri gerçekleştirmemek için direniyor.
aylin demişken aklıma geldi aylinin sözü bozuldu nişandan vazgeçildi allah yardım etsin:ecrin_bebek:
demek vücudumuz biz bir şey plamladığımız da direniyor hakaydirigubbakcemileha bu ara da ayl,nden bahsetmişken ayrıldılar onlar nişan olmadı sbebi ise tam bilmemekle beraber sanırım nişan da erk tarafı maddi konular yüzünden sorun çıkarmış.tam bilmiyorum ama.hakkın da hayırlısı olsun ne deyelim
Çok üzüldüm, Allah yardımcısı olsun. Herşeyin hayırlısı, demek ki hakkında böylesi hayırlıymış. Ben maddi şeyler yüzünden maneviyatın yok olduğuna üzülüyorum en çok. Para pul, mal mülk herşey bitecek birgün. Hepimizin sonu kara toprak. Oraya ancak yaptığımız iyilikleri, sevindirdiğimiz insanların dualarını götüreceğiz. Keşke herkes bu açıdan baksa dünyaya.
Evet Venharcım, vücudumuz bize direniyor. Ben her ne kadar burdan bazı şeyleri yazsam da, senin bilinçaltında yazdıklarımın tam tersi var. Ama bunun sen bile farkında değilsin. Öncelikle bilinçaltını değiştirmek gerekiyor. Aslında insanlar inanarak herşeyi yapabilirler. Cidden hikaye değil, bizzat denenmiş, yaşanmış, ispatlanmış. Ben özellikle önceki tatilimden hemen sonra, okuduğum kitapların da etkisiyle bu olay üzerinde son derece yoğun denemeler yapıyorum :) Cidden kendini sevip, yediğin şeylerle dahi dalga geçip mutlu olabiliyorsan her istediğini yiyebiliyorsun özetle. Korkmamak birinci şart. Ne yersen ye korkmayacaksın. İçinde en ufak bir korku olduğunda affetmiyor beynin. Mesela uçta bir örnek vereyim, sen tatlı yiyerek zayıflayacağına yürekten inansan ve bunu bilinçaltına da inandırsan kesinlikle tatlı yiyerek zayıflarsın. Ne kadar ilginç değil mi. Ama bilinçaltımızda yıllardır tatlı yiyerek kilo alınacağı var ve silinmesi çok zor. Ama imkansız değil. Yavaş yavaş yapılan küçük deneylerle bilinçaltımızı etkileyebileceğimiz yapılan deneylerle kanıtlanmış. O yüzden en baştan başlayıp yediğimiz şeylerden korkmayıp, her gün kilo vereceğimizi düşünerek bunun üstesinden yavaş yavaş da olsa gelebiliriz diye düşünüyorum. Sivaslı Cindy'i hatırlasana, ben hesaplamıştım hatta bir ara, kadının bir günde yediği neredeyse bizim dört katımız ve diyor ki, neden kilo alayım spor yapan insan kilo almaz. E buradaki hem spor yapıp hem de kilo alan onca kıza ne demeli.
Zaman geçmeden, yaşımız geçmeden, hayat geçmeden, yıllar geçmeden biran önce her konuda olumlu düşünmeye başlamamız lazım Venharcım, çünkü diğer herşey geçici bir dönemi kapsıyor. Olumlu olduğumuzda bir ömür boyu her konuda mutluluğu yakalayabiliriz bence.
şimdiii bie çok sitede buna benzer diyet var
çoğu yaş boya göre puan belirleniyo
kimi ünite olarak ele almış burası direk 50 p geçmicek diyo..
kafam .çok karıştı..
Zemuscum, bazen benim de kafam karışıyor çok haklısın. Tüm yiyeceklerin diyetine göre puanları, kalorileri, karbonhidrat değerleri, gi değerleri var. Aslına bakarsan bunların tamamını göz önünde bulundurduğumuzda sadece sebzelerin hepsinde bu değerlerin az olduğunu ortalama olarak görebiliriz.
Sana tavsiyem diyet yapacaksan ve uzun süreli yapacaksan zevkine, damak tadına en uygununu seç. Bütün diyetler kilo verdirir, yeter ki uzun süreli yap ve yeter ki sağlığımız için çok önemli besinler uzun süre yasaklanmasın yapacağın diyette.
Ben ve burdaki arkadaşlar doyma şansımız :) olduğu için bu diyeti tercih ettik. Ve istediğimiz saatte yeme özgürlüğü olduğu için. Yemediğimiz yiyemediğimiz şeyler yok mu elbette var, ama geçici bir süreliğine yiyemeyeceğiz onları. Ve sağlığımız açısından çok da yararlı olmayan şeyler zaten. Şeker, beyaz un ve yoğun yağ mesela. Bunlar her marketin her köşesinden bisküvi, kraker, pasta tarzı fışkıran şeyler ve son sağlık konferansında reklamlarının dahi yasaklanması konuşulmuş. Çünkü insanların asıl ihtiyacı olan şeyler et, süt, sebze, meyve ve yararlı karbonhidratlar. Aynı konferansta sağlıklı milletlerin öğlen ve akşam yemeklerinde sulu sebzeli etli yemekleri yiyenlerden oluştuğu, bu insanların diğerlerinden daha uzun ve sağlıklı yaşadığı örneklerle açıklanmış. Örnekteki birinci millet biz değiliz Fransa malesef. Fransız yemeklerinde ağırlık et, kalsiyum, sebze meyve ve şarap. Şarapı geçiyorum bizim yerleşik kültürümüze geçmesi şimdilik zor gibi. Onlarda ekmek ve hamurişi sofraya bir dilim geliyor, o da beyaz değil, bitirilmeden kalkılıyor sofradan. Biz somun ekmekleri üçer beşer götürürken :)) börekleri, kekleri pastaları tıka basa yerken bunun yanlış olduğunu düşünmüyoruz bile. E napalım yemek kültürümüzü mü değiştirelim diyeceksen ben bilmem. Her koyun kendi bacağından asılır valla ben değiştirdim. Allah ömür verirse, ya on sene sonra tonton Selin Nine olacağım, ya da herkes waw ne kadar genç görünüyorsun cidden 47 yaşında mısın diyecek. Ben ikincisini tercih ederim. Çünkü geçen seneye kadar benden bir iki küçük yaştakiler bana teyze diyordu. Yaşayan bilir. Ağır bir duygu.
selam kızlar..
hasta yatarak bir haftasonu geçirdim sizleri de takip edemedim..selincim benimle senayı birinci ilan etmişsin tşk ederim ama sena benden daha zayıf olduğu için onun verdiği 2200 benimkinden daha değerli bence birinci senadır:)
işallah devamı gelir dicem ama benim vücut kendini şaşırdı resmen dün +1200 gösterdi anlamadım neyse umursamamaya çalışıyorum yarın tatile çıkıyorum..bol bol kafamı dinleyip eğlenmeye çalışcam bişi düşünmücem..çok yorgunum çokkkk..Selincim ben bu cuma tartılamıcam canım bu durumda..salı gecesi yola çıkıp c.tesi öğleden sonra geliyorum çünkü...
açıkbüfe canavarına umarım karşı koyabilirim kızlar yaaa:)
Kızlar bugün yarışmamız sonlandı ve tekrar bugünden itibaren ikinci yarışmamız başlamış bulunmaktadır. (Haftasonu yimeyinklava:) :)) Gelecek Cuma herkesin eksik tartılarını sabırsızlıkla bekliyor, haftamızı 2.200 kg ile ortaklaşa birinci kapatan Sena ve Elimphia arkadaşlarımızı yürekten tebrik ediyorum vereliniortak:hooray:
NOT: Hadi bu hafta birinci oldunuz, sonra vere vere verecek kilonuz kalmayınca mecburen birinciliği kaptıracaksınız hehehe.
Yeni yarışmamız her zamanki gibi herkese açık olup eski katılımcıların bugünkü tartılarını baz alacağım. Saygılarımla sempatiksalakcinni
Slm canım olurmu hiç öyle şey ona bakarsan bende reqliydim belki vücudum su topladı giden kilo deqil suydu belkide olmaz kabul etmiyorum ikimizde birinciyiz:hooray::hooray:
selam kızlar..
hasta yatarak bir haftasonu geçirdim sizleri de takip edemedim..selincim benimle senayı birinci ilan etmişsin tşk ederim ama sena benden daha zayıf olduğu için onun verdiği 2200 benimkinden daha değerli bence birinci senadır:)
işallah devamı gelir dicem ama benim vücut kendini şaşırdı resmen dün +1200 gösterdi anlamadım neyse umursamamaya çalışıyorum yarın tatile çıkıyorum..bol bol kafamı dinleyip eğlenmeye çalışcam bişi düşünmücem..çok yorgunum çokkkk..Selincim ben bu cuma tartılamıcam canım bu durumda..salı gecesi yola çıkıp c.tesi öğleden sonra geliyorum çünkü...
açıkbüfe canavarına umarım karşı koyabilirim kızlar yaaa:)
Selincim hani birinci olana bir ödül verecektin ben ödülümü isterim bananesempatiksalakcinni
günaydın arkadaşlar bir şey sormak istiyorum her zamanki gibi:)araştırdım lakin bulamadım.Tavuk ciğerinin karbonhidrat değerini öğrenmek istiyorum biliyorsanız.Yağsız tavada yapmayı düşünüyorum azıcık sıvıyağ ile.Bu sabahki menümü de yazayım.1dilim uno light,yarım domates,peynir yumurta bir de dayanamayıp azıcık bal yedim 1 de siyah zeytin toplam 25 p ile kapattım baya fazla olmuş yine paşalar gibi kahvaltı yapmışım oglen ve aksam da tavuk ciğeri yemeyi düşünüyorum yanında yoğurt ile.Kolay gelsin herkese
günaydın arkadaşlar selin benide listeye eklermisin 98 kilo başlangıçla
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?