iki küçük kepçe 1 porsiyon yada orta boy kase ...bende bu cumaya kadar cok dikkat etmeyi düşünüyorum inşallah tabii..dün falan feci yedim..
Arkadaşlar bu arada sebze yemeklerini ölçülü olarak haftada 2 kez tüketmek istiyorum. Ama yemeğe soğan ve salça şart. 1 kuru soğan 10 birim. Salçanın da arkasını okudum ve karbonhidratının yüksek olduğunu gördümBütün bunları da hesaplayarak mı yemek yapacağız:44: Siz nasıl pişiriyorsunuz?
Bugun yediklerimi yazıyorum kızlar.
Sabah tek yumurtadan peynirli omlet
Oglen peynirli kabak
Aksam da hamsi ve yesil soganlı salata yicem.
Peynirli kabak tarifi :
Kızlar belki biliyosunuzdur ama bizim rejim icin cok uygun ve cok lezzetli bir yemek oldugu icin yazmadan gecemicem
Kabakları iyice yıkayıp soymadan tuzlu suda yumusayıncaya kadar haslıyoruz. Fakat ezilicek kadar yumusamıycak tam kıvaminda olucak.
Sonra sudan cıkartıyoruz ve ortadan ikiye karnıyarıgı kestigimiz gibi yarıyoruz. içini bir kaşık yardımıyla alıyoruz. Zaten cok kolay cıkıyor ici.
Bir yerde beyaz peynir ve kasar peynir rendeliyoruz. Dereotu sevenler icin super bir seçim burda... Bir tane de yumurta koyup elimizle hepsini bulamac haline getiriyoruz. İçlerini dolduruyoruz bu kestigimiz gondol seklindeki kabakların ve ustunu pul biberle susluyoruz. cok az zeytinyagı gezdirip fırına veriyoruz. 15 dakka icinde hazır oluyor.
Cok lezzetli bir yemek ayrıca bir adet kabak da 4 var icine koydugumuz malzemeler neredeyse sıfıra yakın. Kesinlikle tavsiye ederim afiyet olsun hepinize:))
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?