bu arada belki giremezsem bugün ki mönümüde paylaşayım..
arkadaşlarım otelde ekmeğim bitmiş çok üzgünüm ki her gün omlet yemektende bıktım.. otelin kendi ekmeğinden kepekli yedim 1 dilim ama dilimleri kare ve oldukça kalın.. kaç vardır hiç bilmiorum ama çok üzülüorummm :
neyse 1 dilim ( yani bence 2 dilime geçer normal tostta) kepek ekmeği
3 adet sürme peynir 20grlık paketlerdekinden
55gr yani 6-7 dilim salam
ve 1 yumurta
öğlen sebzeli tavuk ( içinde patates - bezelye -havuç falan vardı ama ben genelde tavuklarını secmeye çalıştım) kaç kb eder ki? bilmiyorum
akşam kıymalı pirinçsiz ıspanak ve yoğurt
ve 3 lt su
ne diosunuz mönü için ?
Günaydın herkese,
Ben dün sabah iki haşlanmış yumurta ve 1 domates, öğlen de yağsız kırmızı et yedim. Çok da mutluydum ama öğleden sonra maddi sorunların da bastırmasıyla 10 yıllık arabamı sattık. Çok etkilendim nedense, belki eşimin aniden buldum birini satıyoruz demesinden... Gerçi o da arabasını düğün yapmak için satmıştı, haksızlık etmemem lazım ama bozuldum işte. Onun üzerine malesef iki buçuk tane bira içtim. Tüm karbonhidratın iki katı falandır herhalde :78: Akşam yemeği yemedim. Gerçekten bir çatal ekmeksiz döner ve bir dilim salamın yarısını eşim ısrar etti diye yedim. Bakalım yarın ne göreceğim tartıda...
Bence super gidiyorsun Arzucum..Ben eminim yarinki tartiya yansiyacak bu haftaki tutumun..Dunkunu de cok begendim..Ayrica tavuk kanadindan cok aldigini dusunmuyorum..En fazla 10 almissindir ki zaten gunu cok hafif kapatmissin.. Aksam ki yemeginde super..Super olucak bu hafta super..Ben veremiyecegim sanki ama olsun verdim yeterince..Bir hafta da vermiyeyim birsey olmaz..Sonucta hic kacamak yapmadim ama bir duraklama elbet yasayacagim..
Neyse hadi bakalim kolay gelsin cnm benim..
canım inş. dediğin gibi olur .akşama geldiğimde güzel haberler veririm.menüyü öğrendim zaten.profiterol, ton balıklı salata,ıspanaklı börek,kol böreği,elmalı pasta,keşkek,turşu kavurması,kurabiye,keşkekten alırım biraz içinde tavuk oluyo.salata alırım.diğerlerindende alırım birer tane.salatamı yerim önce.diğerlerinide yiyomuş gibi yaparım artık ucundan kıyısından.bi şekilde bişeyler çıkarıp tabağı mutfağa bırakmanın yollarını ararım.ama herkes masada otruncada ne yedi yemedin görünüyo hep.üff ya bu günler mahvediyo insanı.hiç katılmamak lazım))diyette insanı sosyallikten uzaklaştırıyomu ne))
Canim keske bir buyuk raki filan icseydin moral bozukluguyla ya da bir sise sarap icseydin..Neyse olan olmus ama soyle soyliim yarim litre bira da 24 filan var.. Bir sise kac ml onu unuttum ama bira ne yazik ki en yasak icki bize..Ben de severi aslinda ama tadini unuttum uzun zamandir..Uzme canini cok fazla..Herseyin basi inan bana saglik..Para pul elbet yerine gelir ama sagligini kaybedersen o zaman hic bir telafisi yok ne yazik ki..Bu sikinti uzuntu de her zaman hastalik getirir allah korusun..Bu yuzden uzme canini nolur..Insallah yarin guzel sonuc alirsin..
Ya iste gitmesen olmuyor kusuyor insanlar ama gidince de boyle oluyor..Ben annemin zoruyla girdim bu gune cunku o gidemeyecekti ben gitmesem..Biz biraz dag basinda oturuyoruz da..Gun de hep baska baska yerlerde..Istanbulun en uzak yerleri..Sirf annemi uzmemek icin girdim ama ne yazik ki pismanim aslinda..Cunku ne kadar yemiyecegim desen de evde yediklerini yemiyorsun ve kesinlikle bir sekilde kacamak yapmis oluyorsun..Neyse diger gunler dikkat edelim de bir gun kusur kalsin..:)
canım benim canım arkadaşımm.. senin desteğinle daha azimli oldum bu hafta..
ama ben daha fazla verebilceğimi düşünmüorum çünkü biliosun pazartesi 78.9 düm yani ne verirsem kardır diorum.. zaten bugüne kadar 77.7 oldum bile bu benim için ilk büyük başarı hep 800-900 veriodum ya da 300-500 alıodum.. çay olayına çok canım sıkılıyor hem içmek istiorum hem korkuorum bende bundan dolayı suyu abandım.. 3 litre içiorum en az 2.5 bakalım yarın tartılıcaz ne çıkacak hiç bilmiorum...
sabah yediğim ekmek için ne diosun çok sıkıldım onun için ama ne yapayım yiyebileceğim hiç bişe yoktu .. oldukça kalın kare kızarmış kepek ekmeği(((((((((((((((
bi de tavuk soteyi söledim onda sorun olur mu??? sebzelerini ayıkladım ama ne bilim???
patates havuç bezelye tam bomba şeyler
arkadaşlarım sabah kahvaltısı için omlet dışında ve ekmek dışında yiyebileceğim şeylerden bir kaç örnek verebilir misiniz..
Çok haklısın, çok teşekkür ederim. Bazen hiç bitmeyecek mi bu borçlar, hiç düze çıkamayacak mıyız diye çok daralıyorum. Sağlık herşeyin başı gerçekten ama para olmayınca sağlığa da bir şey olsa gerekeni yapamayacağız diye korkuyorum çok. Neyseki ben sigortalıyım ama eşimi doktora kontrole, ne bileyim dişçiye götüremiyorum diye çıldırıyorum bazen... Ay dökülüverdim. Kusuruma bakmayın dertlenmişim...Kimseyle konuşmadığım şeyleri buraya yazdım iyi mi...
Aynı yerde yaşasaydık biz de karbonhidrat rejimi günü düzenlerdik. Kıymalı kabak, tavuklu salata, ıspanak kavurma, et sote, kaşarlı mantar falan gibi şeyler yapardık :) Hem sosyalleşir hem zayıflardık :)
arkadaşlarım sabah kahvaltısı için omlet dışında ve ekmek dışında yiyebileceğim şeylerden bir kaç örnek verebilir misiniz..
Semiluna sigortalı derken senin özel sigortamı yoksa ssk mı eğer ssk lıysan eşin senin üzerinden gidebilir. Herşey sağlık elbette ama maddi sıkıntı da insanı bayağı etkiliyor seni çok iyi anlıyorum. Bizde araba aldık bir sürü borçlandık. inan bende çok sıkılıyorum bazen. Ama Aslının dediği gibi sağlık olmazsa olmuyor canım borçlar ödeniyor ama sağlık gittimi gelmiyor bir daha. o yüzden sıkma canını.
Aynı yerde yaşasaydık biz de karbonhidrat rejimi günü düzenlerdik. Kıymalı kabak, tavuklu salata, ıspanak kavurma, et sote, kaşarlı mantar falan gibi şeyler yapardık :) Hem sosyalleşir hem zayıflardık :)
Sağolun canım ya. Bu konuyu hiç açmazdım ben kimseye, bugün bir şey oldu döküldüm ama rahatladım aslında. Ben ssklıyım ama eşim, vermeyen, ancak alan bir dükkan işletiyor. O yüzden benim sigortamı kullandırmıyorlar, çalışmıyor görünmesi lazım, biz de o üç kağıtçılığı yapamadık, aslında yapan da çokmuş ama benim uykularım kaçar. Bağkurlu olması gerek aslında ama geçmişe dönük bağkur ödemelerini de yapamadık daha. Aslında bir ara reklamlar vardı yılda çok az ödemeli özel sağlık sigortaları ile ilgili. Onları araştırayım ben, böyle kendi kendimi yıpratmaktansa öyle değil mi? Belki uygun bir tane bulurum da hiç değilse basit kontrollerini falan yaptırız. İnsan düşün düşün yıpranıyor ama paylaşınca yapabilecek şeyleri görüyor :) Çalışır öderiz borçlarımızı da elbet bir gün..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?