Popüler Konu Karbonhidrat Diyeti Deneyimlerimiz

ninimcim tarif ettigin patlicani denedim bayildim resmen yalniz ben patlicanlara firca ile biraz yag sürüp izgara yerine firina koydum pisince firini kapattim hemen patlicanlara peynir koyup rulo yaptim firina tekrar koydum firinin sicakligi ile peynirler yumusadi cikarip afiyetle yedim patlican benim en sevdigim sebzedir her gün yesem bikmam tekrar saol tatlim bizimle paylastigin icin ben artik dönüsümlü bir kabak bir patlican yapar yerim arkadaslar bunuda mutlaka denemenizi tavsiye ederim

Merhaba bende patlıcanı çok severim tarif nerde acaba ben bulamadım?
birde bu diyet ne kadar süre uygulanır?ara vermemiz gerekir mi?

Merhaba bende patlıcanı çok severim tarif nerde acaba ben bulamadım?
birde bu diyet ne kadar süre uygulanır?ara vermemiz gerekir mi?

merhaba ninim arkadasimizin tarifi 872. sayfada ben pisirme seklini degistirerek denedim süper bir lezzetti ben ilk sayfalardan itibaren hepsini olmasada okudum ama selin hic ara verdiginden bahsetmiyordu ve süper kilo vermisti

Günde 20 gr karbonhidratı aşmayacak şekilde beslenmek istiyorum ama bolca da salata yemek istiyorum.
Marul ve salatalıktan oluşan bir salata yapsam, içine 1-2 kaşık yağ, biraz tuz ve biraz da limon sosu eklesem nasıl olur? Kaç gr karbonhidrat içerir bu salata?

aslıcım evlilik yıldönümün kutlu olsun

bugün röfle yaptırdım biraz beyaza dönük yaptırayım dedim eşim beyenmedi sarı niye olmamış falan moralimi bozdu bu arada koşu bandımı aldım pazartesi kurucaklar galiba burdan moralim düzeldi biraz yarın gidip saçlarımı saratsammı napsam bilmiyorum

Yenilenmiş haliyle Atkins diyetini okuyorum.
Karbonhidrat diyetinden pek bir farkı yok temel olarak.
İlk 2 hafta sadece 20 gr karbonhidrat alıyorsunuz.
Daha sonra 30-60 gr karbonhidrata kadar çıkarabiliyorsunuz.
İlk 2 hafta diyet yapanlar genelde 6-8 kilo arasında vermişler.
İsterseniz spor da yapabiliyorsunuz, sporla daha etkin sonuç alabiliyorsunuz.
Bunu paylaşmak istedim.

Listeye baktım, marul için 7-8 gr karbonhidrat olduğu yazıyor.
Çok üzüldüm çünkü salata yemeyi seviyorum.
Karbonhidrat oranı yüksek olmayacak şekilde hangi salataları yapabiliriz acaba?
1-2 kaşık yağın ve limon sosunun da zararı olmaz sanırım.

orta boy bir marulda 8kb var bir marulu iki ögünde yersen sadece salatadan 8 kb almis oluyorsun salataya koyacagin yadga sifir sayilir cünkü yarim su bardaginda 1 kb var. diger yazinda maruldaki kb icin üzüldüm demissin ama cok degilki bence salata en masum ve rahatca yenilebilir kb'li yiyecek

Sadece marul, yağ ve limon sosundan oluşan salata yicem :)

1 marulu gün içinde 2 kez yiyerek bitirsem 8 kb dediğin gibi, çok da değil

ben geldimmm bi yok oluyorum bi cikiyorum ortaya farkindayim...ama kac gündür hastaydim cok kötüydüm yataktan kalkamiyordum valla..neyse ki yavas yavas iylesiyorum diyeti bozmamaya calistm cok dikkat etmedim ama zararli seylerde yemedim su ve besibiyerde cayi icemedim mesela :26: daha kahvalti da yapmadim cayi yine icemicem simdi icsem cok gec kahvalti yapmis olacam ya bu sorunuma biri cözüm bulabilirmi ??? cok erken kalkamiyorum almanya saati ya en gec 11 kahvalti saatim gec oluyor ögünler karisiyor :26: simdi cayi icsem neye yarayacak ki bilmiyorum iceyim mi..hala iylesmedim tam olarak tarti evde hala tartilamadim

♥ Sahanda yumurta

♥ 2 yumurta = 1.2 kb

♥ 1 çay kaşığı yağ = 0 kb

♥ 100 gr lor peyniri = 4 kb

♥ Marul salatası

♥ Yarım marul = 4 kb

♥ 1 çorba kaşığı yağ = 0 kb

♥ Limon sosu = 0 kb

Toplam: 9.2 kb

Limon sosunun karbonhidrat değerini 0 olarak hesapladım. Acaba doğru mu?

Aslı mutlu sağlıklı seneler dilerim.
Bu diyetin güzel bir tarafı da mutfakta yeniliklere neden olması :) İnsan bir süre sonra kb düşük değişik neler yapabilirim diye düşünmeye başlıyor haliyle mutfakta yaratıcılık artıyor galiba. Patlıcanlı tarif de süpermiş,kabak tarifi de çok iyiydi.
Ben de dün karnıbahar yaptım. Çiçekler halinde ayırıp sirkeli suda çok yumuşamadan haşladım.2 yumurta,2 kaşık galeta unu ve sıvıyağ ile bir karışım hazırlayıp karnıbaharları bu karışımda her tarafları bukanacak şekilde iyice karıştırdım. Fırın tepsisine yağlı kağıt serip üzerine karnıbaharları dizdim. Fırında kızarana kadar pişirdim.(15-20 dk.) Sonra üzerine sarmısaklı yoğurt onun üzerinde pul biberli tereyağı kızdırıp döktüm. Çok lezzetli oldu tavsiye ederim.
Tavuğu da genelde göğüs olarak tüketiyordum ama çok sıkıldım ve çok kuru gelmeye başladı. Bende bir tavuğu parçalayıp çelik tencereye koyuyorum. Bir bütün soğan 5-6 diş sarmısak,toz kırmızı biber,köri,karabiber,tuz kısık ateşte bayağı uzun süre pişiriyorum kızaran kadar.Pişince soğanı alıyorum. Bu da çok lezzetli oluyor. Değişiklik isteyen arkadaşlar deneyebilirler.

Ben bunu yağda kızartarak pane olarak yapıyordum.
Dün karnabaharları görünce pane yapmak istedim ama uygun olmaz diye vazgeçtim.
Şimdi senin gibi fırında yapmayı denicem, tıpkı pane gibi harca bulayıp yağlı kağıt üzerinde fırına atıcam.
İnş lezzetli olur

Kizlar artik benide yarismaya alabilirsiniz nihayet evimdeyim :) baslangic kilom 69-70 arasi dijital olmadigi icin tam bilemiyorum 69,5 diyelim ....bakalim cuma kac cikacam

biraz gec kaldim ama kahvalti gibi yaptim ben kahvalti saatimi kacirdim ama olsun

2haslanmis yumurta
biraz sucuk
biraz beyaz peynir
2bardak normal siyah cay

bende başladım kızlar yeniden.
aylin evde olmana sevindim daha sık paylaşımda bulunursun.
ben sabah sucuklu yumurta yedim.
az önce hazır inegöl köfte ve dünden kalan az tavuk ciğeri yedin bir parça da beyaz peynir yedim.
aslıcım sana diğer tecrübeli arkadaşlara sorum var
hazır köfte döner tarzı şeyler yiyor musunuz.ben tavuk burger ve bimdeki hazır et ürünlerinden yiyorum hazırlaması kolay ama az önceki köfte tatlımsıydı biraz..
tartılmadan başladım.ve tartılmayacağım çünkü ben zor veriyorum veremediğimi görüncede moralim çok bozuluyor.bu nednele yarışmaya dahil olmayayım diyorum

Sadece marul, yağ ve limon sosundan oluşan salata yicem :)

1 marulu gün içinde 2 kez yiyerek bitirsem 8 kb dediğin gibi, çok da değil

canım selin salatalık domates maruldan ziyade daha koyu yeşil sebzeleri önerirdi.mesela roka tere maydanoz gibi.
ahhh selin ah nrelerdesin

Bunlara ek olarak yediklerim

♥ Salatanın devamı = 4 kb

♥ Grill tavuk (200 gr) = 0 kb

♥ Beyaz peynir (100 gr) = 1 kb

♥ Portakal ( 1/4) = 4 kb

♥ Birkaç dilim salam = 1 kb

Günün toplamı = 19.2 kb

canım selin salatalık domates maruldan ziyade daha koyu yeşil sebzeleri önerirdi.mesela roka tere maydanoz gibi.
ahhh selin ah nrelerdesin

Canım domates değil de marul, göbek salata ve salatalık seviyorum ben :)
Ben bir demet yetmez diyordum ama bugün denedim, bir demetten çok da güzel 2 öğün çıkıyor.
Günde 8 kb olsun yeşil sebzelerden gelsin, sorun değil :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…