Canım ben serbest gün olarak değilde bazı tüketilmemesi gereken yiyecekleri az miktarda tüketiyorum mesela dün kendim için yaptığım tavuklu mantar sotenin yanında 2 yemek kaşığı kuru fasulye, 1 yk.pilav yedim. haftada 1-2 kez azda olsa yiyorum böyle. farkı olurmu bilmem ama en azından bakliyatta yemiş oluyorum.
Hanımlar bir şey dikkatimi çekti o yüzden sormak istiyorum :)
Listeler çok güzel, özellikle Pericim çok güzel gidiyor, diğer arkadaşlar da öyle
Ama hiç serbest gün yapılmıyor. Neden?
Yani 6 gün diyet yapılıyorsa 1 gün serbest olmalı hatta karbonhidrat takviyesi yapılıyor bu dönemde. İstediğinizi yiyebiliyorsunuz. Serbest gün hem metabolizmanın hızlanması hem de bu diyetin en iyi şekilde işlemesi için gerekli ama çoğu kişi yapmıyor bunu. :26:
mantikli olabilir aslinda fakat serbest gün verirsem bir gün bile olsa bana kilo olarak geri dönüyor tabiki abarttigim icinve yeme arzum artiyor diet motivasyonumu kaybediyorum yilbasindan önce motivasyonum süperdi tabiki arkadaslarin destegiyle ama yilbasindan sonra kendimi toplayamadim iki haftadir güzel gidiyor bu seferde basküle yansimiyor en azindan kilo almiyorum diyorum ayrica basarili oldugun dietlerin kb olmasa bile bizimle paylas en azindan arada metabolizmayi sasirtmak icin deneriz
Pericim en etkili ve en hızlı sonucu karbonhdrat ve protein diyetleri veriyor, temel ilkeler olarak karbonhidrat ve protein diyetleri aynı zaten. İsimler değişiyor ama ilkeler aynı. Verdiğim kiloları eri almadım. Ama biliyorsun ben biraz katı uyguluyorum o yüzden tekrar bol bol et, süt ve süt ürünleri yemeye konsantre olamıyorum. Kendimi hazır hissettiğimde kısa zamanlar için tekrar denemeyi düşünüyorum. En uzun süre yaptığım diyet kalori sayımıydı çünkü ben yasaklara gelemiyorum, sadece kaloriyi kısıtlayarak her şeyi yemek daha kolay geliyor. Bu diyetin bir dezavantajı var ama. Yavaş yavaş kilo veriyorsun :) Sabırlı olmak gerek ama diğer taraftan hiç zorluk çekmiyorsun, kendine eziyet etmiyorsun. Ben protein, karbonhidrat ve kalori sayımını öneririm, ben üçünü de denedim, üçünden de kalıcı ve güzel sonuçlar aldım
Kızlar hepinize günaydın..Bu rejimi uzun süre yapanlara bir sorum olucak..Arada baska rejimlere gectiniz mi?? Mesela ben Hollywood rejimini 1 hafta yapsam mı acaba diye düşünüyorum..Hem vucudum detokslanmış olur hem de degişiklik olur mu acaba..Yani yapıp da kilo veren var mı o diyeti? Çok da zor bir diyet ama 1 hafta dayanırım yani ölmem ya..Hem iki gun meyve suyu içme olayı benim açımdan iyi olur gibi dogru dürüst 2 aydır meyve yemiyorum..İki gun vitamin almış olur vucudum..
Bir haftada 4 kilo verenler var dogru bir sekile yapınca o diyeti..Bu konuda fikiri olan varsa soyleyebilir mi arkadaslar??
Hanımlar bir şey dikkatimi çekti o yüzden sormak istiyorum :)
Listeler çok güzel, özellikle Pericim çok güzel gidiyor, diğer arkadaşlar da öyle
Ama hiç serbest gün yapılmıyor. Neden?
Yani 6 gün diyet yapılıyorsa 1 gün serbest olmalı hatta karbonhidrat takviyesi yapılıyor bu dönemde. İstediğinizi yiyebiliyorsunuz. Serbest gün hem metabolizmanın hızlanması hem de bu diyetin en iyi şekilde işlemesi için gerekli ama çoğu kişi yapmıyor bunu. :26:
Eki Görüntüle 133195 Eki Görüntüle 133196 Eki Görüntüle 133198
kizlar dr dukan'in ekmek yerine yenecek olan tarifini ekleyeyim dedim. olur da yulaf kepegini bulursaniz muhakkak deneyin. hamur isi ihtiyacinizi ve ekmek ihtiyacinizi goruyor. ayrica cok lezzetli. normalde tavada bir damla yagi peceteyle yedirerek pisirin diyor ama tavada her denemem de parcalandi. bugun silikon kalipta firinda denedim ve cok guzel oldu. hem de hic yagsiz ve tuzsuz. gelelim malzemelere;
1.5 kasik yulaf kepegi (gunluk ihtiyacimiz bu kadar zaten)
1,5 kasik bugday kepegi (normalde tarifte yok. bende oldugu icin kullandim)
1 yumurta
1,5 kasik diyet yogurt
ve fromage frais (turkce en yakin karsiligi cokelek, suzme peynir ya da lor. hangisini bulabilirseniz)
ama ben bunun yerine evdeki beyaz beynirimden koydum. tuz fln yok. peynirin eksiligi yetiyor zaten.
cok doyurucu bir tarif. dukan diyetinde bunun icine akliniza gelebilecek her tur serbest gidayla durum seklinde bir ogun olarak yenebilecegi soyleniyor. ya da ekmek yerine kahvaltida cunku bu diyette ekmek tamamen yasak.
bu da yulaf kepeginin faydalarindan bizimle alakali olanlar (alintidir):
Kan şekerini düzenlemeye yardımcı olur
Betaglukan aynı zamanda diyabet üzerine de faydalı etkiye sahiptir. Çünkü mide ve bağırsakta hızlı emilen karbonhidratı jel yapısında kendi içine hapseder ve böylece şeker emilimi yavaşlar ve fazladan insülin de gerekmez. Tip 2 diyabetli bireylerde yulaftan zengin bir beslenmenin kan şekerini daha iyi dengelediği araştırmalarda da gösterilmiştir. Güne kan şekeri dengeleyici özelliği olan yulaf gibi bir besinle başlamak gün boyunca kan şekeri kontrolünün sağlanmasına yardım eder. Günlük takviye ile alınan 3 gram betaglukan ile tokluk kan şekerinde yüzde 36’ya, insülin salgısında ise yüzde 44’e varan düşüş sağlamaktadır. Ayrıca Tip 2 diyabet (şeker) hastalarında da öğün sonrası kan şekerinin hızla yükselmesini engeller.
Mide ve bağırsağı çalıştırır
Betaglukan olumlu etkisini midede ve bağırsakta bal kıvamında bir jele dönüşerek gerçekleştirir. Diğer suda çözünmeyen liflerin aksine doğru miktarda alınan yüksek kaliteli betaglukan midede ve bağırsakta safra asidini bağlayan ve şeker emilimini geciktiren viskoz bir jel oluşturur. Bu olumlu etkinin yanı sıra barsak ve sindirim sistemine da yardımcıdır.
Kahvaltıda tahıl gevreği yerine yulaf tüketen öğlen daha az yiyor
Kahvaltıda şekerli kahvaltılık tahıl gevrekleri yerine yulaf seçenler, öğle yemeğinde daha az besin tüketiyor. Yulafın sindirimi uzun sürdüğü için, uzun süre doygunluk hissi verir. Yapılan bir çalışmada, kahvaltıda, şekerli kahvaltılık gevreklerle yulaf ezmesi tüketimi karşılaştırılmış. Sonuç olarak kahvaltıda yulaf tüketen kişiler öğlen daha az besin tüketmişlerdir. Ayrıca yulaf, çok az miktarda da olsa gluten içermektedir. Ancak çölyak hastalığı olan bireyler, yulafın diğer gluten içeren besinlere göre aynı etkileri göstermediğini iletmişlerdir. Yine de dikkatli olmak için az miktarlarda tüketilmesi önem taşır.
pismis halini görünce ilk aklima döner ile dürüm yapilabilecegi aklima geldi
merhaba kızlar bende uyum sağlamaya çalışıyorum yeniden.
sabah 1 ankara simidi biraz reçel biraz nutella yedim .kaçtı yan.
öğle 1 kutu büyük kutulardan ton balığı yedim.
akşam hazır inegöl köfte ve tavuk burger yedim tost makinasında pişirdim yanına biner domateste koydumm.çok lezzetli oldu. 2 yemek kaşığı mayonezle yedim.
inşallah kaçamaklarım git gide azalır.haziranda yaptığımda 1 ayda 4 kilo vermiştim ve onda da kaçamaklarım olmuştu.
keşke bırakmasaymışım
Hanımlar ezogelin çorbası yaparken daha lezzetli olması için yağı sonradan ekliyorum.
Tüm karışım hazır olduktan sonra 2 yemek kaşığı yağı biraz kekik ve biraz pulbiberle kavurup çorbanın üzerine döküyorum. Bu şekilde lezzetli oluyor da kalori bakımından fazla mı olur sizce? Yağı kavurmanın olumsuz bir etkisi olur mu ki?
sabah
iki dilim ekmek:6, on zeytin:2, beyaz peynir:1,yumurta
bu karbonhidrat degeri 3k olan ekmek nasıl bir ekmek ayrıntı verebilir misiniz acaba?
bu arada diyetim gayet güzel gidiyor.bende sizlere metobolizmayı şaşırtmak hususunda katılıyorum.ben genel anlamda k degeri yüksek gıdalardan kaçınıyorum.ama ewde pişen yemeğimden,atıştırmalık gıdalardan,kuru meyvelerden aralarda ağzıma bir iki lokma atıyorum.hem nefsimi köreltmiş oluyorum hem de bu gıdaları vücudumun unutmamasını sağlıyorum.kilo vermemde gayet güzel dewam ediyor.tam anlamıyla bir peynir canavarıyım.kendimi şımartmak istiyorsam eğer değişik peynir çeşitleri alıyorum.peynir topları yapıyor hem görselliğiyle gözümü doyuruyor hem de tatlı bir atıştırmalık olarak her an dolabımda bulunduruyorum.sebze mücveri yapıyorum(yumurta ve peynir ile) yağlı kagıda parça parça döküp fırında pişirin.değişiklikler işe yarıyor herkese kolay gelsinnn
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?