Popüler Konu Karbonhidrat Diyeti Deneyimlerimiz

Elbette farkı olur canım, bu şekilde daha iyi sonuçlar alırsın

mantikli olabilir aslinda fakat serbest gün verirsem bir gün bile olsa bana kilo olarak geri dönüyor tabiki abarttigim icin ve yeme arzum artiyor diet motivasyonumu kaybediyorum yilbasindan önce motivasyonum süperdi tabiki arkadaslarin destegiyle ama yilbasindan sonra kendimi toplayamadim iki haftadir güzel gidiyor bu seferde basküle yansimiyor en azindan kilo almiyorum diyorum ayrica basarili oldugun dietlerin kb olmasa bile bizimle paylas en azindan arada metabolizmayi sasirtmak icin deneriz

Pericim en etkili ve en hızlı sonucu karbonhdrat ve protein diyetleri veriyor, temel ilkeler olarak karbonhidrat ve protein diyetleri aynı zaten. İsimler değişiyor ama ilkeler aynı. Verdiğim kiloları eri almadım. Ama biliyorsun ben biraz katı uyguluyorum o yüzden tekrar bol bol et, süt ve süt ürünleri yemeye konsantre olamıyorum. Kendimi hazır hissettiğimde kısa zamanlar için tekrar denemeyi düşünüyorum. En uzun süre yaptığım diyet kalori sayımıydı çünkü ben yasaklara gelemiyorum, sadece kaloriyi kısıtlayarak her şeyi yemek daha kolay geliyor. Bu diyetin bir dezavantajı var ama. Yavaş yavaş kilo veriyorsun :) Sabırlı olmak gerek ama diğer taraftan hiç zorluk çekmiyorsun, kendine eziyet etmiyorsun. Ben protein, karbonhidrat ve kalori sayımını öneririm, ben üçünü de denedim, üçünden de kalıcı ve güzel sonuçlar aldım

aslinda kb dieitini bu kadar kati yapmasan eminim bunuda uzun süreli yapip güzel kilolar verebilirsin bu senin elinde daha zevkli hale getirebilirsin mesela ben bugün kiymayi kendi yagiyla kavurdum icine biraz salca, brokoli ve cok az su ekleyerek pisirdim ben sebzeleri biraz diri seviyorum patlican yemegine uyguladigim islemi bundada uyguladim hepsini tepsiye yaydim üstüne kasar serpip firina koydum bu sefer sebzeyi tencerede pisirdigim icin firinin izgara bölümünde sadece kasarlar kizarana kadar pisirdim yine cok lezzetliydi ama kalori dieitinde kiymayi ve kasari bu kadar rahat kullanamazdim

Son düzenleme:
Bende bugün öğle yemeğini ilk kez denediğim bir tarifle yaptım. muhakkak yapılıyordur ama ben ilk yaptım. yarım kırmızı biberi yağda kavurdum, 2 diş sarımsak kattım. mantar ekledim hepsi kavrulunca üzerine yumurta kırdım. baharatlarını attım en sonda üstüne kaşar ekledim bence çok güzel oldu. bu diyet insana neler yaptırıyor. bizim evde mantar yenmediği için uzun zamandır almıyordum ama artık ben yiyecem.

herkese merhaba,

yazmiyorum her gun ama biraktim sanmayin. aynen devam ediyorum. ayrica montingac diyetinin prensiplerini de karbonhidrat diyetine uygulamaya calisiyorum. zaten prensipler ayni. glisemik endeksi dusuk seylerin karbonhidrat birimi de dusuk oluyor. ayrica dukan diyetindeki en onemli unsuru da ekledim diyetime. dukan diyeti de bizim diyetimizin daha kapsamli ve sistemlisi. acikcasi basari olarak o daha efektif ama biraz daha zor gibi. merak edenler kk'da bulabilirler. o diyetten yaptigimsa, ekmek yerine yulaf ve bugday kepegi ile yapilan krepleri yemek. aslinda tarife gore sadece yulaf kepegi ile yapiliyor ama ben yanlislika bir de bugday kepegi almisim ikisini karistiriyorum simdi. yulaf kepegi sindirim icin cok etkili ve asiri tok tutan bir urun. turkce sayfalarda bilgi var mi bilmiyorum ama ingilizce olarak "oat bran" derseniz bir cok sayfa goreceksiniz etkileri ile ilgili. yani diyetimle ilgili gelismeler boyle. gelelim sonuclara. sanirim daha bir hafta oldu ya da olmadi ben tarti alali kendime. o yuzden cuma gunu kilomu soylemedim sizlere. tartiyi aldigim gun 64.7 gelmistim. diyete baslayali da iki hafta olmustu. dedigim gibi kesinlikle 65ten asagi degildim basladigimda. bugun 63.8 geliyorum ve tokum suanda. kilo olarak cok hizli gitmiyorum ama inceldim kesinlikle. eski pantolonumun beli bosaldi baya ve bacaklarim birazcik incelmis. hic yeni birsey almiyorum zaten artik. bu kilolar gidecek ancak oyle yeni kiyafetler gelicek!

bende durumlar boyle yani. su yulaf kepegini turkiyede bulabilseniz keske. cok faydali inanin. ama diger diyet sayfasindan hatirliyorum insanlar bulamiyordu. (hollandacasi "haverzemelen", eger ordan takip edenler varsa..)

hepinize cok selamlar... biz erken basladik yaza harika girecegiz. buna inanalim ve birakmayalim!!

Aslı ben de sana katılırım. Uzun zamandır düşünüyordum farklı bir diyet uygulamayı. Neredeyse 1.5 aydır 60 ın altına düşmeye çalışıyorum. Birkaç kez 60 ın altına düştüm ama kalıcı olmadı. Ciddi bir direnç var. Hollywood diyetini okuyacağım şimdi nasıl bir liste ne yapmak gerekiyormuş. Sen de yaptıklarını paylaşırsan çok sevinirim çünkü ben bu diyet hakkında çok detay bilmiyorum.

bunu uygulamaya basliycam yakinda. annecigimin getirdigi mantilar buzlukta kaldi ve buzlugum cok iyi dondurmuyor. ziyan olacaklar allah korusun. su diyeti bir rayina oturtuyum bundan sonra alti gun normal 7. gun manti arti SADECE 0 kb olan seyleri yiycem. sadece manti 50 olsa ya da biraz fazla cok can yakmaz o zaman. hem de vucudu sasirtalim ki diger 6 gunde diyette oldugunu anlasin.

Jason Vale diye bir adamın Süper Özsu diyeti adında bir diyeti vardı. 1 haftada 3,5 kilo verilebileceğini söylüyordu, hatta kitabı da var. Hollywood diyeti ile benzer yönleri var. İsterseniz bir göz atın:

Şimdi ekledim :)

http://www.kadinlarkulubu.com/diyet-listeleri/213147-jason-valein-ozsu-diyeti.html

Son düzenleme:

kizlar dr dukan'in ekmek yerine yenecek olan tarifini ekleyeyim dedim. olur da yulaf kepegini bulursaniz muhakkak deneyin. hamur isi ihtiyacinizi ve ekmek ihtiyacinizi goruyor. ayrica cok lezzetli. normalde tavada bir damla yagi peceteyle yedirerek pisirin diyor ama tavada her denemem de parcalandi. bugun silikon kalipta firinda denedim ve cok guzel oldu. hem de hic yagsiz ve tuzsuz. gelelim malzemelere;

1.5 kasik yulaf kepegi (gunluk ihtiyacimiz bu kadar zaten)
1,5 kasik bugday kepegi (normalde tarifte yok. bende oldugu icin kullandim)
1 yumurta
1,5 kasik diyet yogurt
ve fromage frais (turkce en yakin karsiligi cokelek, suzme peynir ya da lor. hangisini bulabilirseniz)
ama ben bunun yerine evdeki beyaz beynirimden koydum. tuz fln yok. peynirin eksiligi yetiyor zaten.

cok doyurucu bir tarif. dukan diyetinde bunun icine akliniza gelebilecek her tur serbest gidayla durum seklinde bir ogun olarak yenebilecegi soyleniyor. ya da ekmek yerine kahvaltida cunku bu diyette ekmek tamamen yasak.

bu da yulaf kepeginin faydalarindan bizimle alakali olanlar (alintidir):
Kan şekerini düzenlemeye yardımcı olur
Betaglukan aynı zamanda diyabet üzerine de faydalı etkiye sahiptir. Çünkü mide ve bağırsakta hızlı emilen karbonhidratı jel yapısında kendi içine hapseder ve böylece şeker emilimi yavaşlar ve fazladan insülin de gerekmez. Tip 2 diyabetli bireylerde yulaftan zengin bir beslenmenin kan şekerini daha iyi dengelediği araştırmalarda da gösterilmiştir. Güne kan şekeri dengeleyici özelliği olan yulaf gibi bir besinle başlamak gün boyunca kan şekeri kontrolünün sağlanmasına yardım eder. Günlük takviye ile alınan 3 gram betaglukan ile tokluk kan şekerinde yüzde 36’ya, insülin salgısında ise yüzde 44’e varan düşüş sağlamaktadır. Ayrıca Tip 2 diyabet (şeker) hastalarında da öğün sonrası kan şekerinin hızla yükselmesini engeller.
Mide ve bağırsağı çalıştırır
Betaglukan olumlu etkisini midede ve bağırsakta bal kıvamında bir jele dönüşerek gerçekleştirir. Diğer suda çözünmeyen liflerin aksine doğru miktarda alınan yüksek kaliteli betaglukan midede ve bağırsakta safra asidini bağlayan ve şeker emilimini geciktiren viskoz bir jel oluşturur. Bu olumlu etkinin yanı sıra barsak ve sindirim sistemine da yardımcıdır.
Kahvaltıda tahıl gevreği yerine yulaf tüketen öğlen daha az yiyor
Kahvaltıda şekerli kahvaltılık tahıl gevrekleri yerine yulaf seçenler, öğle yemeğinde daha az besin tüketiyor. Yulafın sindirimi uzun sürdüğü için, uzun süre doygunluk hissi verir. Yapılan bir çalışmada, kahvaltıda, şekerli kahvaltılık gevreklerle yulaf ezmesi tüketimi karşılaştırılmış. Sonuç olarak kahvaltıda yulaf tüketen kişiler öğlen daha az besin tüketmişlerdir. Ayrıca yulaf, çok az miktarda da olsa gluten içermektedir. Ancak çölyak hastalığı olan bireyler, yulafın diğer gluten içeren besinlere göre aynı etkileri göstermediğini iletmişlerdir. Yine de dikkatli olmak için az miktarlarda tüketilmesi önem taşır.

pismis halini görünce ilk aklima döner ile dürüm yapilabilecegi aklima geldi

sabah

iki dilim ekmek:6, on zeytin:2, beyaz peynir:1,yumurta

öglen

kiymali brokoli yemegi:10

aksam

balik ve salata:7

TOPLAM=26 gece NBA maci var onu seyredicem kesin acikirim salam ve kasar atistiririm 2'de onlara desem günü 28 ile bitirmis olucam

Son düzenleme:
pismis halini görünce ilk aklima döner ile dürüm yapilabilecegi aklima geldi

evet aklina gelebilecek hersey olur. doyuruculugu cok fazla. ben bunun yarisini + 3 tane de izgara kofte yedim bu aksam. ve deli gibi tokum. artik birsey yemem. iki dilim normal ekmegim kaldi. yarin sabah kahvaltida onlari bitirir ve artik ekmek almam.

Bende yazayım yediklerimi gerçi akşam yemeğimi daha yemedim eşimi bekliyorum.

sabah 2 tane sosis
1 tk mayonez
yarım domates
yarım salatalık
kaşar peyniri

öğle mantarlı omlet

akşam kıymalı pirinçli ıspanak (kendime pirinçsiz yapacaktım ama olmadı bir dahaki sefere artık)
yoğurt
çorbada var ama sadece suyundan içsem olurmu acaba kızlar genede krb. yüksekmi olur. şehriyesi az olmuşta. neyse belkide içmem.

merhaba kızlar bende uyum sağlamaya çalışıyorum yeniden.
sabah 1 ankara simidi biraz reçel biraz nutella yedim .kaçtı yan.
öğle 1 kutu büyük kutulardan ton balığı yedim.
akşam hazır inegöl köfte ve tavuk burger yedim tost makinasında pişirdim yanına biner domateste koydumm.çok lezzetli oldu. 2 yemek kaşığı mayonezle yedim.
inşallah kaçamaklarım git gide azalır.haziranda yaptığımda 1 ayda 4 kilo vermiştim ve onda da kaçamaklarım olmuştu.
keşke bırakmasaymışım

keske recel ve nutella yemeseymisin onun disinda menün cok güzelmis

Hanımlar ezogelin çorbası yaparken daha lezzetli olması için yağı sonradan ekliyorum.
Tüm karışım hazır olduktan sonra 2 yemek kaşığı yağı biraz kekik ve biraz pulbiberle kavurup çorbanın üzerine döküyorum. Bu şekilde lezzetli oluyor da kalori bakımından fazla mı olur sizce? Yağı kavurmanın olumsuz bir etkisi olur mu ki?

2 yemek kasiginin hic bir zarari olmaz bence kalori olarak ama lezzet olarak cok sey katar

aslıcım yeni diyete geçmişsin.detoks niteliğinde sanırım.sana eşlik etmek isterdim ama sadece meyve suyuyla gün geçirmem biraz imkansız bugünlerde.misafirim gelcek cuma günü .azda olsa onlara eşlik etmem gerek masada.sen yapta bizde deneriz.ben bugün dışarı çıkmıştım.biraz kaçamaklı bir gün oldu.bu iki günde telafi ederim umarım.meyva yemeyi çok özledim.banada bikaç gün meyva detoksu ne iyi gelirr.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…