Popüler Konu Karbonhidrat Diyeti Deneyimlerimiz

Zaten cnm ben yuruyus yapsam boyle ter atamam...Butun vucudumun calistigini hissediyorum..Inanilmaz terliyorum bitince...Bakalim nasil sonuc alicam cuma gunu..:))
Hareket ederken kilo verememe korkusu hic yok ne yazik ki..Ben normalde surekli oturdugum icin benim icin cok degisik bir durum bu..O yuzden kesin vericem kilo buna eminim..Hem zaten 10 kilo verdigim icin simdi sarkmalari da onleyecektir bu hareket olayi..

Canım ben bir yerde bu hareketlerle ortalama 5 dakikada 500 adım atıldığını duydum. Zaten kadının 5 dakikalık bir programı daha varmış. Mesela gün içinde pek bir şey yapamadın eve geç geldin falan 5 dakikada 500 adım atıp yatağa hareket etmiş bir şekilde ve huzurla giriyorsun. O yüzden senin hesap tamamen doğru bana göre.

kizlar ben bu sisteme alismaliyim önce. hemnen baslayamadim ama günlük yediklerimi yaziyorum sonra kendimce puanliycam ki alisayim diye..

Kızlar ben şu anda regl öncesi şişkinlik durumundayım sağlıklı ölçemiyorum ama eşimi anlatayım size.
3 gündür har zaman yediklerimizi yiyerek yapıyoruz. Eşimin takım elbisesinin arkası düğmelerini ilikleyince kasıyordu son zamanlarda.
Bugün sabah işe giderken giydi ve inanamadık daha rahat ilikledi ceketini.
Erkekler bir de bize göre daha kolay yağ yakıyorlar tabii ama programın işe yaradığı kesin
Darısı başımıza

kizlar ben bu sisteme alismaliyim önce. hemnen baslayamadim ama günlük yediklerimi yaziyorum sonra kendimce puanliycam ki alisayim diye..

Canım ben sana sevdiğin ve düşük puanlı yiyeceklerden bir liste yapmanı öneririm öncelikle.
Ben mesela sabahları yumurta, 1 dilim ekmek, zeytin vs yiyorum. Bunların puanları düşük. Zaten bu diyetteki yiyecekler kahvatı yönünden çok zengin.
1 öğüne için de düşük puanlı sebzelerin listesini yap kendine. Bunları değiştirerek ye.
Zaten geri kalan öğün için de et, tavuk veya balık kalıyor geriye ki bunlar da puansız besinler.
Dediğim gibi sen 3 öğün için düşük puanlı bir liste yap ve sonra bunları değiştirerek ye.
Zaman içinde ezberliyorsun zaten tatlım her şeyi.

Simdi bugün yediklerimi hesaplamaya calistim da:

sabah: 1 dilim siyah ekmekle labne yedim,
siyah ekmege köy ekmegi mi dicez ? öyleyse 12, labne kac puan, 1 mi ?
ara: yok
ögle: bir kase hazir sütlac
30 puan olsa gerek (muhallebide öyleydi), dogru mu ?
ara: birkac ceviz ici ve az kuru kan üzümü
ceviz 40 üzüm 13
aksam: pul biberli ispanak corbasi /yemegi, icinde az bulgur var. ardindan bir kücük kase yogurt . ispanak 20, yogurt 6
ara: cokaz sekerli, sütlü kabak (bir kücük kase)
4 kabak+6 süt

102 puan hesapladim genel olarak
sorularimla ilgili yardimci olur musunuz arkadaslar ?

aa ne güzel sana eslik etmesi. ise de yaramis, e darisi basimiza artik

Hmm iyi fikir, aliskanlik haline getiririm o ezber menülerden yerim arada. benim etle aram pek yok malesef, tavukla balikla da söyle böyle yani bu konuda biraz sorun yasiyorum. ama yinede karbonhidrat oranimi ne kadar düsürsem kardir.. Sabah kolay da öglende zorlanirim ben. aksamlari zaten annem ne yaptiysa o var ama mesela pilavsiz falan yiyebiliyorum. veya azaltip..

Efsuncum ıspanağı, yoğurdu, peyniri falan doğru hesaplamışsın.
Kabak ve sütü de ama içindeki şekerde de puan var.
Siyah ekmeği bilemiyorum kaç puan.
Cevize çok puan vermişsin. 50 gr ceviz 10 puan. Sen birkaç tane yemişsin. Yalnız kuru üzüm çok puanlı bir yemiş. Yine de tahminimce oradan 40- 50 puan gibi almışsın.

Bana sorarsan ekmeği kepek ekmeği olarak tercih et. Güzel ve zengin bir kahvaltı et. Yumurta, peynir, zeytin, tereyağı falan olsun kahvaltında.
Öğlen mutlaka bir tabak sebze yemeği ye.
Akşam ise kaslarının erimemesi için kırmızı veya beyaz et tüket. Bunun tersini de yapabilirsin. Öğlen et, akşam sebze şeklinde de olabilir. Sana kalmış bir şey bu.
50 puanın üstüne çıkma bence yoksa verim alamazsın. Ama haftada bir gün serbest yap ve sevdiğin şeyleri tüket. Mesela muhallebi falan en fazla haftada bir ye. Daha fazla yersen karbonhidrata çok yüklenmiş olursun.
Ben rejimimi doktora anlattığımda bana mutlaka et yemem gerektiğini ve haftada bir defa serbest yapmam gerektiğini söyledi.

iste bu puanlara bi alisayim ben. kabaktaki sekeri unutmusum, dogru bide o var az da olsa. Siyah ekmek degil de kepek ekmegi yesem dilimi kac puan eder? genellikle yedigim ekmekler kepekli, ketenli, kabak cekirdekli yada sade siyah yada cavdar.
cevizdeki 50grami görmedim ben :) Kuru üzümü az yedim. o konuda rahatim, azten cok da sevmem, dün tatli niyetine yedim. sebzeyle aram iyi dediklerini mümkün oldukca uyguliycam, güne bir böyle az karbonhidratli menü yapsam kendime bir baslangic olur, sonra birlestirmesini de bilirim heralde. haftasonlari cok dikkat edemiyorum zaten, hafta ici biraz daha hafif beslenmek istiyorum.

o halde puanim tahminen yaklasik 94 böyle böyle önce puanlari bi taniyayim ben

kelloggsun bu puanlamaya göre sence kac puan eder kasesi ?

selam arkadaslar oh ne güzel sporada baslamissiniz süpersiniz vallahi eminim sporla daha güzel sonuclar alirsiniz

Efsuncum bence kellogstan filan uzak dur..Onlarda gereginden fazla KB var..Ayrıca yediklerini bu şekilde yazman güzel nerede hata yaptıgını birlikte görürüz. Ama bence günlük 90 gibi bir KB alımıyla kilo vermen çok zor.
Sabahları denge light kepekli tost ekmekleri satılıyor. Bir dilim ondan yersen 8kb almıs olursun..
Yanında yumurta omlet sucuk salam sosis peynir çeşitleri zeytin tüketebilirsin rahatlıkla..
Oglen yemeginde veya aksam yemeginde balık tavuk et sevmiyorsan da o tarz yiyebilecegin birsey bulmanı tavsiye ederim. Mesela parca et sevmiyorsan kofte yiyebilirsin. Ayrıca sebze yemeklerini de yag sınırlaması olmadan aynı zamanda salatanı da yag sınırlaması olmadan tüketebilirsin.
Kolay gelsin.

Ne yiyebilecegimi düsündüm de, sütle cornflakes yada kelloggs yenilir diye aklima geldi. bu sekilde tabiki kilo veremem, zaten süpheleniyordum, ben bu kilolari hep hamur isinden aldim, fazla karbonhidrat aliyorumdur diyordum ama böylelikle daha ortaya cikmis oluyor.
O dedigin ekmegin aynisi burada yok, ben Almanyada yasiyorum. ama netten bi bakiym belki ayni özelliklere sahip bisey bulurum. omlet, sosis sevmiyorum ama digerlerinden degis tokus olabilir.
kiymayi az cok yiyorum Allahtan, balikla tavugu da ama nadir olursa. fingerfish nasil ? pane edilmis ya :s Sagol canim yardimin icin...

efsun bende almanyada yasiyorum ve kaufland'dan Country Knäcke markasi olan ekmek aldim daha dogrusu wasa gibi bir ekmek bir diliminde 2.8 kb var bunlardan rahatlikla yiyebilirsin kasar, mozerella,beyaz peynir,yumurta ve salamla cok güzel bir kahvalti yapabilirsin aslinin dedigi gibi corn flakeslerde cok kb var pane yapilmis yiceklerdende uzak durman gerekiyor pane yapilinca kb degeri artiyor

yani knäckebrot mu ?? bakalim, öncelikle yediklerimi analiz edicem ben bu hafta, yoksa ac kalirim :)

Bugünkü menümü yazayım:

Sabah:

Yarım simit
Ezine peyniri
3 siyah zeytin
Şekersiz çay

Öğle:

Haşlanmış tavuk
Salata

Akşam:
Ispanak
yoğurt

Kızlar ben kırmızı eti ve balığı çok seviyorum ama tavuk etini sadece mangalda seviyorum. Diğer şekilde nasıl pişerse pişsin bana zevk vermiyor. Evde kışın mangal da yapamıyoruz tabii.
Bana tavuk sote dışında bir tarif yazar mısınız? Şöyle lezzetli bir tarif?

Son düzenleme:

Ah çok var bende tarif...Tavuk çok yiyoruz çunku..Guzel bir karışım yazacagım sana şimdi..
1-2 kaşık yogurt
1 kaşık salça
1 kaşık da biber salçası olabilir
5-6 diş sarımsak rendesi
1 sogan rendesi
1 kaşık sirke
Yarım çay bardagı zeytinyagı
ve aklına gelebilecek her türlü baharat (kekik-kimyon-nane-ayrıca bende degişik barbecu bahartı ya da cajun baharatı hepsi satılıyor buyuk marketlerde) Evde ne varsa bunları bir guzel bulamaç haline getiriyorsun..
Tavuk neresi istersen ben genelde kalca but severim ama normal but da olabilir..Onların bir guzel derilerini soyuyorsun..Derilerini üstünde bırakmıyorum çunku bu sosu içine çekmesi super oluyor..
Bütün tavukları iyice bu sosa buluyorsun..Mümkünse 3-5 saat icinde beklerse nefis olur amadegilse de sorun yok..Sonra fırın torbasının içine atıyosun soslu soslu ve fırın torbasını kitliyosun..Torbanın üstün 3-5 delik açıyosun çatalla ve fırına atıyosun..
Ben genelde uzun sürede pişmiş ete bayılırım..O yuzden 100 derecede bir yarım saat sonra 150 derecede bir yarım saat daha hala kızarmadıgını düşünüyorsam 200 derecede de 15 dakika kadar tutuyorum..Uzun sürede pişip o sosu da içine çeke çeke pişince nefis oluyor..Afiyet olsun cnm..

Ayrıca bizim icin degil de patates ve minik arpacık sogan da koyabilirsin poşetin icinde..Patateslerde bu sosa bulanınca nefis oluyor..Oglum cok seviyor..Bu soyledigim sos normalde mangalda kanat yaparken de nefis oluyor tabi de..Ben hep fırında poşette pişiriyorum kışın..Daha bile lezzetli oluyor çünkü et dagılıyor resmen uzun sürede pişerse bi de..

firin posetlerinde harika oluyor tavuk

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…