Evet canım normal. Ben 45 dakika sıkı yürüyüş yaptığımda 6000 falan oluyor. Zaten o yüzden insan başta şok oluyor ne kadar az hareket ediyormuşuz diye. Senin yaptığın program sadece adım atmak, yürümek değil ama, kardiyo yapıyorsun, hem daha fazla kalori yakıyorsun hem de durduktan sonra da metabolizman çalışmaya devam ediyor. Süper bence.
Evet çıtçıtcımm yaa..Sabah kalkar kalkmaz yarım saat yaptım gene..Ama işte benim adım sayarım bu kadar hızlı bir şeyi seçsemde 3000 adım atıyor yarım saatte..Normal mi kızlar siz söyleyin..Yani adımsayarı olan söylesin lutfen..Neyse ben ogleden sonra da yarım saat yapıyorum toplam 6000 oluyor..E gün icinde de evin icinde adımlarımı arttırdım dün bir şekilde 10bin adıma tamamladım..Diyetisyenler de 10bin adım veriyormuş, en saglıklısı oymuş..Bu sefer cuma gününü gercekten heyecanla bekliyorum kızlar..Bakalım 67 li rakamları görecek miyim..Ama cidden çok zor tutuyorum tartılmamak icin kendimi..
kizlar ben bu sisteme alismaliyim önce. hemnen baslayamadim ama günlük yediklerimi yaziyorum sonra kendimce puanliycam ki alisayim diye..
Kızlar ben şu anda regl öncesi şişkinlik durumundayım sağlıklı ölçemiyorum ama eşimi anlatayım size.
3 gündür har zaman yediklerimizi yiyerek yapıyoruz. Eşimin takım elbisesinin arkası düğmelerini ilikleyince kasıyordu son zamanlarda.
Bugün sabah işe giderken giydi ve inanamadık daha rahat ilikledi ceketini.
Erkekler bir de bize göre daha kolay yağ yakıyorlar tabii ama programın işe yaradığı kesin
Darısı başımıza
Canım ben sana sevdiğin ve düşük puanlı yiyeceklerden bir liste yapmanı öneririm öncelikle.
Ben mesela sabahları yumurta, 1 dilim ekmek, zeytin vs yiyorum. Bunların puanları düşük. Zaten bu diyetteki yiyecekler kahvatı yönünden çok zengin.
1 öğüne için de düşük puanlı sebzelerin listesini yap kendine. Bunları değiştirerek ye.
Zaten geri kalan öğün için de et, tavuk veya balık kalıyor geriye ki bunlar da puansız besinler.
Dediğim gibi sen 3 öğün için düşük puanlı bir liste yap ve sonra bunları değiştirerek ye.
Zaman içinde ezberliyorsun zaten tatlım her şeyi.
Simdi bugün yediklerimi hesaplamaya calistim da:
sabah: 1 dilim siyah ekmekle labne yedim,
siyah ekmege köy ekmegi mi dicez ? öyleyse 12, labne kac puan, 1 mi ?
ara: yok
ögle: bir kase hazir sütlac
30 puan olsa gerek (muhallebide öyleydi), dogru mu ?
ara: birkac ceviz ici ve az kuru kan üzümü
ceviz 40 üzüm 13
aksam: pul biberli ispanak corbasi /yemegi, icinde az bulgur var. ardindan bir kücük kase yogurt . ispanak 20, yogurt 6
ara: cokaz sekerli, sütlü kabak (bir kücük kase)
4 kabak+6 süt
102 puan hesapladim genel olarak
sorularimla ilgili yardimci olur musunuz arkadaslar ?
Efsuncum ıspanağı, yoğurdu, peyniri falan doğru hesaplamışsın.
Kabak ve sütü de ama içindeki şekerde de puan var.
Siyah ekmeği bilemiyorum kaç puan.
Cevize çok puan vermişsin. 50 gr ceviz 10 puan. Sen birkaç tane yemişsin. Yalnız kuru üzüm çok puanlı bir yemiş. Yine de tahminimce oradan 40- 50 puan gibi almışsın.
Bana sorarsan ekmeği kepek ekmeği olarak tercih et. Güzel ve zengin bir kahvaltı et. Yumurta, peynir, zeytin, tereyağı falan olsun kahvaltında.
Öğlen mutlaka bir tabak sebze yemeği ye.
Akşam ise kaslarının erimemesi için kırmızı veya beyaz et tüket. Bunun tersini de yapabilirsin. Öğlen et, akşam sebze şeklinde de olabilir. Sana kalmış bir şey bu.
50 puanın üstüne çıkma bence yoksa verim alamazsın. Ama haftada bir gün serbest yap ve sevdiğin şeyleri tüket. Mesela muhallebi falan en fazla haftada bir ye. Daha fazla yersen karbonhidrata çok yüklenmiş olursun.
Ben rejimimi doktora anlattığımda bana mutlaka et yemem gerektiğini ve haftada bir defa serbest yapmam gerektiğini söyledi.
Efsuncum bence kellogstan filan uzak dur..Onlarda gereginden fazla KB var..Ayrıca yediklerini bu şekilde yazman güzel nerede hata yaptıgını birlikte görürüz. Ama bence günlük 90 gibi bir KB alımıyla kilo vermen çok zor.
Sabahları denge light kepekli tost ekmekleri satılıyor. Bir dilim ondan yersen 8kb almıs olursun..
Yanında yumurta omlet sucuk salam sosis peynir çeşitleri zeytin tüketebilirsin rahatlıkla..
Oglen yemeginde veya aksam yemeginde balık tavuk et sevmiyorsan da o tarz yiyebilecegin birsey bulmanı tavsiye ederim. Mesela parca et sevmiyorsan kofte yiyebilirsin. Ayrıca sebze yemeklerini de yag sınırlaması olmadan aynı zamanda salatanı da yag sınırlaması olmadan tüketebilirsin.
Kolay gelsin.
Ne yiyebilecegimi düsündüm de, sütle cornflakes yada kelloggs yenilir diye aklima geldi. bu sekilde tabiki kilo veremem, zaten süpheleniyordum, ben bu kilolari hep hamur isinden aldim, fazla karbonhidrat aliyorumdur diyordum ama böylelikle daha ortaya cikmis oluyor.
O dedigin ekmegin aynisi burada yok, ben Almanyada yasiyorum. ama netten bi bakiym belki ayni özelliklere sahip bisey bulurum. omlet, sosis sevmiyorum ama digerlerinden degis tokus olabilir.
kiymayi az cok yiyorum Allahtan, balikla tavugu da ama nadir olursa. fingerfish nasil ? pane edilmis ya :s Sagol canim yardimin icin...
efsun bende almanyada yasiyorum ve kaufland'dan Country Knäcke markasi olan ekmek aldim daha dogrusu wasa gibi bir ekmek bir diliminde 2.8 kb var bunlardan rahatlikla yiyebilirsin kasar, mozerella,beyaz peynir,yumurta ve salamla cok güzel bir kahvalti yapabilirsin aslinin dedigi gibi corn flakeslerde cok kb var pane yapilmis yiceklerdende uzak durman gerekiyor pane yapilinca kb degeri artiyor
Kızlar ben kırmızı eti ve balığı çok seviyorum ama tavuk etini sadece mangalda seviyorum. Diğer şekilde nasıl pişerse pişsin bana zevk vermiyor. Evde kışın mangal da yapamıyoruz tabii.
Bana tavuk sote dışında bir tarif yazar mısınız? Şöyle lezzetli bir tarif?
Kızlar ben kırmızı eti ve balığı çok seviyorum ama tavuk etini sadece mangalda seviyorum. Diğer şekilde nasıl pişerse pişsin bana zevk vermiyor. Evde kışın mangal da yapamıyoruz tabii.
Bana tavuk sote dışında bir tarif yazar mısınız? Şöyle lezzetli bir tarif?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?