Popüler Konu Karbonhidrat Diyeti Deneyimlerimiz

Tatlım seni unutur muyuz..Tabiki unutmadık..Senin nasıl gidiyor kalori diyetin??
Saol iyi dileklerin icin canım..

masumcum seni unuturmuyuz hic ama sen artik eskisi gibi ugramiyorsun ne zaman tekrar baslamayi düsünüyorsun bizim diete. kendi dietin nasil gidiyor zorlaniyormusun

Unutulmadığıma sevindim valla. girip birşeyler yazıyorum bakıyorum cevap yok bende öyle düşünmüştüm. Ben açıkçası kafama göre takılıyorum. Dün benim içinde çok kaçamaklı bir gün oldu ama normal günlerimde herşeyden az az yiyorum, gene pilav, makarna ve hamurişi yok, şu an regliyim zaten ama bu ara almadım vermedimde zannedersem. Martın 15 inden sonra gene bu diyete dönecem galiba sıkılmıştım bu diyetten biraz ara vermek iyi geldi.

citir olmadan yilmak yok hele ben kaplumbaga hiziyla kilo veriyorum ama olsun diyorum artik sonucta giden kilo benden demi ama ama su bir gercek buradaki dayanisma mükemmel sizlerde iyiki varsiniz

Ben şuanda bir yarım ayva yiyorum çünkü saat 4 ten beri 8 kere filan tuvalete gittim, kahve de henuz işe yaramadı, belki ayva yarar diye esranın dedigini yapayım dedim..Sonucta insanlar bu detoksu yaparken açlıga dayanamayıp meyve yedikleri de oluyordu..Çok bozmuş sayılmam di mi pericimm..Yarım ayva alt tarafı..Posalı bişeyler yemem gerektigini düşündüm çünkü..

Ben hiç üşümüyorum valla havanın bu kadar soguk olmasına ragmen..Ama dedigini yaptım arkadasım yarım ayva yiyorum şuanda inşallah işe yarar çünkü çok yoruldum bu olaydan..Ama açlık sıfır..Bu nasıl oluyor bu sefer anlamıyorum...

citir olmadan yilmak yok hele ben kaplumbaga hiziyla kilo veriyorum ama olsun diyorum artik sonucta giden kilo benden demi ama ama su bir gercek buradaki dayanisma mükemmel sizlerde iyiki varsiniz

effffffffffffffffet ya! burdaki dayanışma çok güzel iyi ki varsınız 50 kiloya düşsem bile bırakmam burayı :76::76::76:

leblebi, koyu cay, cola, haşlanmış patates e kimyon summak tuz koyunca da ishale iyi geliyormuş annem öyle dedi geçmiş olsun cnm...

kızlaaaaaaaaaaarrrrrrrrrrrrr yorgunum ölüyommm bugün öğlen çikolata kaçamayı yaptım kb mi 42 de tuttum. yaşasın kaçamaklar
meyve suyunun şekersizinden %100 dogalından bulamadık kaç tane market gezdim bulamadım ablamda ayran detoksu yapmak istedi yapamadı bıraktı tansiyonu düşmüş galiba öyle bi şeyler söyledi bugün 45 te yemiş detoks bazılarının bünyesine ii gelmiyor galiba pirinc sevmez mercimek bulgur sevmez meyve suyu da hazır olanı şekerli yapamaz meyve alıp yapsa uzun iş meyve çeşiti sınırlı olur meyve suyu sıkacağı makinası yok. ablama yaramadı bu detoks.
bugün akşam 3 yk kuru fasülye 3 yk pilav yedim küçük çerez tabaklarına koyuyorum yemekleri. tabak dolu görünsün gözüm doysun diye çok şükür gözümde doyuyor karnımda..
çaya şeker koymadan içmek işkence oluyordu bir aydır can çekişe çekişe içiyordum bugün bayağı alıştığımın farkına vardım insan zamanla herşeye alışıyormuş demek ki..
bugün teyzemle konuştum 40 yaşında taş gibi kadın sporunu yapar yemeğine dikkat eder. bugün bana öğüt verdi bu diyeti bırakırsan yine alırsın yeme şeklini alışkanlıklarını değiştirceksin ve sabitliceksin dedi. 70 kb de almıyorsan hep öyle yemeğe alıştır dedi arada kaçamakların olsa da o hafta dengele korursun dedi ama hep dikkat etmen gerekecek dedi. bünyemiz almaya müsait genetik birazda diyo hak vermedim değil aslında zayıflayımda korumak için uğraşim bana dokunmaz allahıma..
ay çok konuştum günlük biriktirdimtoplu sayıyorum tek tek herkesin kadınlar gününü kutluyorum..
kendini güçsüz iradesiz hisseden varsa bir kaç gün 70 te yiyip tekrar kb yi düşürmesi daha iyi bir fikir gibi geliyor bana. ablama öyle yap istersen dedim 500 gr vermiş havaya uçtu 50 60 70 arası yiyordu bir kaç gün 40 45 yedi yine de farketti.. belki sizde de işe yarar bende problem yaşarsam öyle yapmayı düşünüyorum..
bugün 3 ay önce giremediğim pantolonun içine girdim havalara uçtum o kadar çok kilo almıştım ki hem resim çekilmeye sinir oluyordum hemde giysilere sığmıyordum şükürler olsun bugünleri de gördün nasıl mutlu oldum.. çok vermedim sadece 5 kilocuk ama yine de farketti.. yol uzun daha 67,9 um 50 ye çok var ama insan hevesleniyor vallahi.. bir de ben en son göbekten alırım ilk önce göbekten veririm göbek dümdüz görünüyo ayakta durunca ama allah hepimize güçlü iradeler versin ki çıtırlar bizi kıskansın hepinizi mıncırıyorum

tabiki bozmus sayilmazsin cokda iyi yapmissin tamam bizim yaptigimiz özellikle meyve suyu detoksu ama bir bardak meyve suyundan daha az kb aldin aslinda . icin rahat olsun umarim ise yarar

kizlar nasil gidiyo rejim? daha hepsini okuyamadim ama detoks kesin ise yaramistir.
ppericim haklisin sabahlari ekmekten cok KH aliyorum ama genelde sabah 8gibi kahvaltimi yaptigim icin cok takmadim cünkü selin abla sey demisti sabah erken aldigimiz KHlar cok etkili olmaz diye. Bende aslinda cok düsündüm onun yerine sabahlari ne yesem diye ama aklima bisey gelmedi. Light ekmek alsam 4 dilim yemeden bozulcak cünkü odalar sicak...bi öneriniz varsa hemen uygularim ama benim aklima gelmiyor

iki yumurta haşlayıp biraz peynir ve zeytinle yiyebilirsin

yada peynirli omlet

ya da 100 g kaşar bir iki sosis ya da biraz sucuk

cikolata kacamagina ragmen 42 cok iyi
ben önceleri resmen serbet gibi cay icerdim sonra sekerden bu kadar kalori almak istemedim önce sakarin ile basladim icmeye ama belli bir süreden sonra cay zevkimi kacirdi sekersiz icmeye karar verdim önceleri resmen iskence gibi birseydi ama sonra alisiliyor ve 15 senedir sekersiz iciyorum sadece türk kahvesini sakarin ile icerim nescafeyi bitki caylarini bile sekersiz icerim alistikdan sonra istesende icemiyorsun:18:

aylincim tamam sabah aldigin kb yatana kadar erime acisindan iyi fakat senin gün icerisinde caninin istedigi bir yiyecegi kisitlamana neden oluyor haklisin light ekmek cabuk bozulur peki wasa türü ekmekleri seviyormusun en azindan onun bozulma süresi bayagi uzun normal ekmeklere göre onu koyabilecegin ekmek kutusu alirsin citirligini kaybetmez bayatlamaz yani baskada aklima birsey gelmiyor sonucta yurtta olunca imkanlar daha kisitli:97:

3 kilo almisim,halbuki ne sporlar ne diyetler uygulamistim
itiraf ediyorum kilo aldiracak ne var ne yoksa bilerek yedim..
biraz bakinayim bende buralara, motivasyona ihtiyacim var

kızlar fazla kb nin nasıl vucudta şeker muamelesi görüp insanları yağlandırdığını ve türlü hastalıklara yol açtığını anlatan beslenme ve metabolizma konusunda prof olan dr ların yazısı:

BESLENMEDE KARBONHİDRAT TÜKETİMİ

Şişmanlık beslenme hatasının en önemli sonucudur. şişmanlığın ana nedeni, tüketilebileceğinden fazla kalori alınmasıdır. Son iki yüz yıldır rafine şeker tüketiminin (boş kalori!) giderek artması, şişmanlığın en önemli nedeni olarak görülebilir. Son 35 yıldır sakaroz yerine mısırdan elde edilen bir tatlandırıcı olan "mısır şurubu"nun özellikle meşrubat, dondurma, pasta, kek gibi hazır gıdalarda kullanılması şişmanlığın bir epidemi haline dönüşmesini kolaylaştırmıştır.

Ülkemizde de son yıllarda mısır şurubu üreten 5 fabrika kurulmuştur. 2001 yılında çıkartılan "Şeker Yasası" ile "mısır şurubu" üretim kotası %10 olarak belirlenmiş, daha sonra Bakanlar Kurulu kararıyla kota %15'e yükseltilmiştir(31). Bu kota ABD'de %2, Almanya'da binde 8.9, Fransa da ise binde 4.9'dur(33).

Beslenme hataları sonucu ortaya çıkan karın tipi şişmanlama, hipertansiyon, hiperkolesterolemi, hiperlipidemi gibi bulguların tümü ayrı etiyolojik kökene dayandığından, bunlara topluca metabolik sendrom adı verilir. Düşük enerji ile yaşamda kalmaya çalışan malnütrisyonlu çocuk ileri yaşlarda normal miktarda enerji aldığında metabolik sendrom nasıl gelişiyorsa (tutumlu açlık), ister çocukluk çağında isterse de erişkin yaşta olsun aşırı miktarda rafine şeker, mısır şurubu ve glisemik endeksi yüksek karbonhidrat tüketildiğinde metabo¬lik sendrom gelişmektedir.

Basit şeker ya da glisemik endeksi yüksek karbonhidratlar ince bağırsaktan emildiğinde, glikoz ve/veya früktoz portal ven ile karaciğere taşınır. Portal ven kanındaki glikoz miktarı, damardaki reseptörler ile saptanarak insülin salgılanır. Glikoz yüksekliğine eşdeğer oranda insülin salgılanmaktadır. Glikoz insülin aracılığı ile kas ya da karaciğer hücresine sokulur ve burada glikojene dönüşür. İnsan vücudunda toplam 120 gram kadar bir glikojen deposu vardır. Bu depo dolunca glikoz yağ hücresine sokularak trigliseride dönüştürülür.

Sürekli çok miktarda glikozun hücre içine sokulmaya çalışılması sonucu hücrelerde zamanla direnç gelişir. Buna insülin direnci denir. Insülin direnci arttıkça daha fazla insülin salgılanır. Böylece insülin direnci sonucu hiperinsülinizm gelişir (postprandial hipoglisemi - kendini doyuramama hissi, aş erme!) Bunun uzun süre devam etmesi sonucu bir tükenme fenomeni olan Tip II diyabet gelişir.

Sürekli fazla şeker ya da karbonhidrat alınması insan vücudunun yağlanmasına yol açan ana etkendir. Karın içi organlar çevresinde gelişen yağlanma metabolik sendromu ağırlaştırır. Karın yağ hücrelerinin vücudun diger yağ hücrelerinden farklı biyolojik özellikleri vardır. Diğer yağ hücreleri ancak 12 saatlik açlıktan sonra içerdikleri trigliseridleri kana verirken karın yağ hücreleri 4 saat gibi kısa süreli açlıkta içerdeki trigliseritleri dolaşıma verebilmektedir. Ayrıca karın yağ hücrelerinin ürettiği bazı hormonlar tüm hücrelerin insülin direncinin artışına yol açmaktadır(34).

Metabolik sendromun hipertansiyon ve damar sertliğine yol açan etkisi uzun süredir bilinmektedir. Bu etki özellikle daman kaplayan endotel hücrelerin işlevlerinin bozulması sonucu oluşur. Endotel hücre fonksiyon bozukluğunun temel nedeni hem vazodilatatör hem de antiaterojenik güçlü etkiye sahip olan nitrik oksit üretiminin azalmasıdır(35), (36). Ayrıca trigliseridlerin kolesterolü oksitlemesi de ateroskleroz oluşumuna ciddi katkıda bulunur.
SAKAROZ, FRÜKTOZ VE MISIR ŞURUBU

Çay şekeri sakaroz bir molekül glikoz, bir molekül früktozdan oluşur. Glikoz/früktoz oranı %50/%50'dir. Mısır şurubunda ise bu oran %80/%20 ile früktoz lehine kayar.

Früktoz, glikoza göre daha güçlü bir tatlandırıcıdır. Bu nedenle daha az kalori ile aynı miktarda tatlandırıcı etki sağlanarak kaloriden tasarruf edilebileceği düşünüldüğünden, bir dönem ciddi savunuculuğu yapılmıştır. Ancak kek, bisküvi yapımında olduğu gibi früktoz ısıtıldığında, früktozlu hamur fırında pişirildiğinde tatlandırıcı etkisi azalmakta ve glikozla aynı kalori miktarında früktoz kullanımı gerekli olmaktadır.

İster rafine şeker, isterse "mısır şurubu" kaynaklı olsun ince bağırsaktan emilen früktoz portal ven sistemi ile karaciğere varır. Früktozun insülin salgılatıcı etkisi yoktur ve metabolize edilmesi için insüline gereksinim duymaz. Değişik metabolik süreçler için çok az früktoz kullanılabilmektedir. Geri kalan tüm früktoz trigliseridlere dönüşür.

Früktoz tüm şekerler arasında en hızlı yağa dönüşenidir, böylece kan trigliserit düzeyini çok yükseltir (aterojenik etki).(37)!
Diğer taraftan früktoz insülinin glikoza ilgisini azaltarak hiperinsülinizme yol açmaktadır, bakır metabolizmasını baskılayarak bakır eksikliğine böylece kemiklerin zayıflamasına, anemi, bağ dokusu hasarı, damar hasarı, kısırlık, aritmi, kan kolesterol yüksekliği ve enfarktüse yol açabilir(38).

Glikoz insülin salgılanmasına yol açarken leptin de salgılanır. Leptin tokluk yaratıcı bir hormondur. Insülin ve leptin merkezi sinir sistemi üzerine etki yaparak enerji homeostazisinin düzenlenmesini sağlarlar. Früktoz insülin salgılatmadığı için leptin de salgılanmaz. Insülin ve leptin salgılanmadığından früktozdan zengin beslenme tokluk yaratamayarak hızla tartı alımına ve buna bağlı metabolik bozukluklara yol açar. Ayrıca früktoz ağırlıklı olarak karaciğerde yağa dönüştürülür.

Früktoz tüketiminin hayvan modellerinde insülin direnci, glikoz tolerans bozukluğu, hiperinsülinizm, hipertrigliseridemi ve hipertansiyona yol açtığı gösterilmiştir(39). Metabolik sendromun ve özellikle yüksek düzeyde früktoz tüketiminin kaçınılmaz sonuçlarından biri de karaciğer yağlanmasıdır.

Karbonhidrat tüketimi insan biyolojisine bu kadar aykırı iken USDA (United States Department of Agriculture) onlarca yıldır yayınladığı besin piramitlerinde temel besin maddesi olarak karbonhidratları önermiştir. USDA'nın bu tutumu ABD'de son 30 yılda ürkütücü boyutlara varan şişmanlık epidemisine katkıda bulunmuştur. Früktoz kullanımı olasılıkla en büyük zararı yaratmıştır(40). Ülkemiz bu gerçekten ders çıkartmalıdır (mısır şurubu kotası!).
Prof. Dr. Mübeccel Demirkol, Prof. Dr. Kenan Demirkol,

İstanbul Tip Fakültesi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları ABD Beslenme ve Metabolizma Bilim Dah; Genel Cerrahi ABD, ISTANBUL

IX. Uluslararası Katılımlı Beslenme ve Metabolizma Kongresi 22 ekim 2007

Son düzenleme:
Herkese yi geceler :)

1 tane salatalıkta kaç gram karbonhidrat vardı hanımlar?
Teşekkür ederim

Herkese yi geceler :)

1 tane salatalıkta kaç gram karbonhidrat vardı hanımlar?
Teşekkür ederim

4 kb var ne zamandir ugramiyorsun gerci ben senin sayfandan seni takip ediyorum bugünkü sonuclara üzüldüm gercekten aralarda kb dieti yapardin bu siralar düsünmüyormusun yapmayi

evet ppericim wasa iyi fikir aslinda. severimde dedigin gibi hemende bozulmuyor. Simdi bi kac gün antalyaya tatile gidiyorum ama yurda döndügümde kesin alacam

evet ppericim wasa iyi fikir aslinda. severimde dedigin gibi hemende bozulmuyor. Simdi bi kac gün antalyaya tatile gidiyorum ama yurda döndügümde kesin alacam

seviyor olman cok güzel hic olmazsa sana ekmekten artan kb ile degisik alternatifler dogar

iyi tatiller:80:

3 kilo almisim,halbuki ne sporlar ne diyetler uygulamistim
itiraf ediyorum kilo aldiracak ne var ne yoksa bilerek yedim..
biraz bakinayim bende buralara, motivasyona ihtiyacim var

sadece 3 kg fazlaliginmi var burasi motivasyon acisindan bir numara sürekli girdigin sürece süper motive olup hemen verirsin

Hepinize gunaydın arkadaşlar..
Bu sabah her sabahtan daha erkenciyim cünkü aksam erken yattım..
Dayanamadım çünkü, en son sürünerek yataga gittigimi hatırlıyorum..
Bu sabah regl oldum o yuzden tartılma olayını ben de pericim gibi cumaya erteliyorum..
Hem bu bana verdigim kiloyu korumak icin bir bahane olur..
Neyse rejimime dönüyorum şimdi hem de çok az KB alarak..Hiç kaçamak yapmayarak..
Bugunku menum:
Peynir-zeytin-yumurta-(2 KB)
Somon ızgara-salata ( 8 KB)
Zeytinyaglı Bruksel Lahanası (10)
Gunluk 20 KB
Bu sekilde yemeyi düşünüyorum..insallah uygularım..

slm kızlar sabah 3 dilim kaşar peyniri ve şekersiz ça cumaya üzülmemek için bugünleri sıkı tutmak istiorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…