Popüler Konu Karbonhidrat Diyeti Deneyimlerimiz

evet canım bu hocayı pek tv ye çıkarmıyolar çünkü neredeyse tüm gıda sanayine karşı, hatta ay çiçek yağına bile

Off off. neler yiyoruz bilemeden. Hoca çok hoş birşey söyledi. Kalsiyum, roka ve dereotunda sütten çok daha fazla var ama dereotu roka haftası yapmıyoruz çünkü arkasında süt gibi bir sanayii yok dedi.
Tabi kimsenin işine gelmez.Bir de yediğimiz etin tavuğun doğalını nereden bulacağız o sorun var...

tabii canım rokanın reklama ihtiyacı yok çünkü, sütü değil süt ürünlerini yiyin diyor bu aldığımız UHT sütler bağırsak yapmımızı balçıklaştırıyomuş, uht süt kesinlikle içmemeliymişiz, doğalını bulursanız onu için diyor ya da en güzeli, yoğurt, kefir, peynir diyor

İşte Paleolitik (Taş Devri) diyetinin ana hatları

* İnsanların genetik yapısı bazı gıdalara hazır ama bazılarını yemek üzere programlanmamış. Örneğin; inek sütü. Buzağılar için ideal ama insan için yeterli yağ (Omega yağları) içermiyor ve beyin gelişimi için yetersiz.

* Kimyasal olan her şey, koruyucu ve raf ömrü uzatıcı maddeler, renk vermek için kullanılan gıda boyaları kesinlikle taş devrinin beslenme programında yok.

* Kafein ise tarihin çok daha ileri çağlarında keşfedilmiş, yine uzak durulacaklar listesinde.

Asla yenmeyecekler

* Tuz ve şeker insanların beslenmesine sonradan eklenen ürünler

* Fasulye cinsleri (kuru, taze hiçbir türü).

* Patates.

* Buğday, arpa, mısır gibi tahıl ürünleri (un ve undan yapılabilen makarna, ekmek gibi tüm ürünler dahil). Toksinleri pişirme yolu ile yok ettiğimiz gerçek ama maalesef hepsini değil. Bir miktar kalarak vücudumuzda birikmeye neden olmaktaymış. Ayrıca yukarıdaki gıdaları yemeyi başaran insanoğlu bir anda aldığı kalori miktarını ikiye katlayarak şişmanlık sorununun yolunu açmış. Karbonhidrat ve glisemik indeksleri çok yüksek. Hem kilomuzun ideal olması hem de toksin almamak için uzak durulması şart gıdalar bunlar.

* Süt ve süt ürünleri.

Yenilecekler

* Et, tavuk ve balık.

* Yumurta.

* Meyve.

* Sebze.

* Çerez çeşitleri (yer fıstığı hariç). Badem, ceviz öneriliyor.

* Çilek, böğürtlen ve dut çeşitleri.

Özellikle fazla yenilmesi önerilen ürünler

* Kök sebzeleri (havuç, şalgam, yabani havuç, yer elması).

* Sakatat (özellikle ciğer ve böbrek).

UHT süt şu uzun ömürlü süt dediklerimiz değil mi? bu durumda yoğurdu da günlük sütle evde kendimiz yapmalıyız galiba..

canım tuz öneriyor ama kaya tuzu, rafine tuzlarda hiç faydalı mineral yokmuş

UHT süt şu uzun ömürlü süt dediklerimiz değil mi? bu durumda yoğurdu da günlük sütle evde kendimiz yapmalıyız galiba..

evet canım çünkü uht işlemi asıl bizim için önemli olan faydalı bakterileride öldürüyormuş, sütün moneküler yapısınıda bozuyormuş
ekşimeyen, kesmeyen süt yoğurt faydalı değil diyor

farkındaysanız birazda dukan ve atkins diyetine benziyo

Son düzenleme:
farkındaysanız birazda dukan ve atkins diyetine benziyo

Haklısın benziyor gerçekten. Demek ki genel bazı doğrular var bu diyetlerin ortak noktası olan.
Aman uzak durun denen yiyecekler o kadar da zararlı değilmiş yumurta,kırmızı et,tereyağı gibi
Çok faydalı denen yiyecekler de mucize değilmiş süt,soya,tahıllar gibi.
Kabuklu pirinç, esmer bulgur, esmer şeker,çok tahıllı ekmek vs birer pazarlama projesiymiş.

yalnız hoca akşam 7 den sonra yememek gerektiğini de söyledi. Un ve şeker almazsanız acıkmazsınız zaten dedi.

evet canım yüksek glisemik indexli çünkü unlu ve şekerli şeyler, yesen ne yemesen ne... hemen açıktırıyo zaten

bu doktora karşıda çok doktor var bence onlar kendi cepleri için korkuyorlar
çünkü bu doktor ben şöyle hap çıkardım alın, şöyle çay çıkardım için demiyo
kitabında yazanlarla sitesindekiler aynı
üstelik insanlara sitesinden tek tek cavep yazıyo
şimdi tüm bildiklerini bedava paylaşan prof. a mı yoksa yok sağlıklı yaşam şireketleri olan, zayıflama merkezleri olan, haplar yapıp satan doktoramı inanalım

selam kızlar, ben de yeni girebiliyorum isteye , geçmişe de bir göz attım..Ankaraya geldiğim için yarın sabah tartılamayacağım, ya pzt ya da gelecek hafta cuma bildiririm kilomu ama cuma sabahtan beri yapıyorum 1 gün bozuldu,salı sabah tartıldığımda 1.3kg vermiştim. reflüm rahatladı, bi de kiloları verdikçe hareketim artsa süper olacak

Çok haklısın. Piyasada öyle şaklabanlar varki insan kimseye güvenemiyor. İsmi lazım değil asıl mesleğinin ne olduğunu bilmediğim bazı proflar kendi ürünlerini pazarlamak için hergün tv deler ve acaip zararlı şeyler anlatıp duruyorlar. bağırsak detoksu gibi.. Yine ismi lazım değil bir kanser profu insanlara kansere yakalanma korkusu aşılıyor karısı ve oğlu da güya doğal ürünler satan bir şirket kuruyor bir sürü örnek var böyle.

aynen canım:13: ben ailemede uygulamaya çalışıyorum oğluma süt yerine kefir almaya başladım mesela
canım sitesinde akneyle ilgili bi dosya vardı, sivilceye bile unlu şekerli gıdalar yol açıyomuş, vucuttaki tüm iltabii durumlara
ben bu topiğe geldiğimde başlamıştım ve şuan yüzümde hiç sivilce kalmadı, en güzelide çevremdekilerin bile bunu fark etmesi
:13:

ecrin terkenin yazdiklarina katiliyorum mutlaka dene ise yaradigini göreceksin

haklısınız kızlar alışmama lazım bu duruma kesınlıklee sagol aslıcım teşekkürlerr bende oyle kb az olan atıstırmalık bişeyler alayım barı kendımee hem daha rahat olur benım için

bişey sorcam yagda kızarmıs koftede kaç kb var bide 2,5litrelık kolanın arkasında kb degeri 11.9 yazıyorr yarım bardak yada 1bardak içsem ne kadar kb alırım acaba :26:

bişey sorcam yagda kızarmıs koftede kaç kb var bide 2,5litrelık kolanın arkasında kb degeri 11.9 yazıyorr yarım bardak yada 1bardak içsem ne kadar kb alırım acaba :26:

ya canım karışmak gibi olmasında kola içersen şikayetçi olduğun o halsizliği yenemezsin, bence diyet boyunca hiç şeker ve kola alma, kan şekerini düşürüp seni halsiz hissettirir:13:

Son düzenleme:
bir bardak kola benim listemde 23 kb cnm et köfteyi de tanesine 3 kb sayıyorum..

ya canım karışmak gibi olmasında kola içersen şikayetçi olduğun o halsizliği yenemezsin, bence diyet boyunca hiç şeker ve kola alma, kan şekerini düşürüp seni halsiz hissettirir:13:

:26:ben içiyorum yaa yarım bardakçık 12 kb diyorum hüpletiyom :26: şeker kullanmıyom ama çikolat yiyorum pasta börek bi ısırık alıyom falan ay ben zor zayıflarım aaayyyy

:26:ben içiyorum yaa yarım bardakçık 12 kb diyorum hüpletiyom :26: şeker kullanmıyom ama çikolat yiyorum pasta börek bi ısırık alıyom falan ay ben zor zayıflarım aaayyyy

canımcım bi ısırıktan bişey olmaz tabii ama ben şöyle düşünüyorum, eğer hayatımızda bi takım köklü değişiklere gitmezsek, kilolar hızlı ya da yavaş bi şekilde geri döner ve emeklerimiz boşa gider benim düşüncem...
o yüzden un ve şekeri iyice azaltmalıyız, pasta da yiyelim tabii ama sadece özel günlerde mesela

Kızlar valla yazdıklarınızı zevkle okudum..
Ama ne yazık ki kaçırdım profu..Ve sitesine de kesinlikle giremiyorum..Çok üzüldüm resmen yasak gelmiş sitesine adamın..
Ben uzun zamandır bu diyeti uyguluyorum ve kesinlikle kendimi çok daha saglıklı hissediyorum..
Bu rejimin saglıksız oldugunu soyleyen bir sürü kişi var ve onlara laf anlatmaktan hakikaten çok sıkıldım..
Ben de ekmek hiç aramam ve hiç yemesem özlemem..Ama neymiş ekmek olmadan yag yakımı gercekleşemezmiş, yok sadece sudan kilo verirmişsin filan..Ben de yağ ölçen alet var..Onda da tartılıyorum sürekli, 10 kilo verdim nerdeyse ve bunun 7 si yağdan gitti..Tabiki başka şeylerden de gidecek ki dengelensin..Ama insanlara bunu anlatmaktan çok sıkıldım..
Ben çok seviyorum bu diyeti ve sonuna kadar da burdayım..Hayat tarzı olarak benimsemek ne önemlisi, ben artık diyet yaptıgımı düşünmüyorum sadece saglıklı besleniyorum..
İnsallah adamın sitesi açılır da daha rahat inceleme şansım olur..

slm kızlar siteye sabahtan beri girip okuyom ama yazmaya cesaret edemiyom yarın içinde korkuyom hafta içi pes eder gibi oldum ya sanki biraz bozuldu diyet yarım üzülmem inşallah.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…