ecrinciğim ben tavuğu haşlıyorum,haşlama suyunu biraz daha kaynatıp yumurta ve limon ile terbiye yapıyorum. tavuk suyundan terbiyeye bir kaç kaşık koyup ılıştırıyorum.sonra da yavaş yavaş tavuk suyuna karıştırarak ilave ediyorum. sonra içine didiklediğim tavuk parçalarını atıyorum. normalde bunun içine arpa şehriye de konuyor ama ben kb değeri nedeni ile bu şekilde tercih ediyorum :)) biraz daha kaynatıp altını kapatıyorum seviyorsan kırmızı pul biber ile süper oluyor.
oo güzelmiş valla denerim canım sagol ben hiçyapmadım hep hazır yaptım bide böyle denıeyım bari yumurta 1tanemı koyıyorsun peki cnaım
evet bir yumurta bir limon suyu iyice çırpıyorum. ama kaynayan tavuk suyundan terbiyenin içine koyup ısılarını birbirine yakınlaştırmayı bir de terbiyeyi tavuk suyuna yavaş yavaş koyup hızlı hızlı karıştırmayı unutma:))
farkındaysanız birazda dukan ve atkins diyetine benziyo
Doktorun bu konudaki görüşlerini okumuştum.
Dr. Atkins'i büyük bir beslenme değişikliğini başlattığı için övmekle beraber zamanla bu değişimi kendi lehine çevirerek ticarete dökmesini eleştiriyordu.
Prof. Dr. Aydın, Dr. Atkins'i iki konuda eleştiriyor; omega3/omega 6 dengesine dikkat etmemesi, ikincisi de tatlandırıcı kullanımını teşvik etmesi.
Zaten bu eleştiriler dışında taş devri diyeti ile atkins ve dukan diyetleri birbirine çok benziyor.
Ama taş devri diyetinde kısa zamanlı da olsa şu kadar karbonhidrat alacaksın, meyve yemeyeceksin vs gibi kısıtlamalar yok. Bence güzel tarafı da bu :)
Sizin bu konudan bahsettiğinizi ancak şimdi görebildim, benim gibi bu diyete meraklı olanların bulunması çok güzel
geercekten cok yararli bilgiler ben bugün sizin yazdiklarinizi okuduktan sonra beslenmebülteni.com sitesine girdim ve bu yayinladigin yazilari okumustum .bir yabanci prof. ve arkadaslari et ve cig süt ile beslenen iki kabileyi ziyarete gidiyor giderken hepsinin kilolu olabileceklerini düsünüyor ama gittiklerinle hic birinin kilolu olmadigini görüyor ve EKG'leri ise olimpiyat sampiyonlarindan daha iyi cikiyor, damar sertligine rastlanmiyor. yagi ne kadar yanlis biliyormusuz tabiki hangisi yararli yayinladigin yazida aciklanmis.tereyag ve zeytinyagindan sasmamak lazimmis:26:
geercekten cok yararli bilgiler ben bugün sizin yazdiklarinizi okuduktan sonra beslenmebülteni.com sitesine girdim ve bu yayinladigin yazilari okumustum .bir yabanci prof. ve arkadaslari et ve cig süt ile beslenen iki kabileyi ziyarete gidiyor giderken hepsinin kilolu olabileceklerini düsünüyor ama gittiklerinle hic birinin kilolu olmadigini görüyor ve EKG'leri ise olimpiyat sampiyonlarindan daha iyi cikiyor, damar sertligine rastlanmiyor. yagi ne kadar yanlis biliyormusuz tabiki hangisi yararli yayinladigin yazida aciklanmis.tereyag ve zeytinyagindan sasmamak lazimmis:26:
evet mesela dukanda da yağ kısıtlaması varken, taş devri diyetinde bi yağ kısıtlaması yok, sadece doğal yağları yiyin diyor zeytinyağ ve tereyağ gibi..
:26:ben içiyorum yaa yarım bardakçık 12 kb diyorum hüpletiyom :26: şeker kullanmıyom ama çikolat yiyorumpasta börek bi ısırık alıyom falan ay ben zor zayıflarım aaayyyy
kızlar merhaba bende bu diyetle 11 kilo verdimbazen gelip okuyorum kolayla ilgili merak edenler olmus light kolalarda kb degeri o.1 yani yok gibi bişey zero yada light için eger içmek isterseniz dierinin kbsi yüksek ben canım şekerli bşey istediginde içiyordum mesela.
Burda ayse ebru die bi arkadaş vardı eskiden 35 kilo veren oda sürekli içtigini söylüyordu tabiki saglıklı deil eger içmeden durabiliyosanız içmeyin ama dayanamayablar lıghti tercih edin arkasındada yazıo zaten ben 1.5 ayda verdim 11 kilohepinize başarılarrr diliyorumm
kızlar merhaba bende bu diyetle 11 kilo verdimbazen gelip okuyorum kolayla ilgili merak edenler olmus light kolalarda kb degeri o.1 yani yok gibi bişey zero yada light için eger içmek isterseniz dierinin kbsi yüksek ben canım şekerli bşey istediginde içiyordum mesela.
Burda ayse ebru die bi arkadaş vardı eskiden 35 kilo veren oda sürekli içtigini söylüyordu tabiki saglıklı deil eger içmeden durabiliyosanız içmeyin ama dayanamayablar lıghti tercih edin arkasındada yazıo zaten ben 1.5 ayda verdim 11 kilohepinize başarılarrr diliyorumm
Hocayı uzun zamandan beri takip ediyorum, kitabını da okudum.
Hatta birkaç kez böyle bir yaşama geçiş yapmayı da denedim ama biraz zorlandım açıkçası :)
Mesele irademe sahip olmaktan ziyade evde olmadığım zamanlar bu beslenme şekline uyabilmekte.
Her taraf sanayi mamülü yiyeceklerle dolu ve gerçekten doğal bir şey yemek istediğinde bulamıyorsun...
Artık çantamda kuruyemiş bulunduruyorum, yani en kötü ihtimal küçük poşetçiği elime alıp fındık ya da badem yiyiyorum
Ama bu beslenme şekline gerçekten uyulursa çok güzel sonuçlar alınacağına inanıyorum ben :)
taş devri diyetiyle ilgili verdiğiniz bilgiler acaip hoşuma gitti:)
beni zorlayan baklagillerin kb değerinin yüksek olması.tatlı olayına hiç girmiyorum :26:
arkadaşlar bu diyetle ortalama 1 haftada diyelimki ne kadar verdiniz?
800 de süper canım tebrik ederim:13::13::13:
ben daha tartılmadım, önce bi kahvemi falan içeyim
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?