- 17 Mayıs 2025
- 179
- 89
- 13
- Konu Sahibi leylosvemecnun
-
Evet bekarken taktigi partneri ilgilendirmiyor.fakat aynisi benim basima da geldi.esimle kirildik.insan kendini enayi yerine koyulmus hissediyorKarı veya kocanın bekarken taktığı altınları bir diğerinin söz konusu etmesi aşırılık olur.
O mantıkla bakarsak dugun takilarinda gelin ve damadin hakkinin olmamasi lazim.cogunlugu ailelerin getirdiginden olusuyor cunku.yine soyluyorum takilar ortak oldugu icin bana gore hakki var.bir baskasi para harcamadigi icin hakki yok der sizin gibi saygi duyarim.ayni olay benim basima da geldigi icin sahsen biz fazlasiyla kirildik ve saygisizlik oldugunu dusunduk.enayi gibi hissettiriyor karsiligi gelecek gozuyle takiliyor bizim ailede cunku.Gelinin, kardeşin aldığı 25 gramda bir katkısı olmadığı için hakkına girme gibi bir durum nasıl olsun? Yarım altın az, kardeş kardeşe bu kadar takmamalı falan der belki ama hakka girmek başka bir şey.
Kendinden öncekinin peşine o kadar düşüp sorun çıkarmanın hakkı bir tarafı yok bana göre. Her şeye gelinleri ya da damarları dahil etmeye gerek yok, iki kardeşin meselesi bu.
Aynen öyle. Sonuçta abinin bir gün evleneceği bellikardesi de 25 gram bilezigi bir aylik maasiyla almamıştır ya, o da birikiminden harcamıştir.
zaten birikimlerinin 25 gram bilezik kadari kardeşinden gelmis. aldigini geri verecek aslinda, cok fark yok
Para konusunda değil ama yeme içme konusunda bende böyleyim yaabir kere ablamin ogrenci oldugu sehre giderken cok lezzetli bir lokum aldim, sonra vermeye kiyamadim 8 saat boyunca yolda yedimleylosunki de o hesap.
ortada vermesi gereken birsey var ama veresi yok
Ben de Kavala'dan 3-4 kişi için kutu kutu kurabiye getirmiştim. Ama o kadar sevdim ki (o kadar sevdim yani) sadece hepsi bir aradayken normal ikram edip kalanları kendim yedim Allah affetsinPara konusunda değil ama yeme içme konusunda bende böyleyim yaa
Yurt dışına gidip, dönerken herkese cikolata alıp, iki üç kişiye verdikten sonra kıyamayıp gerisini höpletmem
Hahahahhahahahahswjsksj adam bir de yüce gönüllülük etmiş gibi olur mu öyle şey, bilezik takmasak bile yarım altın takarız diyor. Sağ ol reis ya zahmet olacak sana da, aslında bi çeyrek yeterdi diyesi geliyor insanın.25 gram bileziğe karşılık yarım altın çok fazla abartmayın isterseniz, takı töreninde kardeşinizin kulağına altın diye fısıldasanız yeter.
Evet bekarken taktigi partneri ilgilendirmiyor.fakat aynisi benim basima da geldi.esimle kirildik.insan kendini enayi yerine koyulmus hissediyor
Biz küçükken ambalajı altın rengi para şeklide çikolatalar olurdu, hala varsa ondan da verebilir. En azından ağızları tatlanır25 gram bileziğe karşılık yarım altın çok fazla abartmayın isterseniz, takı töreninde kardeşinizin kulağına altın diye fısıldasanız yeter.
ailen sana uygun yolu bulmuş zaten kocana ne oluyorBen evlenirken(2018 de evlendim) kardeşim bana bilezik takmıstı esimin taktığının aynısı 25 gramlik o zaman bekardı tabii işi de güzeldi yapmıştı sağolsun.Kardesimin yakında düğünü olacak tüm birikimimi harcarsam alabilirim ama zorlanırız ailem biz zaten takıyoruz sana da birini veririz onu takarsın kendi adına bosu boşuna alma zorlama kendini diyor kardesim de ben karsilik bekleyerek takmadım simdi iki cocuklusun masraflarin var ailem ne diyorsa ona uy diyor.Esime söyledim olur mu o zaman cocuk kendi kazancindan senin icin ayirmis almıs simdi sen ailenin taktigini mi takacaksin diyor bilezik alamasak bile yarim altin aliriz diyor o sekilde benim icime sinmiyor hem yarim altin hem bilezik daha mi mantikli yoksa tamamen kendi bütcemizden biz mi bir seyler yapmaliyiz ?
Ya da;Biz küçükken ambalajı altın rengi para şeklide çikolatalar olurdu, hala varsa ondan da verebilir. En azından ağızları tatlanır
Bana göre evlilik birliği icinde her sey ortak oldugu icin bu konuda iki tarafinda hakki var.25 gr bilezige yarim altin gelecek ve gelinin bunun uzerinde durmamasini ve karismamasini beklemek bana gore hayal urunu.Üzgünüm, fikrinize saygı duymakla beraber sizinle aynı fikirde değilimBenim düsturum şu şekilde; minnet edeceğin şeyi yapma. Minnet altında kalacağın şeyi kabul etme.
Geline takılanlar gelinin, damada takılanlar damadındır. Benim hakkım var gibi düşünmek meseleyi çok başka bir yere taşıyor. Enayilik varsa bile buda damada ait. Gelinin bunun üzerinde durmaması daha doğru olur.
Ben evlenirken(2018 de evlendim) kardeşim bana bilezik takmıstı esimin taktığının aynısı 25 gramlik o zaman bekardı tabii işi de güzeldi yapmıştı sağolsun.Kardesimin yakında düğünü olacak tüm birikimimi harcarsam alabilirim ama zorlanırız ailem biz zaten takıyoruz sana da birini veririz onu takarsın kendi adına bosu boşuna alma zorlama kendini diyor kardesim de ben karsilik bekleyerek takmadım simdi iki cocuklusun masraflarin var ailem ne diyorsa ona uy diyor.Esime söyledim olur mu o zaman cocuk kendi kazancindan senin icin ayirmis almıs simdi sen ailenin taktigini mi takacaksin diyor bilezik alamasak bile yarim altin aliriz diyor o sekilde benim icime sinmiyor hem yarim altin hem bilezik daha mi mantikli yoksa tamamen kendi bütcemizden biz mi bir seyler yapmaliyiz ?
25 gram bilezik çok tutar ( en az 100 bin diye tahmin ediyorum) ama o size bekarken takmışken 8 gramlık 10 gramlık bilezikler var onlardan da olsa takmak daha iyi olur bence. Hem daha uyguna gelir hem de kendiniz takmış olursunuz. ( 5 gram da varmış galiba ama o nasıl duruyor bilmiyorum)Ben evlenirken(2018 de evlendim) kardeşim bana bilezik takmıstı esimin taktığının aynısı 25 gramlik o zaman bekardı tabii işi de güzeldi yapmıştı sağolsun.Kardesimin yakında düğünü olacak tüm birikimimi harcarsam alabilirim ama zorlanırız ailem biz zaten takıyoruz sana da birini veririz onu takarsın kendi adına bosu boşuna alma zorlama kendini diyor kardesim de ben karsilik bekleyerek takmadım simdi iki cocuklusun masraflarin var ailem ne diyorsa ona uy diyor.Esime söyledim olur mu o zaman cocuk kendi kazancindan senin icin ayirmis almıs simdi sen ailenin taktigini mi takacaksin diyor bilezik alamasak bile yarim altin aliriz diyor o sekilde benim icime sinmiyor hem yarim altin hem bilezik daha mi mantikli yoksa tamamen kendi bütcemizden biz mi bir seyler yapmaliyiz ?
En mantıklısı bu aslında. Taksitle ev eşyasıevine büyük bir eşyasını alsanız taksitle. sembolik de olsa düşük gramlı bir şey takarsınız düğünde de.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?