Kardeş düğünü

Herkese gramı gramına bana ne taktıysa onu takarım, ne fazla ne eksik. Normali de budur bence.

Arkadaşlarımın arasında da çok samimi olmadığım, eş tayiniyle giden vs yani bana gelme ihtimali düşük olanlara altın takmadım.

Zaten çok güzel yorumlar yazılmış bunların bir yatırım olduğu, takarken insanların da kendi bütçelerinden belli fedakarlıklarla taktığını vs.

Zamanında ehe ehe bir eksil bir fazla ne fark eder mallığıyla çok paramı yedirdiğim için, kardeşim bile olsa bir kuruşumun fazla geçmesine tahammülüm yok kimseye.

O mantıkla bakarsak dugun takilarinda gelin ve damadin hakkinin olmamasi lazim.cogunlugu ailelerin getirdiginden olusuyor cunku.yine soyluyorum takilar ortak oldugu icin bana gore hakki var.bir baskasi para harcamadigi icin hakki yok der sizin gibi saygi duyarim.ayni olay benim basima da geldigi icin sahsen biz fazlasiyla kirildik ve saygisizlik oldugunu dusunduk.enayi gibi hissettiriyor karsiligi gelecek gozuyle takiliyor bizim ailede cunku.

Takı hediyesi tamamen kalksa ne güzel olur. Hiç sevmiyorum bu muhabbetleri.
Sarı ailesinin tek çocuğu var.
Pembelerin 4 çocuğu var.
Pembelerin 2 çocuğu evlendi birer bilezik taktılar. Sonra sarıların bir çocuğu evlendi.
Pembeler iki bileziği yerli yerinde iade ettiler diyelim. Sonra kalan iki çocuk evlendiğinde sarılar nasıl bir yol izlemeli?
Birer bilezik daha yapsınlar mı yapmasınlar mı? Yapsalar karşılığı nasıl tahsil edilecek?
Doğan çocuklara verilir dense, bildiğim kadarı ile bebeğe kimse bilezik hediye etmiyor.
Kendi görgümde hediyeye misli ile karşılık vermek yönünde. Ancak şöylede bir gerçek var hediye bir hibedir aynı zamanda. Bunu gelecekte tahsil edilecek borç yapan bir anlamda örfün kendisi. Aynı örf bize henüz altın getirmiş yada getirmemiş olanlar herkes için hediye takmamayı ayıp hale getiren şey.
Gelenekler bir toplumun anlamlı tekrarlarıdır. Yaşantısına güzel yedirip yapan insanların adetlerine saygım var. Ancak ben bu can sıkıcı taraflarından dolayı hepsine mesafeliyim.

O yüzden mantıklı olan daha sonra verilmek üzere kenarda tutulacak altını baştan teşekkür ederim ama almayayım diye iade etmek. En azından muhafaza etmek gibi bir dertte olmaz. Harcadım şimdi nasıl geri vereceğim derdi de olmaz.

İşin toplumsal boyutuna indiğimizde benim kendimi bildim bileli anlamsız bulduğum şey; evlenene yardım etmek adı altında insanlar sırf ayıp olmayacak miktarları takabilmek için borca giriyor veya birşeylerden, çocuğunun özendiğinden kısıyorsa orada anormal olan bir şey var.

Henüz bir kız çocuğuyken cemiyet hayatından bir düğünde gelin ve damadın masaları tek tek dolaştığı, o esnada hediyelerini takdim edenlerden altınları geri çevirip sadece pırlanta hediye verenleri kabul ettiği gazete haberi olmuştu.
Takı merasiminin olmayışı benim aşina olduğum bir şeydi. Altınların kabul edilmemesi de kendilerine göre bir görgü meselesi. Pırlantaları neden kabul ettiklerini anlar gibiyim ama hala merak ediyorum açıkçası. Şimdi, pırlantalar bir kenara altın noktasında aldıkları kararın doğru olduğunu düşünüyorum.

bir kere ablamin ogrenci oldugu sehre giderken cok lezzetli bir lokum aldim, sonra vermeye kiyamadim 8 saat boyunca yolda yedim leylosunki de o hesap.
ortada vermesi gereken birsey var ama veresi yok
Para konusunda değil ama yeme içme konusunda bende böyleyim yaa

Yurt dışına gidip, dönerken herkese cikolata alıp, iki üç kişiye verdikten sonra kıyamayıp gerisini höpletmem

Para konusunda değil ama yeme içme konusunda bende böyleyim yaa

Yurt dışına gidip, dönerken herkese cikolata alıp, iki üç kişiye verdikten sonra kıyamayıp gerisini höpletmem
Ben de Kavala'dan 3-4 kişi için kutu kutu kurabiye getirmiştim. Ama o kadar sevdim ki (o kadar sevdim yani) sadece hepsi bir aradayken normal ikram edip kalanları kendim yedim Allah affetsin

25 gram bileziğe karşılık yarım altın çok fazla abartmayın isterseniz, takı töreninde kardeşinizin kulağına altın diye fısıldasanız yeter.
Hahahahhahahahahswjsksj adam bir de yüce gönüllülük etmiş gibi olur mu öyle şey, bilezik takmasak bile yarım altın takarız diyor. Sağ ol reis ya zahmet olacak sana da, aslında bi çeyrek yeterdi diyesi geliyor insanın.

Evet bekarken taktigi partneri ilgilendirmiyor.fakat aynisi benim basima da geldi.esimle kirildik.insan kendini enayi yerine koyulmus hissediyor

Benim düsturum şu şekilde; minnet edeceğin şeyi yapma. Minnet altında kalacağın şeyi kabul etme.

Geline takılanlar gelinin, damada takılanlar damadındır. Benim hakkım var gibi düşünmek meseleyi çok başka bir yere taşıyor. Enayilik varsa bile buda damada ait. Gelinin bunun üzerinde durmaması daha doğru olur.

25 gram bileziğe karşılık yarım altın çok fazla abartmayın isterseniz, takı töreninde kardeşinizin kulağına altın diye fısıldasanız yeter.
Biz küçükken ambalajı altın rengi para şeklide çikolatalar olurdu, hala varsa ondan da verebilir. En azından ağızları tatlanır

ailen sana uygun yolu bulmuş zaten kocana ne oluyor

Bana göre evlilik birliği icinde her sey ortak oldugu icin bu konuda iki tarafinda hakki var.25 gr bilezige yarim altin gelecek ve gelinin bunun uzerinde durmamasini ve karismamasini beklemek bana gore hayal urunu.Üzgünüm, fikrinize saygı duymakla beraber sizinle aynı fikirde değilim

25 gram bilezik çok tutar ( en az 100 bin diye tahmin ediyorum) ama o size bekarken takmışken 8 gramlık 10 gramlık bilezikler var onlardan da olsa takmak daha iyi olur bence. Hem daha uyguna gelir hem de kendiniz takmış olursunuz. ( 5 gram da varmış galiba ama o nasıl duruyor bilmiyorum)

2010 da ben evlenirken maaşimla 12 ceyrek alınıyormuş şimdi ise 9 ceyrek alınabiliyor.Tamam altın artmis da siz de abartmayın isterseniz 25 gr nerde yarım altın nerde. İnsanlar burdan fırsat yarattı kendilerine millete olan borçları için bahane üretiyor. O kadar da büyük bir fark oluşmamış 15 yılda el insaf.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…