- 17 Ağustos 2011
- 25.396
- 160.733
- 798
- Konu Sahibi leylosvemecnun
-
2018 temmuzda altinin grami 190 liraymis, asgari ucret 16032010 da ben evlenirken maaşimla 12 ceyrek alınıyormuş şimdi ise 9 ceyrek alınabiliyor.Tamam altın artmis da siz de abartmayın isterseniz 25 gr nerde yarım altın nerde. İnsanlar burdan fırsat yarattı kendilerine millete olan borçları için bahane üretiyor. O kadar da büyük bir fark oluşmamış 15 yılda el insaf.
Ve şimdi hayat daha pahalı 2018de evlendim 1800 1900 maaşım vardı asgari ücretten biraz fazla 800 tlye ev tuttuk ev istanbulda Bakırköyde 1+1 ama gayet güzeldi. Şimdi ne kadar kiralar. Hayat bu kadar pahalı değildi. Şimdi daha fazla ihtiyaç var altına. Ve eminim çatır çatır yendi ya ev ya araba alındı. İnsan utanır yarım takayım demeye. 1 senedir de konu açmış her ay 2 gram alsa birikirdi2018 temmuzda altinin grami 190 liraymis, asgari ucret 1603
bir aylik asgari ucretli 8,5 gram altin alabilirmis.
2025 temmuzda altinin grami 4400 , asgari ucret 22 bin simdi 5 gram altin alınıyor.
yani evet tabii ki bir artis var ama öyle 25 gram bilezige yarim altin verecek kadar da degil:)
Ben sizin yazdığınızı anlıyorum. Bazı yakın arkadaşlarım düğünümde gram çeyrek taktılar ama öyle iyi dostlar ki onların düğünü olduğunda ben çok daha fazlasını takmak isterim ve umarım en azından bi 10-15 gramlık bilezik takabilirimBen o dostuma son kuruşuma kadar istesin veririm, benimle birlikte 9 yıl hastane köşelerinde annemi bekledi, düştüm kalktım hep ona koştum hala çok özeldir benim için, sesimin tonundan neyim olduğunu anlar, helali hoş olsun öyle dosta canımın içidir
Asgari ücretin yarısına hem de Bakırköy’de ev kiralamak.. şu an asgari ücret yarısına İstanbul sınırları içinde kümes bile tutulamaz.. piyasa ile fena oynamışlar kör olasıcalarVe şimdi hayat daha pahalı 2018de evlendim 1800 1900 maaşım vardı asgari ücretten biraz fazla 800 tlye ev tuttuk ev istanbulda Bakırköyde 1+1 ama gayet güzeldi. Şimdi ne kadar kiralar. Hayat bu kadar pahalı değildi. Şimdi daha fazla ihtiyaç var altına. Ve eminim çatır çatır yendi ya ev ya araba alındı. İnsan utanır yarım takayım demeye. 1 senedir de konu açmış her ay 2 gram alsa birikirdi
Kyk kredisi ile kira ödüyorduk yaAsgari ücretin yarısına hem de Bakırköy’de ev kiralamak.. şu an asgari ücret yarısına İstanbul sınırları içinde kümes bile tutulamaz.. piyasa ile fena oynamışlar kör olasıcalar
Bütceniz neye yetiyorsa onu takın, kardeşiniz halden anlayan biriymis.. Kenara koyun ileride cocugu oldugunda onada güzel bir sey takarsiniz..Ben evlenirken(2018 de evlendim) kardeşim bana bilezik takmıstı esimin taktığının aynısı 25 gramlik o zaman bekardı tabii işi de güzeldi yapmıştı sağolsun.Kardesimin yakında düğünü olacak tüm birikimimi harcarsam alabilirim ama zorlanırız ailem biz zaten takıyoruz sana da birini veririz onu takarsın kendi adına bosu boşuna alma zorlama kendini diyor kardesim de ben karsilik bekleyerek takmadım simdi iki cocuklusun masraflarin var ailem ne diyorsa ona uy diyor.Esime söyledim olur mu o zaman cocuk kendi kazancindan senin icin ayirmis almıs simdi sen ailenin taktigini mi takacaksin diyor bilezik alamasak bile yarim altin aliriz diyor o sekilde benim icime sinmiyor hem yarim altin hem bilezik daha mi mantikli yoksa tamamen kendi bütcemizden biz mi bir seyler yapmaliyiz ?
Gerçekten takı işini bankaya yatırım olarak görmek çok saçma. Amaç evlenen çifte yardımsa kendini zorlamayacak kadar ' 'karşılığını almazsam beni aşağı çekmez ben onu içimden gelerek yaptım ' diyerek takılmalı. Bana aşırı saçma geliyor. Takısını taktığınız kişi size gelip abi/abla sen bana bilezik / altın tak ben de sana takarım demedigi sürece karşılık beklenmesi aşırı saçma. Karşılığını bekledikten sonra verdiğin hediyenin ne hayrı kaldı. Yapabildigin kadar yap madem. Gerekirse hiç yapma içinden gelmiyorsa. 7 sene önceki şartlarla simdikinin şartları Bir mi. Bir de insanları borç altında ezmek hele saçma. Hiç verme takma daha iyi.Vallahi anlamak için soruyorum kötü bir niyetim yok, takı borçtur ne demek, birinin düğününe gittiğimizde evlenen çifte karınca kararınca destek olmak için takmıyor muyuz o altınları, benim bilmediğim başka bir usulü mü var. Şimdi ben arkadaşlarımın çocuklarına hep taktım düğünlerinde içimden gelerek yaptım bunu ama benim çocuğum yok ne olacak bu kurala göre
Bana göre evlilik birliği icinde her sey ortak oldugu icin bu konuda iki tarafinda hakki var.25 gr bilezige yarim altin gelecek ve gelinin bunun uzerinde durmamasini ve karismamasini beklemek bana gore hayal urunu.Üzgünüm, fikrinize saygı duymakla beraber sizinle aynı fikirde değilim
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?