• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kardeş terörü

• Konu Sahibi Konu Sahibi ghl
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
Aile ilişkisi aynı sizinki gibi olan bir arkadaşım var. Her zaman ailesinden şikayet eder ama onlarda kaldığımda o kadar şaşırmıştım ki. Kardeşiyle resmen yarış içindelerdi annesinin ilgisi için. Bana çok ilginç gelmişti koskoca insanlar annem kimi daha çok seviyor yarışında.

Bunu söyleme sebebim şu: Bence kardeşiniz de siz de ilgi kendi üstünüzde olsun istiyorsunuz. Birbirinizi kıskanıyorsunuz. Ama kardeşler arasında kıskançlık, yarış varsa bunun sebebi kesinlikle anne babanın yanlış tutumudur. Önce bunu fark edin. Aileniz ne kadar kıyas yaparsa yapsın önemsemeyin. Siz rakip değilsiniz. Düşman değilsiniz. Kardeşsiniz. Yarışmayı bırakın. Yarışacak kimse olmayınca bir süre sonra o da bırakacaktır. Ondan bağımsız şekilde aile ilişkilerinizi iyileştirmeye çalışın. Anne babanın 10 çocuğu olsa sevgileri hepsine yeter. Yetmeyecek gibi hissettiriyorlarsa bu onların yanlışıdır. Kardeşinizin ya da sizin değil. Duygusal değil mantıksal bakmaya çalışın.

Bir de artık kendi hayatınız var. Aile ilişkileri de önemli tamam da bir gram ilgi için bu kadar çırpınmak kafaya takmak yetişkin insan işi değil gibi geliyor bana
Aile ilişkisi aynı sizinki gibi olan bir arkadaşım var. Her zaman ailesinden şikayet eder ama onlarda kaldığımda o kadar şaşırmıştım ki. Kardeşiyle resmen yarış içindelerdi annesinin ilgisi için. Bana çok ilginç gelmişti koskoca insanlar annem kimi daha çok seviyor yarışında.

Bunu söyleme sebebim şu: Bence kardeşiniz de siz de ilgi kendi üstünüzde olsun istiyorsunuz. Birbirinizi kıskanıyorsunuz. Ama kardeşler arasında kıskançlık, yarış varsa bunun sebebi kesinlikle anne babanın yanlış tutumudur. Önce bunu fark edin. Aileniz ne kadar kıyas yaparsa yapsın önemsemeyin. Siz rakip değilsiniz. Düşman değilsiniz. Kardeşsiniz. Yarışmayı bırakın. Yarışacak kimse olmayınca bir süre sonra o da bırakacaktır. Ondan bağımsız şekilde aile ilişkilerinizi iyileştirmeye çalışın. Anne babanın 10 çocuğu olsa sevgileri hepsine yeter. Yetmeyecek gibi hissettiriyorlarsa bu onların yanlışıdır. Kardeşinizin ya da sizin değil. Duygusal değil mantıksal bakmaya çalışın.

Bir de artık kendi hayatınız var. Aile ilişkileri de önemli tamam da bir gram ilgi için bu kadar çırpınmak kafaya takmak yetişkin insan işi değil gibi geliyor bana.
Yetişkin insanın sevgiye ilgiye ihtiyacı yok mu yani mesela ben eve geldiğimde bana misafirsin senin evin ayrı evimize karışma diyorlar halbuki bu da benim evim bana kendimi kötü hissettiren bi ailem var ne yapayım akıl verin o zaman amaann benim ayrı hayatım var mesleğim var arabam var ilginize sevginize ihtiyacım yok gibi mi yaşıyım

Yetişkin insanın sevgiye ilgiye ihtiyacı yok mu yani mesela ben eve geldiğimde bana misafirsin senin evin ayrı evimize karışma diyorlar halbuki bu da benim evim bana kendimi kötü hissettiren bi ailem var ne yapayım akıl verin o zaman amaann benim ayrı hayatım var mesleğim var arabam var ilginize sevginize ihtiyacım yok gibi mi yaşıyım
Elbette ki yetişkin insanın da ilgiye sevgiye ihtiyacı var. Yapabildiğiniz kadar aile ilişkilerinizi düzeltmeye çalışın. Birlikte geçirdiğiniz zamanı güzelleştirmeye çalışın. Kardeşiniz konusunda sitem etmeyin bu işe yaramaz. Siz adım attığınızda karşılık alıyor musunuz mesela? Bu önemli burada. Alıyorsanız ne âlâ. Ama alamıyorsanız da bunun için ömür harcanmaz evet kendi hayatiniza yönelin kendinize daha çok önem verin. Ben kardeşinizle aranızdaki yarış sonlandiğinda ilişkilerinizin de tekrar düzeleceğini düşünüyorum. Umarım öyle olur.

Egzama stres zamanlarında gösterir kendisini biliyorsunuz değil mi? İçinde neler yaşadı kimbilir kardeşiniz de egzamalar çıkacak hale geldi. Şu anki durumdan neden memnun değilsiniz onu anlayamadım, siz istediğiniz kadar dışta kalın saf dışı bırakılın, siz bir şekilde toparlarsınız araba almışsınız mesleğiniz isiniz gücünüz var, elinizdeki imkanlara rağmen aile içinde görünmeyen olmak nasıl canınızı sıkmış, bir de eski zamanlardaki kardeşinizin gözünden bakın olaya, hem ailesi akrabaları ile arası iyi değil hem tutunacağı bir dal yok, ayağa kaldıracak motivasyon kaynağı yok o nasıl tutunmaya çalıştı bir fikriniz var mı? Şimdi ilişkilerini düzeltmiş, hayata karışmış ne güzel değil mi?
Ben durumun sizin anlattığınız şekilden daha farklı olduğuna inanıyorum. Bu zamana kadar kardeşini saf dışı bırakan sizdiniz muhtemelen, maymun gözünü açmış işler değişmiş. Onu hazmedemiyorsunuz.
Normalde olması gereken zaten şimdi ailenizde mevcut olan durumdur. Güçlü olan zayıfa yardım edecek, tutup elinden ayağa kaldıracak. Dördüzüm, üç kardeş olarak bizler meslek sahibi olduk bir şekilde hayata tutunduk, bir kardeşim hala çabalıyor deli gibi de gayret sarf ediyor. Yapı olarak da biraz sessiz içine kapanıktır, küçükken de şimdi de ailedeki ilgi hep o kardeşimdedir. Bir şey yapılacak olur onun fikri alınır, doğum günlerimizde ilk o aranıp kutlanır, ona hediye alınır, annemler benim üzerime bir düşüyorsa kardeşimin üzerine on düşer. Bundan şimdiye kadar bir kez dahi, toz zerreciği kadar bir rahatsızlık duymadım. Çünkü onun elinden biz ailesi olarak tutacağız ki daha kolay güçlensin, arkasında duran sevdiklerinin olduğunu bilsin.
Kalbinizi kontrol edin ve cidden oturup bir düşünün.
Ay dorduzmusunuz çok şeker ya çok imrendim :* Allah'ım hayırlı işler versin diğer kardesinizede

Hayır anne babama öyle davrandığı için üzülüyordum onu uyarıyordum da ama şimdi onun yaptığı beni dışlamak beni saf dışı bırakmak ben evin büyüğüyüm istiyorum ki benim fikrim önce alınsın önceden öyleydi küçük küçüktü büyük büyüktü ki ben hiç kardeşimi ezmedim küçük diye . Burdan bu kadar anlatılıyor neyse
Yaşamadığınız evde neden sizin fikriniz o evde yaşayan kardeşinizden daha değerli olsun?

Bence sizin ilginize ve sefkatinize ihtiyaci var, suan issiz. Bence kocaman sarilin. Kardesinize daha fazla tolerans gostermeniz gerekir hatta en cok ona. Hayatın her alanında kardesin yeri baskadir.

Ben de o ailenin üyesi olduğum için olabilir mi
Bakın, o evde yaşamıyorsunuz.
belki haklı olduğunuz konular vardır ama siz yılda bir kaç ay belki gelecekseniz, belki gelmeyeceksiniz. Onlar sürekli o evde, tabiki söz hakkı onların.
Ayrıca sadece iki yaş büyükken büyük büyüklüğünü küçük küçüklüğünü bilir falan çok komik degil mi?
kardeşinize iyilik yapıyorsunuz diye satın almaya çalışır tavırlarınız varsa, 2 yaş büyüksünüz diye kendinizi üstün görüyorsanız, ki bence öyle, az bile yapıyor size 🤷🏻‍♀️

Bi tarafta atanmış, eli ekmek tutmuş, arabasını almış bir evladım, diğer tarafta atanamamış, hala bize muhtaç ve sağlık sorunu olan bir evladım olsa 2.sini daha çok nazlardım. Sizin de kardeşinizin yanında olmanız moral vermeniz yapıcı olmanız lazım, hele de büyüğüsünüz. Koca paragrafta zerre olgunluk ablalık emaresi göremedim. Evet sizi kıskanıyor, ailenizi size düşman ediyor! Nasıl bir kin, nasıl bir benmerkezcilik anlayamadım. Ben de atandım evim ayrı yolum ayrı, ablam çocuğuyla birlikte ailemle yaşıyor haliyle evet o evde daha çok söz hakkı var, orası onun evi, ben gittiğimde misafirim. Eskiden anlaşamazdı babamla şimdi bal gibi araları, o kadar mutlu oluyorum ki. Sizin derdiniz ön planda olmak. En sevilen olmak. İlgi odağı olmak. Onun sevdiği yemekler yapılıyormuş, sanki sofrada size tabak koymuyorlar gibi anlatmışsınız bir de. E kalkıp mutfaga girip kendi en sevdiğiniz yemeği yapın madem çok mu zor? Madem orası sizin de eviniz. Bir de anne babanıza hesap soruyorsunuz galiba. Kıskançlık yapıyorsun demiş insanlar. Allah ailenize sabırlar versin. Çok değişik sendromlar ya..

Atandiğiniz için ailenizin sizinle gurur duymasını ve kardeşinizin kıskanmasını bekliyorsunuz.Ama şu var ki saçında egzama çıkan biri çok üzülmüştür.Ailenizde işsiz olması vs gibi durumlardan onunla daha çok ilgilenmiştir.Araları düzelmiştir.
Akrabalarlada araları düzelince bence siz kıskanmışsınız.Kendi tavırlarınızı kontrol edin önce

Hayır anne babama öyle davrandığı için üzülüyordum onu uyarıyordum da ama şimdi onun yaptığı beni dışlamak beni saf dışı bırakmak ben evin büyüğüyüm istiyorum ki benim fikrim önce alınsın önceden öyleydi küçük küçüktü büyük büyüktü ki ben hiç kardeşimi ezmedim küçük diye . Burdan bu kadar anlatılıyor neyse
İşte bakın kendiniz söylemişsiniz Arada 2 yaş var neyin küçük büyüklüğü Allah aşkına Kardeşimize büyüdü ve bir birey artık.Ne diye herşeyde sizin fikrinizi alsın ki.Siz evden uzak kalınca herşey aynı gitsin,evi ben yönetim istemişsiniz eskisi gibi ama bakın siz gidince herşey yoluna girmiş.Akrabalarla bile arayı eskiden siz açmış olmayasanız?
Bence siz kendinizi düzeltin.Birşey almakla etmekle olmuyor bu işler Biraz hoşgörü,sevgi tatlı dile ile yeniden kazanabilirsiniz.Gelmişsiniz yarın bugün gideceksiniz hala huzursuzluk sokmaya çalışıyorsunuz eve Neden? Yazık değilmi ailenize

Gecen sene ben de egzama cikardim issiz oldugum icin. Issizlik gercekten cok zor. Inanin bunu yasayan bilir. Belki hayatin sonu degil ama insan ister istemez icinde yasiyor. Etrafindaki insanlar da anlamiyorsa ne yapsin biraz empati sart.

Bizim evde bi ben varım yaş 35,bi eşim var yaş 37,bir de oğlumuz var yaş 7,bir durum olduğunda önce oğlumun fikrini aldığımda oluyor eşiminde yada ben fikrimi önce ben söylüyorum.nedir bu büyüklük kompleksi anlamadım,önce yada sonra fikriniz alınıyormuş ne farkediyor?
Ben büyüğüm ben ablayım ben başarılıyım ben herkesle samimiyim herkes beni seviyooooo ben araba bile aldım.....ben ben ben....bence siz kardeş olmayı bilmiyorsunuz.ergenliğe yeni girmiş kardeşini kıskanan biri gibisiniz.
Diyelim ki kardeşiniz sizi gerçekten dışlamak istiyor karşındakiler ana baba,bu mümkün mü?hangi anne baba evladının birini atar diğerini tutar.
Baştan sona saçmalık,hasetlik,belki de haksızlık.....

Kardeşim seviliyor diye değil bana neden böyle davranılıyor sorunum bu herkes kin kusmaya gelmiş anlamamışlar
Tanımadığımız bilmediğimiz bir insansınız kimin ne kini olabilir ki kussunlar.kendinizi haddinden fazla yükseklerde görüyorsunuz,dünya sizin etrafınızda dönsün istiyorsunuz ama böyle yaptıkça itici oluyorsunuz haberiniz olsun.
Aman şimdi bize de beni kıskanıyorsunuz filan demeyin sakın

Kardeşim kardeşinizin durumunda olsa o kadar üzülürdüm ki, araba için tebrik etmemiş falan gözüme görünmezdi. Bakın haybeye konuşmuyorum, benim babam okul için kitap alacağımda "telefonunu sat al, ben alamam" demiş bir adam, geçenlerde kardeşime dedi ki "neyi beğeniyorsan, ne istiyorsan al kartımdan". Içimde ufak bir sızı oldu yalan yok, o da babamla hicbir zaman baba kız olmamış olmanın acısı. Ancak kardeşim için çok sevindim, benim yaşadığımı yaşamasını asla istemiyorum çünkü. O gün beraber beğendik her şeyi, neyi sevdiyse aldık çok da mutlu olduk. Egonuzdan biraz sıyrılın işin özeti, kardeşinize bu duyguları beslemeniz çok çirkin, özür dilerim...

Arkadaşlar merhaba . 1 senedir beni derinden üzen bir olayı paylaşıcam ve önerilerinizi bekliyorum . Kız Kardeşimle aramda 2 yaş var. Bu seneye kadar iyi anlaştığımı zannettiğim kardeşim bu sene çok değişti . Ben öğretmenim görev yerimden ailemin yanına geldiğimde bir an afalladım. Sürekli mesaj atıp ilgilenen kardeşim bir anda yüzüme bakmıyor benimle muhatap olmuyor ,daha bu seneye kadar anne babamızdan nefret ediyordu akrabalar umrunda değildi görseniz hepsi ile kanka olmuş ,anne babam soğuk davranıyor daha doğrusu ona bi ilgiler bi ilgiler ben yokmuşum gibi davranıyor herkes . Akrabalar hep beni arardı gurbette olmamın da etkisi ,şimdi onu arıyorlar onlarla kanka gibi nasıl samimi olmuş bi görseniz. Anne babama bi ilgiler hiç yapmadığı şeyleri yapıyor onları bir an olsun yalnız bırakmıyor . Geçen senelerde ben eve gelicem diye babam annem hazırlık yapardı şimdi hiç hazırlık yok aksine onun sevdiği yemekler yapılıyor . Kardeşim atanamadı işsiz ve kafasında egzama var ailem ondan onun üzerine düştüklerini söylüyor ama ben çok bozuluyorum . Araba aldım bu sene . Beni kutlamadı ama ailemin yanında çok sevinmiş gibi yapıyor oynuyor yani . Bunu ailemle konuştum bana farklı davranıyorsunuz dedim kardeşini kıskanma dediler onunla konuştum sen kafanda kuruyorsun ben hepinizden bıktım diyor . Aileme sürekli yalakalık yapıyor aslında herkese diyorum ya hiç yaptığı bir şey değildi. Ben de ne söylersem moralimi bozacak aşağı çekecek yorumlar yapıyor özgüvenim düştü onun yüzünden, ben de ister istemez haksızlığa uğradığım için tepkiler veriyorum bu sefer itici karşılanıyır tepkilerim. Ailemi manipüle ediyor .bana beni kıskandığı için böyle davranıyor gibi geliyor ama çok üzülüyorum çünkü ben o kıskanmasın diye harçlıksız bırakmam kendime aldığımdan ona da alırım . Şimdi ondan nefret ediyorum resmen ailemin benden nefret etmesine sebep oldu . Sizce ne yapmalıyım ?
Eksik anlatmış olabilir misin acaba. Daha önce herkes seni ararken iyiymiş. Şimdi kardeşinle ilgileniyolar diye nefret etmek. Ergenlikte mi takılı kaldı acaba. Öğretmensin. Biraz olgun olman gerekirdi. Belkide ailen sadece senin üstüne titreyip evdeki diğer kardeşe haksızlık yaptığını farketti ve küçük kardesin gönlünü almak istediler.

Arkadaşlar merhaba . 1 senedir beni derinden üzen bir olayı paylaşıcam ve önerilerinizi bekliyorum . Kız Kardeşimle aramda 2 yaş var. Bu seneye kadar iyi anlaştığımı zannettiğim kardeşim bu sene çok değişti . Ben öğretmenim görev yerimden ailemin yanına geldiğimde bir an afalladım. Sürekli mesaj atıp ilgilenen kardeşim bir anda yüzüme bakmıyor benimle muhatap olmuyor ,daha bu seneye kadar anne babamızdan nefret ediyordu akrabalar umrunda değildi görseniz hepsi ile kanka olmuş ,anne babam soğuk davranıyor daha doğrusu ona bi ilgiler bi ilgiler ben yokmuşum gibi davranıyor herkes . Akrabalar hep beni arardı gurbette olmamın da etkisi ,şimdi onu arıyorlar onlarla kanka gibi nasıl samimi olmuş bi görseniz. Anne babama bi ilgiler hiç yapmadığı şeyleri yapıyor onları bir an olsun yalnız bırakmıyor . Geçen senelerde ben eve gelicem diye babam annem hazırlık yapardı şimdi hiç hazırlık yok aksine onun sevdiği yemekler yapılıyor . Kardeşim atanamadı işsiz ve kafasında egzama var ailem ondan onun üzerine düştüklerini söylüyor ama ben çok bozuluyorum . Araba aldım bu sene . Beni kutlamadı ama ailemin yanında çok sevinmiş gibi yapıyor oynuyor yani . Bunu ailemle konuştum bana farklı davranıyorsunuz dedim kardeşini kıskanma dediler onunla konuştum sen kafanda kuruyorsun ben hepinizden bıktım diyor . Aileme sürekli yalakalık yapıyor aslında herkese diyorum ya hiç yaptığı bir şey değildi. Ben de ne söylersem moralimi bozacak aşağı çekecek yorumlar yapıyor özgüvenim düştü onun yüzünden, ben de ister istemez haksızlığa uğradığım için tepkiler veriyorum bu sefer itici karşılanıyır tepkilerim. Ailemi manipüle ediyor .bana beni kıskandığı için böyle davranıyor gibi geliyor ama çok üzülüyorum çünkü ben o kıskanmasın diye harçlıksız bırakmam kendime aldığımdan ona da alırım . Şimdi ondan nefret ediyorum resmen ailemin benden nefret etmesine sebep oldu . Sizce ne yapmalıyım ?
Şaka gıbısınız gercekten .Allah ıslah etsın.Kıskanan kardesın deıl sensın .

Bence siz geri donun geldiginiz yere. Boyle bir ortami ailemde hic yasamadim sukurler olsun. Ama isyeri ortaminda bir defa denk geldigimde cok uzulmustum. Ama o an. Kan bagik olmadigi icin keske 2 aptal kizi bosa takmasaydim. Ama ailem ve kardesim olsaydi ben olsam soyle yapardim "ooo sen baya herkesle kanki olmussun seni cok iyi gordum canim benim masallah. Bak arabada aldi abla bundan sonra istedigimiz her yere gideriz. Pandemi bitsin ailecwk kutlayalim bunu der gecerdim. Kardes nede olsa yani

Ne güzel mesleginiz var ne yapacaksiniz akrabayi (akbaba) ayol kiz kardeşine gelince neden belli ettinizki ben olsam etmezdim. Heleki birseyler basarmissam o assalik psikolojisi olan kiskancliga girmeme sebeb olmazdi hatta bende ilgilenir simartirdim kizkardesimi kardeş candir okay bazen uyuz oluyorlar ama candir can

Kardeşimi ezmedim diyip kücüklugunu bilsin demek nasıl bir kendini yalanlamaktir ayol ..egittiginiz cocuklara insallah buyuk kucugu ezer veya basarili olana basarisiz olanlar itaat etmeli diye ögretmiyorsunuzdur kaca yas küçük kiz kardeşim yeri gelir benden akıllı davranir abim var kararlari bazen bizi cileden çıkarıyor. Bunun buyuklukle bir alakası yok akil yasta değil bastadir. Siz kardesinizi kiskaniyorsunuz tedavi olun

Back
X