- Konu Sahibi Less-is-More
Acele etmeyin cok yipranirsiniz. Benim de 11 aylik oglum var ikinci icin daha cook var Allah nasip ederse. Pedagoglar da 4 yaş diyor zaten
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Eğer ikincisi de böyle olursa naparim bilmiyorumİlk kızım köşe yastıgı gibiydi :) Karnını doyurur gönlünü yapar miss gibi uyuturdum :)
8 aylık diğer kızım ise tam bir facia. 3 haftadır uyku uyumuyoruz. Sebepsizmutsuz :) Aralarında 3 yas var ve ben kimseye ikinci cocuk tavsiye etmiyorum![]()
Bende sikayet var a yazdim bakalim ne olacak daha fazlasini yapmak istemedim isten atarlar diye korktum.sonucta ona acimasamda ailesi belki esi cocugu vardir diye dusundum.ama bidaha yaparsa ararim bendeBizimkiler oyun oynuyordu. 1 saat sıra bekledik. Herkes konuşuyor ama benim çocukların sesi rahatsız etmiş çalışanı.
İyi bir tartıştık, genel müdürlüğü arayıp şikayet ettim. Ondan sonra öncelikli oldum.
Allah ini seven beton atsin:)Ben tekrar hamile kalmamak tüplerimi bağlatsam diyorum
Canım cok şükür çalışma saatlerim çok iyi. Geçen dönem ise gittim ama dört gün en geç 12 ye kadar çalıştım. İkinci çocuk olursa yine ayarlama yapabilirim. Çalışma arkadaşlarım da anlayışlılar bu konuda. Öyle sabah 8 akşam 5 calissam emin ol ben de yapamazdim. Bu durum diğer çalışanlara haksızlık biliyorum ama olanı anlattım.Less, sen bakmıycakmışsın bir de yazık,günah o sabiye..en azından büyük 3 yaşına gelsin sen de ekonomiyi hazırla kendin bak.
Yavrulara yazık gerçekten:/ ben de çalışıyorum ama max 2-3 saat ayrı kalıyorum yavrumdan..benden ayrı kaldığı saatlerde ya babasıyla oyunda ya da uykuda oluyor. Benim kararname ile gelen geçici bir işti ve çalışma saatleri çok iyiydi. olmasa hayatta yavrumu bakıcı,kv, anneye bırakıp çalışmazdım.
Eltim 4 aylık yavrusunu bırakıp tamamen keyfi gerekçelerle işe başladı. Çocuk dün betona düşüp kafayı çarptı ve umrunda olmadı, bugün yine sabah 5 ten akşamın 8 ine kadar kv de de kalacak şekilde bıraktı gitti yavruyu.
Çocuğuna kardeş değil,şartların ve sen hazır olduğunda ikinci çocuğu düşün bence.
Bilsem ki ikinci böyle olmayacak dediğiniz gibi olmasını çok isterim. O kadar hoşuma gidiyor ki böyle kardeşler. Bir arkadaş yazmış iki çocuğu da kolikmis. Ya böyle olursa diye ertelemeye karar verdim. Zaten ekonomik olarak da hazirlanmam gerek. Belki KV bakamaz, bakıcı bulmak gerekir.İlk kızım 5 aylıkken ikinciye hamile kaldım.sürpriz bi şekilde..basta o kadar cok agladim üzüldüm.cünkü kızımın hamileliği cok zor gecti.iki ay hastanede kaldım.ama oglumun hamileliği cok rahat gecti.aralarında bir yas vardı.ama kıskançlık olmadı.oglum kolik olmasa cok rahat edecektim.ama genede cook büyük sorun olmadı.simdi biri 2 diğeri 3 yasında.birbirinden ayrı bir lokma yemezler.hemen ablama da ver der küçük olan.eger ara verip rahata alıssaydım ıkıncı yı yıllarca düşünmezdim.ama rabbim cok sükür kolaylık veriyo.hep duyuyorum cocuklardan biri zorluysa diğeri daha kolay bir cocuk oluyor diye.tabi ben ücretsiz izne ayrıldım iki sene yanlarindaydım.bakıcı işi cok zor yas farkı az olursa
Kardeşinizle sizin zor olup olmadıgınızi annenize sormak lazım. Siz buyurken ne kadar zorluk verdiniz nerden bilebilirsiniz. 2-3 yaslarindayken anneniz ne gibi zorluklar yasadi bilemezsiniz.Şu durumda ben de beklemekten yanayım. Ama dediğim gibi benim kardeşimle olan ilişkim o kadar güzeldi ki. İkimiz kimseye ihtiyaç duymazdik. Belki de bizim sansimiza hiç zor olmamıştı bizim için. Ben hiç kiskanmadim onu. Gelir gelmez benimsedim. Ama dediğiniz gibi genelde böyle olmuyor. Çok fazla ilgiye ve bakıma ihtiyacı var bir bebeğin. İkincisi olursa onu ihmal ederim. Zaten şu an bile zor yetiyorum.
Eşim bu kadar diretmese ikisi bir arada çıksın diye ben de beklerdim herhaldeVeremedik:)) Kızım huysuz değildi ana kolikti. Canı sağolsun, çok da hareketlidir. 5 yaşında neredeyse, ancak cesaret gelmeye başladı.
Rahata alışınca ben de bir daha istemem diye düşünüyorum. Bir daha her şeye baştan başlamak şimdi bile korkutuyorBen de ikinci çocuk istiyorum aslında ama ne zaman olsa nasıl yapsam diye düşünüyorum. Oğlum iki yaşında hareketlidir kendisi. Küçükken onunla dışarı çıkmak tam bir eziyetti. Yeni yeni derin uyku uyuyorum sütten kesince rahat ettim. Şimdi tuvalet eğitimine de başladık. Kardeşler arası çok yaş farkı olsun istemiyorum ama başka çare yok sanırım. 4-5 yaşında ancak karar veririm belki. Çalışıyorum da. Acaba o zamana kadar tekrar çocuk yapma fikrinden soğur muyum ne olur kestiremiyorum.
Anlattığına göre ben zaten çok uslu bir bebekmisim. Kardeşim biraz çok ağlarmis. Elbette ki zorlugumuz olmuştur ama hiç öyle çok zorlandım falan diye anlattığını duymadım.Kardeşinizle sizin zor olup olmadıgınızi annenize sormak lazım. Siz buyurken ne kadar zorluk verdiniz nerden bilebilirsiniz. 2-3 yaslarindayken anneniz ne gibi zorluklar yasadi bilemezsiniz.
Tabi gelecek ne gösterir onu da bilemiyoruzÇok erken daha.
Bir sene önce asla derken şimdi evet bir kardeşi olmalı kıvamına geldim, belki seneye de vaktini belirlerim az çok.
Kendinize yüklenmeyin yani, şartlarınızın değişmesini izleyin.
Üzerinden,zaman gecince sikayet edilmiyor unutuluyor o sıkıntılar. Ben de yakin zamanda kizimla cok zorlandim ama simdi duzeldik sukur. Sanki o zorluklari yasamamisim gibi.Anlattığına göre ben zaten çok uslu bir bebekmisim. Kardeşim biraz çok ağlarmis. Elbette ki zorlugumuz olmuştur ama hiç öyle çok zorlandım falan diye anlattığını duymadım.
Ben de iki yaşını doldurmasini beklemeye karar verdim. Çoğunluk da öyle demiş zaten. En sağlıklısi bu olacak sanırım.Kendi sağlığınız ve fizyolojiniz için zaten hamilelikler arasında 2 sene olması öneriliyor. 2. Çocuk olana kadar da tuvalet alışkanlığını kazandırırsınız. Daha çok erken gibi geldi bana...
Hala yaşadığım için bu kadar şikayet ediyorum belki de. Dediğiniz gibi kolik günlerini hatırladıkca nasıl dayanmisiz diye düşünüyorum ama şükür bitti. Şimdi de huysuzluguyla mücadele ediyorum. Sırf biraz dinlenmek için babasıyla denize gönderdim ben gitmedim. Tatilde sabahtan beri iki saat anca çıktık odadan. Dışarda oyalamam mümkün değil. Sürekli kucak istiyor. Kucağa alıyorum yere inmek istiyor. Ağlıyor, mizmizlaniyor. Vallahi ne yapacağımı şaşırdımÜzerinden,zaman gecince sikayet edilmiyor unutuluyor o sıkıntılar. Ben de yakin zamanda kizimla cok zorlandim ama simdi duzeldik sukur. Sanki o zorluklari yasamamisim gibi.
Bu ihtimal bende de var. İlkine 17 ay sonra hamile kalabildim.Benim kizimda 4 yaşında bende keske 1 yaşından sonra korunmasaydim diyorum. Şimdi 1.5 senedir 2.yi istiyoruz ama yok yok. Hemen hamile kalacagimizi zannediyoruz ama işler bizim istediğimiz gibi olmuyor.
Bence korumayı bırakın hemen hamile kalsanız bile 2 yas farkları olur birlikte buyutursunuz.
Ben çok pişmanım korunduguma ama yine de rabbim hayirlisini nasip etsin
Azı disi mi cikiyor. Hamileyken pesinde kosturmak zor olmayacak mi. Bunun 2 yas sendromu var. 3 yas sendromu var. Kardes kiskancligindan kaynakli gelisimin geriledigi donem var. Tuvalet egitimi verecegim dersin bir bakmissin biberonla mama icmek istiyor. Ya da emmek istiyor seni. Hani sanki korkutmaya calisiyormusum gibi oldu ama bu yazdiklarim benim korkularim. Kizimla ilk 4 ay wc gidemedim, yemek yiyemedim. İkinci bebegin birakmadiginda surekli oyun oynamak, parka gitmek isteyen cocuguna nasil yeteceksin. Yeten anneler de var tabi. Ben yetemem diye dusunuyorum. Bir de çalısıyorum. İkisini birakip ise gitmek kabus gibi geliyor banaHala yaşadığım için bu kadar şikayet ediyorum belki de. Dediğiniz gibi kolik günlerini hatırladıkca nasıl dayanmisiz diye düşünüyorum ama şükür bitti. Şimdi de huysuzluguyla mücadele ediyorum. Sırf biraz dinlenmek için babasıyla denize gönderdim ben gitmedim. Tatilde sabahtan beri iki saat anca çıktık odadan. Dışarda oyalamam mümkün değil. Sürekli kucak istiyor. Kucağa alıyorum yere inmek istiyor. Ağlıyor, mizmizlaniyor. Vallahi ne yapacağımı şaşırdım