• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kardeşi olsun istiyorum ama...

Benimde oğlum 27 aylık ve acaba tek mi kalsa diye düşünüyorum. Bebekliğide zordu ailemde şehir dışında gelmek gitmek çok yordu onlarıda.
Ama sonra kıyamıyorum oğluma kardeşi olsun büyüdüklerinde destek olsunlar birbirlerine istiyorum tabi hayırlı evlatlar olsunlar önce.

Ama şu var şuan bile hamile kalsam ikisinede haksızlık ederim. Birincide hala anne çocuğu ikinci zaten bebek. İlkinde sadece ona zaman ayırırken ikincide de ona yakın olsun isterim vicdan yaparım sonra.

Kısaca ikisinede haksızlık olmaması için 4 5 yaş olmalı büyük babasıyla herişini halledebilmeli ben küçükle kıskançlık olmadan ilgilenebileyim.

Arası yakın olan kardeşlere üzülüyorum ben özellikle büyük olana tam anneyi bilip onun sevgisini bilmeye oynamaya eğlenmeye başlayacakken bişey geliyor ve anneyi alıyor:)

Genelleme yapmak istemem ama şöyle söyleyim benim tanıdığım (yetişkin) tek çocukların çoğu biraz değişik.. Yani ne bilim paylaşma konusunda, bir kişiyi sahiplenme konusunda vs farklılar ve istisnasız tanıdığım tüm tek çocuklar müthiş alıngan. Ha her tek çocuk öyle değildir tabi mutlaka ama ben kendi tecrübemden kaynaklı tek çocuklara üzülürüm hep.Yani kardeşinle anlaşamasan da kardeşle büyümek insana çok şey katar.
Ben çok çocuklu bir ailede büyüdüm ve aralarımızda hep 1-2 yaş var. Kardeşlerim dünyada sahip olduğum en değerli nimetlerdenler. Küçükken ev hep kavga dövüş patırtı olurdu ama büyüyünce ne kadar nasipli olduğunu anlıyor insan. Mesela bir derdin olur annene anlatamazsın ama arkadaş da uzak gelir ya ha işte tam da bu tür dertlerde insan kardeşinin kapısını çalar:) Kardeş işte dna'sı sana en yakın olan varlık. Bu yüzden annelerin çocuklarına kardeş istemelerini anlıyorum ben de istedim ve doğumdan sonra hiç korunmadım hatta ve su an oğlum ve kızım arasında 13 ay var. Tabiki zor ama 2 çocuk her zaman zor. Benim de oğlum inanılmaz yaramaz ve hareketli o yüzden kızıma hamile iken çok dua ettim Allahım bana kolay bir evlat ver diye elhamdulillah kızım çok sakin kibar hanım hanımcık birşey barekallah :) Düşünüyorum da mesela 1,5 sene bekleseydim ve kızım şimdi doğsaydı nasıl olurdu diye.. ve bence daha çok zorlanırdım çünkü oğlum geçen seneden daha hareketli. Yani herkes burda bekle bekle diyor da çok mu eminler senin çocuğunun iki sene sonra kolay bir çocuk olacağına ya da senin o zaman hemen hamile kalacağına. ayrıca hormunlu doğum kontrol yöntemi kullanıyorsan bu vücutta birikim yapıyor ne kadar uzun kullanırsan bırakınca o kadar uzun sürer bedeninin doğal dengesini bulması. Bence Allah'a güven ve kalbinden ne geçiyorsa onu yap dua et sağlıklı hayırlı ve sakin kolay bir bebek iste Allah'tan ve korkma.

Son düzenleme:
Bu konu beni o kadar strese sokuyor ki anlatamam.
Biz iki kardeşiz. Kardeşimle aramda neredeyse iki yaş var ve arkadaş gibi büyüdük. Erkek ama her konuda anlaşır, eğlenirdik. Şimdi benim oğlum da bir ay sonra yaşını dolduracak Allah'ın izniyle. Ama benim kafamda bir sürü soru işareti var. Evet yaş farkı olmadan bir kardeşin olması çok güzel. Ben çok sansliydim bu anlamda. İsterim ki bebeğim de kardeşiyle büyüsün, oynasın, eğlensin. Ama gelin görün ki o kadar zor bir bebek ki hiç cesaret edemiyorum. Zaten kolikti. Şimdi uyuyor, ne kadar masum ama uyanınca nereye saldıracağını şaşırıyor. Üç günlüğüne bir otele geldik, herkesin dikkatini çekmiş. Çalışanlar oteli başımıza yıkacak diye seviyorlar. Hep huysuz, hep mutsuz, hep ağlama modunda. Bir de dıs çıkarıyor şimdi. Ben bu çocuğa kardeş yapma cesaretine sahip olamıyorum bir türlü. Benim gibi daha ilk çocuğu böyle kolik ve huysuz olan anneler, ikinci çocuğa nasıl karar verdiniz?
Aynı oğlumu anlatmışsınız 2 .5 yaşını bitirsin siz başlayın o 3 öyle doğurama kadar hayırlısıyla 3 biter 4 e girer en azindan öyle bir çocuğa ben de korktum ama korkdukça da daha korkuyorsun

Ve artik anneler o kadar korkuyor ki zorlanıp yorulmaktan. Düşünün bu devirde mama sandalyeleri ana kucakları oyun yatakları bilmem neler neler var kolaylık sağlayan. Şurda 3-4 sene dişimizi sıkacağız büyüyecekler inşallah nedir bu korku. Ben inanın 3. bebek bile düşünüyorum küçük daha 1,5 bile değil ama ha 2 ha 3 diyorum zaten yorulucam :))
Ha bu arada biz evde bir düzen sağladık çok şükür yatma kalkma yeme saatlerimiz hep aynı erken yatıp erken kalkıyorlar o kadar rahat oluyor ki yani düzen çok önemli bir düzene soktumu dördüze bile bakarsın.

Benim ilk kızım kolikti. O günler hiççç geçmeyecek sanmıştım. Tektim ve çok zordu. İkinci kızımla tam 2.5 yaş var aralarında.Ve oldukça zorlandım. Ama bana yardım eden kimse yoktu ve eşim de çok yoğun çalışır. Mesela ikisinde de doğumdan eve geldik eşim kahvaltı hazırladı ben wc temizledim. Hatta bu yüzden kavga ettik temizlediğim için. Ama evdeki kimse temizlememişti mecbur kaldım. İkinci kızımda da ilk 4- 5 ay çok zorlandım. Ama şimdi o da birbuçuk yaşında . İlk zamanlara göre hayat biraz daha kolay sanki.
Yani iki çocuk zaten zor. Ama sana yardım edecek yakınların varsa ilk kuzun biraz daha büyüyünce tuvalet eğitimini filan halledince düşünmen belki daha iyi olur senin için. Tabii karar yine senin.

Ogluma gore karar verseydim hala yapmamis olurdum 2. Yi. Cocuga gore degil kendine gore dusuneceksin. Cocuk ayak uydurnak zorunda kaliyor. Eh tabii agir oluyo anne icin biraz, onlarada zor oluyo baslarda..ama hersey onlar icin sonucta

Bu konu beni o kadar strese sokuyor ki anlatamam.
Biz iki kardeşiz. Kardeşimle aramda neredeyse iki yaş var ve arkadaş gibi büyüdük. Erkek ama her konuda anlaşır, eğlenirdik. Şimdi benim oğlum da bir ay sonra yaşını dolduracak Allah'ın izniyle. Ama benim kafamda bir sürü soru işareti var. Evet yaş farkı olmadan bir kardeşin olması çok güzel. Ben çok sansliydim bu anlamda. İsterim ki bebeğim de kardeşiyle büyüsün, oynasın, eğlensin. Ama gelin görün ki o kadar zor bir bebek ki hiç cesaret edemiyorum. Zaten kolikti. Şimdi uyuyor, ne kadar masum ama uyanınca nereye saldıracağını şaşırıyor. Üç günlüğüne bir otele geldik, herkesin dikkatini çekmiş. Çalışanlar oteli başımıza yıkacak diye seviyorlar. Hep huysuz, hep mutsuz, hep ağlama modunda. Bir de dıs çıkarıyor şimdi. Ben bu çocuğa kardeş yapma cesaretine sahip olamıyorum bir türlü. Benim gibi daha ilk çocuğu böyle kolik ve huysuz olan anneler, ikinci çocuğa nasıl karar verdiniz?
Aynı kolik 6 ay çektik.Yalnızdım hiç uyumadım 6 ay.Şimdi 24 aylık iki dakika oturmuyor.Kardeşiyle aralarında 2 buçuk yaş oluyor.Yemek,kıyafet değiştirme,banyo yapma büyük olay.Tutturdu mu yandık.Zor bir bebek yani.Bende tek çocuk olduğum için hep yalnız kalmasın kardeşi olsun istedim.Gözümü kararttım yani.Şimdi dua ediyorum.Abisi gibi olmasın diye.İnşallah sakin bir bebek olur.

Ben ikinci cocuguma oglum 13 aylikken hamile kaldim. Hamilelik ve doğum şükür iyi gecti. Kiskanclik krizler de sadece ezirme konusunda yasadik.Ondan haric hic. Ama büyük oğlumu 22 aylikken sütten kestim. Zor mu? Tek basina iseniz ve size ara sıra yardim edecek kimse yoksa bazi dönemleri cok zor. Mesela küçük şimdi dis cikariyor. Birincisi de kosturup duruyor. Ama en azından size ara sira yardim edecek birileriniz varsa be esiniz evde destek oluyorsa olur.
Aslında eşim elinden geldiğince destek oluyor ama çok yoğun çalıştığı için ona da birşey diyemiyorum. Oğlumun biraz durulması lazım. Böyle devam ederse daha ertelemem gerekecek.

Benim kardesimle aramda 21 ay var,bizde cok iyi anlaşıyorduk ama kendisi terbiyesiz şuan da kusuz. Ayni sekilde bir arkadasimin ablasiyla arasında,5 yas var ve muhteşemler. Ayni evde yaşıyorlar falan.
Yani bu yas farkı olayi cokta onemli degil Aslinda
Bir de balım gercekten tesadüf müdür bilemem ama,mesela ilk cocuga zorluklarla hamile kalan 2. Cocuga hemen arkasindan hamile kalıyor
Ya da tüp bebek deniyor olmuyor,sonra kendiliginden hamile kalmış
Benim annem ben dunyaya gelene kadar 1 ev parasi harcamis ama 38 yaşındayken de kizkardesime hamile kalivermis . Diyor ki,bi geldiniz tam geldiniz :)
Yani sen bence öyle pco uluyum diye dusunme bence hemen simdi korunmayi biraksan kalırsın:) seninde icine oyle doguyormus zaten. Nedense bana da öyle geldi suan :)

Zor isler ben hep tek cocuk istemiştim,hala da oyle düşünüyorum. Tabi ALLAH bilir dogrusunu.

Daha ne gelen var ne giden o ayrı :KK70:
İnşallah kısa zamanda sen de alırsın bebeğini kucağına canım ;)

Ben daha gözümü açamadan ikiyi hemen yaptım bu sebepten:)) eşimle diyoruz eğer yapmasaydık 10 sene ara verirdk. Kızım 6 aylıkken hamile kaldım. Her yaş aralığında zorluklar olacağına inandğm için farkeden bişey olmıcktı benm için.
Ve bende tıpkı sizin gibi arkadş olark büyüsnler istedim. Tek çocuklar bana hep zor gelmiştr. Bende üç kardeş ard arda büyüdüm ve inanılmaz güzl bi çocukluktu benm için:) inş kızlarımda öyle olurlar.
Ama nacizane bi tavsye gerçktn istiyosan yap veee çok ayrıntıları düşünme bence:))
Ayrıntıları düşünmemek mümkün değil ki. Keşke sakin bir bebek olsaydı da ben de hemen pes peşe yapsaydım :(

Ve artik anneler o kadar korkuyor ki zorlanıp yorulmaktan. Düşünün bu devirde mama sandalyeleri ana kucakları oyun yatakları bilmem neler neler var kolaylık sağlayan. Şurda 3-4 sene dişimizi sıkacağız büyüyecekler inşallah nedir bu korku. Ben inanın 3. bebek bile düşünüyorum küçük daha 1,5 bile değil ama ha 2 ha 3 diyorum zaten yorulucam :))
Ha bu arada biz evde bir düzen sağladık çok şükür yatma kalkma yeme saatlerimiz hep aynı erken yatıp erken kalkıyorlar o kadar rahat oluyor ki yani düzen çok önemli bir düzene soktumu dördüze bile bakarsın.

Ben de böyle düşünerek 3. çocuğa cesaret ettim:)7 ve 5 yaşında iki kızım ve 2 aylık bir oğlum var.Keşke oğlum için bu kadar beklemeseydim diyorum ama üçüncü çocuğu hiç istemiyordum :) yaş arası az çocuk dünyanın en güzel şeyi öyle güzel oynuyorlar ki ,çok zorlandım ama zorluk da geçici hepsine değdi

ahhh biri benimi anlatmış canım aynı korku bendede var üstelik bütün bunların yanında gelişimi geri kalan bi kız benım kızım fiziksel olarak zor yiyo uyumuyo vs. hep dr.hastanelerdeyiz bende istiyorum bi bacısı olsun 15 aylık suan ama cok korkuyorum
Yetememe korkusu insanın elini kolunu bağlıyor. Biraz da karakter meselesi. Ben çok sabırlı bir insan değilim malesef :(

Yaşınız müsaitse oğlunuzu biraz daha büyütün. Hem siz yıpranmazsınız hem de oğlunuz. Sonuçta teni doğan bir bebek neredeyse bütün vaktinizi çekip alıyor diğer çocuk ister istemez sen büyüksün diyip ötekileşiyor. Benim allah nasip ederse doğacak oğlumla aralarında 5 yaş olacak. Gerçi ben 4 yaş düşünüyordum ama hemen tutturamadık. Daha şimdiden 3. İçin tarih belirledim bile :KK66: Allah nasip ederse 2021 :KK66:
Allah bağışlasın evlatlarinizi ;) bizim de öyle olacak bu gidişle. Bir yıl sonra denemeye başlarim ancak

Ogluma gore karar verseydim hala yapmamis olurdum 2. Yi. Cocuga gore degil kendine gore dusuneceksin. Cocuk ayak uydurnak zorunda kaliyor. Eh tabii agir oluyo anne icin biraz, onlarada zor oluyo baslarda..ama hersey onlar icin sonucta
Aslında ayak uyduran benim. Tamamen onun rahatına göre yaşıyorum. Ve bende sabır tükenmek üzere. O yüzden bu korkularım zaten :(

Ayrıntıları düşünmemek mümkün değil ki. Keşke sakin bir bebek olsaydı da ben de hemen pes peşe yapsaydım :KK43:
Benmkide değildi. Diyorum ya bekledkçe zor olcaktı. Ayrıntı düşünseydim yapamazdk bizde:))) o yüzden düşünme dedim.
Bunların hepsi boş bence en önemlisi gerçekten istemek. Yoksa zor yani bazı şeylere katlanılması

Aynı kolik 6 ay çektik.Yalnızdım hiç uyumadım 6 ay.Şimdi 24 aylık iki dakika oturmuyor.Kardeşiyle aralarında 2 buçuk yaş oluyor.Yemek,kıyafet değiştirme,banyo yapma büyük olay.Tutturdu mu yandık.Zor bir bebek yani.Bende tek çocuk olduğum için hep yalnız kalmasın kardeşi olsun istedim.Gözümü kararttım yani.Şimdi dua ediyorum.Abisi gibi olmasın diye.İnşallah sakin bir bebek olur.
Amin insallah. İlk çocuğu böyle olanlar genelde ikinci de rahat etmişler. İnşallah Allah bizim de yüzümüze bakar.

Ben de böyle düşünerek 3. çocuğa cesaret ettim:)7 ve 5 yaşında iki kızım ve 2 aylık bir oğlum var.Keşke oğlum için bu kadar beklemeseydim diyorum ama üçüncü çocuğu hiç istemiyordum :) yaş arası az çocuk dünyanın en güzel şeyi öyle güzel oynuyorlar ki ,çok zorlandım ama zorluk da geçici hepsine değdi
Ben ilk çocuğuna hamile kalmadan önce üç tane istiyordum ama gelin görün ki şimdi ikinciden korkuyorum :)

Benmkide değildi. Diyorum ya bekledkçe zor olcaktı. Ayrıntı düşünseydim yapamazdk bizde:))) o yüzden düşünme dedim.
Bunların hepsi boş bence en önemlisi gerçekten istemek. Yoksa zor yani bazı şeylere katlanılması
Ben o karakterde bir insan değilim. Sabredemiyorum bazen. Kendimi çok yıpratıyorum.

Aslında ayak uyduran benim. Tamamen onun rahatına göre yaşıyorum. Ve bende sabır tükenmek üzere. O yüzden bu korkularım zaten :KK43:
O hepimizde var. Emek olmadan yemek olur mu:)

Kardesi olunca belki huysuzluguda azalabilir.. sende rahat edersin.. ama bunu dogurdugunun ertesi gunu beklemiyceksin tabii.. benim ikisinin arasi 2,5 yas ve buyuk olan kucugu aramaz ama kucuk buyugu arar her turlu daha duskun... ama dusa girsem gozum arkada degil mesela.. ikisi oynarlar.. kavga ederler :) hatta bazen kardesinize bakin derim oynatirlar. Ha toz pembe birsey vaad edemiycem sana ama bu sekilde geciyor gececek.

Back
X