• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kardeşi olsun istiyorum ama...

buyuk ablam 12 şubat 1988
ortanca ablam 20 şubat 1989 :D
Tam 1 yaş var aralarında .
Annem o kadar zorlanmış ki .
Kıyamam benı 5 yıl sonra doğurmuş babamın erkek çocuk ıstegıyle :D ( Ama tabı yıne kız :D )

Bence şöyle 4-5 yaşına gelmesını bekle .
4 -5 yaş çok buyuk bır fark değil .
Çünkü benım ablamlar aramda tam 4-5 yaş var . Çocukken hep üçümüz birlikte oynardık .

Azı disi mi cikiyor. Hamileyken pesinde kosturmak zor olmayacak mi. Bunun 2 yas sendromu var. 3 yas sendromu var. Kardes kiskancligindan kaynakli gelisimin geriledigi donem var. Tuvalet egitimi verecegim dersin bir bakmissin biberonla mama icmek istiyor. Ya da emmek istiyor seni. Hani sanki korkutmaya calisiyormusum gibi oldu ama bu yazdiklarim benim korkularim. Kizimla ilk 4 ay wc gidemedim, yemek yiyemedim. İkinci bebegin birakmadiginda surekli oyun oynamak, parka gitmek isteyen cocuguna nasil yeteceksin. Yeten anneler de var tabi. Ben yetemem diye dusunuyorum. Bir de çalısıyorum. İkisini birakip ise gitmek kabus gibi geliyor bana :olamaz:
Evet kendi korkularimla senin de icini kararttim aferin bana :KK48:
Hayır bu ihtimaller var tabi. İyi ki yazdın. Bunları da göz önünde bulundurmam lazım. İlk hamileliğim çok rahat geçti. Belki ikinci çok zor olacak. Dediğin gibi o zaman bebeğime yetemeyebilirim. Eşim destekçim sağolsun. Annesi ve kendisi bana yardım ederler. Ama annenin annenin uzerine daha çok sorumluluk düşüyor. Belki de hiç zor olmayacak. İşte kararsızlık :(

Azı disi mi cikiyor. Hamileyken pesinde kosturmak zor olmayacak mi. Bunun 2 yas sendromu var. 3 yas sendromu var. Kardes kiskancligindan kaynakli gelisimin geriledigi donem var. Tuvalet egitimi verecegim dersin bir bakmissin biberonla mama icmek istiyor. Ya da emmek istiyor seni. Hani sanki korkutmaya calisiyormusum gibi oldu ama bu yazdiklarim benim korkularim. Kizimla ilk 4 ay wc gidemedim, yemek yiyemedim. İkinci bebegin birakmadiginda surekli oyun oynamak, parka gitmek isteyen cocuguna nasil yeteceksin. Yeten anneler de var tabi. Ben yetemem diye dusunuyorum. Bir de çalısıyorum. İkisini birakip ise gitmek kabus gibi geliyor bana :olamaz:
Evet kendi korkularimla senin de icini kararttim aferin bana :KK48:
Üst dişleri çıkıyor. Üst iki dışı.

buyuk ablam 12 şubat 1988
ortanca ablam 20 şubat 1989 :KK70:
Tam 1 yaş var aralarında .
Annem o kadar zorlanmış ki .
Kıyamam benı 5 yıl sonra doğurmuş babamın erkek çocuk ıstegıyle :KK70: ( Ama tabı yıne kız :KK70: )

Bence şöyle 4-5 yaşına gelmesını bekle .
4 -5 yaş çok buyuk bır fark değil .
Çünkü benım ablamlar aramda tam 4-5 yaş var . Çocukken hep üçümüz birlikte oynardık .
4-5 yaş beklersem bı daha hiç cesaret edemem :) yaş da olur 35. İsterim olmaz bir de. Bilmiyorum vallahi

Kızım Aralık'ta 3 yaşına girecek, kardeşiyle arasında tam 3 yaş olacak. Bize kalsa 4-5 yaşına gelsin, öyle düşünürüz diyorduk ama karnımdakinin başka planları varmış, yola çıkıverdi. Ben kardeşler arasında yaş farkı olması gerektiğini düşünüyorum, çünkü küçük bebelerin ihtiyaçları çok fazla ve anne&babaya çok yapışık yaşıyorlar. İki tanesiyle aynı anda ilgilenmek hem anne&babaya eziyet, hem de bebenin daha az ilgiye sahip olması demek. Bir şeyleri anlamaya, bazı konularda kendi kendine yetebilmeye başladığında, hem büyük kardeşin psikolojisi için hem de anne&baba için işler daha kolay olur düşüncesindeyim ama elbette beş parmağın beşi bir değil. Yerinizde olsam en azından 1-2 sene daha beklerdim.

Ayni düşüncedeyim. Ve daha atiyorum 2 yaşinda, annesinin sevgisine doymamiş bur çocuk için o sevgiyi paylaşmak kolay değildir. Herkesin ilgisi yeni bebekte felan.

Bide anne olarakta iyi değil. Bende ayni şekilde mesela kizima doyamadim daha. Tüm sevgimi ona vermek istiyorum. 4-5 yaşlarinda kardeş gelmesi daha mantikli. O yaşta daha sosyal olur. Bale yada jimnastik kurslarina gider, kendince arkadaşlari olur. Yani anne babaya o kadar bağimli değil. Ve kendisi tuvalete gidebilir, yemek kiyafet derken, minik bebek için daha fazla zaman olur.

Bazen şakayla öyle diyorum ben de ama onu bundan mahrum bırakmak da istemiyorum. Benim eşim tek çocuk. O benden çok istiyor kardeşi olmasını. Eğer çok ertelersem de iyice soğurum. Bir de bende pco var. Bu bebeğime de 17 ay sonra hamile kalabildim. Yani hadi çocuk olsun desem ne zaman olur Allah bilir :KK43:
İki kızım var, aralarında 3 yaş var, mükemmel bir iliskileri var, dışarıdan arkadaşa ihtiyaçları yok.

Eşim tek cocuk, hep mutsuz, hep dışarda arkadas arar, eve gelen işçi ile bile o kadar samimiyet kurarki...

çocuğunuza vereceğiniz en güzel hediye yakin yaş kardeştir...

İki kızım var, aralarında 3 yaş var, mükemmel bir iliskileri var, dışarıdan arkadaşa ihtiyaçları yok.

Eşim tek cocuk, hep mutsuz, hep dışarda arkadas arar, eve gelen işçi ile bile o kadar samimiyet kurarki...

çocuğunuza vereceğiniz en güzel hediye yakin yaş kardeştir...
Benim eşim de öyle. Çok girişkendir. O kadar çok arkadaşı var ki. Babasını da küçük yaşta kaybetmiş. Yalnız olduğu için sanırım böyle. Çok istiyor çocuğunun kardeşi olmasini

Ben oğluma kardeş düşündüğümde 2 yaşındaydı, çocuk psikologuyla görüştüm uzman fikri almak istedim, birsürü geçerli sebeple birlikte aradaki yaş farkının en ideal 3-4 yaş olduğunu söyledi..Iki oğlumun arası 4,5 yaş ve çok ideal, bebek çok vakit alıyor büyük oğlumun artık kendini idare ettirecek sosyal hayatı var bebekken onun vaktinden ilgisinden sevgisinden çalsaydım çook üzülürdüm, yaşınız ileri değil, büyük çocuk için bekleyin derim..

Bu konu beni o kadar strese sokuyor ki anlatamam.
Biz iki kardeşiz. Kardeşimle aramda neredeyse iki yaş var ve arkadaş gibi büyüdük. Erkek ama her konuda anlaşır, eğlenirdik. Şimdi benim oğlum da bir ay sonra yaşını dolduracak Allah'ın izniyle. Ama benim kafamda bir sürü soru işareti var. Evet yaş farkı olmadan bir kardeşin olması çok güzel. Ben çok sansliydim bu anlamda. İsterim ki bebeğim de kardeşiyle büyüsün, oynasın, eğlensin. Ama gelin görün ki o kadar zor bir bebek ki hiç cesaret edemiyorum. Zaten kolikti. Şimdi uyuyor, ne kadar masum ama uyanınca nereye saldıracağını şaşırıyor. Üç günlüğüne bir otele geldik, herkesin dikkatini çekmiş. Çalışanlar oteli başımıza yıkacak diye seviyorlar. Hep huysuz, hep mutsuz, hep ağlama modunda. Bir de dıs çıkarıyor şimdi. Ben bu çocuğa kardeş yapma cesaretine sahip olamıyorum bir türlü. Benim gibi daha ilk çocuğu böyle kolik ve huysuz olan anneler, ikinci çocuğa nasıl karar verdiniz?
Oğlum 3 yaşında aynen anlattığın gibi birde uykusuz ve yemek yemeyen bir bebek geçen hafta tatilde aynı şeyleri yaşadım...
Oğlum 6 yıl sonra oldu ama ikinciye cesaretim yok....

Her insanın kardesi olmali. Ablam benden 2 buçuk yaş büyüktür. Bana arkadâstir,dosttur, düşmandır. Bana her şeydir. Kardesi olmamak büyük faciadır. Bence biraz kendinizi hazırlayip bi kardes verin ona.

Benim kizimda 4 yaşında bende keske 1 yaşından sonra korunmasaydim diyorum. Şimdi 1.5 senedir 2.yi istiyoruz ama yok yok. Hemen hamile kalacagimizi zannediyoruz ama işler bizim istediğimiz gibi olmuyor.
Bence korumayı bırakın hemen hamile kalsanız bile 2 yas farkları olur birlikte buyutursunuz.
Ben çok pişmanım korunduguma ama yine de rabbim hayirlisini nasip etsin
Boyle
Oğlunuz daha yaşını bile doldurmamış neden bu kadar acele ediyorsunki biraz daha bekle bence benim çocuklarımın arasında 23 ay var iki bebek çok zor büyüdü gece biri uyanıyor biri uyuyor bir uyuyor diğeri uyanıyor yardım edecek biri varsa annen yada kayınvaliden iki yaş arayla yap derim. Ben ikinciyi erken düşündüğüm için pişman olmuştum ama şimdi beraber oynuyorlar yeni yeni rahatlıyorum çok şükür oğlum 4 kızım 2 yaşında
Ama mesela 4 yaşındayken doğsa ozaman oyun oynamazlar
Küçük 2 yaşındayken diğeri 6 yaş olacak ve bence oyun oynama istekleri farklı olacak büyüğün kafası küçüğe uymicak
Bunları cok duydum gördüm okudum
Bence yaşlarının yakın olması bir-birlerine bağlılığı açısından daha avantajlı:)

Ben ikinci cocuguma oglum 13 aylikken hamile kaldim. Hamilelik ve doğum şükür iyi gecti. Kiskanclik krizler de sadece ezirme konusunda yasadik.Ondan haric hic. Ama büyük oğlumu 22 aylikken sütten kestim. Zor mu? Tek basina iseniz ve size ara sıra yardim edecek kimse yoksa bazi dönemleri cok zor. Mesela küçük şimdi dis cikariyor. Birincisi de kosturup duruyor. Ama en azından size ara sira yardim edecek birileriniz varsa be esiniz evde destek oluyorsa olur.

Benim kizimda 4 yaşında bende keske 1 yaşından sonra korunmasaydim diyorum. Şimdi 1.5 senedir 2.yi istiyoruz ama yok yok. Hemen hamile kalacagimizi zannediyoruz ama işler bizim istediğimiz gibi olmuyor.
Bence korumayı bırakın hemen hamile kalsanız bile 2 yas farkları olur birlikte buyutursunuz.
Ben çok pişmanım korunduguma ama yine de rabbim hayirlisini nasip etsin
Ilk alıntıda yazmayi unutmusum:D
Boyle okuyuncada hemen yapasm geliyo ya bekletirse diye

Hayır bu ihtimaller var tabi. İyi ki yazdın. Bunları da göz önünde bulundurmam lazım. İlk hamileliğim çok rahat geçti. Belki ikinci çok zor olacak. Dediğin gibi o zaman bebeğime yetemeyebilirim. Eşim destekçim sağolsun. Annesi ve kendisi bana yardım ederler. Ama annenin annenin uzerine daha çok sorumluluk düşüyor. Belki de hiç zor olmayacak. İşte kararsızlık :KK43:
Benim yardım edecek kimsem yok. Eşim de işten gelince pek yardımcı olmazdı. Zaten istese de olamazdi, bebegim mememe yapısık gezerdi. Eşim gelene kadar aç karnına beklerdim. Aglardim bazen. Evin duzen ve temizliginden hic bahsetmiyorum. Bir de dogum zor oldugu icin iki ay pek yuruyemedim.
Şimdi sen soyle ben nasıl ikinci bebegi dusunuyum :KK43:

Benim kardesimle aramda 21 ay var,bizde cok iyi anlaşıyorduk ama kendisi terbiyesiz şuan da kusuz. Ayni sekilde bir arkadasimin ablasiyla arasında,5 yas var ve muhteşemler. Ayni evde yaşıyorlar falan.
Yani bu yas farkı olayi cokta onemli degil Aslinda
Bir de balım gercekten tesadüf müdür bilemem ama,mesela ilk cocuga zorluklarla hamile kalan 2. Cocuga hemen arkasindan hamile kalıyor
Ya da tüp bebek deniyor olmuyor,sonra kendiliginden hamile kalmış
Benim annem ben dunyaya gelene kadar 1 ev parasi harcamis ama 38 yaşındayken de kizkardesime hamile kalivermis . Diyor ki,bi geldiniz tam geldiniz :)
Yani sen bence öyle pco uluyum diye dusunme bence hemen simdi korunmayi biraksan kalırsın:) seninde icine oyle doguyormus zaten. Nedense bana da öyle geldi suan :)

Zor isler ben hep tek cocuk istemiştim,hala da oyle düşünüyorum. Tabi ALLAH bilir dogrusunu.

Daha ne gelen var ne giden o ayrı :D

Biz iki kardeşiz. Kardeşimle aramda neredeyse iki yaş var ve arkadaş gibi büyüdük. Erkek ama her konuda anlaşır, eğlenirdik. Şimdi benim oğlum da bir ay sonra yaşını dolduracak Allah'ın izniyle. Ama benim kafamda bir sürü soru işareti var. Evet yaş farkı olmadan bir kardeşin olması çok güzel. Ben çok sansliydim bu anlamda. İsterim ki bebeğim de kardeşiyle büyüsün, oynasın, eğlensin. Ama gelin görün ki o kadar zor bir bebek ki hiç cesaret edemiyorum. Zaten kolikti. Şimdi uyuyor, ne kadar masum ama uyanınca nereye saldıracağını şaşırıyor. Üç günlüğüne bir otele geldik, herkesin dikkatini çekmiş. Çalışanlar oteli başımıza yıkacak diye seviyorlar. Hep huysuz, hep mutsuz, hep ağlama modunda. Bir de dıs çıkarıyor şimdi. Ben bu çocuğa kardeş yapma cesaretine sahip olamıyorum bir türlü. Benim gibi daha ilk çocuğu böyle kolik ve huysuz olan anneler, ikinci çocuğa nasıl karar verdiniz?
Ben daha gözümü açamadan ikiyi hemen yaptım bu sebepten:)) eşimle diyoruz eğer yapmasaydık 10 sene ara verirdk. Kızım 6 aylıkken hamile kaldım. Her yaş aralığında zorluklar olacağına inandğm için farkeden bişey olmıcktı benm için.
Ve bende tıpkı sizin gibi arkadş olark büyüsnler istedim. Tek çocuklar bana hep zor gelmiştr. Bende üç kardeş ard arda büyüdüm ve inanılmaz güzl bi çocukluktu benm için:) inş kızlarımda öyle olurlar.
Ama nacizane bi tavsye gerçktn istiyosan yap veee çok ayrıntıları düşünme bence:))

ahhh biri benimi anlatmış canım aynı korku bendede var üstelik bütün bunların yanında gelişimi geri kalan bi kız benım kızım fiziksel olarak zor yiyo uyumuyo vs. hep dr.hastanelerdeyiz bende istiyorum bi bacısı olsun 15 aylık suan ama cok korkuyorum

Yaşınız müsaitse oğlunuzu biraz daha büyütün. Hem siz yıpranmazsınız hem de oğlunuz. Sonuçta teni doğan bir bebek neredeyse bütün vaktinizi çekip alıyor diğer çocuk ister istemez sen büyüksün diyip ötekileşiyor. Benim allah nasip ederse doğacak oğlumla aralarında 5 yaş olacak. Gerçi ben 4 yaş düşünüyordum ama hemen tutturamadık. Daha şimdiden 3. İçin tarih belirledim bile :KK66: Allah nasip ederse 2021 :KK66:

Back
X