kardesim 30 yasında

hammurabla

Papucumun Dünyası
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
30 Nisan 2014
258
292
323
30 yasında ögretmen bi kız kardesım var.evlenmek istıyor ama karsısına uygun biri çıkmadı.ve buna cok uzuluyor.bende abla olarak ona nasıl destek olacacağim bilmiyorum.allah butun bekarlara yuva kurmasında yardım etsın cok zor hakketende

Evlilik konusunda acilan 3488347 konuya hosgeldiniz. Ben de bekarim ve 35 + yim. Gercekten telas yapmiyorum cunku ben Einstein'in dedigi gibi kisilere degil amaclara baglanirim. Hayirlisini isteyin ve su BDV yi okuyun. Kac kisi kocasindan sikayet ediyor. Keske evlenmeseydik diyor. Yani sadece evlenmek icin bile bile lades demeyin.

30 çok geç değilki hem öğretmenmiş. bulur bence düzgün bir insan inşallah. ama tabi çok mu seçici ? bazen dört dörtlük olsun isteniyor ama olmuyor. hiç kimse dört dörtlük değil. öyle düşünülüp evlenilse bile sonradan bir sürü saçma huyu çıkıyor :) belki seçiyse biraz çıtayı düşürmeli.

üstelik şimdiye kadar kimseyle cıddı bi gorüsmesıde olmadı.bırazda nasıp ve sans galiba

İnsanlar neden bu kadar moral bozuyor bu konuda ben anlayamıyorum.Kısmeti ne zamansa o zaman evlenir.Herkes 20'li yaşlarında evlenecek diye bir şey yok ki.Baydı gerçekten böyle konular artık,kocasız hayat geçmiyor mu sanki? Evlendikten sonrada dert yanıyor herkes,şu bdv'yi bir okut kardeşine,haline şükreder.

yok secici değilde biraz kendını ifade edemiyorutangac yapısı var bence oyle goruyorum

çok ağır olmuş tabirler
bende 30 yaşındayım,bende bekarım,tabiki erkeksiz de hayat geçiyor bu konuda sıkıntı yok ama insan yanında sevdiği bi ''hayat arkadaşı '' olsun istiyor,bdv ye konu açan çok insan var evet haklısın ama onlar öyle yaşıyor diye biz de bekar aileye bağlı mı yaşayalım?

yok oyle demeyın yuvanı kurmak önemli.hayatın akısında kotu evlılıkte olsa topluma uyp gidiliyor.bekarlık oyle degıl.annen baban öldümü yalnızsın

Hiç ağır bir tabir kullanmadım,düşüncelerimi yazdım sadece.İnsanlar kendilerini üzüyor sürekli bu durum yüzünden.Yok kısmetim mi kapalı,yok hocalara mı gideyim diye saçma saçma triplere giriyorlar.Bunun yerine Allaha dua edip,yaşadığı anın keyfini çıkartsalar eminim hayat çok daha güzel geçecek ve zamanı geldiğinde evleneceklerdir Allahın izniyle.Bu kadar kafaya takılacak bir konu değil bu.Benim bir arkadaşım 36 yaşında ilk evliliğini yaptı,kocasınında ilk evliliğiydi hem de.Bir kere ağzından karamsar bir laf duymadım kadının bugüne kadar.Hayat kısa ne zaman öleceğimiz belli değil,insanların kendini bu şekilde üzmesi bana normal gelmiyor açıkçası.Dediğim gibi herkes 20'li yaşlarında evlenecek diye bir şey yok.Allah ne zaman nasip ederse o zaman evlenilir.

ardeşinizi beğenen olmadı mı hiç? Bunun onun utangaç olmasıyla alakası yok çünkü
bbegenen olmadı deyınce gerçekten çirkin degıl ama utangaç yapısı dıyorumben çünkü ondan çirkinler evlendı arkadasları içinde(hor gormek için demiyorumda)akrabalardada kendınden küçükler hep evlendi

bu şekilde yazsanız tamam
ama şu devirde evlilik zor iş
ya bulunmuyor yada bulunan kişi normal çıkmıyor
bende yaşadım çünkü bu durumu
herkes bişeyleri şikayet eder bu insanoğlunun özelliği
evlenemem der üzülür
evlenir üzülür
buna kimse engel olamaz
ha evet haklısınız Allah'a dua etseler içten yürekten inansalar,olumlu düşünseler tam da dediğiniz gibi olur..

evlilik olayının çirkinlikle güzellikle uzaktan yakından alakası yok :)

yok oyle demeyın yuvanı kurmak önemli.hayatın akısında kotu evlılıkte olsa topluma uyp gidiliyor.bekarlık oyle degıl.annen baban öldümü yalnızsın
Kötü evlilik bile olsa olur yeter ki evlilik olsun diyorsunuz yani?Gerçekten çok yanlış düşünüyorsunuz bence.Kötü bir evlilikte yanınızda bir adam olduğu halde yalnızsanız ne olacak peki? Evde nefes alan biri olsun,yalnız kalmayayım,dövse de sövse de yine de hayat geçer mi diyorsunuz? Evet yalnızlık iyi bir şey değil,her insan evlenip yuva kurmak ister buna bir şey dediğim yok.Benim kızdığım nokta dünyanın sonuymuş gibi davranıp,karamsarlığa kapılması insanların.Yok ben çirkin miyim,yok beni neden beğenen yok gibi düşüncelerle hayatı kendine zindan etmek mantıklı mı? Bir yandan hayatını yaşarsın,bir yandan Allahım bana hayırlı bir kısmet ver diye dua edersin, fazla da kafaya takmazsın yani.Olması gereken bu dur.Kaç tanıdığım var 30 yaş üstünde evlenen.

Az önce konu sahibine de yazdım,benim kızdığım olay evlenmek istemeleri değil,herkesin evlenmek yuva kurmak en doğal hakkı.Kızdığım şey dünyanın sonu gibi davranıp,hayatı kendilerine zindan etmeleri.Kaç konu açıldı şurda kısmetim mi kapalı,bildiğiniz hoca var mı,ben çirkinim herhalde beğenen yok vs vs daha ne konular.Çok saçma yani bu düşünceler,Allahım bana hayırlı kısmet ver dersin geçersin,üzüntüden ölüp bitmenin,isyan etmenin anlamı yok ki.Belki daha olumlu düşünseler şimdiye evlenmişti hepsi,ben buna kızıyorum işte,evlenmek istemelerine değil kesinlikle.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…