Arkadaşlar kız lise 1 e gitmiyor 99 doğumlu 16 yaşında lise 3 e geçti şuan 3 te okuyor. Kardeşimde 98 li lise 4 de okuyor. Kız iki senesi olduğundan dolayı lise biter bitmez evlenilecek diyor. Kız kardeşimi bırakmak istemiyor simdi annem ile konuştum ne oldu naptınız diye kızı aramış sormuş kız ben evlenmek istiyorum, seviyorum yaptık bir hata ama daha fazla yapmicam bir kerelikti bir daha olmayacak falan demiş. Anneme yemin etmiş asla bir daha o hataya dusmicem yalvarsa da izin vermicem demiş. Kardeşimin yaptıklarına rağmen nasıl hala evlenmek ister orayı anlayamıyorum.
Ailem kız ne karar verirse onun arkasında olmak istiyor açıkçası. Erkek kardeşime kesinlikle söz hakkı vermiyorlar bir hata yapacaksan arkasinda durmasını bileceksin diyorlar. Kız ailesine söylemek istemiyor kesinlikle. Ağzında öldürürler lafı varmış. Annemde öldürsünler demiş kardeşim için hiç değilse gider iki fatiha okurum boyle canımı yaklaşındansa demiş kız söylemeyelim diye yalvarmış.
Sanırım bu is zamana bırakılacak ne olcaksa lise bittikten sonra olacak. Ondan sonra kız okumak isterse okuyacak , nişanlanmak isterse nişanlanacak. O zamana kadar bir daha boyle bir hata yapıp da yeniden ayni şeyleri yasamamalarina dikkat edilcek galiba.
Annem kardeşimle de konuşmaya çalışmış oflayıp pufluyormus kadını deli etmiş.
Birde nerde olduğunu merak eden iki üç arkadaş vardı. Arabada olmuş. Okuldan çıktıktan sonra buluşmuşlar ikisi arkadaşlarının arabasını almışlar. Birde ehliyetsiz araba kullanmış beyfendi. Allahım yarabbim akil versin.
yorum yapmıştım sildim seni yanlış anlamışım katılıyorum söylediklerine.. evlenmezse hayatı bitecek dedin sandım .. bisürü şey yazdım.sildim kusura bakmaKızın durumu gerçekten çok kötü ama evlenseler dahada kötü olacak,hayatı tamamen bitecek bence.Allah yardımcısı olsun.Herşey bir yana ailecek gösterdiğiniz tutum,takdir edilesi.
Yanlış anladınız sanırım,yada ben yanlış yazdım.Bende sizinle aynı fikirdeyim.Evlenirse hayatı bitecek dedim dikkat ederseniz.Evet yanlış bir şey yapmışlar ama bunun üstüne evlenirlerse daha büyük bir yanlış olacak ve o zaman kızın hayatı bitecek.Eğitim hayatını sürdürmeyecek büyük ihtimal ve boşanacak.ya lütfen yapmayın niye hayatı bitsin evet bu yaşta olamaması gerek bişeyi yapmış.. yani kız bakire değil diye hayatı mı biticek... öyle şey olur mu ya bi kadınlar yapmayalım bunu bari.. herşey orası değil... çocuğun hayatı bitmiyo da kızın ki niye bitiyo...
hayır ikiside isteyerek birlikte olmuşlar o kadar çok istemişler ki arabada yapmışlar ki yaşları küçük siz inanıyormusunuz bunların 2 - 3-4 yıl sonra birbilerini isteyeceklerini bence kız şuan olay taze olduğu için evlenmek istiyor ilerde böyle düşüneceğini sanmam kardesinizde burda masum değil bişey yapıyor arkasında dursun kıızı üzmesin en azından destek olsun bir arkadaş gibi
16 yas resit bile degildir, kanun onunde ikisi de cocuk. Neredeyse kiza hakaret edeceksiniz, yazik. Ailesi hakkaniyetle kardesini sucluyor, siz kizi. 16 yasinda nasil akil olur ki. Sizi bilemem cok akilliydiniz herhalde ama genelde akil basta olmaz o yasta..Neden sadece kardeşinize yükleniyorsunuz ki
Zorla olan şey tecavüzdür ortada uzun süre naz yapıp sonra sevişmiş bir kız var
Ailesine söyleyin,düşünememiş mi sonuçları,çocuk değiller akılları var
Senin kardeşinde az değil yani kusura bakma ilişkiye giriyor ama sorumluluk almalısın dedğinde okul var askerlik var iş var güç var diyor. Aileniz onurlu bir aile kardeşinizin aklına girip gaza getirip böyle bir şeye teşvik eden kötü huylu çevresi olabilir. Kıza muhtemelen vaadlerde bulunmuş çok seviyorum gibisinden güven vermiştir evleniriz gibisinden zorlamış kızı olabilir yapacak bişey yok zorla güzellik olmaz evlenseler bile kız şiddet mağduru olurBu nasıl denir nasıl söylenir,bundan sonra ne yapılır resmen ailecek çöktük şu iki günde..
Dün kaynanamlarla annemlere gitmiştim herkes namaz vakti namaz kılarken annem mutlaktaydı o ara ablam aramış. Kadın oturmuş ağlıyordu mutfakta.Erkek kardeşim 17 sevgilisi 16 yaşında biz konuşuyorlar gezip tozuyorlar diye düşünüyorduk ve aslında o kızla da pek konuşmasını istemiyorduk.Neyse bunlar birlikte olmuşlar kardeşim kızı baya zorlamış kız ben istemedim diyormuş ve iki gün sonra ayrılmak istediğini söylemiş kızda ablamı ağlayarak aramış beni kullanıp attı ben napcam abla diye.Ablamla bende telefon da konuştum oda kıza baya üzülmüş ağlamış kardeşimizin böyle sorumsuz birisi olduğunu asla tahmin etmezdik. Annem çöktü orada zar zor toparladı kaynanamlara bisi çaktırmamak için o ara erkek kardeşimi gizlice arayıp konuşmalar yapıyorum ben tabi. Ve o inkar etti.
Bugün de kızı annem istemiş ablam aramış kardeşime hiç bisi söylemeden gel demiş. Gelmiş konuşmuş ve ikisini yüzlestirmisler. Kızın anlattığı herşey doğru olayı babamda öğrendi.Adam kalp hastası. Birde kızın bize söylediğini duyunca kardeşim kıza tokat atmış babam bunu duyunca daha çok çıldırmış. Kahroldu adam resmen biz seni nasıl yetiştirdik ,nasıl terbiye verdik de sen bu hale geldin diye kardeşime sitemler beddualar etmiş. Ben evdeydim tüm bunlar annemlerin evde olurken.Evde gizli gizli konuşup eşime de bisi çaktırmak istemedim. Ama moralimin bozuk olmasından bisiler anladı. Anneme, babama, o kıza öyle üzülüyorum ki o kardeşim annemlerin çabalarının hiç birini hak etmemiş hiç birini.
Kızın ailesine de haber vermeyi istemiş babam iki aile konuşup bir yol bulalım demiş kız istememiş kesinlikle söylemeyin abisi var ve çok sert mis ondan korkuyormuş. Şaştık kaldık napalim ne yol izleyelim,ikisi de daha çocuk. Hele o kız... Of.
ben düşüncemdem oldukça memnunum önce yapıp sonra çocuğun ablasını arıyo.tabiki küçükler fakat bu kız o yaşta evlenebileceğini mi düşünmüş insan bu kadarda cahil olamaz sanırım.bende kızı yerden yere vurmadımtabiki herkes her yaşta hata yapabilir tek sorumlu olan burda sadece konun sahibinin kardeşi değil onu belirtmek istedim.Sizler nasil bir dusunceye sahipsiniz ya?
Ikisi de daha cocuk ve kiz daha kucuk. O yasta bu kadar seyi akil edebilseler zaten onlara yetiskin denirdi.
Hem ne yetiskinler var ve onlar bile akil edemiyor bazi seyleri.
Bizim de bize gore hatalarimiz yok mu? Hata insana mahsus.
Konu sahibi arkadasim ne mutlu ki sizin gibi merhametli insanlar halen varKardesiniz ve o kiz icin uzuldum. Evlilik icin henuz cok erken. 2 aile bir olup egitimlerini tamamlatin sonrasina bakarsiniz. Kardesinize de cok kizamiyorum ama yazik o da cocuk henuz. Psikolojik destekte almali her ikisi cunku erkek kardesiniz gelecegin olamamis bireyi, kizda magdur edilmis, sindirilmis bireyi olmasin
Katılıyorum ciddi bir suç sözkonusu.Eğer kız bir dava açarsa işiniz gerçekten zor.Ama kardeşinize hiç üzülmüyorum,sizlere ve o kıza yazık olmuş.Kardeşin zorladıysa bunun ne demek olduğunu biliyorsundur,ben söylemeyeyim yani,ve bu bir suç.Ayrıca kız daha 16 yaşında.Gerçekten berbat bir durumun içindesiniz şuan,ne diyeyim bilemedim.
ben o zorla kısmını görmemişim o zaman değişir olay.Resmen kendi cinsinize düşmansınız. Kadın kendi yazıyor kardeşim zorlamış diye siz hala kızın yüzünden bilmem ne diyorsunuz. Şaka gibi. Dilerim kinaye yapıyorsunuzdur.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?