Kardeşim bile demek istemiyorum.

Sizin konunuzu okuyunca lisede ki arkadaşımın yaşadıkları aklıma geldi.. Arkadaşım 15, erkek arkadaşı da 16 yaşındayken birlikte olmuşlar. Ailelerin haberi oldu ve çocukları evlendirdi.. Düşünün arkadaşım 15 yaşındaydı, çocuktu.. Erkek arkadaşı da daha çocuk.. Kız kayınvalidesiyle aynı evde yaşamaya başladı ve hemen hamile kaldı. 16 yaşında anne oldu.. Çok genç bir yaş.. Kız 18 yaşına gelince, kayınvalidesi kızın nikahını dahi kıldırmadı... Ailesine laik görmedi..Kız psikolojik baskıya dayanamadı ve çocuğunu bıraktı annesinin evine geri döndü.. O kadar zor süreçler yaşadı ki, psikolojisi berbattı. Hatta hastanede aylarca psikolojik tedavi gördü. Bir ara çocuğunu göstermediler.. O ayrı trajedi... Kızın toparlanması yıllarını aldı. Arkadaşımın emsalları üniversite okurken, kariyer peşinden koşarken ve bekarken; arkadaşım da toplumsal baskıya dayanamayıp, ikinci evliliğini yaptı. Geçenler de görüştük, mutsuz olduğunu söyledi..
Bence bunun bedeli bu olmamalıydı. Hata hatayı doğurdu..
Bence yapacağınız şey; kızın ailesine söylemeyin. Dillendirip, budaklandırmayın. Mümkünse, psikolojik destek almasını sağlayın.

Kız evlenmek ister tabi, aslında öldürürler dediğine göre işin ciddiyetinin farkında. Babasına abisine olmasa bile en azından annesiyle konuşun derim. Liseyi bitirdiklerinde istemeye gitseniz ailesi verecek mi sanki? Birde bu iş o kadar basit mi ya arabada halledilecek kadar. Yemin ederim aklım durdu.

hayır ikiside isteyerek birlikte olmuşlar o kadar çok istemişler ki arabada yapmışlar ki yaşları küçük siz inanıyormusunuz bunların 2 - 3-4 yıl sonra birbilerini isteyeceklerini bence kız şuan olay taze olduğu için evlenmek istiyor ilerde böyle düşüneceğini sanmam kardesinizde burda masum değil bişey yapıyor arkasında dursun kıızı üzmesin en azından destek olsun bir arkadaş gibi

Yani insanın bu durumda cevaben "yaparken bizemi sordunuzda şimdi gelip bizden yardım medet umuyorsunuz demek "geçiyor ama ..benimde iki oğlum var yarın başımıza ne geleceği belli olmaz. Kendim empati yapmak istedim. Allah göstermesin ,allah şaşırtmasın demekten başka bir şey gelmedi aklıma..Zor bir durum ..

Kızın durumu gerçekten çok kötü ama evlenseler dahada kötü olacak,hayatı tamamen bitecek bence.Allah yardımcısı olsun.Herşey bir yana ailecek gösterdiğiniz tutum,takdir edilesi.

Kızın durumu gerçekten çok kötü ama evlenseler dahada kötü olacak,hayatı tamamen bitecek bence.Allah yardımcısı olsun.Herşey bir yana ailecek gösterdiğiniz tutum,takdir edilesi.
yorum yapmıştım sildim seni yanlış anlamışım katılıyorum söylediklerine.. evlenmezse hayatı bitecek dedin sandım .. bisürü şey yazdım.sildim kusura bakma

Olan olmuş diyeceğim şu anda kız öyle yapmasaymış kardeşin böyle yapmasaymış değil artık konu. Çözüm ne olur gerçekten bilemiyorum ama pat diye de evlendirelim edelim diye bir işe kalkışmayın bence. Ama kız hamile falan kalırsa? Öyle bir ihtimal var mıdır? ilk seferde de oluyormuş yani.

Yanlış anladınız sanırım,yada ben yanlış yazdım.Bende sizinle aynı fikirdeyim.Evlenirse hayatı bitecek dedim dikkat ederseniz.Evet yanlış bir şey yapmışlar ama bunun üstüne evlenirlerse daha büyük bir yanlış olacak ve o zaman kızın hayatı bitecek.Eğitim hayatını sürdürmeyecek büyük ihtimal ve boşanacak.

arabada iliskiye zorlanan yok mu,bu nasil bi ifadedir ya ??
o kadar cok istemisler ki arabada yapmislar..ozaman arabada saldiriya ya da istismara ugrayan kizlari rizasi vardi dusuncesiyle kaderlerine terkedelim tovbe yarabbim ya..

pfff... Çok zor
Kızın ailesininde durumu bılmesı gerek
Ama şuda var ya zorla evlendırılırse çocuklar benım korkum bu
İlerde evliliklerinden hayır gelmez gibi duruyor. Allah yardımcınız olsunn

hayır ikiside isteyerek birlikte olmuşlar o kadar çok istemişler ki arabada yapmışlar ki yaşları küçük siz inanıyormusunuz bunların 2 - 3-4 yıl sonra birbilerini isteyeceklerini bence kız şuan olay taze olduğu için evlenmek istiyor ilerde böyle düşüneceğini sanmam kardesinizde burda masum değil bişey yapıyor arkasında dursun kıızı üzmesin en azından destek olsun bir arkadaş gibi

-- Bu nasıl bir cevaptır ya ?
Kadınlar narindir erkek kardeşiniz çok ıstedıyse ustune gıttıyse belkıde dövdü ?
Siz kendınız dıyorsunuz ailesıne söyleyınce tokat attı dıye ..
Ogun orada ne oldu bıleyemıyız umarım en dogru kararı verırı aileniz ..

16 yas resit bile degildir, kanun onunde ikisi de cocuk. Neredeyse kiza hakaret edeceksiniz, yazik. Ailesi hakkaniyetle kardesini sucluyor, siz kizi. 16 yasinda nasil akil olur ki. Sizi bilemem cok akilliydiniz herhalde ama genelde akil basta olmaz o yasta..

Senin kardeşinde az değil yani kusura bakma ilişkiye giriyor ama sorumluluk almalısın dedğinde okul var askerlik var iş var güç var diyor. Aileniz onurlu bir aile kardeşinizin aklına girip gaza getirip böyle bir şeye teşvik eden kötü huylu çevresi olabilir. Kıza muhtemelen vaadlerde bulunmuş çok seviyorum gibisinden güven vermiştir evleniriz gibisinden zorlamış kızı olabilir yapacak bişey yok zorla güzellik olmaz evlenseler bile kız şiddet mağduru olur

ben düşüncemdem oldukça memnunum önce yapıp sonra çocuğun ablasını arıyo.tabiki küçükler fakat bu kız o yaşta evlenebileceğini mi düşünmüş insan bu kadarda cahil olamaz sanırım.bende kızı yerden yere vurmadımtabiki herkes her yaşta hata yapabilir tek sorumlu olan burda sadece konun sahibinin kardeşi değil onu belirtmek istedim.

Kardeşin zorladıysa bunun ne demek olduğunu biliyorsundur,ben söylemeyeyim yani,ve bu bir suç.Ayrıca kız daha 16 yaşında.Gerçekten berbat bir durumun içindesiniz şuan,ne diyeyim bilemedim.
Katılıyorum ciddi bir suç sözkonusu.Eğer kız bir dava açarsa işiniz gerçekten zor.Ama kardeşinize hiç üzülmüyorum,sizlere ve o kıza yazık olmuş.

çok zor bir durum Allah yardımcınız olsun.
bence biraz soğuk kanlı olun.
bunlar evlenseler bile mutlu olamaz gibi geliyor bana. onca olaydan sonra çünkü.
yaşları çok küçük belki kız bu travmayı atlattıktan sonra kardeşinizi istemeyebilir

bu konu polise şikayet edilse neler olucagını bılıyormusunuz ?

Kardesiniz resit olmayan kizla birliktelik kurmus. Karsi taraf sikayet etse kesin hapis yatar.

Ben burda bir tek resit olmayan kiza uzuldum. İsteyerek de olsa istemeyerek de olsa iliski yasansa erkek sucludur. Hukuk da bu boyle.

Allah annene babana sabir versin. Kardesinizden cok cekecegi var. Uzuldum acikcasi.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…