Kardeşim bile demek istemiyorum.

Ben olsam kardesimin kolundan tuttugum gibi goturur karakola teslim ederim ceksin cezasini da akli basina gelsin
Kiz zaten basariliymis okur bir yerlere gelir kardesinizin suratina bile bakmaz zamanla su an panik halinde oldugundan boyle yapiyor
Kiza destek olmanizi dilerim

yok vicdansız demedim
ama kendimi düşündüm 16 yaşında çooook saftım
bu arada tebrik ederim akıllıca davranmışsınız gerçekten ve iyi de olmuş 16 yaş evlilik için de çok erken bir yaş..
Evlenipte mutlu bir aile kurulmayacak bence muhtemelen yaslar kemale erer ve ayrilirlar sadece yapilan durumun ustunu ortucek kız magduriyetlik hissetmesin diye
Vicdan konusunu diğer üyelere yazdim biri bana kadınkadinin dusmanidir diye yazmış ahahahhaha ona icerledim

Ergenler sonucunu düşünmeden bazı işlere bulaşıyorlar ve bu yaşta hepsi tehlikeli , fazla boş ve denetimsiz bırakmamak lazım zaten yetişkin değiller , herkes bunlara yetişkin gözüyle bakıyor , çoğu ergenliğin ne olduğunu bilecek ve anlayacak kapasitede değil
16 yaşında
ben o yaşta çocuktum ya bence herkes çocuk yani...

Hata yapmak için çok uygun yaşlar. Genç kızlar erkeklere göre daha hayalperest olduklarından, ısrar olduğunda ilişkiyi kabul edebiliyorlar.
Olan olmuş. Bence kimseye başka birşey demeyin. kızın ailesini de karıştırmayın. Manevi destek olun konuşup rahatlatın onu bol bol. Kardeşinizle zorla nişanlasanız nolacak, kız itilip kakılacak boşuna.
O yüzden bu olayı şmdilik kapatın. Ama kıza destek olun mutlaka. Zaten okulunca birinciymiş. Üniversite, iş falan derken zaten düşünceleri de değişecektir. Ailesine olay giderse, şikayet ve bu nedenle doktor kontrolü vs birsürü şeye maruz kalacak kız. Bu ihtimalleri de kendisine tehdit gibi değilde, güzel bir şekilde anlatın.. Son karar kendisinin

oy oy oy kız nasıl bunu ailenize söylemiş yaa nasıl cesaretli bir kız bunu söylüyorda kendi ailesinden neden gizliyor? ne yapılırki bu durumda annenize babanıza yazık çok yazık

Zaten bitecegi belli olan ve o evlilikte ne yasayacagi olmayan birisi var. Her ne olursa olsun dul olmak hayatini daha mi kolaylastirir diyosunuz??? Yani en azindan bekaretini nerede kaybettigi belli olur mu diyosunuz?

Bir zorlama olmuş sonuçta, bu bir tecavüzdür. Kanunen en doğrusu kızın şikayetçi olup, kardeşinizin cezasını çekmesidir aslında, ki bu örnek olsun da başka kızlara da aynı şeyi yapmaya yeltenmesin bile. Fakat ortada bu olayın açığa çıkması durumunda gelecekleri kararacak iki genç var. Özellikle de en çok okul birincisi dediğiniz bu kıza olacak olan, maalesef toplumumuzun bu olaylara bakışı, burda da bazı yorumlarda görüldüğü gibi kızın hiçte masum olmadığı yönünde. Okul hayatı tamamen bitecek kızın. Kardeşinizinde kızın ailesiyle başı belaya girecek. Evlenmeleri tamamen saçmalık zaten. Bir süreliğine her şey zamana bırakılmalı, bu arada kardeşinizin başını da boş bırakmamalısınız, işlediği suçu unutmamalı.

Sizi ve ailenizi tebrik ederim oncelikle anlayisli ve dusunceli oldugunuz icin.
Benim bu konuda sahsi fikirim kiza destek cikin okuluna devam etsin.
Kardesiniz icinde ayni sey gecerli ama bu yasta evlilik falan olmaz yani
Ayrica kizin ailesine soylememeniz taraftarindayim nedeni ise kiz basarili bir ogrenciymis okul hayati bile kararabilir.
Bence kizin yaninda olun bu olayi kardesinizin onu yuzustu birakmayacaginizin sinyalini verin universitede ikiside isterlerse bir soz yaparsiniz. Bu yaslarda bu cok erken
Ayrica kizi bir hastaneye goturmelisiniz hem psikolog hemde kadin doguma.

Biri 17 diğeri 16 yaşında. Daha reşit bile değiller. Konu sahibi, aileniz iyi davranmış Allahtan. Bu yaşta söz, nişan evlilik vs olmaz ki... Yani söz taksanız bile insanlar demez mi aceleniz ne diye? Daha okul çağındaki çocukların kafaları iyice bulanmaz mı? Öte yandan hadi kardeşiniz olayın ciddiyetinin farkında değil de, ortada hayalleri yıkılmış lise 1 e giderken kadın olmuş bir kızcağız var. Belki ileride karşısına onu anlayacak birileri çıkacak ama hayat o zamana kadar onun için normal mi gidecek? Buralarda okuyoruz, daha önce birlikte olduğumu erkek arkadaşıma nasıl söyleyeceğim diyen kişileri. Çok zor bir durum. Bütün aileyi kaşınıza alıp konuşmaktansa belki anneniz, annesiyle konuşabilir. Babası abisi vs öğrenirse kız nasıl bakacak onların yüzüne.

Tekrar yazıyorum ama bu işi nasıl bu kadar kolay yapıyorlar anlamıyorum. İnsanlar vajinismus oluyor, evleniyor aradan haftalar geçiyor anca oluyor.

Aslında kız gelsede birde onun la burada yazışsak onun duygularını , bilsek keşke kızı buraya yönlendirseler hem kendiside rahatlar gibi , bazılarınada ders olur , erken yaşta cinsellikte çıkmazlıkları anlatsa

Benim kızımın okuduğu son sınıf lisedeki çalışkan ,başarılı 1inci gelen kız okul sonrası hemen evlendi ve hamile kaldı , kızım epey şaşırmıştı tatillerdede gördü kendisini kızımın dediğide kızın hayatı sönmüş epey kilo almış ve çirkinleşmiş diyordu oysaki biz onun üniye gitmesini beklerken neler olmuş ,

Evlenme
Evlendirme işi daha yanlış bence zaten eger ilerde kızım olsa başıma gelse kürtaj düşünürüm ama oda berbat bişey alt korusun kimsenin başına vermesin ama

Olmaması içim lise 1 . İşi sıkı tutacaksın , aşık olmaların çoğu lise birde başlıyor
Evlenme

Evlendirme işi daha yanlış bence zaten eger ilerde kızım olsa başıma gelse kürtaj düşünürüm ama oda berbat bişey alt korusun kimsenin başına vermesin ama

Olmaması içim lise 1 . İşi sıkı tutacaksın , aşık olmaların çoğu lise birde başlıyor

Hepimiz lisede aşık olduk sevgililerimiz oldu ya. El ele tutuşunca kalbim ağzımdan çıkacak gibi olurdu. Yanında yemek yiyemezdim.

Aşık olmak normal o yaşta. Ama bu sevişme noktasına nasıl geliniyor. Yoksa sevgilisiyle sinemaya gider cafeye gider. Haberdar olursun. Söyler anne ben burdayım bilirsin nerede olduğunu. Yani sevişecek yer nasıl buluyorlar o yaşta?

Bu olay öyle herkesin başına gelmez ya. Kızını aşırı baskılarsan nerde napıyo bilemezsin okul der orda burda gezer. Ya da gerçekten çok ilgisizsen olur. Annesiyle babasıyla normal diyaloğu olan bir kız cesaret edemez ya.. Öyle ümit ediyorum yani..

O
Oluyor benim öyle çallantılıydı fakat yani babamla o kadar kötü degil di

O güven anne ile kızı arasında zaten ilkokulda oluşuyor benim kızım herşeyini anlatır, bende ona göre onu yönlendiririm başkası yanlış yönlendirmelerde bulunurdu buda hayatında hata olarak kalırdı hatalar yapılır ama hayati hatalardan en aza indiriliyor mesela kızımın despot ve cahil bir annesi var hiç bir derdini onun paylaşamaz , ne kadar zor bir durum
Ailem beni sıkı tutmadı ama ergenlkk çapında aileye herşey anlatılmıyor

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…