AynenSen de mi lisedeyken yaşadın?
Of of benim de kizim var ve şimdiden dusunmeye basladim Allahim sen tum evlatlarimizi koru nasil davranacaginida bilemez insanHepimiz lisede aşık olduk sevgililerimiz oldu ya. El ele tutuşunca kalbim ağzımdan çıkacak gibi olurdu. Yanında yemek yiyemezdim.
Aşık olmak normal o yaşta. Ama bu sevişme noktasına nasıl geliniyor. Yoksa sevgilisiyle sinemaya gider cafeye gider. Haberdar olursun. Söyler anne ben burdayım bilirsin nerede olduğunu. Yani sevişecek yer nasıl buluyorlar o yaşta?
Bu olay öyle herkesin başına gelmez ya. Kızını aşırı baskılarsan nerde napıyo bilemezsin okul der orda burda gezer. Ya da gerçekten çok ilgisizsen olur. Annesiyle babasıyla normal diyaloğu olan bir kız cesaret edemez ya.. Öyle ümit ediyorum yani..
Yaşadım ama bilmiyorum ya ikimizde başka biri bilmedi alttan iyi bir çoçuktuOf of benim de kizim var ve şimdiden dusunmeye basladim Allahim sen tum evlatlarimizi koru nasil davranacaginida bilemez insan
Of of benim de kizim var ve şimdiden dusunmeye basladim Allahim sen tum evlatlarimizi koru nasil davranacaginida bilemez insan
Anneler de paranoyak oluyor sonra amaKızın oturup senle konuşuyorsa sorun yok ama sus pus ve birazda sinsi davranışlar sergiliyorsa ,kork o kızdan
Kizim daha bir yaşındaKızın oturup senle konuşuyorsa sorun yok ama sus pus ve birazda sinsi davranışlar sergiliyorsa ,kork o kızdan
Daha zamanın çok varKizim daha bir yaşında
Ben zaten cok negatif düşünen birisiyim kizim okula başlayınca olurum paranoyak olurum galibaAnneler de paranoyak oluyor sonra ama
Anneler de paranoyak oluyor sonra ama
Valla çoçuk sahibi olmak istemiyorumBen zaten cok negatif düşünen birisiyim kizim okula başlayınca olurum paranoyak olurum galiba
Ben zaten cok negatif düşünen birisiyim kizim okula başlayınca olurum paranoyak olurum galiba
Ins bizde iyi bir sekilde yetistirebilirizBen ilkokula başlarken işi bıraktım ve kızımla ilgilendim ve her okuldan gelişinden sonra anlat bakayim bu gün okul nasıl geçti diye sorardım o da anlatırdı ufak detaylar ama çok önemeli, dersleri yapmadan asla sokağı çıkıp mahalle arkadaşlarla oynamazdı kendisi disziplinli bir çocuktu
Ben zaten cok negatif düşünen birisiyim kizim okula başlayınca olurum paranoyak olurum galiba
Bu nasıl denir nasıl söylenir,bundan sonra ne yapılır resmen ailecek çöktük şu iki günde..
Dün kaynanamlarla annemlere gitmiştim herkes namaz vakti namaz kılarken annem mutlaktaydı o ara ablam aramış. Kadın oturmuş ağlıyordu mutfakta.Erkek kardeşim 17 sevgilisi 16 yaşında biz konuşuyorlar gezip tozuyorlar diye düşünüyorduk ve aslında o kızla da pek konuşmasını istemiyorduk.Neyse bunlar birlikte olmuşlar kardeşim kızı baya zorlamış kız ben istemedim diyormuş ve iki gün sonra ayrılmak istediğini söylemiş kızda ablamı ağlayarak aramış beni kullanıp attı ben napcam abla diye.Ablamla bende telefon da konuştum oda kıza baya üzülmüş ağlamış kardeşimizin böyle sorumsuz birisi olduğunu asla tahmin etmezdik. Annem çöktü orada zar zor toparladı kaynanamlara bisi çaktırmamak için o ara erkek kardeşimi gizlice arayıp konuşmalar yapıyorum ben tabi. Ve o inkar etti.
Bugün de kızı annem istemiş ablam aramış kardeşime hiç bisi söylemeden gel demiş. Gelmiş konuşmuş ve ikisini yüzlestirmisler. Kızın anlattığı herşey doğru olayı babamda öğrendi.Adam kalp hastası. Birde kızın bize söylediğini duyunca kardeşim kıza tokat atmış babam bunu duyunca daha çok çıldırmış. Kahroldu adam resmen biz seni nasıl yetiştirdik ,nasıl terbiye verdik de sen bu hale geldin diye kardeşime sitemler beddualar etmiş. Ben evdeydim tüm bunlar annemlerin evde olurken.Evde gizli gizli konuşup eşime de bisi çaktırmak istemedim. Ama moralimin bozuk olmasından bisiler anladı. Anneme, babama, o kıza öyle üzülüyorum ki o kardeşim annemlerin çabalarının hiç birini hak etmemiş hiç birini.
Kızın ailesine de haber vermeyi istemiş babam iki aile konuşup bir yol bulalım demiş kız istememiş kesinlikle söylemeyin abisi var ve çok sert mis ondan korkuyormuş. Şaştık kaldık napalim ne yol izleyelim,ikisi de daha çocuk. Hele o kız..
Kardeşinizin tavirlari, davranışları, cevapları, sorumluluktan kaçma şekli o kadar yanlış ki...
Ama yapilan şey ortak.
Bazısı tecavüz demiş ama
Hiç de tecavüz gibi durmuyo. Sonuçta tecavüzün ne olduğunu hepimiz biliyoruζ. En fazla "kandirma" denir buna.
Öyle evlendirmekle avukata götürüp korkutmakla da olmaz. Ne bugün için ise yarar ne de gelecek için.
En iyisi kesinlikle psikoloğa götürmek. En iyi yardımcı olacak olan o.
Dillendirmeden önce kızın ailesiyle konuşmadan once psikoloğa götürün ikisini de..
Kız zaten mantikli düşünmeye başladığında kardesinle evlenmek istemez bile.
Ins canim ya bana cekmezKızını da paranoyak yapma o kadar da kötü değil. Bunlar çok uç örnekler.. Sen öğretmenlerle arkadaşlarıyla ve onların aileleriyle diyalog halinde olacaksın devamlı.
Kizcagiz buraya gelirse kk namus bekcileri iki dakkada paralarlar diyim sana.Aslında kız gelsede birde onun la burada yazışsak onun duygularını , bilsek keşke kızı buraya yönlendirseler hem kendiside rahatlar gibi , bazılarınada ders olur , erken yaşta cinsellikte çıkmazlıkları anlatsa
evlenmezler. kız çok haklı olarak ben şimdi ne olacam diye düşünüyor.. abla gibi geç karşısına buluş bir yerde hayatın sonu olmadığını anlat abla gibi.. kafasında neler kuruyodur şimdi ben evlenemem beni kimse almaz diye ... sen anlat böyle olmadığını.. kardeşini de paylayın bi güzel.. aferdersin ama kendinizden örnek verin aynı şey bizim başımıza gelse bizim çocuklarımızın başına gelse diye. anca işin rengini böyle anlıyor erkekler... kesinlikle kızla buluşup konuşun..Arkadaşlar kız lise 1 e gitmiyor 99 doğumlu 16 yaşında lise 3 e geçti şuan 3 te okuyor. Kardeşimde 98 li lise 4 de okuyor. Kız iki senesi olduğundan dolayı lise biter bitmez evlenilecek diyor. Kız kardeşimi bırakmak istemiyor simdi annem ile konuştum ne oldu naptınız diye kızı aramış sormuş kız ben evlenmek istiyorum, seviyorum yaptık bir hata ama daha fazla yapmicam bir kerelikti bir daha olmayacak falan demiş. Anneme yemin etmiş asla bir daha o hataya dusmicem yalvarsa da izin vermicem demiş. Kardeşimin yaptıklarına rağmen nasıl hala evlenmek ister orayı anlayamıyorum.
Ailem kız ne karar verirse onun arkasında olmak istiyor açıkçası. Erkek kardeşime kesinlikle söz hakkı vermiyorlar bir hata yapacaksan arkasinda durmasını bileceksin diyorlar. Kız ailesine söylemek istemiyor kesinlikle. Ağzında öldürürler lafı varmış. Annemde öldürsünler demiş kardeşim için hiç değilse gider iki fatiha okurum boyle canımı yaklaşındansa demiş kız söylemeyelim diye yalvarmış.
Sanırım bu is zamana bırakılacak ne olcaksa lise bittikten sonra olacak. Ondan sonra kız okumak isterse okuyacak , nişanlanmak isterse nişanlanacak. O zamana kadar bir daha boyle bir hata yapıp da yeniden ayni şeyleri yasamamalarina dikkat edilcek galiba.
Annem kardeşimle de konuşmaya çalışmış oflayıp pufluyormus kadını deli etmiş.
Birde nerde olduğunu merak eden iki üç arkadaş vardı. Arabada olmuş. Okuldan çıktıktan sonra buluşmuşlar ikisi arkadaşlarının arabasını almışlar. Birde ehliyetsiz araba kullanmış beyfendi. Allahım yarabbim akil versin.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?