Kardeşim bile demek istemiyorum.

Evet onlar buradaki sozde kadinlardan daha duyarli.
Cidden kadinin en buyuk dusmani kadin yorumlara bakip sasiriyorum. Acaba bu insanlar kendi ailelerinden 16 yasindaki bi kiz boyle bisey yasadiginda cocuk diil ki altina yatmasaymis diyecekler mi?
Kendilerinden ailelerinden oyle eminler ki.
Ama bak konu sahibi kizcagiz da bir zamanlar kendi kardesinden eminmis.
Allah herkesin gonlune gore versin ne diyelim. Buyuk konusup ahkam kesmesin kimse

1. Ayyy bu yaygara seks yaptıkları için mi? Bende biri öldü,yaralandı falan sandım..

Yapmasaymış.

çok çok zor bir durum.evet kardeşinizin yaptığı kabul edilemez ve ceza alması gerekiyor aslında.ancak kızın ailesi öğrendiğinde belki de kızlarını okuldan alacaklar yada evlendirecekler.bir sürü ihtimal söz konusu.yani en kötü ihtimalle biri cezaevine girecek diğerinin hayatı kararacak.burası Türkiye ve malesef böyle durumlarda tecavüz edene lanet okunurken kızı da namussuzlukla suçlayıp ömür boyu o kızın kafası önde gezmesine sebep olabilirler.kısacası ikisinin de hayatı mahvolmuş olabilir.kaldı ki dediği gibi kızın abisi namusumuz modunda kardeşinizi yada kendi kız kardeşini öldürebilir bile.her ihtimal sözkonusu.bana göre zor olsa da yapmanız gereken kızın ailesine haber vermemeniz.kardeşiniz belki de biranda sorumluluk korkusu yaşayıp kaçmak istedi ayrıldı.kardeşinize bu hapise girebileceğini o yüzden artık mantıklı düşünmesi gerektiğini ve tek şansının o kızı yarı yolda bırakmamak olduğunu söyleyin.her şey olması gerektiği zamanda olacak kendini baskı altında görme deyin.kıza da okulunu bitir gereken yaşınız gelsin seni isteriz diyin ve mutlaka kızın arkasında durun.yani nasıl desem normalde kardeşinizin yaptığının cezasini çekmesi gerekiyor ancak öyle zor bir durum ki .gerek toplumsal yapımız gerek kız ailelerinin olaylara bakış açısı kardeşinizi cezalandırırken kızın hayatını daha beter karartabilir.gereken zaman geçince belki de gerçekten evlenmek isteyeceklerdir bilemeyiz.şuan korku endişe panik duyguları birbirleri hakkındaki düşüncelerini de net olarak görmelerini engelliyor.çocuk değiller ancak yetişkin de değiller.

Tatlım öncelikle Senide ailenide gercekten tebrik ediyorum. Davranılması gerektiği gibi davranıyorsunuz ama artık böyle insanlar o kadar azaldıki, olanları alkışlamak lazım. Zor bir durum Allah yardımcınız olsun, kıza yapacağınız en büyük kötülük kardeşinle evlendirmek olur. Kız daha çocuk aklıyla düşünemiyor ama biraz büyüsün eminim oda kardeşinden iğrenip yüzüne bile bakmak istemeyecektir. Son olarak demeden geçemeyeceğim, bazı yorumlar şaka gibi. Kızda suçlu olabilir ama o daha Bi çocuk yahu, insanız hepimiz hata yaparız, bu yaşta bu kadar agır bedel ödemek zorundamı? Bu tür yorumları yapanlar dilerim erkek evlat yetiştirmek zorunda kalmazlar, sonra ortaya "erkek tabi yapacak" gillerden oglancıklar türeyecek

Neler yazıldığını okumadim.İsin hukuki boyutu çok ciddi bir şekilde kardeşinize ve size zarar verecek boyuta.18 yaşından küçük kişilerin,kanun 18 yasin altını çocuk olarak tanımlar cinsel istismarını ciddi şekilde cezalandirir.kardeşinizin 17 yaşında olması cezayı sadece hafifletir.
Cocgun cinsel istismarini bilip yetkililere bildirmemekte ayrı bir suçtur.
Bunlar hukuki boyutlar.
Kardeşiniz ve kız için çok iyi düşünüp,öyle bir yol çizmek gerekiyor.her iki sininde okulu var.kardesinizi zorlayarak evliLik yaptırmakta kıza yine ceza,o farkında olmasa da

Kardesinin kizi cok zorladigindan ote kizin da gonlu varmis gibi geldi bana cunku zorla olan tecavuzdur. Ama kardesin kizi kandirmis, kiz da bir saflikla, heyecanla kabul etmis. 17 yasimi dusundugumde ben universiteye, gelecege hazirlaniyordum ve herseye aklim eriyordu, neyin ne oldugunu biliyordum, cocuk da degiller ama cok gencler. Kiz sikayet ederse kardesin buyuk ceza alir ama 18 yasindan kucuk oldugu icin cezasi duser. Boyle lisede birlikte olup evlenenleri biliyorum ama kardesin evlenmek istemiyormus bu durumda evlendirseniz de o evlilik saglam temelli, mutlu bir sekilde olmaz zaten isteksiz oldugu icin bosanmayla da sonuclanabilir. Hele bir de cocuk olursa cok daha kotu olur. Valla cok zor bir durum, evlenseler olmuyor, evlenmeseler olmuyor. Allah yardimciniz olsun. Anladigim kadariyla bunu da haketmeyen bir ailesiniz. Bence kizin da ailesine haber verin, aileler otursun konussun. Kizin cok ustune gitmez insallah ailesi, yoksa sonu intihara gidebilir, gencecik bir hayat sonebilir.

oncelikle sizi ve ailenizi taktir ediyorum gercekten cok dusunceli iyi insanlarsiniz cogu kisi bu durumda boyle yapmazdi. Oglum istediyse sende yapmissin kizim bizene yapmasaydin derdi baskasi kardesinizde suclu elbet kizda suclu keske yapsa yazik etneseynis kendine ijiside cok kucuk kardesinize bisey olmazda o kizin hayati gitti cunku biliyoruzki erkekler bekarete onem veriyorlar bir cok kiz gecmiste yaptigi hatasi yuzunden evlenemiyo boyle seyler cok keske kardesiniz evlense ama yaslari kucuk ve kardesiniz kizi istemiyor evlenselerde mutsuz bi evlilik olur cok zor bi durum nasil cozulecek merak ettim allah yardim etsin

Kardeşiniz zorlamış ama nasıl zorlamış. İçkisine ilaç atıp tecavüz mü etmiş yani? Yoksa kızcağız gönlü olmadan sırf kardeşiniz istiyor diye sevişmeyi kabul mu etmiş?

Hukuken kız 16 olduğu için her türlü tecavüze giriyor ve kardeşiniz 17 bile olsa hapis cezası alır. Öncelikle bir avukata gidip başınıza neler gelebileceğini danışın. Kardeşinizle beraber gidin ki anlasın dünya kaç bucak.

Kızın ailesine söylemeyin. Kızın hayatını mahvetmesinler. Hem de kardeşinizden şikayetçi olmasınlar. Belli ki gerçek bir tecavüz yok. Kız için çok üzücü olmuş çocuk yaşta bu şekilde yaşaması. Siz kıza destek olmaya çalışın aile olarak. Dünyanın sonu değil. Sevişmiş o yaşta kendisine değer vermeyen biriyle yapmış bir hata. Bir daha aklını başına alsın. Karşısındaki insanı iyi ölçüp biçsin.

yuh yuh sizin kiz evladiniz yok mu?ya kardesiniz baciniz? herseyden once siz bayan degil misiniz ya?
hem yanlarinda miydiniz da naz yaptigini biliyorsunuz?
al iste kadin kadinin dusmani diye bosuna demiyorlar..
ailesine de soylesinler kan ciksin olur mu?

Çok zor bi durum şaştık kaldık. Babam kesin söylenecek diyor kızın ailesine şöyleyin kıza bir gün ayarlasın oturup konuşulacak bu konu diyor kız olmaz konuşulmasın. Abim de abim diyor.

suan icin soylemeyin madem kiz kendini sizin yaninizda guvende hissetmeye baslayinca gonlunu eder soylersiniz ailesine.
bence yapmaniz gerek sey suan icin,iki kucugun aralarinda dengeyi kurmak..kardesiniz, kiz size durumu anlattigi icin kiza kizgin,kizcagiz magdur oldugu icin kardesinize kizgin..Aralarinda sevgiden cok olaylar bu noktaya geldigi icin zorunlu yuruyen bi beraberlik ve gelecek planlari olusacak.

kizi ailecek benimseyin,durumu gundemde cok fazla tutmayin ve zamani gelince aralarinda ciddi adim atarsiniz.
kardesiniz kizdan ayrilmaya calisirsa veya kotu davranirsa filan ozaman devreye girin.

kızın geleceği için eğer kızcağız da istiyorsa bunları evlendirmekten başka çare yok. daha doğrusu formalite evlilik gerekiyor. kızı hem ailesinden hem çevre baskısından hem de gelecekteki erkeklerin şerrinden korumak için yapılması gereken bu. bir süre evli kalıp isterlerse sonra ayrılsınlar.
çünkü kızın bakireliğini yitirmesi, ne sebeple olursa olsun aile ve çevre tarafından müthiş baskı sebebi. ilerde birini sevdiğinde dürüstlük için bakire olmadığını söylediğinde o kişi ve kişiler de kızı kullanmak isteyecek, hadi sevdiği o haliyle kabul etti diyelim aileler bilse ortalık karışacak. şu anda okulda duyulsa kıza hafif kız muamalesi yapacaklar, belki bir sürü hakarete iğnelemeye maruz kalacak.
bence kıza bırakın bu kararı.

çünkü tecavüz olarak düşünmek çocuk için bile çok ağır bir şey.
bunu mahkemeye taşısa sadece aile değil okul, çevre duyacak ve bunun ağırlığı altında ezilecek.
belki abisi, diğer aile fertleri kötü davranacak, okuldan alacak, eve kapatacak.
evlenmek istemesi de bu baskıdan kaçmak için bence, ya tecavüze uğradı ya da sevişti diye her halukarda kız toplumsal baskıya maruz kalacak.
erkek olan kızla seviştiği için hunharca erkekliğiyle gurur duyup anlatırken, kız bununla ömür boyu bir suç gibi yüzleşmek zorunda kalacak.
en azından formalite evliliği olup birkaç ay sonra ayrılırsa hayatına daha rahat devam edebilecek.

ıkısıde yapmıs hata
ıkısıde bundan ders cıkarmalı
bu yasta ve zorla evlılık falan olmaz kardesınız boyle bı duruma kendını dusurecek kadar cahıl ,evlenırse daha cok hatalar yapar
kız bı sıkayetcı olsa kardesınız hapısde gırer
kızın aılesınede soylenmemelı
kız cocuklarının toplumdakı yerı maleseffff cok farklı yerde ,hayatı bıter
kıza bırakın kararı derım

kardeşin paşa paşa evlenecek, mecbur, hem kızı kandır evleneceğiz diye sonra da kağıt gibi fırlatıp at.yok yaa.
bence lise bitene kadar nişanlı kalsınlar ki sorumluluk yüklensin sırtına. sonra da bir nikah, kız ne zaman isterse o zaman ayrılır.

Keşke demenin anlamı yok,kızla kardeşini evlendirmeyin 5 dk için ömürleri çürür, bunlar bu işi yapıcak ortamı nereden buldular?Kardeşiniz erkek olarak yetişmiş ama adam olamamış benim de ablalarim var onlar yaşasa ne hissederdim diyecek kapasite yokmuş. Kızda da ben kapalı mekana neden gidiyorum neden müsade ediyorum diyecek kapasite yokmuş. .çocukları Boğmayalim onlar birey diyeé diyee. .fazla özgürlükte iyi değil. .ne yapılır bilmiyorum ama bu olayı asla unutmayın ve asla ama Kızda söyle böyle diye düşünmeye başlayıp Kardeşinize bunu yansitip kendini alamadinmi fırsat vermeyin

evlilik filan olmaz bacım kardeşine iyi bir ders verin verin bi tamirinde yanına akşama kadar çalıştırın bide nişan yapın sahnesinden bak görür hayatı

Sizler nasil bir dusunceye sahipsiniz ya?
Ikisi de daha cocuk ve kiz daha kucuk. O yasta bu kadar seyi akil edebilseler zaten onlara yetiskin denirdi.
Hem ne yetiskinler var ve onlar bile akil edemiyor bazi seyleri.
Bizim de bize gore hatalarimiz yok mu? Hata insana mahsus.
Konu sahibi arkadasim ne mutlu ki sizin gibi merhametli insanlar halen var Kardesiniz ve o kiz icin uzuldum. Evlilik icin henuz cok erken. 2 aile bir olup egitimlerini tamamlatin sonrasina bakarsiniz. Kardesinize de cok kizamiyorum ama yazik o da cocuk henuz. Psikolojik destekte almali her ikisi cunku erkek kardesiniz gelecegin olamamis bireyi, kizda magdur edilmis, sindirilmis bireyi olmasin

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…