Ne mutlu size..Cunku altina yatmasaydin bize ne kizim arama bizi daha kim bilir kac kisinin altina yatip ogluma yamalanmaya calisma diyip basinizdan savıp hicbir sey olmamis gibi kardesinizle can ciger olabilirdiniz ki bu klasik Turk ailelerinin erkek evlatlarina davrandigi biçim.Ama siz uzulebiliyorsunuz vicdaniniz rahat etmiyor ve kardesinizi suclu buluyorsunuz boyle guzel insanlarin bu dunyada olmasi yasama istegimi arttiriyor..Ve en onemlisi de erkektir yaoar demiyorsunuz gulup eglenceye almiyorsunuz.Vicdaniniz var ve insallah Allah yolunuzdan ayirmasin.Dilerim tez vakitte caresi bulunur ve kardesiniz yaptigi seyi temizler..
oncelikle sizi ve ailenizi taktir ediyorum gercekten cok dusunceli iyi insanlarsiniz cogu kisi bu durumda boyle yapmazdi. Oglum istediyse sende yapmissin kizim bizene yapmasaydin derdi baskasi kardesinizde suclu elbet kizda suclu keske yapsa yazik etneseynis kendine ijiside cok kucuk kardesinize bisey olmazda o kizin hayati gitti cunku biliyoruzki erkekler bekarete onem veriyorlar bir cok kiz gecmiste yaptigi hatasi yuzunden evlenemiyo boyle seyler cok keske kardesiniz evlense ama yaslari kucuk ve kardesiniz kizi istemiyor evlenselerde mutsuz bi evlilik olur cok zor bi durum nasil cozulecek merak ettim allah yardim etsinBu nasıl denir nasıl söylenir,bundan sonra ne yapılır resmen ailecek çöktük şu iki günde..
Dün kaynanamlarla annemlere gitmiştim herkes namaz vakti namaz kılarken annem mutlaktaydı o ara ablam aramış. Kadın oturmuş ağlıyordu mutfakta.Erkek kardeşim 17 sevgilisi 16 yaşında biz konuşuyorlar gezip tozuyorlar diye düşünüyorduk ve aslında o kızla da pek konuşmasını istemiyorduk.Neyse bunlar birlikte olmuşlar kardeşim kızı baya zorlamış kız ben istemedim diyormuş ve iki gün sonra ayrılmak istediğini söylemiş kızda ablamı ağlayarak aramış beni kullanıp attı ben napcam abla diye.Ablamla bende telefon da konuştum oda kıza baya üzülmüş ağlamış kardeşimizin böyle sorumsuz birisi olduğunu asla tahmin etmezdik. Annem çöktü orada zar zor toparladı kaynanamlara bisi çaktırmamak için o ara erkek kardeşimi gizlice arayıp konuşmalar yapıyorum ben tabi. Ve o inkar etti.
Bugün de kızı annem istemiş ablam aramış kardeşime hiç bisi söylemeden gel demiş. Gelmiş konuşmuş ve ikisini yüzlestirmisler. Kızın anlattığı herşey doğru olayı babamda öğrendi.Adam kalp hastası. Birde kızın bize söylediğini duyunca kardeşim kıza tokat atmış babam bunu duyunca daha çok çıldırmış. Kahroldu adam resmen biz seni nasıl yetiştirdik ,nasıl terbiye verdik de sen bu hale geldin diye kardeşime sitemler beddualar etmiş. Ben evdeydim tüm bunlar annemlerin evde olurken.Evde gizli gizli konuşup eşime de bisi çaktırmak istemedim. Ama moralimin bozuk olmasından bisiler anladı. Anneme, babama, o kıza öyle üzülüyorum ki o kardeşim annemlerin çabalarının hiç birini hak etmemiş hiç birini.
Kızın ailesine de haber vermeyi istemiş babam iki aile konuşup bir yol bulalım demiş kız istememiş kesinlikle söylemeyin abisi var ve çok sert mis ondan korkuyormuş. Şaştık kaldık napalim ne yol izleyelim,ikisi de daha çocuk. Hele o kız... Of.
Neden sadece kardeşinize yükleniyorsunuz ki
Zorla olan şey tecavüzdür ortada uzun süre naz yapıp sonra sevişmiş bir kız var
Ailesine söyleyin,düşünememiş mi sonuçları,çocuk değiller akılları var
Çok zor bi durum şaştık kaldık. Babam kesin söylenecek diyor kızın ailesine şöyleyin kıza bir gün ayarlasın oturup konuşulacak bu konu diyor kız olmaz konuşulmasın. Abim de abim diyor.
kızın geleceği için eğer kızcağız da istiyorsa bunları evlendirmekten başka çare yok. daha doğrusu formalite evlilik gerekiyor. kızı hem ailesinden hem çevre baskısından hem de gelecekteki erkeklerin şerrinden korumak için yapılması gereken bu. bir süre evli kalıp isterlerse sonra ayrılsınlar.Yakınlaşma olmuş tam o anda kız durmak istemiş kardeşimde şöyle evlencez,böyle hayatımız olucak deyip yalan söylerek kızı zorlamış.
O anda şiddet olduğunu sanmıyorum. Eğer olsaydı kız bunu açık açık söylerdi. Ama yalan söylemiş ve kızı kullanmış. Ya yazarken bile içim kötü oluyor. Allahım ıslah etsin onu
çünkü tecavüz olarak düşünmek çocuk için bile çok ağır bir şey.Bence kız istemiyorsa ailesine söylemeyin.
Nasıl bir aile bilmiyor musunuz?
Kız ailesinin arkasında duracağını bilse zaten gidip kendi söylerdi
Belki abisi gerçekten çok sert biri ve kardeşinizle kıza kötü şeyler yapabilecek kadar gözü dönecek biri olabilir.
Ayrıca ben kızın evlenme isteğini anlayamadım açıkcası kardeşiniz ona bu kötülüğü yapıyor evlenmem diyor ama kız evlenmek istiyor anlaşılır gibi değil. Ama kızın da aklı yerinde değil belli daha çocuk aklıyla düşünüyor.
Biraz büyük olsa asla kardeşinizle evlenmek istemezdi.
Kız pek bu olayı tecavüz gibi düşünemiyor küçük olduğu için.
Kardeşin de kız da küçük olduğu için ne yapacağınızı şaşırmış durumdasınız anlıyorum. Fakat böyle bir şey yaşandıysa kardeşiniz suçluysa cezasını çekmeli. Çünkü zorla demek tecavüz demektir.
Kandırmaksa eğer kızda suç var daha yaşına başına bakmadan böyle işlere kalkışıp evlenmeyi düşünmüş demektir.
Ama kız da çocuk daha ya.
İnşallah bir çözüm yolu bulursunuz.
kardeşin paşa paşa evlenecek, mecbur, hem kızı kandır evleneceğiz diye sonra da kağıt gibi fırlatıp at.yok yaa.İkisi de okuyor şuan aynı okulda değiller. Birde bu kız okul birincisi. Şuan evlenmek falan düşünülemez o yaşta değiller ki.
Ablam sormuş şimdi ne yapmak istiyorsunuz. Kız benimle sonuna kadar devam edicek etmek zorunda diyormuş.Gerekirse liseden sonra evlenicez diyormuş.
Kardeşim de ben okuycam,askere git cem,meslek sahibi olcam o zamana kadar olurda olur olmazsa yok diyor.
evlilik filan olmaz bacım kardeşine iyi bir ders verin verin bi tamirinde yanına akşama kadar çalıştırın bide nişan yapın sahnesinden bak görür hayatıYa söylenecek çok kötü sözleri hak ediyor o kıza davranışlarından kardeşim.
Kız bana bunları o zaman neden söylemedin de beni kandırdın diyor susuyormuş. Babam,annem kız ile aynı düşünce de anca evlenecekler diyorlar. Ablam ikisinin de fikri değişiçek iki gün sonra bunlar sizle oynuyor diyor bunların ikisinden de hiç bi halt olmaz uzuldugumuzle kalcaz diyor.
Ben ikisini de görmek istemiyorum annem babam çöktü onlar yüzünden.
evlilik filan olmaz bacım kardeşine iyi bir ders verin verin bi tamirinde yanına akşama kadar çalıştırın bide nişan yapınbak görür hayatı
Neden sadece kardeşinize yükleniyorsunuz ki
Zorla olan şey tecavüzdür ortada uzun süre naz yapıp sonra sevişmiş bir kız var
Ailesine söyleyin,düşünememiş mi sonuçları,çocuk değiller akılları var
Sizler nasil bir dusunceye sahipsiniz ya?ortada tecavüz yok sonuçta kız bunları yapana kadar aklı nerdeymiş daha o yaşta evlilik olur mu.aileniz üzülür tabikide kim evladı böyle bişey yapsın ister birde olaylar çok büyümüş herkes duymuş kızın yüzünden onu yapmayı akıl ediyorsa geleceğinide düşünseydi dicek bişey yok.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?