Kandirmis yani... Kiz önce dur demis kardesiniz bi kac bal akitmis sonra izin vermis. Dogru mu anliyorum?
Evet, ben istemedim beni zorlayınca oldu demis. Zorlama nasıl odlu diye sorulduğunda bunları söylemiş.
ailesine sylerseniz kızın hayatını karartırsınız. neden mi? sizin kardeşiniz asileşir sert çıkar bağırır çağırır üste çıkar aile baskısından kurtulur. hayatınıda yaşar çok güzel. ama o kıza ne olur biliyo musun. ailesi eve kapatır. okuldan alır. gelecegini söndürür. daha evde de başına kalkar buda cabası. çocuk ya onlar. şeytan girmiş akıllarına burda kınayanlara soruyorum yarın birgün sizin kızınızda oğlunuzda böyle bi hata yapsa da mı aynı yorumu yapacaksınız. insandır şaşar diye boşa dememişler. çok zor durum biliyorum. yapacağınız tek şey kızla konuşup orta yolu bulmak. Kız reşit olunca eger kardeşinle birbirlerini istemezlerse eger kızın zarını diktirin maddi açıdan siz karşılayın. ve zamanı geldiginde kız istemezse eger sakın evlenecekler diye ısrar etmeyin.Çok zor bi durum şaştık kaldık. Babam kesin söylenecek diyor kızın ailesine şöyleyin kıza bir gün ayarlasın oturup konuşulacak bu konu diyor kız olmaz konuşulmasın. Abim de abim diyor.
Kimse onu yaptığını savunmuyor is ceza olacaksa kızın ailesiyle konuştuktan sonra olacak..
Ama bir yanım çok ister almasını ceza bir yanım istemiyor kardeşime acidigimdan değil annem babam için istemiyorum.
evet ama bu dupeduz tecavuz. Haberlerde tecavuzcu elini kolunu mahkemeden sallaya sallaya hic bir ceza almadan cikarken nasilda hepimiz sinirden cildiriyoruz. Ve hic bir suc cezasiz kalmamali kardesiniz bile olsa.
Ne mutlu size..Cunku altina yatmasaydin bize ne kizim arama bizi daha kim bilir kac kisinin altina yatip ogluma yamalanmaya calisma diyip basinizdan savıp hicbir sey olmamis gibi kardesinizle can ciger olabilirdiniz ki bu klasik Turk ailelerinin erkek evlatlarina davrandigi biçim.Ama siz uzulebiliyorsunuz vicdaniniz rahat etmiyor ve kardesinizi suclu buluyorsunuz boyle guzel insanlarin bu dunyada olmasi yasama istegimi arttiriyor..Ve en onemlisi de erkektir yaoar demiyorsunuz gulup eglenceye almiyorsunuz.Vicdaniniz var ve insallah Allah yolunuzdan ayirmasin.Dilerim tez vakitte caresi bulunur ve kardesiniz yaptigi seyi temizler..Bu nasıl denir nasıl söylenir,bundan sonra ne yapılır resmen ailecek çöktük şu iki günde..
Dün kaynanamlarla annemlere gitmiştim herkes namaz vakti namaz kılarken annem mutlaktaydı o ara ablam aramış. Kadın oturmuş ağlıyordu mutfakta.Erkek kardeşim 17 sevgilisi 16 yaşında biz konuşuyorlar gezip tozuyorlar diye düşünüyorduk ve aslında o kızla da pek konuşmasını istemiyorduk.Neyse bunlar birlikte olmuşlar kardeşim kızı baya zorlamış kız ben istemedim diyormuş ve iki gün sonra ayrılmak istediğini söylemiş kızda ablamı ağlayarak aramış beni kullanıp attı ben napcam abla diye.Ablamla bende telefon da konuştum oda kıza baya üzülmüş ağlamış kardeşimizin böyle sorumsuz birisi olduğunu asla tahmin etmezdik. Annem çöktü orada zar zor toparladı kaynanamlara bisi çaktırmamak için o ara erkek kardeşimi gizlice arayıp konuşmalar yapıyorum ben tabi. Ve o inkar etti.
Bugün de kızı annem istemiş ablam aramış kardeşime hiç bisi söylemeden gel demiş. Gelmiş konuşmuş ve ikisini yüzlestirmisler. Kızın anlattığı herşey doğru olayı babamda öğrendi.Adam kalp hastası. Birde kızın bize söylediğini duyunca kardeşim kıza tokat atmış babam bunu duyunca daha çok çıldırmış. Kahroldu adam resmen biz seni nasıl yetiştirdik ,nasıl terbiye verdik de sen bu hale geldin diye kardeşime sitemler beddualar etmiş. Ben evdeydim tüm bunlar annemlerin evde olurken.Evde gizli gizli konuşup eşime de bisi çaktırmak istemedim. Ama moralimin bozuk olmasından bisiler anladı. Anneme, babama, o kıza öyle üzülüyorum ki o kardeşim annemlerin çabalarının hiç birini hak etmemiş hiç birini.
Kızın ailesine de haber vermeyi istemiş babam iki aile konuşup bir yol bulalım demiş kız istememiş kesinlikle söylemeyin abisi var ve çok sert mis ondan korkuyormuş. Şaştık kaldık napalim ne yol izleyelim,ikisi de daha çocuk. Hele o kız... Of.
duygularıma tercuman oldunuz gerçekten.Ne mutlu size..Cunku altina yatmasaydin bize ne kizim arama bizi daha kim bilir kac kisinin altina yatip ogluma yamalanmaya calisma diyip basinizdan savıp hicbir sey olmamis gibi kardesinizle can ciger olabilirdiniz ki bu klasik Turk ailelerinin erkek evlatlarina davrandigi biçim.Ama siz uzulebiliyorsunuz vicdaniniz rahat etmiyor ve kardesinizi suclu buluyorsunuz boyle guzel insanlarin bu dunyada olmasi yasama istegimi arttiriyor..Ve en onemlisi de erkektir yaoar demiyorsunuz gulup eglenceye almiyorsunuz.Vicdaniniz var ve insallah Allah yolunuzdan ayirmasin.Dilerim tez vakitte caresi bulunur ve kardesiniz yaptigi seyi temizler..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?