Kardeşim bile demek istemiyorum.

Gercektende cok zor bi durum.

Benimde 17 yasinda bi kardesim var.
Ne yapilirki boyle bi duruma.
Allah yardimciniz olsun.

Kimse onu yaptığını savunmuyor is ceza olacaksa kızın ailesiyle konuştuktan sonra olacak..
Ama bir yanım çok ister almasını ceza bir yanım istemiyor kardeşime acidigimdan değil annem babam için istemiyorum.[/QUOTE]

evet ama bu dupeduz tecavuz. Haberlerde tecavuzcu elini kolunu mahkemeden sallaya sallaya hic bir ceza almadan cikarken nasilda hepimiz sinirden cildiriyoruz. Ve hic bir suc cezasiz kalmamali kardesiniz bile olsa.

Babanızda pek oğluyla ilgilenmemiş ondada suç var , oda farkında zaten

Çok zor bi durum şaştık kaldık. Babam kesin söylenecek diyor kızın ailesine şöyleyin kıza bir gün ayarlasın oturup konuşulacak bu konu diyor kız olmaz konuşulmasın. Abim de abim diyor.
ailesine sylerseniz kızın hayatını karartırsınız. neden mi? sizin kardeşiniz asileşir sert çıkar bağırır çağırır üste çıkar aile baskısından kurtulur. hayatınıda yaşar çok güzel. ama o kıza ne olur biliyo musun. ailesi eve kapatır. okuldan alır. gelecegini söndürür. daha evde de başına kalkar buda cabası. çocuk ya onlar. şeytan girmiş akıllarına burda kınayanlara soruyorum yarın birgün sizin kızınızda oğlunuzda böyle bi hata yapsa da mı aynı yorumu yapacaksınız. insandır şaşar diye boşa dememişler. çok zor durum biliyorum. yapacağınız tek şey kızla konuşup orta yolu bulmak. Kız reşit olunca eger kardeşinle birbirlerini istemezlerse eger kızın zarını diktirin maddi açıdan siz karşılayın. ve zamanı geldiginde kız istemezse eger sakın evlenecekler diye ısrar etmeyin.

evet ama bu dupeduz tecavuz. Haberlerde tecavuzcu elini kolunu mahkemeden sallaya sallaya hic bir ceza almadan cikarken nasilda hepimiz sinirden cildiriyoruz. Ve hic bir suc cezasiz kalmamali kardesiniz bile olsa.[/QUOTE]

Evet dışardan bakınca böyle görünüyor.
Cezasız kalmamalı.

Ancak insan kardeşinin hatasını ne kadar kabullenip çok kızsa da hayatı boyunca
önüne çıkacak, bu sicilinde bir leke olarak kalacak.

Hadi bu insanlar genç bunları kaldırabilir.
Yaşlı anne, baba ne olacak?

Bunları düşünerek gönül rahatlığıyla alın kardeşimi, çeksin cezası neyse diyemez insan.

Başa gelmeyene demesi kolay.

Çok zor bir durum gerçekten yaa.
Umarım çözülür herkes için olabilecek en yarasız şekilde..

evet ama bu dupeduz tecavuz. Haberlerde tecavuzcu elini kolunu mahkemeden sallaya sallaya hic bir ceza almadan cikarken nasilda hepimiz sinirden cildiriyoruz. Ve hic bir suc cezasiz kalmamali kardesiniz bile olsa.

Evet dışardan bakınca böyle görünüyor.
Cezasız kalmamalı.

Ancak insan kardeşinin hatasını ne kadar kabullenip çok kızsa da hayatı boyunca
önüne çıkacak, bu sicilinde bir leke olarak kalacak.

Hadi bu insanlar genç bunları kaldırabilir.
Yaşlı anne, baba ne olacak?

Bunları düşünerek gönül rahatlığıyla alın kardeşimi, çeksin cezası neyse diyemez insan.

Başa gelmeyene demesi kolay.

Çok zor bir durum gerçekten yaa.
Umarım çözülür herkes için olabilecek en yarasız şekilde.. [/QUOTE]

Lekeli siclini annesi babasi veya ablalari islemedigi icin bunlar onlarin problemi degil. Erkek kardesi yedigi haltin ustune bile bile kiza bir de siddet uyguluyor. Tecavuz var, siddet var. Ama ceza yok. Cunku ailesinin gonul rahatligi icin. Boyle bir seyi asla kabul edemiyorum midem almiyor. Isin icinde kizin ailesinin ogrenecek olmasi olmasa her sey daha kolay olabilirdi. nomunomuchua

Ortada tecavüz yok kandırma var cezaları farklı olacaktır ve bence şu durumda polise gitmek her iki taraf için sorunu daha büyütmekten başka işe yaramaz.

Iki seçenek var ya çocuğu evliliğe ikna edeceksiniz vakti geldiğinde güzellikle olacak bu ya da reşit olduğunda kızlık zarı için ameliyat olacak kız. Siz de bu süreçte onu yalnız burakmayacaksınız. Üçüncü bir yol olarak -tam olarak aynı şeyi yaşayan benim seçtiğim yol bu :) - kız durumu kabul edecek ve hayatına bu şekilde devam edecek. Asıl karar kıza kalmış yani, ne mutlu ki destek oluyorsunuz.

Erkegin yuzde yuz ceza almasindan yanayim ama malesef kiz icin bu surec daha sancili olacaktir. O yuzden orta yol bulunmali. Daha fazla yara almadan...

Anne babanıza çok üzüldüm gerçekten, belli ki böyle konularda hassas insanlarsınız. Büyük hayal kırıklığı ve üzüntü olmuştur, hayat boyu bunun vicdan muhasebesini yapacaklar kendilerince...
Kardeşinizden de iğrendim kusura bakmayın, hem şey et hem de anlatınca kıza vur...çocuk diyemiyorum ona. Kardesiniz cinsel istismar ya da cinsel saldırı suçundan ceza alacaktır ki bu ikincisi çok daha ağır.Kız ailesinden korkusuna bana tecavüz etti zorla yaptı bile diyebilir. Ki kandırma söz konusu rızam yoktu falan diyecektir kesin.Ama kardeşiniz 18 yaşından küçük olduğu ve kandırma da olsa karşılıklı rıza bulunduğu ve aralarında yaş farkı çok olmadığı için fazla bir ceza almaz diye düşünüyorum. Eşim çocuk polisi ve böyle şeyler çok oluyor. Ceza alırsa da sicili bozulur, cinsel istismar suçu hem de. Tabii aileye intikal ederse bu durum.
Kardeşiniz olayın ciddiyetinin bence farkında değil...

Çok kötü bir durum kardeşinizin yaptığı davranış kabul edilemez..Suç kişiseldir çok iyi ve vicdan sahibi bir aile olduğuz belli.Başka bir kötü niyetli aile olsa aman benim oğlum erkek kızda yapmasaymis diye bide kıza çıkışır...Ama kardeşinizin yaptığı suç suça ortak olmayın.kızın ailesine söylemeniz gerekir sonuçta bu büyük bir durum ama eğer aklı başında bir ailesi varsa kardesinize cezaevi yolu gözüküyor.bu yaşta evlilikte olmaz ne olacak bu kızın hali birde kardeşiniz zorlamış bu iş tecavüze girer.Bide şu var babanız anneniz gitti anlattı olayı sonra kızı iistediler.Eğer aklı başında bir aileyse savcılığa gider kızım tecavüze uğramış diye suç duyurusunda bulunurlar olması gereken budur. 18 yaş altı kendi istedimi istemedi mi diye bile bakmaz direk küçük yaşta çocuğun cinsel istismarı diye kardesinize dava açarlar olması gereken budur ne yazıkki. aile olayı örtbas edip hemen evlendirelim derlerse bi nebze kardeşiniz kurtulur bu da ikisinin de hayatının hatası olur zaten bosanirlar sadece tecavüzu gizlemiş olursunuz kardeşiniz ceza almaz...Şayet ben kızın ailesinin yerinde olsam bu durum bana anlatıldığı vakit soluğu savcılıkta alırım bide kardeşiniz evlenmek istemiyormuş 16 yaşındaki kıza tecavüz eden bir adama hiçbir aklı başında bir aile evlenmemelerine izin vermez vermemeli....Sende üzülme canım kardeşin yaptığı suçun cezasını çekmek zorunda

off çok zor bi durum ya. Kızdaki cesarete bak size açıklamış. Ailesine söylemeyin kesinlikle. Ailesi öğrendiğinde kızın düşceği durumu düşünemiyorum bile, bu onu intihara sürükleyebilir. Kesinlikle dillenmemesi lazım bu durumun bence. Nasıl desem kız sonuçta bizim insanlarımız malum böle şeyleri dillendirmeyi severler ve bu durum kızın bi ömür boyu karşısına çıkar.. Onu geçtim anne babasıyla nasıl yüzleşir ya çok kötü bişe. Kardeşine çok kızdım, kıza seninle sevişcem ama benden bi beklentin olmasın dememiştir heralde dürüstçe... Bu yaşta evlilikde olmaz, sanırım yapıcak hiç bişey yok kız yaşadığıyla kalır yani. Ama kesin olarak düşüncem şu bu durum dillenmemeli.

Bu durum gerçekten içinden çıkılması çok zor bi durum ya, hadi çocuk ceza aldı, kızın ailesi öğrendi. Nasıl bi aile acaba, kızın hayatı nolucak belki sırf bu yüzden evlendirmek isticekler, belki kızın okul hayatı biticek, üniverste hayal olucak. Böle bişeyi malesef herkes hemen öğrenir bi kere yayıldı mı.. Gerçekten kızın düşceği durumları çok çok iyi hesaplayın ölçün tartın. Sırf böle bişe yüzünden geleceği kararmasın kızın. Kardeşin açısındanda bişiler söylemek istiyorum ama kıza tokat atmak vs ne demektir ya karekter bazı şeyler yaşa bakmıo bence, bilmiyorum iyi bi derse ihtiyacı var. Kardeşinin yaptığı şey için ailen kendini sorumlu tutmasın, eğer sorumsuz bi aile olsaydınz böyle hassas davranmazdınız. Sizi ve ailenizi takdir ettim ben.

Ortada bir değil iki suçlu var bence, sadece kardeşine yüklenmek saçma. Sonuçta Allah bize beyin vermiş, yanlışı doğrudan ayıralım diye. Hadi çocuk zorladı, okey. Sen niye kabul ediyorsun? Etmeseymişsin. Hiç öyle çocuk falan da demeyin boşuna, biriyle ilişkiye girmeyi aklı kesiyor da, bunun yanlış olduğunu düşünemiyor mu? Allah yardımcınız olsun tabi, karmaşık ve zor bi durum. Umarım çok fazla zarar görmeden sıyrılırsınız bu durumdan.

Ne mutlu size..Cunku altina yatmasaydin bize ne kizim arama bizi daha kim bilir kac kisinin altina yatip ogluma yamalanmaya calisma diyip basinizdan savıp hicbir sey olmamis gibi kardesinizle can ciger olabilirdiniz ki bu klasik Turk ailelerinin erkek evlatlarina davrandigi biçim.Ama siz uzulebiliyorsunuz vicdaniniz rahat etmiyor ve kardesinizi suclu buluyorsunuz boyle guzel insanlarin bu dunyada olmasi yasama istegimi arttiriyor..Ve en onemlisi de erkektir yaoar demiyorsunuz gulup eglenceye almiyorsunuz.Vicdaniniz var ve insallah Allah yolunuzdan ayirmasin.Dilerim tez vakitte caresi bulunur ve kardesiniz yaptigi seyi temizler..

duygularıma tercuman oldunuz gerçekten.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…