Kardeşim eşi yüzünden bana kızıyor.

Sizi gayet art niyetsiz görerek okuyordum yazdıklarınızı, ta ki 'içimi rahatlatan birşey var kardeşim hala ölen sevgilisini seviyor.' cümlesine kadar. Siz zaten uzak olun. Resmen mutlu olmaları birbirlerini sevmeleri sizi kıskançlıktan çıldırtmış. Pes diyorum başka da birşey demiyorum.

Bana göre de kız evlat 1 adım öndedir.
Çünkü ezilme olasılığı daha fazladır.

Ama maalesef içinde doğduğumuz toplum kabul etmiyor.

Ben sadece adalet diliyorum. Adalet istiyorum. Ama o da olmuyor.

Belki haklı olduğunuz konular vardir ama ilk mesajinizda son yazdığınız cümleler korkunç . Kardeşinizi de sevmiyorsunuz bence. Bir de bir kadının kari demesi çok itici.
Mesafe her zaman iyidir.

Siz ona yeterince sicaklik gösterip kucak açtiniz mi,artik geniş ailenizin bir parçasi olduğunu hissettirdiniz mi...Hareketlerinizle,davranişlarinizla onu kardeşiniz gibi gördüğünüzü,kardeşinizden ayirmadiğinizi belli ettiniz mi? Yoksa sadece kardeşinizle samimi olup,hep onu arayip,onunla dipdibe olup,onunla muhabbet edip,geline " sen dış kapinin mandalisin" mesaji mi verdiniz ? Hadi kendinizi bir sorgulayin,gerçekten nasil davrandiniz ?

Çünkü içtenlikle kucaklanan,sevgi gösterilen,kendisine saygi duyulduğunu hisseden bir insan mümkün değil sizden kaçmaz.

Ev hakkındaki görüşünüzu bildirmeseydiniz de olurmuş ya sonuçta onlar oturacak bu yorumla ilgilendiklerini düşünmüyorum.Ayni benim görümcemle olan perde olayına dönmüş yani ne alaka.İnsan nerede duracağını bilmeli yoksa sıkıntılar çıkıyor.Digerlerine birşey demiyorum tabiki kardeşler görüşmeli kardeşlik hukuku bitmemeli bunu destekleyen biriyim ama en sonunda ki kardeşinizin ölen sevdiğini unutmayısi beni bile üzdü bu kadar bencil bir kardeş için bir başkasına fazla kin duyuyorsunuz hiç gerek yok.

Kardeşin karısını boşayıp gelsin senin dizinin dibinde mı beklesin, gerçekten çok mutlu olacağından eminim senin . Bence gelini kıskanıyorsun, abinin eşine verdiği değeri hazmedemiyorsun. Oturdukları evin meselesi de seni değil anne babanı ilgilendirir çünkü mal senin değil onların. O ev abine tahsis edildiyse ister oturur ister kıraya verip parasıyla başka evde oturur illa dibinizde mı oturacak. Sevmek zorunda değilsin zaten kadını ama nefret edilecek bir hareketini de görmedim. Sizinle gelmek istemesinde de bir artniyet yok niye gelmesin ki yani o da gezmek istiyordur. Bence kendi hayatına bak bırak milletin yuvası yıkılsın diye içten içe beklemeyi. Başkası için ne düşünürsen bin katını sen yaşarsın unutma.

Son cümlelerinizdeki nefretin binde birini hissediyorsa, haklı olabildiğince uzağa gitmek istemekte. Ben okurken içim ürperdi. Sizin eşiniz ölmüş sevgilisini seviyor olsa hala? Hiç mi empatiniz yok, bu kadar mı hırslandınız?

Valla eşi yüzünden abimle görüşemiyoruz evine gidip gelemiyoruz,yanında eşi varsa bizimle telefonda bile rahat konuşamaz bunları ne durumdayız anla diye yazdım kısaca özeti bu ama ben bile bu kadar nefret dolu değilim bir süre sonra herkes evinde olsun mutlu olsun yeter diye düşünmeye başlıyorsun abimi seviyorum evinde huzurlu mutlu mu bu bana yeter bence sende böyle düşün hayat bu kadar nefret için fazla kısa...

Ay 9 uncu sayfadan sonra okuyamadım içim parçalandı resmen gelininize bu nasıl nefret böyle inşlh abiniz sizden zehirlenmiyodur da boşanmazlar Çok kötü oldum şuan pasif olan abiniz değil sizin eşiniz ki siz bu kadar gereksiz bir özgüven ve bilgiçlikle insanların hayatına müdahale edebiliyosunuz. Ayrıca olası bi tartışma da saldırganca davranacak bi tip gördüm ben sizde kimse bedavaya oturduğu evden durduk yere kiraya çıkmaz. Ay sllahım koru yarabbim nasıl bir insansınız

Yok o konuda haklisiniz da, yani şöyle ben oğlum buyudugu zaman tabi ki elimden gelse evini de alırım arabasını da. O benim evlâdım çünkü sıkıntı yaşamasını istemem. Ama gelin de faydalanacak diye düşünmem açıkçası ben kendi evlâdım için yapıyorum çünkü.

Siz mümkünse mesafeli olun zaten. Zira hiç de iyi niyetli gelmediniz bana. Mesafeli halinizle bile ortalığı bulandırmaya çalışıyorsunuz.

Konunun sonuna kadar enişteye giydiriyorsunuz sandım. Özne belirtmeyi unutmuşsunuz..

He kötü niyetli fesat çıkarcı gelinler yok mu? Var. Ama sizin bütün cümleleriniz kin, nefret, hasetlik dolu..
İnsanca düşünebilen 'kardeşim evinde mutlu huzurlu olsun yeter' der..

Eminim gelin hanım da az çok farketmiştir ki ona göre tavır almıştır..

Sırf huzur bozmak için eski sevgili mevzusunu açıp ortayı karıştırmayın da..
Ama eşiyle mesafeli diye, kardeşine tepki gösteren erkek bana eski sevgiliyi seviyor gibi gelmedi :)
Siz yine mesafeye aynen devam..

Vavvvvv.... Zehirli yılan gibi zehir saçıyorsunuz. Kardeşinin eşini değil de ölen sevgilisini sevdiği için içiniz rahat olup buna sevinecek kadar kötüsünüz. Düşünsenize siz o beğenmediğiniz gelinsiniz ve sizinle aynı mahallede oturuyorsunuz. Aman yarabbim çok ürkütücü. Aklı selim bir kadınmış ki sizden uzaklaşmış ya bide saf olup size maruz kalsaydı ....Evlerden ırak.

boş verin herkes hayatını yaşasın.'bu kadını'demişsiniz kardeşinizmiş meğer.iki defa okudum konuyu erkek mi açtı acaba?dedim bir an... kardeşler arasında kızgınlıkta olur kırgınlıkta.büyük kavgalarda!ama ıkı dakıka sonra can ciğer... tabi ki eşine bağlı olacak mutlu olmak için.eşiyle vakit geçirecek. seninle sürekli vakit geçirecek olsa evlenmezdi zaten. ölen herkese her şeye özlem duyulur.ölen birini sevmek ya da sevmemek geride kalanlara pek bir şey katmaz.siz hiç kafaya takmayın bu konuyu o yüzden. evlenmek istiyorsunuz bence siz bekarsanız sizden önce evlendi diye triplisiniz.

mal mülk babaya aitse ve baba da kendi malının üzerinde öz kızına söz hakkı veriyorsa geline kalmamış "Babanın evine karışmak senin haddin değil." diye atar yapmak :) Dışarıdan gelip evin oğluyla evlenince aile içi mal mülk meselelerine dahil olmak gelinin haddine düşmez.

Soru sahibi, sizin ve ailenizin kira konusundaki tutumunuzu çok haklı buldum. Yani ailece, evin kirasını onlara vermek istemeyişiniz de haklısınız. Sonuçta her ailenin kendi içinde oturmuş bir yaşam tarzı vardır ve bu yaşam tarzını bozmak da kimsenin haddi değildir. Anladığım kadarıyla babanız zaten evlat ayrımı yapıp da kimseden mal mülk kaçırmamış ama gelenekçi bir aile yapısıyla aile apartmanında oturmayı benimsemiş ve yaşam biçimi de bu olduğu için bu düzeni devam ettirmek istemiş. Evlenen oğluna apartmanından oturması için dairesini vermiş, kira almamış ama gelin hanım orada oturmak istememiş, başka yere taşınmak istemiş; kendi ve eşinin tercihi tabii, taşınmak isterse baba zorla tutamaz. Ancak bu noktadan sonra da kendi başının çaresine bakmak zorundalar. Nasıl ki sen dışarıdan gelip bir ailenin yaşam tarzını benimsemeyip kafa tutuyorsan, e bir zahmet kendi başının çaresine de bakacaksın artık, o aileden mal mülk beklentin olmayacak.

Bu işler böyledir. Kayınvalide kayınpeder bize mal mülk versin, bize baksın ama ben onların oturmuş yaşam tarzını benimsemek zorunda değilim, bize karışmasınlar, bize gelmesinler; e çünkü biz artık aileyiz. Oldu, başka bir arzunuz Eşinin ailesini yaşam tarzını benimsemek zorunda değilsiniz, size karışmalarını istememeniz de en doğal hakkınız, görüşmek de istemeyebilirsiniz tüm bunlar doğal haklarınız ancak o zaman o aileden mal mülk beklentiniz de olmayacak aile olarak kendi başınızın çaresine bakacaksınız. Bu kadar basit aslında.

Canim sen kardesinle gorusmeye devam et gelinle gorusmene gerek yok... gelin abini sizden uzaklastiriyorsa abin de ona uyuyorsa suc abinde... bes yasinda cocuk degil ki neden esine uyup sizle gorusmuyor... bu konuda abin suclu... ama siz gelin de gelsin bizle gorussun bize hizmet etsin onlari yonetelim kafasindaysaniz o zaman gelin gorusmemekle hakli...

Aynen hep kendimden örnek veriyorum ama damdan düşenin halinden damdan düşen anlar. Bana da sen bizim evladımızsın sen bize emanetsin dediler. Ailem 600 km uzakta beni onlara emanet etti gözümüzü arkada bırakmayın dediler. Söz verdi bunlar da. Ama geldim yan yana dairelerde daha ilk 2. Gün neden gelmiyorsun gündüzleri, ki işimi bitirip 3 gibi geçerdim sırf gönülleri olsun. Sonra akşam geçerdik eşimle, yemek birlikte yapar yerdik. Ama ben gözümü orda açıp orda kapatacakmışım. Öğlen gidiyorum diye laf sokmalar onu kontrol etmeliymişim. Ya bi şey olursaymış. Dedim benim de başıma bir şey gelebilir. Ben d
seni her 10 dk da bir kontrol etsem 11. Dk kapıyı kapattığım an ayağın takılıp düşebilirsin yine ben mi suçluyum, o başka diyor. Oturmaya çağıracaklar eşimi ararlar akşama şu yemeği yapıcam gelin e hani beni sahiplenecektiniz, bir şey olur eşimi ararlar şuraya gidelim, akşam şunu yapalım. Eşime de dedim önemli hazırlayacak olan benim bana neden sormuyorlar. Neredeyse 2 yılda toplasam 3 kere gelin bi şeyler hazırladım beraber yiyelim görmedim. Ben beni çileden çıkardıkları zamana kadar her hafta 1-2 kere değişik bi şeyler dener davet ederdim. İşi olurdu dışarda akşama bizde yiyin derdim. Ama o beraber yapalım der her şeyi bana yıkardı. Yemek yiyin gidin derdi yemekten sonra çay içelim, kahve içelim moduna geçerdi. Çalışıyorum, hamileyim. Her akşam 7 de eve gidip yemek yapıp evimi topluyor um. Bir tas yemek pişirip vermek zor geliyor. Muhtaç olmamı bekliyor. Görümcemin bana bir kötülüğü olmadı doğrudan ama bana haklisin diyor, ama benim annem böyle alış takma diyor. Kimsenin düzelmeye niyeti yok benim eziyet çekmemi bekliyorlar. Bana hakaret eden, hizmetçi olarak gören birine saygı gösteriyorum ona razı olsunlar yeter.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…