- 1 Şubat 2019
- 217
- 69
- 13
- 35
- Konu Sahibi dilemma123
-
Yok otursa dert etmem.iyi niyetli olsa kirayı da sorun etmem.durumum iyi.ama hem uzağa gideyim,yüzlerini görmeyeyim. Hem de evden yine faydalanmış olayım zihniyetine gicik oluyorum.Kıza verilmiyor ama kız da sorun etmiyor. Kıza da kp veriyor. SiZe kp de yapmayınca geline de kaptırmak istememişsiniz demek
Gücü varsa alsın tabiki
Ama hepsine alsın.
Sadece erkek çocuğa almak bana göre düzen değil adaletsizliktir.
Çünkü benim adalet anlayışıma ters düşüyor...
Ama siz bunu düzen kabul ediyorsaniz ve herkes de halinden memnunsa .. amenna. O da beni bağlamaz .
Banane..Siz, kardesinizin ölen sevgilisini degilde suanki esine sirilsiklam asik oldugunu bilseniz bir kasik suda bogardiniz bu gelini kesin
Fesatlik,art niyet ve kötü kalpli biri beynime vurdu evet.kardesimi eve yemeğe bile cagiramiyorum.basina gelsin kiniyorsan.Bence kocasızlık senin beynine vurmuş.Evlen ve düş insanların yakasından
Edit:Evliymişsin sanırım önerilerim burada Son buldu....
Zorunda değil tabiki.ama biz cüzzamlı mıyız. Zaten muhatap olmuyoruz ki.klasik gelin kaynana görümce ilişkisi yok.gorseniz bunlar yeni tanisiyor dersiniz o derece kopukluk var ama bir soğuk savaş var işte. Nadiren karsilasiyoruz bu yüzden. Yine de yetmemiş.Diğerlerinden bir şey diyemem ama, sizinle aynı mahallede oturmak zorunda değil ki. Al bu evde kira vermeden otur dediyseniz, pekala başka eve geçmek isterse ellerine kirayı da verebilirsiniz. Bunda ne var?
içimi rahatlatan birşey var.kardesim hala ölen sevgilisini seviyor.keske bunu o da bilse.ne güzel olurdu.nefret ediyorum şu karıdan.
Evet.benim istedigim ölçülü, mesafeli ama ilgili bir samimiyet.icine kapanik bir aileyiz zaten iç içe olmak bizi bayardı. Bu zaten arzu ettiğimiz birşey değil.Sanirim anladim sizi. Gelininiz hicbir sekilde sizinle muhatap olmak istemiyor. Kardesinizin de muhatap olmasini istemiyor. Tum baglarinizi koparmak istiyor. Siz vicik vicik olalim demiyorsunuz zaten. Ama bayramda da olsa goruselim diyorsunuz. Dogru mu anladim?
Biraz daha yumusak dille yazsa idiniz daha iyi anlatirdiniz herseyi diye dusunuyorum.
Peki gelin niye tasinmak istedi? Belki hep ben hep ben dedigi icin degilde sizin nefretinizden bunaldigi icin olabilirmi?
Mesela sinava gelmek istemis bunu bile aramiza giriyor olarak algilamissiniz.
Halbuki ailenize entegre edebilirdiniz gelini? Dislamak yerine.
Ne varmis bunda bukadar hic anlamiyorum...kardesimin esi bize katilsa ben sevinirim yahu... kim beni niye kardesimden ayirsin sirf etkinliklerimize katiliyor diye? Tabiki katilacak cunki oda ailemize gelmis aileden biri olmus.
Neyse bence siz gelini ve kardesinizi suclamaktan kendinizi gormuyorsunuz. Elbet hakli yanlariniz da olmustur. ki hakli haksizin onemi bile yok. Mutlu huzurlu sevgi dolu olmak varken hepberaber buyuk bir aile olduk demek varken boyle yapmaniz gelini itmis olabilir. Sevilseydi kacmazdi yaninizdan...
Sizin gelin yine iyiymiş. Aranızı hoş tutun tavsiyesi verebilmişsiniz. Ben ağzımı açmaya cesaret bile edemem.ev güzelmiş dedim diye terslendim.bir de nasihat etsem oracıkta yolar.ya kendisinin de oğlu var.gün olur...Uslubunuzdan dolayı haksız duruma düşüyorsunuz.
Maalesef çevremde de çok görüyorum. Kadın evlenince eşini mümkün olsa şimdi nefes al şimdi alma diyecek kadar sıkıyorlar. Bu da hoş olmuyor.
Ayrıca bazı gelin hanımlarda da görüyorum. Sıkışınca eşin ailesi olsun. Yardim etsin... Sonra gözüm görmesin. Ama kendi ailemle eğleneyim, yiyeyim, içeyim. Bu bana çok büyük haksızlık geliyor. Mesela bizim gelinimizde ( uzaktayız) teyzesi vs gelince kardeşimi hiç umursamıyor.
Hatta bugün dedim aman ilgisiz bırakma. İhmal etme. Yenisiniz.İlgisizlikten yuva yıkılıyor diye. Kardeşim asıl o beni iki gündür ihmal etti. Teyzeleri geldi. Dedi...
Çok üzüldüm. Ne olursa olsun. Hem kadın hem erkek için birinci öncelik eş olmalı. Fakat aile anne-baba bağları da koparmadan denge olmalı. Her kimi gördüysem. Aileyi dışlayan. Eninde sonunda boşandılar.
Allah iyi insanlarla karşılaştırsın ne diyeyim
Bunu siz yapabilirsiniz. Havalar duzelince piknik ayarlayip cagirin. Esiyle gelsin. Beraber vakit gecirin. Uzak olmayin ama. Samimi olun. Samimi olmadiginiz icin belki de koptu sizden.Evet.benim istedigim ölçülü, mesafeli ama ilgili bir samimiyet.icine kapanik bir aileyiz zaten iç içe olmak bizi bayardı. Bu zaten arzu ettiğimiz birşey değil.
Ama isterdimki yilda birkac kez ortak etkinliklerimiz olsun. Bir araya zaman zaman gelelim.yilda birkez olsun pikniğe gitmek isterdim.kalabalik aileleri görüp ozeniyorum.neden biz bu kadar kopuguz.?
Mutlaka huzur kaciran birşey yapıyor.
Evet.benim istedigim ölçülü, mesafeli ama ilgili bir samimiyet.icine kapanik bir aileyiz zaten iç içe olmak bizi bayardı. Bu zaten arzu ettiğimiz birşey değil.
Ama isterdimki yilda birkac kez ortak etkinliklerimiz olsun. Bir araya zaman zaman gelelim.yilda birkez olsun pikniğe gitmek isterdim.kalabalik aileleri görüp ozeniyorum.neden biz bu kadar kopuguz.?
Mutlaka huzur kaciran birşey yapıyor.
Konuların bazı yerlerini abartmışsın sizinle yakın oturmak zorunda değiller baska yere gitmeleri sizden kaçtığı anlamını taşımaz cunku tek gitmiyor gittiyse eşinizde razı demekki boşalan evin kirasını o alır cunku o ev abinize yada erkek kardeşinize uygun görüldüyse başta kirasida haklaridr abiniz size kızıyorsa el kızında degil abinizde suc vardır arayı o bulmalı ama en güzeli sen mesafeli ol cunku söylediğin en iyi şey bile karşıdakine batıyorsa bu degsmezKardeslerimin esleriyle mesafeliyim.bundan rahatsızlar.ayni ortamda olunca merhaba dışında hiçbir şey soylemek icimden gelmiyor.
Sevmiyorum.neden kardeslerim evli diye ben bu samimiyetsiz insanlarla muhatap olayim.
Ev bakarlerken sadece bu ev güzelmiş dediğim için bunu müdahale olarak algilayan küçük beyincigine mi katlanayım, kardeşim beni sinava goturmek istediğinde ben de gelecegim diye zıplayıp kasıtlı olarak birlikte vakit gecirmek istediğimiz her durumu sabote etmesine mi katlanayım? Ailesine gittiğinde bile kardeşimle vakit gecirmeme katlanamaz.çünkü artık onun malı.
Kardeşlik hukuku bitmeli .
Aynı mahalledeki ortalama üstü evimizden çıkıp kirasini verin diye talepte bulunmasina karşı çıktım diye bin türlü edepsizlik yapan bencilligine mi katlanayım? Aynı mahallede oturmamak için mis gibi evden çıkıyor, sonra da kirasını yemek istiyor canını sevdiğim. Bizden kacan birine yardım etmeliyiz.
Surekli acigimi arayip kardesimi doldurmaya calisan pisligine mi katlanayım.?
Soğuk ve mesafeli biri olmama rağmen bunları yaşıyorum, bir de samimi mi olayım şu insan bozmasıyla ?
Samimiyetsizlikten zehirleniyorum.cevremde hayatimda bu kadini istemiyorum. Kardeşim için olmali miyim sizce?
içimi rahatlatan birşey var.kardesim hala ölen sevgilisini seviyor.keske bunu o da bilse.ne güzel olurdu.nefret ediyorum şu karıdan.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?