- 8 Ocak 2019
- 1.058
- 964
- 73
- Konu Sahibi dilemma123
-
Şurayı okuyana kadar iyi niyetlisiniz sanıyordum.Kardeşiniz karısını sevmiyor diye zil takıp oynayacaksınız utanmasanız.Birde boşansa kurban falan kesersiniz herhalde.Sizde kadınsınız unuttunuz mu? Gün gelir devran döner derler ya hani,anladınız umarım ?içimi rahatlatan birşey var.kardesim hala ölen sevgilisini seviyor.keske bunu o da bilse.ne güzel olurdu.nefret ediyorum şu karıdan.
Hem evlerinde oturmayacağım hem de kirayı alacağım yok yaa? Gelin bildiğiniz açıkgözmüş ne kadar ikiyüzlü bu üyeler yahu konuyu sırf görümce açtı diye saldırdınız her insan aynı değildir her gelin de haklı değildir!
Biz iki yüzlü olabilirz de sen de aşırı terbiyesizsin.ayrıca bende görümceyim . Yerinizi ve haddiniZi bilmezseniz elin kızları gelip böyle bildirir.Evet aynen öyle. Gelinler konu açınca hep haklı. Görümce konu açmayagörsün ondan kötüsü yok.
O kadar değil. Bosansalar yeğenim ve kardeşim icin üzülürüm.daha seven taraf olması hosuma gidiyor sadece.kardesim tabiki seviyordur.ama aşık değil öyle. En azindan digerine duyduğu büyük sevgiyi gördüm.Şurayı okuyana kadar iyi niyetlisiniz sanıyordum.Kardeşiniz karısını sevmiyor diye zil takıp oynayacaksınız utanmasanız.Birde boşansa kurban falan kesersiniz herhalde.Sizde kadınsınız unuttunuz mu? Gün gelir devran döner derler ya hani,anladınız umarım ?
Bizde şöyle bir düzen var . Oğlan evlenirken ev alınır, alınmıyorsa ev kirasına yardım edilir. Yani evi erkek tarafı alır. Bu durumda biz aç gözlü mü oluyoruz ? Kp bize ev aldı mesela , şimdi 1 oğlu daha var henüz bekar onun için ev alacak.kızına da kayınpederi evini verdi. Belki bunlar da da durum böyleyseGelini de sizi de tanımıyoruz.
Okuduklarımdan anladığım kadarıyla paylaşılamayan bir kira var ve gelinin kirayı talep etmesi çok yanlış. Bu konuda haklısınız. Ama muhtemelen babanız evini kızlarına deil de oğluna vermeye niyet etti ki gelin böyle bir talepte bulundu. Bu durumda babanızda da adil olamama sorunu var. Yani nasreddin hocanın deyimiyle :hırsızın hiç mi suçu yok..
Gelininiz kötü olabilir
Bilemem.
Ama siz de melek degilsiniz . Yazdıklarınız cidden ağır şeyler .. öyle değil mi.
Bu şekilde hiçbir şeyi halledemezsiniz.
Belki de her iki taraf da hatalıdır.. ve belki de iki taraf da haklıdır.
Allah kalplerinize ferahlik versin.
Yengen hızını alamayıp başka şehre taşınmak istese kesin bayilirdin.biz ayni apartmanda degiliz yalnız.Benim abim annemle babamı aynı binada oturalım dedi
Bende olmaz yengem için sizin için bu olmaz dedim her iki tarafın huzuru için, bunu yengeme bile söyledim
Çok iyi bir görümce olduğumu fark ettim şimdi.
Kardeşiniz koskoca insan, karisı size gelmesin diye eve kitlemiyordur emin olun.Benim kızdığım da bu samimiyetsiz tavır. Arkadaş, komşu veya yoldan gecen alakasız biri bu ev çok güzelmiş dese buna bozulmayacak.sen sana sen oldugun icin esinin akrabası oldugun icin gard alan birine kizmaz miydin? Ne var bunda ki tersleme gereği duyuyor.ben begendim diye alacak değiller .
insanin kizdigi bu işte.tahammülsüzlük.
Komik bulmuş olabilirsin ama böyle seyler ufak görünse de anlamı incitici.
Ben görümce değil de başka bir sıfat taşısaydım bu laf ona batacak miydi.elbette hayir.?
Tavsiye bile küfür olarak algilanacaksa bu insanla bizim ne isimiz olur?
Tavsiye bile denmez ona.aa pastada güzelmiş gibi birşey.
Evlatla aile arasını acmak ,dışlama çabası iyi niyetli mi? Asıl kızdıran niyet .yapilanlarin ardı.
Önceki kız arkadaşını şuan ki karısından ,çocuğunun annesinden daha çok sevmiş olması neden bu kadar sevindiriyor sizi ? Yarın öbür gün eşinizin eski sevgilisini sizden daha çok sevdiğini,hatta halâ çok sevdiğini duyunca üzülmeyin ama olur mu? :)O kadar değil. Bosansalar yeğenim ve kardeşim icin üzülürüm.daha seven taraf olması hosuma gidiyor sadece.kardesim tabiki seviyordur.ama aşık değil öyle. En azindan digerine duyduğu büyük sevgiyi gördüm.
daha seven taraf? hosunuza gidiyorO kadar değil. Bosansalar yeğenim ve kardeşim icin üzülürüm.daha seven taraf olması hosuma gidiyor sadece.kardesim tabiki seviyordur.ama aşık değil öyle. En azindan digerine duyduğu büyük sevgiyi gördüm.
Bize verilmedi ama sorun etmiyoruz.kardesler arasında sen aldın ben almadım davası olmuyor.sonucta babamin üzerine.babam da oturan otursun dedi. öyle denk geldi,ona kısmet oldu.raziydik biz.ama kirayı istemesi ilginc geldi.onlar alacağına annemle babami biraz daha rahat ettirir para.en azından mutfak masrafı olur.niye onlara yedireyimki.Bizde şöyle bir düzen var . Oğlan evlenirken ev alınır, alınmıyorsa ev kirasına yardım edilir. Yani evi erkek tarafı alır. Bu durumda biz aç gözlü mü oluyoruz ? Kp bize ev aldı mesela , şimdi 1 oğlu daha var henüz bekar onun için ev alacak.kızına da kayınpederi evini verdi. Belki bunlar da da durum böyleyse
Kıza verilmiyor ama kız da sorun etmiyor. Kıza da kp veriyor. SiZe kp de yapmayınca geline de kaptırmak istememişsiniz demekBize verilmedi ama sorun etmiyoruz.kardesler arasında sen aldın ben almadım davası olmuyor.sonucta babamin üzerine.babam da oturan otursun dedi. öyle denk geldi,ona kısmet oldu.raziydik biz.ama kirayı istemesi ilginc geldi.onlar alacağına annemle babami biraz daha rahat ettirir para.en azından mutfak masrafı olur.niye onlara yedireyimki.
Gücü varsa alsın tabikiBizde şöyle bir düzen var . Oğlan evlenirken ev alınır, alınmıyorsa ev kirasına yardım edilir. Yani evi erkek tarafı alır. Bu durumda biz aç gözlü mü oluyoruz ? Kp bize ev aldı mesela , şimdi 1 oğlu daha var henüz bekar onun için ev alacak.kızına da kayınpederi evini verdi. Belki bunlar da da durum böyleyse
Benim hoşuma gittiği için bu durumda değiller. Gerçi durumlarında da birşey yok.herkes en sevdigine kavusmuyor her zaman ama hayat devam ediyor.haberdar ama boyutlarını çok bilmiyor.daha seven taraf? hosunuza gidiyor...
Allah kardesinizin esine sabir versin... kurdugunuz cumleler cidden egomanyakca ve korkunc.
Gücü varsa alsın tabiki
Ama hepsine alsın.
Sadece erkek çocuğa almak bana göre düzen değil adaletsizliktir.
Çünkü benim adalet anlayışıma ters düşüyor...
Ama siz bunu düzen kabul ediyorsaniz ve herkes de halinden memnunsa .. amenna. O da beni bağlamaz .
küçük beyincigine
samimiyetsiz insanlarla
bencilligine mi
pisligine
insan bozmasıyla ?
Biri esimle ilgili bu lafları etse olacakları düşünemiyorum bile .karıdan
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?