Kardeşim eşi yüzünden bana kızıyor.

içimi rahatlatan birşey var.kardesim hala ölen sevgilisini seviyor.keske bunu o da bilse.ne güzel olurdu.nefret ediyorum şu karıdan.
Şurayı okuyana kadar iyi niyetlisiniz sanıyordum.Kardeşiniz karısını sevmiyor diye zil takıp oynayacaksınız utanmasanız.Birde boşansa kurban falan kesersiniz herhalde.Sizde kadınsınız unuttunuz mu? Gün gelir devran döner derler ya hani,anladınız umarım ?

Benim abim annemle babamı aynı binada oturalım dedi
Bende olmaz yengem için sizin için bu olmaz dedim her iki tarafın huzuru için, bunu yengeme bile söyledim
Çok iyi bir görümce olduğumu fark ettim şimdi.

Bu konuda niye herkes tepki vermis bende onu anlamiyorum.
Ben bizim gelin ve kardesim böyle istekte bulunsa acikgözluluk olarak görmem.
Tabi her kardese ayri daire varsa. Alsinlar kirayi rahat ederler..
Bizimde var bir kac dairelerimiz ben sorun cikarmazdim sahsen o yuzden.
Hem kardesimi ve esini ayri olarak görmem.
Ikisinin geliri gideri ayni eve olacak sonucta. ikisi aile kurmus.

Burda konu sahibi genel anlamda hakli da degil bence. Sinavi varmis gelin gelmis diye heryerden zipliyor diyor
ben olsam mutlu olurdum...

not: bir görümce

Son düzenleme:
Evet aynen öyle. Gelinler konu açınca hep haklı. Görümce konu açmayagörsün ondan kötüsü yok.
Biz iki yüzlü olabilirz de sen de aşırı terbiyesizsin.ayrıca bende görümceyim . Yerinizi ve haddiniZi bilmezseniz elin kızları gelip böyle bildirir.

O kadar değil. Bosansalar yeğenim ve kardeşim icin üzülürüm.daha seven taraf olması hosuma gidiyor sadece.kardesim tabiki seviyordur.ama aşık değil öyle. En azindan digerine duyduğu büyük sevgiyi gördüm.

Bizde şöyle bir düzen var . Oğlan evlenirken ev alınır, alınmıyorsa ev kirasına yardım edilir. Yani evi erkek tarafı alır. Bu durumda biz aç gözlü mü oluyoruz ? Kp bize ev aldı mesela , şimdi 1 oğlu daha var henüz bekar onun için ev alacak.kızına da kayınpederi evini verdi. Belki bunlar da da durum böyleyse

Benim abim annemle babamı aynı binada oturalım dedi
Bende olmaz yengem için sizin için bu olmaz dedim her iki tarafın huzuru için, bunu yengeme bile söyledim
Çok iyi bir görümce olduğumu fark ettim şimdi.
Yengen hızını alamayıp başka şehre taşınmak istese kesin bayilirdin.biz ayni apartmanda degiliz yalnız.
Aynı mahalle ama farklı evler .birbirinin dibinde değil.

Kardeşiniz koskoca insan, karisı size gelmesin diye eve kitlemiyordur emin olun.
Muhtemelen kardeşiniz de size aynı duyguları besliyor ki gelmiyor. Gelininize oh cekeceginize kendi derdinize yanın :)

Önceki kız arkadaşını şuan ki karısından ,çocuğunun annesinden daha çok sevmiş olması neden bu kadar sevindiriyor sizi ? Yarın öbür gün eşinizin eski sevgilisini sizden daha çok sevdiğini,hatta halâ çok sevdiğini duyunca üzülmeyin ama olur mu? :)

daha seven taraf? hosunuza gidiyor ...
Allah kardesinizin esine sabir versin... kurdugunuz cumleler cidden egomanyakca ve korkunc.

Bize verilmedi ama sorun etmiyoruz.kardesler arasında sen aldın ben almadım davası olmuyor.sonucta babamin üzerine.babam da oturan otursun dedi. öyle denk geldi,ona kısmet oldu.raziydik biz.ama kirayı istemesi ilginc geldi.onlar alacağına annemle babami biraz daha rahat ettirir para.en azından mutfak masrafı olur.niye onlara yedireyimki.

Kıza verilmiyor ama kız da sorun etmiyor. Kıza da kp veriyor. SiZe kp de yapmayınca geline de kaptırmak istememişsiniz demek

Görümce görmeyeyim ömrümce diyen vakti zamanında ki ablaya bu görümceyi gösterseler ne derdi acaba. Bencede samimi olmayın dilinizde ki ve kalbinizde ki zehirle intihara bile sürüklersiniz.

Sanirim anladim sizi. Gelininiz hicbir sekilde sizinle muhatap olmak istemiyor. Kardesinizin de muhatap olmasini istemiyor. Tum baglarinizi koparmak istiyor. Siz vicik vicik olalim demiyorsunuz zaten. Ama bayramda da olsa goruselim diyorsunuz. Dogru mu anladim?
Biraz daha yumusak dille yazsa idiniz daha iyi anlatirdiniz herseyi diye dusunuyorum.

Gücü varsa alsın tabiki
Ama hepsine alsın.

Sadece erkek çocuğa almak bana göre düzen değil adaletsizliktir.

Çünkü benim adalet anlayışıma ters düşüyor...

Ama siz bunu düzen kabul ediyorsaniz ve herkes de halinden memnunsa .. amenna. O da beni bağlamaz .

Uslubunuzdan dolayı haksız duruma düşüyorsunuz.

Maalesef çevremde de çok görüyorum. Kadın evlenince eşini mümkün olsa şimdi nefes al şimdi alma diyecek kadar sıkıyorlar. Bu da hoş olmuyor.

Ayrıca bazı gelin hanımlarda da görüyorum. Sıkışınca eşin ailesi olsun. Yardim etsin... Sonra gözüm görmesin. Ama kendi ailemle eğleneyim, yiyeyim, içeyim. Bu bana çok büyük haksızlık geliyor. Mesela bizim gelinimizde ( uzaktayız) teyzesi vs gelince kardeşimi hiç umursamıyor.

Hatta bugün dedim aman ilgisiz bırakma. İhmal etme. Yenisiniz.İlgisizlikten yuva yıkılıyor diye. Kardeşim asıl o beni iki gündür ihmal etti. Teyzeleri geldi. Dedi...

Çok üzüldüm. Ne olursa olsun. Hem kadın hem erkek için birinci öncelik eş olmalı. Fakat aile anne-baba bağları da koparmadan denge olmalı. Her kimi gördüysem. Aileyi dışlayan. Eninde sonunda boşandılar.

Allah iyi insanlarla karşılaştırsın ne diyeyim

Son düzenleme:
daha seven taraf? hosunuza gidiyor ...
Allah kardesinizin esine sabir versin... kurdugunuz cumleler cidden egomanyakca ve korkunc.
Benim hoşuma gittiği için bu durumda değiller. Gerçi durumlarında da birşey yok.herkes en sevdigine kavusmuyor her zaman ama hayat devam ediyor.haberdar ama boyutlarını çok bilmiyor.
Tümüyle dünyası olmak istiyor ya işte bu olamayacağı için mutluyum.baska herkesi disari atıp sadece kendisi sığmak istiyor .aile olmasın, yaslaninca uzak sehre gideyim,ben,ben ben hep ben .
Ama Allah büyük.

Klasik ''kız evden gittikten sonra bizi bağlamaz'' kültürü işte,boşuna yorulmayın.Kp ev alsa keşke falan demişler,tövbe tövbe ya...

Siz, kardesinizin ölen sevgilisini degilde suanki esine sirilsiklam asik oldugunu bilseniz bir kasik suda bogardiniz bu gelini kesin

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…