Kardeşim eşi yüzünden bana kızıyor.

Yazık diyorum sadece....
 
Diliniz aynı benim gorumcemin dili gibi. Her konustugunda, hayat enerjimin yarısını alıp götürüyor. Allahtan, "hayatımıza bu kadar fazla müdahale etme", dedim de şimdi küs benden. Barışmak için adım atar diye ödüm kopuyor
Bence siz de gelinden küsün bir süre, yazik kafa dinlesin. Bu arada benim kayinvaldem de bana toz kondurmaz.Eli görümceye veriyorlar heralde
 
Gelininiz de belki çok masum değil ama sizde az şeyler yapmamışsınız gibi duruyor. Daha evlenmeden görümcemden gözüm korktu
Yok be bazıları melek gibidir. Benim annem iyi bir görumcedir ve yengelerim de çok iyi gelinlerdir. Yengemle annem çok iyi iki dosttur. Annem her zaman kardeşimden çok gelinimi seviyorum der. Çünkü gelini kardeşinden daha iyi... yengem de anneme çok düşkündür. Maşallah.
Benim görümcelerim de zararsızdır. Bana isteyerek kötülük yapmaya kalkışmazlar ya da beni kırmazlar.
 
Valla sizle gelininiz arasında hanginiz haklı haksız vs bilemem. Ama genel olarak gelinlere ben de sinir oluyorum bazen.
Söz konusu erkek ailesi oldumu evi varsa vermeli, maddi destekte bulunmalı, kız ailesine birşey diyemez ama kp ile birlikte çalışmış sanki söz sahibi olur hemen malında mülkünde. Benim çevremde çok var kp nin evinde oturan ya da kpi ev alan. Ama bunun kıymetini de bilen yok var tabi yapacak oğlu sonuçta kafası. Ama mesele bakmaksa misafir etmekse mecbur muyum derler. İş sömürmeye geldi mi oğluna yapmayacak da ne yapacak derler, ama burda da görüyoruz anası öptü mü ahtopot gibi yapışıyor kocama derler. Hem çocuk gibi ailelerin desteğini istiyorlar iş görüşmeye geldi mi mesafeli olalım fikrini beyan etmesin kimse herkes dışkapının dış mandalı kocam bi tek beni sevsin.
 
Gelini de sizi de tanımıyoruz.

Okuduklarımdan anladığım kadarıyla paylaşılamayan bir kira var ve gelinin kirayı talep etmesi çok yanlış. Bu konuda haklısınız. Ama muhtemelen babanız evini kızlarına deil de oğluna vermeye niyet etti ki gelin böyle bir talepte bulundu. Bu durumda babanızda da adil olamama sorunu var. Yani nasreddin hocanın deyimiyle :hırsızın hiç mi suçu yok..

Gelininiz kötü olabilir
Bilemem.

Ama siz de melek degilsiniz . Yazdıklarınız cidden ağır şeyler .. öyle değil mi.

Bu şekilde hiçbir şeyi halledemezsiniz.

Belki de her iki taraf da hatalıdır.. ve belki de iki taraf da haklıdır.

Allah kalplerinize ferahlik versin.
 
Merhaba,ölen sevgili konusunda kötü düşünüyorsunuz onu bir söyleyeyim .Bana sanki yeni bir olay olmuş onun sicagiyla yazmissiniz gibi geldi yoksa bu kadar nefret dolu cümleleri içinizde barindirdiginizi inanın farkında olmasanizda belli ediyorsunuz bakislarinizla..
Ben de eş ailesiyle oldum olası anlasamadim ama onlar paylasamadi oğullarını .Gorumceler acikken benim açık oldugumu bu yüzden istemenmedigim çıktı önce ,sonra küçük görümce toplulukta otururken abisiyle arama sıkışmaya işte ne bileyim dugunumde ilk dansı niye abisi onunla yapmamis diye ağlamaya kalktı filan ...Tabi bende isinamamdim haliyle ...Ve inanın biz Nisan ve düğünden sonra bile sırf annesi niye koltugun rengini sormamisim diye fenalasmis vs diye bile kavga ettik .Bende takıntı olmuştu ne zaman annesi arasa acaba yine ne uyduracak diye geriliyodum.Ve eşime göre onlar hep masumdu .Bir kaç yıl önce kendilerini açık ettiler ve eşim o zaman ipleri kopardı ve inanın tek bir payim yok bunda .Yani herşeyi gelinden bilmeyin kardesiniz istese gorusur .
Eğer bu dediğim kisksncliklardan ,dislamalardan birisini yaadiysaniz bilemem .Evet illaki görümce kötü olacak diye birşey yok gelin de kötü olabilir ama cidden bu kadar nefret dolu olacak ne yaptı ki size?
 
İyiki gitmiş gelin sizin gibi görümce ile nasıl başa çıkacak tı.
Yazık sizde evlisiniz anlayisli
 
Kimse geline birsey yapmiyor ki, tabi ki oğullarına yapıyorlar. Gelin minnet duysun diye yapacaklarsa hiç yapmasınlar. Keşke benim de kp' im olsaydı da oğluna ev alsaydi. Kıskanıyorum o tipleri.
 
Ay bu kp den mal mülk bekleyen gelinleri getirin bir kaşık suda boğayım. Gıcık ya. Benim de etrafımda var.
 
Anladık sevmiyorsunuz. Konuşmayın, hakkınızı arayın, annenizi babanızı ezdirmeyin, yeri gelirse lafı da dokundurun hatta yerin dibine sokun.
Ama bu nasıl bir ifade tarzıdır anlamadım. Biraz sakin olun yahu.
Bu sinir sizi hasta eder.
Kira konusunda sonuna kadar haklısınız. Tabi ki vermeyin gelin hanıma. Ama biraz sakinlik lütfen.
 
Bence siz sakının samimi olmayın, küsmeye devam edin. Kimse bu tarz nefrete maruz kalmamalı. Selam dışında.hic muhabbetiniz olmayan birine bu kadar nefret duymak bana normal gelmedi. Söylediğiniz şeyler benim başıma gelse belki hoşlanmam ve mesafe koyarım o kadar. Bu kadar kurup bilenmek bana normal gelmedi. Ayrica kardeşim sevgilisini kaybetse ve ardından evlendiği eşi yerine eski sevdiğini sevse - ki bence bu sizin varsayımınız gibi geldi- ben onun adına üzülür, yeni hayatına adapte olamamış bir yanı eksik kalmış bir insan olduğu için içim acırdı. Bundan mutluluk duymak pek olmadı..
 
Ay bu kp den mal mülk bekleyen gelinleri getirin bir kaşık suda boğayım. Gıcık ya. Benim de etrafımda var.
Bolca var bizim ülkemizde. Kız çocuğu gidince el olur oğlan soyun devamı malın mülkün sahibi çoğu bu kafada zaten. Gelinler de almaya gelirken bu kafada. :) bi tanesine Allah razı olsun bak evinizi almışlar diyince yapcak tabi oğluna dedi. Bi hayır duasına bile gerek görmedi. :))
 
Annemle babam genç zaten.bakima ihtiyaçları yok çok şükür. Zaten ben onlarin eline birakmam.mazallah karşılaşırız diye kaçan birinin kira isteme yüzü olmamalı.
Size ne ? Sizden mi istiyor kirayı anne babasından istiyor.
 
Annem çok aşırı sessiz.onun gercek yüzünü görmüyor hiç. Toz kondurmuyor ya deli oluyorum.
İşte dökülünn kıskanıyorsunuz gelinleri. Siz olmasanız anne babanız gelinlerle ve abilerinizle. Gül gibi geçinip giderler. Ahh ahhboş yere dememişler görümcelere çay kaşığı diye.
 
Hem evlerinde oturmayacağım hem de kirayı alacağım yok yaa? Gelin bildiğiniz açıkgözmüş ne kadar ikiyüzlü bu üyeler yahu konuyu sırf görümce açtı diye saldırdınız her insan aynı değildir her gelin de haklı değildir!
 
Görünmceye laf eden üyelere miydi o iki yüzlü kelimeniz
 
Kimse geline birsey yapmiyor ki, tabi ki oğullarına yapıyorlar. Gelin minnet duysun diye yapacaklarsa hiç yapmasınlar. Keşke benim de kp' im olsaydı da oğluna ev alsaydi. Kıskanıyorum o tipleri.
Oğulları ayrı bi dünyada mı yaşıyor? Gelin de o destekten faydalanmıyor mu? Eşinin ailesini hayatında istemeyip, karışmasınlar görüşmesinler diyip sonra onların verdiği evde oturmak, dara düşünce kendi aikesinden değil de eşinin ailesinden beklentide olmak çok mu normal. Mesala babanız alsa ev niye kp babanız daha yakınınız değil mi ?
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…