• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kardeşim hakkında (para mevzusu)

Aynısını söyledim şuan veremeyeceğimi de net bir şekilde söyledim kendisine. Ben sadece içimden geldiği için ona 5 bin niyet etmiştim durumumuz düzeldiğinde de vereceğiz ama şuan böyle bir durumum yok bebekte geliyor eşim hangi birine yetişsin
Durumunuz olsa da vermeyin
Zor durumda değilmiş ki
İşi var gücü var
Maaşı kadar harcasın
Kaldı ki daha önce de aldığını vermemiş yani

Durumunuz olsa da vermeyin
Zor durumda değilmiş ki
İşi var gücü var
Maaşı kadar harcasın
Kaldı ki daha önce de aldığını vermemiş yani
Askerdeyken hep para gönderdik hiç bir şeyini eksik etmedik ne zaman sıkışsa hep destek çıktık böyle yapması çok zoruma gidiyor

Kızlar hepinize merhaba, fikirlerinize ihtiyacım var. Benim annem 1,5 sene önce vefat etti 2 kardeşiz babam yok (var ama yok boşandılar daha önceden). Annem vefat etmeden 1 hafta önce nişanlanmıştım. Bazı sebeplerden dolayı annem vefat ettikten 4 ay sonra evlenmek durumunda kaldım çok şükür bu konuda bir pişmanlığım yok. Normal de evde 5 kişi yaşıyorduk annem vefat etti, ben evlendim, sonra anneannem vefat etti şuan erkek kardeşim dayımla birlikte yaşıyor ev kira değil. Erkek kardeşim ben evlendikten 15 gün sonra askere gitti askerdeyken eşimle her türlü desteği verdik. Ben devletin çeyiz parası aldığım zaman içinden 5 bin lira kardeşime vermeye niyet etmiştim ama bizim durumlar biraz bocalayınca veremedik, ben çalışmıyorum ve şuan planlı olmayan bir gebelik yaşıyorum çok şükür bir şekilde geçiniyoruz ama bebekte olacağı için masraflarımız artıyor haliyle kayınpederim sağolsun destek çıkıyor. Bugüne kadar para lafını yapmayan kardeşim dün benden almış olduğum çeyiz parasının yarısını istedi benim de hakkım var o para da dedi, bende kendisine 5 bin lirayı durumum düzeldiği zaman vereceğimi, daha fazlasını veremeyeceğimi o parada hakkının olmadığını söyledim epey bir diretti yarısını istedi ama asla kabul etmedim mahkemeye verebileceğini de söyledim ben ona içimden geldiği için verecektim hakkı olduğunu düşündüğüm için değil. Hamileyim, bizim de durumumuz belli ve hepsini biliyor buna rağmen üzerime geliyor eşime dün söyledim durumumuz düzelince 5 bin lirayı veririz dedi eğer ki yarısını istediğini söyleseydim muhtelemen olay çıkardı. İşin içinden çıkamıyorum durumumu biliyorum bir yandan kardeşim sıkıştırıyor üstelik şuan çalışıyor paraya ihtiyacı yok 2 ay önce eşim kredi kartı borcunu ödedi ufak bir rakam ama borç olarak istemişti ödemedi eşim de kalkıp kardeşin parayı ödesin gibi bir şey söylemedi hiç. Kardeşime çok kızıyorum, borcu harcı yok muhtemelen birilerine anlattı durumu ve birileri beynine girdi ben bu parayı alalı 1 sene oldu 1 senedir lafını yapmayıp dün kalkıp yapması tuhafıma gitti. İçimi rahatlatmak için yazdım uzun oldu kusura bakmayın lütfen hakkınızı helal edin.
Çok ihtiyacı varsa kendi kredisini çekebilir. Para işin içine girince insan aile falan dinlemiyor şaka gibi.

Askerdeyken hep para gönderdik hiç bir şeyini eksik etmedik ne zaman sıkışsa hep destek çıktık böyle yapması çok zoruma gidiyor
Siz görevinizi yaptınız aslında
Bu saatten sonrası sömürmeye giriyor
Ha ilerde zor durumda olur içinizden gelirse yine edersiniz
Ama böyle zorundasın muamelesi olunca 1 kuruş veresim gelmez benim
Boşuna vicdan yapmayın
Zor durumdaysa da insan gibi derdini anlatıp istesin

Çok ihtiyacı varsa kendi kredisini çekebilir. Para işin içine girince insan aile falan dinlemiyor şaka gibi.
İhtiyacı yok şuan ev kira değil aylık yemesi içmesi ve internet faturası dışında bir gideri yok. Bir de bana diyor ki kardeşlik böyle bir şey mi sözde mi kardeşinim 😂 bende parayla mı ölçüyorsun kardeşliği dedim
Kocam izin vermiyor

Bunu diyin yeter. Bir şey söyleyeceksen kocama söyle de.
Eşimde aynısını söyledi bir daha söylerse bana söylemesini söyle hamile halinle sana yazmasın dedi
Siz görevinizi yaptınız aslında
Bu saatten sonrası sömürmeye giriyor
Ha ilerde zor durumda olur içinizden gelirse yine edersiniz
Ama böyle zorundasın muamelesi olunca 1 kuruş veresim gelmez benim
Boşuna vicdan yapmayın
Zor durumdaysa da insan gibi derdini anlatıp istesin
Gerçekten sömürmeye giriyor. Benim de gelmiyor açıkçası. Aynısını söyledim zor durumda olursun söylersin ihtiyacın kadar parayı göndeririz bir şekilde böyle yapman çok yanlış diyorum ama benim de hakkım var diyip duruyor
Ustunde hakki olmadigi parayi sanki alacaklinizmis gibi zor zamaninizda devamli isteyerek ustunuze geliyor.

Bana vicdan yapmayana ben de vicdan yapmazdim. Bir faydasini goreceginizi de dusunmuyorum.
Kesinlikle doğru söylüyorsunuz çok haklısınız

Bende aynısını söyledim ama paranın kaynağı annem ikimizin de annesi olduğuna göre benim de hakkım var diyor
Hakkı olaydı yarısı da ona yatardı. Aman canım dik dur iki sürtüşürsünüz geçer gider bu senin ve istersen o 5 bini de ona değil de çocuğuna harca.

Hakkı olaydı yarısı da ona yatardı. Aman canım dik dur iki sürtüşürsünüz geçer gider bu senin ve istersen o 5 bini de ona değil de çocuğuna harca.
Para zaten bende değildi aldığım gibi eşime verdim eşimden Allah razı olsun çalışmıyorum evlendiğimizden beri ama bir dediğimi de iki etmedi ne zaman kardeşime para gönderelim desem hiç bir zaman geri çevirmedi kardeşime açık açık söyledim aç gözlülük ve nankörlük yaptığını

Böyle düşüncesiz bir kardeşse hiç üzülmeyin size acımayana bencillik edene siz niye üzülesiniz? hamile halinizle utanmıyor bu kız kırılır mı stres olur da bebeğine bi şey olur mu diye. yazık ya

Böyle düşüncesiz bir kardeşse hiç üzülmeyin size acımayana bencillik edene siz niye üzülesiniz? hamile halinizle utanmıyor bu kız kırılır mı stres olur da bebeğine bi şey olur mu diye. yazık ya
Bende hamile halimle beni strese soktuğunu söyledim bebeği karıştırma bebekten önce ki mevzu bu diyor şuan hamileyim ve strese sokuyorsun öncesini söyleme diyorum anlamıyor

Ne hakkı varmış ? Annenizden kalan miras değil o para , devletin size verdiği bir para ve tamamen sizin hakkınız , böyle düşünen bir kardeşi ben olsam uzak tutardım hayatımdan
Kardeşimle hiç bir zaman bağ kuramadık aslında annem vefat ettikten sonra bağlandık birbirimize ama şuan böyle yapması beni hem çok kırdı hemde çok soğuttu

Bende hamile halimle beni strese soktuğunu söyledim bebeği karıştırma bebekten önce ki mevzu bu diyor şuan hamileyim ve strese sokuyorsun öncesini söyleme diyorum anlamıyor
5 bini bırak 5 kuruş verme cocugunun eksiklerni doktor masraflarını karşıla. çalışmıyo olsa tamam dicem. İnsanlar ne kadar nankör. verdikçe yaptıkça daha fazlasını yapmak zorundasın gibi düşünüyor. ve yapmadığında seni kötü görüyor.

Enisteden alınan borç ödenmemiş durum kötü olmadığı halde.
Sizin göreviniz maddi olarak destek çıkmak mi. Kardeslik bu mu.
Bebeğe oda takimi, bebek arabasi alacaz diyerek para bitti diyin. Yoksa surekli para muhabbeti açılacak. Para istenirse de biz de cok sıkışığız vs diye asıl siz parasizmisiniz gibi davranin..
Aylardır bunu söylüyorum kendisine zaten bebeğe oda takımı alınacak dünya para nasıl yapıcaz ne edicez doktor masrafları ayrı hep anlatıyorum ama kendini düşünüyor bunları söyleyince benim durumum sizden daha kötü kenarda param yok diyor

5 bini bırak 5 kuruş verme cocugunun eksiklerni doktor masraflarını karşıla. çalışmıyo olsa tamam dicem. İnsanlar ne kadar nankör. verdikçe yaptıkça daha fazlasını yapmak zorundasın gibi düşünüyor. ve yapmadığında seni kötü görüyor.
Kesinlikle katılıyorum çok haklısınız o kadar çok eksik ve o kadar çok masraf var ki durumumuz şuan pek iyi değil diye bebeğimin cinsiyeti belli olmasına rağmen bir tane eşya almadım

Back
X