• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kardeşim hakkında (para mevzusu)

Devlet sadece size mi verdi? Neden kardesinize vermedi?
Devlet erkek çocuğa vermez . Kız çocuğu karşı tarafa mahçup olmasın diye bu parayı verir aslında verilen para annesi ya da babası artık kimin üstüne SGK üzerinden maaş veriyor ise o maaş kız evlenmemesi takdirde ve çalışmadığı zaman kıza kalır hepsi kalmasa da . Kız çocuğu velev ki evlendi o para devlet tarafından toplu halde çeyiz hediyesi diye takdim edilir .

Çeyiz parasında hakkı yok, az yesinde kendi parasını kendisi biriktirsin. Defolsun mahkemeye versin hadsize bakın.
Çok haklınız bende mahkeme açabileceğini söyledim ama açarsa değil 5 bin 1 kuruş alamazsın mahkemenin vermeyeceğini araştırabileceğini söyledim

Devlet erkek çocuğa vermez . Kız çocuğu karşı tarafa mahçup olmasın diye bu parayı verir aslına verilen para annesi ya da babası artık kimin üstüne SGK üzerinden maaş veriyor ise o maaş kız evlenmesini takdirde ve çalışmadığı zaman kıza kalır hepsi kalmasa da . Kız çocuğu velev ki evlendi o para devlet tarafından toplu halde çeyiz hediyesi diye takdim edilir .
Evet çok doğru söylemişsiniz annemin tam maaşı bana yattı benden başka alacak kimse olmadığı için ben yarısı yatar diye bekliyordum ama tamamı yattı

iyi niyetle vermeye karar verdiğiniz miktarı bile vermeyin, çünkü iyi niyetinizi sömürmeye çalışıyor kardeşiniz. bende aldım çeyiz parası, çok bir miktar değildi ama hiç yoktan iyidir. kardeşiniz böyle bir hakkı olduğunu düşünüyorsa gitsin sgk ya dava açsın. ne kadar iyi niyetli olursanız o kadar sömürülmeye müsait görüyor insanlar sizi, kardeşiniz bile olsa.

iyi niyetle vermeye karar verdiğiniz miktarı bile vermeyin, çünkü iyi niyetinizi sömürmeye çalışıyor kardeşiniz. bende aldım çeyiz parası, çok bir miktar değildi ama hiç yoktan iyidir. kardeşiniz böyle bir hakkı olduğunu düşünüyorsa gitsin sgk ya dava açsın. ne kadar iyi niyetli olursanız o kadar sömürülmeye müsait görüyor insanlar sizi, kardeşiniz bile olsa.
Gerçekten öyle ben bu durumda para isteyeceğini düşünemedim tek alan kişi ben olduğum için bana 40 bin civarı bir para yattı

Evet çok doğru söylemişsiniz annemin tam maaşı bana yattı benden başka alacak kimse olmadığı için ben yarısı yatar diye bekliyordum ama tamamı yattı
Tamamı yatar kız evlenmedigi takdirde ve çalışmadığı takdirde alır . Yahut bosaninca yine devlet kız çocuğuna mağdur olmaması adına maaş olarak yatırır . Erkeğe bişey düşmez düşmemeli de gitsin çalışsın oh ne guzel

Tamamı yatar kız evlenmedigi takdirde ve çalışmadığı takdirde alır . Yahut bosaninca yine devlet kız çocuğuna mağdur olmaması adına maaş olarak yatırır . Erkeğe bişey düşmez düşmemeli de gitsin çalışsın oh ne guzel
Ben normalde çalışıyordum annem vefat etmeden önce ama anneanneme bakacak kimse olmadığı için işten çıkmak durumunda kaldım

Onun da hakkı olsaydı devlet ona da verirdi.
Devlet vermediyse onun da başvuru yapabilecegi bir mecra yoksa demek ki çeyiz parasında hakkı yok
Kaç kez tekrar edip söyledim hatırlamıyorum bile inanın ama ısrarla hakkı olduğunu savunuyor

Ben normalde çalışıyordum annem vefat etmeden önce ama anneanneme bakacak kimse olmadığı için işten çıkmak durumunda kaldım
Canım benim istediğin gibi ister çalışmaz annenden aktarılan maaşı alıp yersin ister çalışır hiçbir hak edemezsin ,bu durum kimseyi de alakadar edemez kanun koyucu hükmünde yer alır gitsin nereye başvuru yaparsa yapsın bir b.k bildigi yok hiçbir söz hakkı ,yasal hakkı vs yok kardeş adlı kişinin . O yüzden kafana takma sadece istediği yere başvuru yaparsa yapsın de yolla umursama

Canım benim istediğin gibi ister çalışmaz annenden aktarılan maaşı alıp yersin ister çalışır hiçbir hak edemezsin ,bu durum kimseyi de alakadar edemez kanun koyucu hükmünde yer alır gitsin nereye başvuru yaparsa yapsın bir b.k bildigi yok hiçbir söz hakkı ,yasal hakkı vs yok kardeş adlı kişinin . O yüzden kafana takma sadece istediği yere başvuru yaparsa yapsın de yolla umursama
O kadar doğru söylüyorsun ki diyecek bir şey bulamıyorum. Ben senelerce köpek gibi çalıştım anneme eve destek çıktım okuyamadım orta okulda bırakmak zorunda kaldım açıktan liseyi bitirdim kardeşimi liseye gönderdi okusun meslek edinsin diye 3 gün gitti senelerce çalışmadı destek çıkmadı hep ben eve destek çıktım 22 yaşımdayım bunun 8 yılı çalışmakla geçti tekstiller de süründüm kendimi geliştirip muhasebeci oldum 3 sene rahat ettim biraz da olsa ama kardeşim hiç bir şey yapmadı çalıştığı dönem de eve çok bir katkı sağlamadı ben sırf anneme destek çıkayım babam gibi birinden boşansın hayatımızı düzene sokalım diye uğraştım çok zoruma gidiyor şuan yapılan keşke annem yaşasaydı da böyle şeyleri düşünmek zorunda kalmasaydım

abim dayımla yasiyor ev bizim demissinizya onada dikkat edin .bu kardes ilerde o evin tamaminida ister . sakın hakkinızı devretmeyin simdiden kendini belli etmiş.
Yok ben o konuda daha önce de söyledim evde kanunen hakkım var zaten 3 katlı bir bina 3 dayım ve biz 2 kardeşin hakkı var arsa tapulu daha önce bu ev benim güvencem yarın öbür gün Allah korusun boşansam ben bu eve geri dönerim ileride de çocuğuma kalır payım dedim

Yok ben o konuda daha önce de söyledim evde kanunen hakkım var zaten 3 katlı bir bina 3 dayım ve biz 2 kardeşin hakkı var arsa tapulu daha önce bu ev benim güvencem yarın öbür gün Allah korusun boşansam ben bu eve geri dönerim ileride de çocuğuma kalır payım dedim
peki kardes dayilarin evinde mi yasiyor sizin ev bos yada kirada mi ?

O kadar doğru söylüyorsun ki diyecek bir şey bulamıyorum. Ben senelerce köpek gibi çalıştım anneme eve destek çıktım okuyamadım orta okulda bırakmak zorunda kaldım açıktan liseyi bitirdim kardeşimi liseye gönderdi okusun meslek edinsin diye 3 gün gitti senelerce çalışmadı destek çıkmadı hep ben eve destek çıktım 22 yaşımdayım bunun 8 yılı çalışmakla geçti tekstiller de süründüm kendimi geliştirip muhasebeci oldum 3 sene rahat ettim biraz da olsa ama kardeşim hiç bir şey yapmadı çalıştığı dönem de eve çok bir katkı sağlamadı ben sırf anneme destek çıkayım babam gibi birinden boşansın hayatımızı düzene sokalım diye uğraştım çok zoruma gidiyor şuan yapılan keşke annem yaşasaydı da böyle şeyleri düşünmek zorunda kalmasaydım
Üzülme o onun terbiyesizliği bu hak sana devlet tarafından verilmiş hicbirsey edemez sadece konuşur o kadar nereye gidip başvuru yapıyorsa yapsın beş kuruş para için kendini mahvetmis sizin gözünüzde . Devlet zaten kız çocuğunu bu şekilde gozetiyor ,erkek her işi yapabilir gözü ile baktigi için 18+ olduğu takdirde . Küçük olsa idi başka olabilirdi ama değil askerliginide yaptığına göre .

peki kardes dayilarin evinde mi yasiyor sizin ev bos yada kirada mi ?
Şöyle 3 dayım var 3 daire var annem boşanınca biz anneannemlere taşındık en küçük dayım eşiyle ayrı dairelerin hepsi dolu yani arsa tapulu olduğu için de kimsenin üzerine kat yok

Back
X