Kardeşim hakkında (para mevzusu)

Aynen öyle düşünmüyor aynı durumda ben olsam acaba nasıl destek çıkarım diye düşünürüm açıkçası. Zengin olsak haklı diyeceğim ama zengin de değiliz ki
Utanmaz ya böyle insanlar hiç umursamaz önemli görmez istediğini yapabileceğini düşünür. Bence vermeyin hiç gerek yok istediği yere şikayet etsin bakalım ne olacak

Utanmaz ya böyle insanlar hiç umursamaz önemli görmez istediğini yapabileceğini düşünür. Bence vermeyin hiç gerek yok istediği yere şikayet etsin bakalım ne olacak
Şikayet etse elinden hiç bir şey olmayacak bunu kendi de çok iyi biliyor dava aç dediğim de ne davası saçmalama diyor gerçekten çok yıprandım eşime karşı da mahçup oldum insan ailesini seçemiyor

Şikayet etse elinden hiç bir şey olmayacak bunu kendi de çok iyi biliyor dava aç dediğim de ne davası saçmalama diyor gerçekten çok yıprandım eşime karşı da mahçup oldum insan ailesini seçemiyor
Seçemiyor tabii bence vermeyin zaten bir sürü masraf olacak size

Hiç uğraşmayın üstüne gitmeyin valla ben çalıştığım halde paramın çoğu bebeğime bişeyler almakla geçti eksik bitmiyor para az geliyor.
Aynen öyle ben şuan 4 aylık hamileyim ve henüz hiç bir şey almadım ama masraf çok olacak

Hakkı yok onun dediği şey 'sen o parayı annem sayesinde aldın ikimizin de annesi olduğuna göre benim de hakkım var'

Ne alaka neden annen sayesinde almışsın ki çeyiz parası için annenin bir emeği gerekmiyor bildiğim kadarıyla. Anneniz öyle bir şeyin varlığından bahsettiği için mi annem sayesinde diyor?
Ay kardeşiniz çok saçmalıyor. Bir insan bu kadar saçmalayamaz dedim. Ondan soruyorum aranızda bir borç mevzusu mu oldu?
Çeyiz alışverisi yaparken erkek kardeşinizden borç aldınız da devletten alınca ödicem mi dediniz gibi şeyler geldi aklıma. Yoksa tamamen saçmalık.

Yok yok zaten şöyle benim çeyizim tamdı evlendiğim de annem rahmetli olmadan önce 18 yaşımda başladık biz çeyiz yapmaya yavaş yavaş bende çalışıyordum annem de benim çalıştığım parayla yapıyordu bende nevresim o bu şu kendime ayırdığım paradan alıyordum. Kardeşim senelerce çalışmadı maaş günümde benden isterdi ufak tefek verirdim hatta. Şöyle bir şey var annem evleneceğim diye 20 bin lira kredi çekti masraflar için harcayamadan vefat etti o para bana kaldı. Annem vefat etmeden önce kardeşim ondan bilgisayar istedi yaklaşık 10 bin civarı annem aldı. Daha öncesinde de annem benim evlenceğim zamanlar için para biriktiyordu 1000$ biriktirmişti kardeşim de o sıra dişlerini yaptırmak istedi ve annemden 1000$ borç aldı dişlerini yaptırdı ve tabiki ödemedi oysa ki o 1000$ da benim hakkımdı ama ben hiç lafını yapmadım bugüne kadar. Annemin çektiği krediyle de evimin beyaz eşyasını perdesini halısını aldım. Hatta kardeşim anneme o krediyi çekmeden önce demiş ki sen işte kredi çekip borç ödeyeceksin onlar sefasını sürecek çekme demiş

Tutarlı olmakta fayda var. Önceden böyle bir söz vermeseydiniz keşke.

lafi olmamali mi ? siz severek verebilirsiniz ama konu sahibinin kardesi goz dikmis ve konu sahibininde durumu yok. neden cocugunun riskini baskasina yedirsin ki ? konu sahibi calismis eve katki yaomis kardes zar zor okumus eve katki yapmamis .askerdeyken parasina kadar gibdermisler. asil kardesine biseye ihtiyacin var mi diyecegi yerde birde para istiyor .

Emeğinizi ateşlemediğiniz için kolay geliyordur.

İşte bende aynısını söylüyorum ama anlamıyor annemden gelen paranın yarısında benim de hakkım var diyor
Hakki oldugunu dusunuyorsa yasal yollara basvursun alsin babayi.
Terbiyesiz.
Oturdugu ev annenin uzerineydiyse sana daha kira vermesi gerekirken ceyiz parana goz dikmis. Verirsen bir daha yakani kurtaramazsin. Degil 5 bin, 5 kuruş bile verme.

Evli abladan durum kötü olmadigi halde para istemek?
Tam tersi sen mutlu ol, bebeğe eşya al denmeli. Hamile olan ablayi üzmeye ne gerek var?

Kardeşin harbi şaçmalamış kesinlikle taviz verme sanki ortak miras kalmışta hepsini sen almışsın gibi davranıyor.
Söylenecek herşeyi söylemişsin daha fazla muahatab olma ben olsam 5 milyarı asla vermem bu tavrından sonra. Anneniz değil babanızda ölse o parayı alacaktın bu yetim öksüz kızlara tanınan bir hak kardeşinin kendinde hak görmesin çok istiyorsa parayı gitsin cinsiyet değiştirsin belki devlet onada veriri.

Ben enayiyim valla, verirdim kesin. Bir de kardeş arsız. O parayı alana kadar arar da evine de gelir,eşini de rahatsız eder. Vermeden kurtulmak zor bence kardesten
Ne zor olacak, bir savcılığa şikayet dilekçesine bakar. Savcının hakimin karşısına çıkınca hakkı var mı yok mu öğrenir bir güzel. Böyle adam zaten kardrşlik yapmaz en azından bir sülükten kurtulur.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…