Kardeşim hakkında (para mevzusu)

Diyeceğiniz tek şey eğer o parada hakkın olsaydı devlet sana pay verirdi demek ki hakkın yokmuş ki pay vermedi şimdi benden ne payı istiyorsun. Çok sinir oldum ya devletin kız çocuklarına tanıdığı bir hak bu eğer ikinizde erkek olsaydınız reşit olunca para mara olmicaktı onu napıcaz? Ya da kardeşiniz tek çocuk olsaydı öyle bir para olmicaktı !

Ben 22 o 21 yaşında. İşte kardeşim çalışma konusunda aynı babam gibi babam da çalışmayıp evde yan gelip oturuyordu annem tekstilde çalışıyordu ben okuldan sonra çalışıyordum evin kirasını ödüyorduk

Anlatmaya gerek yok görüyorsunuz. Anneyi sömüren dayı profili. Çocuğunuzun hakkını vermeyin. Evdeki hakkınıza da sahip çıkın.

Söyledim aynı şeyleri ama anlamıyor hatta dedim ki ben evlenmiş olsaydım bende alamayacaktım erkek olarak doğman benim sorunum değil dedim hala annemin sayesinde aldın o parayı benim de hakkım var diyor

Ah ve güzelim Allah kardeşine akıl fikir versin çeyiz parasını devlet 30 yaş altı kız çocuklarına veriyor bildiğim kadarıyla tamamen devletin sana verdiği hak kardeşin ne alaka bunu önce güzel bir dille anlatan ona belliki aklı kit kardesinin ve maalesef ki hamile ablasını hakkı olmayan bir para için darliyorsa hem kit hem vicdansiz ya da birileri manipüle ediyor sen daha iyi tanırsın senin yerinde olsam ben de madem öyle annemden kalan evden cik satalım evi ben hakkimi istiyorum beni karnımdaki çocuğumu düşünmuyen kardeşin benim hakkım olan evde bedava oturmasını istemiyorum de çok zor ama silkelenmesi gerek tabi bence ... Ne halt ettiğini anlar aklı başına gelirse su saatten sonra aileden yadigariz birbirimize bir başka kardeşin yok de ...

bence bu olayı orda sozu dinlenen bir dayi varsa onada anlatin ceksin kulagini .
kendi esimin ailesi her hatcamayi yaoiyor kardesimde beni esime va ailesine hakki olmayan paradn hak isteyip mahcup ediyor diyin . en azindan arayip sinirinizi bozmaz .

Çeyiz paranızda ne hakkı olacakmış o sizin iki senelik maaşınızın peşin hali. Allah korusun 2 sene içinde boşanırsanız devlet size süre dolmadan maaş bağlamıyo. Bende aldım çeyiz paramı ama ihtiyacım olmadığı için anneme verdim o ayrı. Borcunuda ödemişsiniz bu kadar yüz vermeyin sonra hep beklicek. Tabi ki kardeş destek olunacak ama hep bana hep bana olmaz.

Yaş önemli değil bekar ve sgklı olmadığınız sürece alabiliyorsunuz. Annem boşandıktan sonra dedemin maaşından bir miktar para alıyordu ordan biliyorum. Ev maalesef arsa tapulu ben sadece kendi hakkımı satsam bile alacağım para 20 bin lira kimse de evden çıkmaz bizim dışımızda 3 kişinin daha payı var çünkü. Kaç kez düzgünce anlattım ama anlamıyor ben birinin manipüle ettiğini düşünüyorum dün aradığımda yanında biri vardı ve açık açık konuştu kim olduğunu da az çok tahmin edebiliyorum.

Bende ki dayılar da dayı değil ondan hiç o topa girmiyorum.

Bugüne kadar destek çıktık hep her para lazım olduğunda gönderdik askerdeyken o söylemeden eşime söylüyordum eşim gönderiyordu hemen zaten. Evet boşansam süre dolmadan alamıyorum.

Bugüne kadar destek çıktık hep her para lazım olduğunda gönderdik askerdeyken o söylemeden eşime söylüyordum eşim gönderiyordu hemen zaten. Evet boşansam süre dolmadan alamıyorum.
peki benim sana ginderdigim paralar ne olacak dediniz mi hiç ?
bakin siz degil esinizle gondermissiniz .

peki benim sana ginderdigim paralar ne olacak dediniz mi hiç ?
bakin siz degil esinizle gondermissiniz .
Söyledim o benden 5 bin değil aldığım paranın yarısını istedi gönderilen paraları hesaplasak zaten 5 bin ediyor bana diyor ki gönderdiğiniz paraları hesaplayın vereceğiniz yarı paradan düşün yani benden 20 bin lira istiyor bunun 5 ini düş 15 ver diyor

faiz isledi canim o paralara de. bence gonderme sakın gonderme kardesinlede muhattap olma engelle gitsin .

Bide şu var devlet o parayı sosyal devlet anlayışıyla yatırıyor yani annenizle ilgili bir durum değil. 2.olarak da muhtemelen bu maaşı alan insanlar aman maaşım kesilmesin diye evlenmeme kafasına girmesin amacıyla da veriliyor bu para yani devlet karlı çıkıyor gün sonunda.

Tabiki kârlı çıkıyor boşansam 2 sene sonunda parayı alabiliyorum tekrar ama boşanmadığım sürece devlete kalıyor bu para ben sadece maaşımın 2 senelik peşinatını aldım o kadar

Söyledim aynı şeyleri ama anlamıyor hatta dedim ki ben evlenmiş olsaydım bende alamayacaktım erkek olarak doğman benim sorunum değil dedim hala annemin sayesinde aldın o parayı benim de hakkım var diyor
Kardeşini ya biri doldurdu ya da nedense kafayı buna takmış geri adım atma bence onun hakkı yok. Annemin dediği gibi ekmeğin aşın ondan mı geliyor takma kafana ne derse desin

Kardeşini ya biri doldurdu ya da nedense kafayı buna takmış geri adım atma bence onun hakkı yok. Annemin dediği gibi ekmeğin aşın ondan mı geliyor takma kafana ne derse desin
Haklısın, birinin doldurduğuna eminim. Açık açık söyledim senin beynine biri girmiş diye hiç bir şey söylemedi kardeşimi tanıyorum biri girmemiş olsaydı kendini savunurdu. Çok doğru söylemiş annen :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…