Kardeşim icin ne yapabilirim?

Kendisi calisip kazanıyor. Zaten sıkıntı da burada. Oturup konuşuyoruz, herkes anlatıyor ama yok o kadar haklı ki haklı insan o kadar haklı olamaz cok fena bir durum. Ana babaya yazık. En çok onlar için sıkıntı.

Ne zamandan beridir alkol alma ve kumar dürtüleri artmış kardeşinizin? Dönem dönem mi böyle hırçın ve dürtüsel oluyor yoksa sürekli mi böyle?
Bir dönem çok fazlaydı bu yüzden bırakmak için askere gitti ve bıraktı. Dondukten 3 sene sonra yeniden başladı. Kumar olayı iddiası vardı ama ciddi oranlar değildi ki ben 1 lira yatırılmasına dahi karşıyım iyi paralar kazandı hay'dan gelen hu'ya gitti. Daha çok zararı oldu yine konuştuk neden böyle oluyor anlattık. Kendim mesafe koydum. Ama yapacağından geri durmuyor. Artık zaten laf dinlemiyor. Bilmiyorum çok uğraşıyorum ama yok

Bu çarktan çıkmayı, tedavi olmayı kendi istemeli, inanın yapabileceğiniz bir şey yok. Anne ve babanızı o evden çıkarın, birlikte yaşamaları güvenli değil. Zaman içinde elbet yorulacak, gençliğin verdiği güçle yapıyor bunları, çok üzücü ama yolunu kendi çizecek ancak bir gün tedavi olmak, toparlanmak isterse destek verebilirsiniz

Demek istediğim mevsimsel olarak bu kumara aşırı para harcaması, öfkesi, taşkınlıkları, evden uzaklaşması artıyor mu? Mesela bu meseleleri hep bahar ayları, yaz başı filan gibi mi patlıyor. Benim geçerli bir psikoloji eğitimim yok, tanı koymak haddime değil. Ama çevremden gördüğüm bildiğim kadarıyla bipolar mı acaba diye düşündüm. Çünkü şimdi tam mani atak mevsimi. Normalde böyle biri değildi diyorsunuz. Aynı anda hem alkol hem kumar konusunda aşırılık, alkollü araç kullanma gibi riskli davranışlar, öfke, bir de bazı insanlarda mani çabuk tedavi edilmediğinde geçici psikoz görülür. Evde hiçbirşey yemiyor özellikle kendi paketli gıdalar getirip götürüyor dediniz. Sizin yemeklerine birşey katacağınızla ilgili bir paranoyası olabilir belki. Bir de manideyse bu dönemde kolay kolay uyuyamaz + iştahsız olur normal insanlar gibi oturup 3 öğün 2 öğün yemez.

Tabi bu benim teorim belki de kumar borçlarından dolayı agresiftir. Alkol yüzünden iştahsızdır vs. İyi bir psikiyatriste gitmeden bilemeyiz. Ama benim tavsiyem bipoları bir araştırın. Sonra iyi bir psikiyatrist bulup bütün bu tabloyu doktora net bir şekilde anlatın. Sadece kumar tedavisi vs kısmına yoğunlaşmayın yani. Kardeşinize de psikiyatriste gelmesi karşılığında borçlarını ödeyeceğinizi bunu çok karlı bir iş gibi görmesini söyleyin. Eğer gerçekten bipolarsa işiniz en azından ilk etapta bazı açılardan daha kolay olur. Tedaviye hızlıca bir iğneyle başlar en geç 1-2 ay içinde sönümlendirirler şuanki büyük sıkıntıları.

24 yaşında anneye el kaldırabilen adam kendi evine de çıkabilir bence. Kendine ev bulup düzenini kursun, belki o zaman sorumluluk almaya başlar.

Bu yolu da düşündük ama bunu yaparsak hep alkolikler bir araya gelecekler. Daha çok batacak ve daha çok kaybedeceğiz. Bu şekilde yine annemleri çok incitmemeye eve gelmeye bakıyor. Diger türlü zaten arkadaşlarının da evi var, kiraya da çıkar ama bu çözümden çok baştan atmak olur. Hayatta kolay olan birsey yok ve imtihandayiz yollar aramam gerek

Ailem kesinlikle kardeşimi bırakmaz. Evladım olsa bende bırakmam. Kardeşim ama bende sizin dediklerinizi söyleyebiliyorum fakat kendi çocuğum olsa onların yaptığını yapardım. Daha çok üstüne titriyorlar. Bu sayede belki en daha fazlasını önlüyorlar. Sadece hafta sonlari akıyor bir taraflara, işine düzenli gidiyor diğer türlü hiç evin yolunu bulmaz, ise gitmez. Evet tehlikeli çünkü bir kez şiddete başvuran hep yapar ama anneminde yüreği anne yüreği ki kardeşim benim çok çok efendi biriydi. Evden çıkmazdı onun o hallerini bilmesek belki bu kadar mücadele edemezdik. Belki aramızda bu durumu yasayip fikir verenler olur. Nasıl geldi bu hale anlayamiyorum. Gerçekten dünya korkunç bir yer. En son kardeşimden beklerdim böyle birseyi

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…